Jump to content

Recommended Posts

Posted
17 minutes ago, srlepajce said:

Ima slika od jutros

GoOj6-DWYAAkjEw?format=jpg&name=medium

Meni je delom ovo jasno on stoke ne može da dovede da napuni sve ove torove, zato mu treba ceo ovaj cirkus da proglasi najveći skup u istoriji Srbije. Pa kad se narod raštrka između traktora, ringišpila, bradate pevačeice i kruške za nabadanje, utisak će biti da je dovezao milion ljudi. A zapravo i sa ovim povećanim tarifama za dolazak, on više ni stoke dovoljno ne može da obezbedi.

I najbolji deo (tu doduše imam full respekt za gospodina predsednika), što stavlja ove ograde oko okolnih ulica:

GoL3bEOXEAA5dxt?format=jpg&name=medium GoLrmhOXYAAOJGq?format=jpg&name=large

Rispekt za gospodina predsednika. Uzeo si XX evra da dođeš, ima da budeš tu a ne kao prošli put kad mu se narod razbežao čim je počela kišica. Još jednom, jedina stvar koju cenim kod Vučića je pišanje po ljudima koji su mu na platnom spisku, na koji god način, bilo da su to ovi moralni patuljci od Tipsarevića, Tomaševića, Mačvana i sličnih ili ovaj ubogi narod koji za XX evra i sendvič pređe pola Srbije da bi blejao.

Nemaš kičmu? Nema problema, imamo mi ogradu za vas. Pravi tor.

Ostaje nada da narod na bulevaru i okolnim ulicama ima dovoljno govana i jaja koja bi slučajno pala sa terasa direkt na ulicu.

• Like 9
  • Thanks 3
  • Ruke su vam krvave! 1
Posted

Dežurni lekar i sestra i portirska služba moraju da odgovoraju zbog nepomenikovog upadanja na intezivnu negu. Njihov je posao da to spreče, ako nisu sprečili onda su 100% odgovorni. Imamo primer onog engleskog Doktora koji se usprotivio njihovom premijeru, i njega je tajna služba sklonika ali je on svoj posao uradio a tajna služba je ta koja je odgovorna za to kršenje pravila. Ako se dobro sećam poseta je odma prekinuta da se spreči veći skandal. Tek kada "lojalisti" krenu da odgovoraju za svoje usluge nepomeniku počeće da se stvara osećaj odgovornosti i kod njih. A dok ih on sve drži ispod svog kišobrana možemo samo da sanjamo da će ga policija i vojska izdati.

Možda su svi ti ljudi samo "miševi" koji se boje za svoj posao ali mi ih ne plaćamo za to nego da rade ono što im je u procedurama i opisu posla.

• Like 2
Posted (edited)
Spoiler

Bio sam juče na roditeljskom sastanku. Učiteljica je završila dnevni red i onda ukratko objasnila da je bila u zakonskom štrajku, da je radila 30 minuta časove i da će van toga manje više sve biti nadoknađenno, uz napomenu da problemi prosvete nisu nastali u novembru 2024 već mnogo ranije. Na to je krenula priča roditelja - ja kad bih tako radila kao vi, šest meseci godišnje po 4 sata dnevno... ja kad bih štrajkovala mene bi šef nabio na... kolac, kad bi neko u ovoj državi radio svoj posao... Učiteljica je mlada i dobro se držala, insistirala je na persiranju sa nekoliko majki koje su pokušale da joj se obrate sa dušo i srce. Ustadoh i odoh, čuo sam sve što me interesovalo, a psa je trebalo prošetati.

Mrki pogledi dok čekam dete na treningu i listam upadljivo ljubičastu aplikaciju na mobilnom (nije ružičasta nego ljubičasta). Dejana Ilića neće moći ni da uplaše ni da ućutkaju, mogu samo da ga raspizde. Onog trenutka kada se on bezuslovno svrstao uz opoziciju, a posebno onog trenutka kada je počeo da kritikuje studente zbog odbijanja tešnje saradnje sa istom, režim se zatresao, iako to ne zna. Ako je mogao da bude među jedinim pametnim pre 30 godina, sada je još više u pravu. Postoje samo dve strane, dobro i zlo, Dejan je to uvek znao, sada znamo i mi.

