Jump to content

Recommended Posts

Posted
15 minutes ago, robespierre said:

Oberkadija izdao nalog za hapšenje Djajića zbog ugrožavanja sigurnosti predsednika republike.

Eto sedmog zahteva.

Posted
17 minutes ago, robespierre said:

Oberkadija izdao nalog za hapšenje Djajića zbog ugrožavanja sigurnosti predsednika republike.

Biće toga još.

Ovo u Nišu je model, pokušaće pritiscima, pretnjama, ucenama, kaznama, da nateraju i druge dekane, na svim univerzitetima da pozovu policiju, one koje nikako ne mogu da privole na to biće provlačeni kroz blato, pakovaće imase afere, možda i neke krivične prijave, pritvor.

Dejan Ilić pušten iz policije.
Hapšenja će u narednim danima biti masovna, hoće da pokažu silu, može im se, imaju tužilaštvo i policiju. Vreme je za novi krug protesta protiv represije i policijsko-tužilačkog terora.

• Like 10
Posted

Ne mogu im nista, ovo je jos jedan preglupav potez koji ce samo da dovede do nove mobilizacije.

Oni ce tamo da ih legitimisu, pa ce da ih maltretiraju u stanici da bi ih zastrasili. Ne znam kako zamisljaju da ih uplase sad, posle 4 meseca.

Mozda ce pokusati da isceniraju neko krivicno delo pa da ih guraju u pritvor ali ni to nece moci. 

Ovaj debil ih je u Nisu zvao zbog remecenja javnog reda i mira, to je prekrsajna i da nije izmisljeno, za to mogu samo da ih cimaju da dodju do stanice da daju izjavu i odmah puste, nema zadrzavanja i pritvora.

• Like 3
Posted

Nadam se da će biti organizovan protest podrške, ako krenu da hapse Đajića.

Vidim napakovali mu neku objavu na X-u, koja uopšte nije njegov rečnik ni način razmišljanja

Taj dobri čovek je jedan od najzaslužnijih što se ovo zaukalo, svestan svih posledica koje u Srbiji