Par kolega već prebrojava kućne budžete, fakultetske plate su slabe, a sada ne stižu uopšte. Neverovatno je lako prepoznati u kratkom razgovoru nekoga ko nikada nije bio na fakultetu. Predavanja i vežbe su velikoj većini nastavnog osoblja odmor, nešto kao puš pauza, odmor od pravih obaveza i zadataka - proguravanja rada u časopis koji možda čak i nije predatorski, nalaženje načina da se ubaci kao autor i kolega sa desete katedre kojem je potrebno za reizbor, kopanje po ZLibu da se nađe nešto da se priredi udžbenik koji je trebalo da postoji još pre trideset godina, da se proveri šta je sa Evropskim projektom čije finansiranje je blokirano negde između Ministarstva i fakulteta, ubrzana priprema za držanje vežbi iz predmeta koji je uveden pre dve nedelje...

Neočekivano mlaka reakcija na proterivanje Hrvata, Italijana, državljana EU. Da li je legendarno srpsko gostoprimstvo i čuveni nesvrstani antirasizam samo mit? Verujem da Srbi kao takvi nisu neki posebni rasisti, čak mislim i da ne postoji bogznakakav animozitet prema Hrvatima, pogotovo ne našim. Kao i u ostalim sferama, Srbi smo samo pičke, mnogo veće pičke od većine drugih evropskih naroda. Studenti su tu pokazali i nastavljaju da pokazuju zavidan otklon od matice. Nekako ostaje samo da pravimo EU onakvu kakva bi trebalo da bude - sami. We got EU at home baby.

Plašim se pičvajza u subotu i nedelju. Ljudi su nabrijani

Edited by freethrow
  • Like 12
  • Thanks 1
Posted
24 minutes ago, NMX said:

Ima slika od jutros

Meni je delom ovo jasno on stoke ne može da dovede da napuni sve ove torove, zato mu treba ceo ovaj cirkus da proglasi najveći skup u istoriji Srbije. Pa kad se narod raštrka između traktora, ringišpila, bradate pevačeice i kruške za nabadanje, utisak će biti da je dovezao milion ljudi. A zapravo i sa ovim povećanim tarifama za dolazak, on više ni stoke dovoljno ne može da obezbedi.

I najbolji deo (tu doduše imam full respekt za gospodina predsednika), što stavlja ove ograde oko okolnih ulica:

Rispekt za gospodina predsednika. Uzeo si XX evra da dođeš, ima da budeš tu a ne kao prošli put kad mu se narod razbežao čim je počela kišica. Još jednom, jedina stvar koju cenim kod Vučića je pišanje po ljudima koji su mu na platnom spisku, na koji god način, bilo da su to ovi moralni patuljci od Tipsarevića, Tomaševića, Mačvana i sličnih ili ovaj ubogi narod koji za XX evra i sendvič pređe pola Srbije da bi blejao.

Ostaje nada da narod na bulevaru i okolnim ulicama ima dovoljno govana i jaja koja bi slučajno pala sa terasa direkt na ulicu.

• Ha-ha 1
Posted
39 minutes ago, NMX said:

Ima slika od jutros

Kao u tor da ih je poslao...Mada oni jesu ovce.

• Like 2
Posted

Malo šta me raduje koliko činjenica da Tipsarević, Tomašević, Mačvan i ekipa nikada više neće popiti espreso u kafiću ili pojesti obrok u restoranu a da šanker, kuvar ili kelner nisu pljunuli.

• Like 13
  • Ha-ha 3
  • Pumpaj! 3
  • Ruke su vam krvave! 1
Posted
15 minutes ago, NMX said:

Malo šta me raduje koliko činjenica da Tipsarević, Tomašević, Mačvan i ekipa nikada više neće popiti espreso u kafiću ili pojesti obrok u restoranu a da šanker, kuvar ili kelner nisu pljunuli.

Iva Štrljić nepravedno zapostavljena.

• Like 4
  • Thanks 2
Posted

Ovo ce biti prva vlast iz koje ce prilican broj ljudi morati da odgovara i ide na robiju. Tu nema dileme. Ljudi su danas toliko ogorceni i nekoj novoj vlasti nece smeti da na pamet padne da pusti ovu bandu da se tek tako izvuce. Ovakav gnev nije bio ni kada je bila borba protiv Milosevica. Ljudi su tada kao prioritet imali da se konacno bolje zivi, da postanemo deo normalnog sveta, a rusenje Milosevica su videli kao uslov za to. Naravno da je bilo i besa, ali sa ovim danasnjem stanjem je neuporedivo. Ljudima je danas priritet da goveda odgovaraju, robijaju i da im se pod obavezno sva imovina oduzme. Vecina je svesna da smo otisli u kurac, prilicno su razocarani u medjunarodnu zajednicu i sav bes je fokusiran na mrcinu i njegove. Sa ogromnom vecinom bi ovde danas prosao eventualni referendum o smrtnoj kazni.

A Tomasevic i ostala bagra ce pobeci iz zemlje. Nisu oni budale, znaju da im ovde nema zivota vise. Oni ni sada ne mogu da odu u bioskop, kafic ili park, a taman posla kada se vlast promeni.

• Like 6
Posted
13 hours ago, Drug Crni said:

Studenti biciklisti će u Austriji i Nemčkoj imati prilike da vide šta znači decentralizovana država u kojoj ne postoji velika razlika u kvalitetu života u glavnom gradu i najmanjem selu. Štaviše, selo i Austriji i Bavarskoj je često lepše od velikog grada.

Ako su pametni i normalni, shvatiće i razumeće kakav prosperitet stvara i donosi sloboda i slobodno društvo. Shvatiće i koliko je svaka druga priča glupa i jadna. Evropu moraju dovesti u Srbiju, a to će najlakše uraditi ako Srbija postane deo te Evrope. Sistem spojenih sudova je fizika.

Već to sve znaju i zato su na pedalama po EU. To što ti pričaš ovaj narod glupavi mora da shvati.

• Thanks 1
Posted

Te ograde su da spreče Šarovića da uđe tamo 🙂 . On živi negde kod Pošte, ako se zeznu pa njegovu zgradu ostave u "toru" onda će imati slobodan ulaz 🙂

• Ha-ha 1
Posted
37 minutes ago, berti said:

Ovo ce biti prva vlast iz koje ce prilican broj ljudi morati da odgovara i ide na robiju. Tu nema dileme. Ljudi su danas toliko ogorceni i nekoj novoj vlasti nece smeti da na pamet padne da pusti ovu bandu da se tek tako izvuce. Ovakav gnev nije bio ni kada je bila borba protiv Milosevica. Ljudi su tada kao prioritet imali da se konacno bolje zivi, da postanemo deo normalnog sveta, a rusenje Milosevica su videli kao uslov za to. Naravno da je bilo i besa, ali sa ovim danasnjem stanjem je neuporedivo. Ljudima je danas priritet da goveda odgovaraju, robijaju i da im se pod obavezno sva imovina oduzme. Vecina je svesna da smo otisli u kurac, prilicno su razocarani u medjunarodnu zajednicu i sav bes je fokusiran na mrcinu i njegove. Sa ogromnom vecinom bi ovde danas prosao eventualni referendum o smrtnoj kazni.

A Tomasevic i ostala bagra ce pobeci iz zemlje. Nisu oni budale, znaju da im ovde nema zivota vise. Oni ni sada ne mogu da odu u bioskop, kafic ili park, a taman posla kada se vlast promeni.

Bravo kolega. Što se kaže potpis pečat!

Posted (edited)

„Sad znaju da su u manjini, sad im je jasno da se Srbija probudila, da se slobodarska Srbija probudila, da neće zuluma više da trpi i da ljudi hoće da sačuvaju državu. E sad, sa čim se suočavamo? Sa njihovim strahom. Pa kako će dekanka Ekonomskog fakulteta, da mi objasnite, da prođe bez odgovornosti? Ispitivala je studente LSE, a zabranila našim studentima da pohađaju nastavu i da odgovaraju. Pa kako ćete da prođete bez krivično-pravne odgovornosti? Kako će rektor Đokić da prođe bez krivično-pravne odgovornosti? Kako mislite da je to uopšte moguće? Nije to moj posao, ako bude trebalo, podneću i sam krivičnu prijavu, mada vidim da su drugi to već uradili. Ja to nisam nikad do sada radio. A protiv onog tužioca koji je podnosio, e, protiv tog ću lično da podnesem. Pa da vidim, nek je odbace prijavu i nek kažu da sam ja lud, a on pametan što neće da goni novinare blokaderskih medija koji jašu na traktorima jer valjda njihovi traktori valjda ne zagađuju vazduh, koji su duplo veći od ovih običnih, seljačkih, domaćinskih traktora, pa njihovi traktori valjda ne zagađuju vazduh, a ovi koji su spasavali živote ove dece u ćacilendu, kako se popularno zove a i ja sam ćaci pa sam ponosan na to“, rekao je Vučić na „Pinku“.

Dakle, ludilo raste. Al okej, ako i vatra na trenutak utihne, tu je on da je potpali i da se dinstanje nastavi.

Edited by Volter
  • Like 1
Posted
3 minutes ago, Volter said:

Dakle, ludilo raste. Al okej, ako i vatra na trenutak utihne, tu je on da je potplai i da se dinstanje nastavi.

Klasicna projekcija. Sve sto kaze ovde za drugu stranu je ono kako se on oseca.

Plasi se, zna da ce da odgovara, sateran je u cosak.

• Like 6
Posted (edited)
14 minutes ago, McLeod said:

Plasi se, zna da ce da odgovara, sateran je u cosak.

Mislim da grešite svi ovde. Ne plaši se taj ničega, to je psihopata retke vrste. Taj je čvrsto ubeđen da je u pravu, da on sve najbolje zna i ume i da je mesija koji vodi... gde god da on zamisli. On je ubeđen da se bori protiv zlog neprijatelja. Taj se ne plaši ničega i užasno je opasan. 

Edited by Eddard
  • Like 11
Posted

Apsolutno. Klasičan sklop ličnosti sa mračnom tetradom - makijavelizam, narcizam, sadizam i psihopatija. On stvarno veruje u to što priča, ima grandiozne ideje o sebi, da je on mesija, želi da bude upamćen kao najveći Srbin ikada... 

I tako će da tera do samog kraja, u to ne sumnjajte.

• Like 8
Posted
12 minutes ago, Eddard said:

Mislim da grešite svi ovde. Ne plaši se taj ničega, to je psihopata retke vrste. Taj je čvrsto ubeđen da je u pravu, da on sve najbolje zna i ume i da je mesija koji vodi... gde god da on zamisli. On je ubeđen da se bori protiv zlog neprijatelja. Taj se ne plaši ničega i užasno je opasan. 

Kada se nije plašio, ignorisao je proteste i oni su se gasili sami od sebe. Sada vrišti i preti tužiocima i sudijama, proganja i hapsi novinare, studente, aktiviste i ostale građane, jedva pabirči statiste za bal vampira putem ucena... Tako se ne bi ponašao čovek koji je siguran u sebe.

• Like 6
Posted
1 minute ago, DJ_Vasa said:

Kada se nije plašio, ignorisao je proteste i oni su se gasili sami od sebe. Sada vrišti i preti tužiocima i sudijama, proganja i hapsi novinare, studente, aktiviste i ostale građane, jedva pabirči statiste za bal vampira putem ucena... Tako se ne bi ponašao čovek koji je siguran u sebe.

Ne zaboravi i da je tada energija protesta zaista opadala sa vremenom, prosto nismo dostigli kritičnu tačku dinstanja ključanja. Sada jesmo. 

Pa je bilo dovoljno da ih ignoriše, pokušao je tu taktiku i sada na samom početku.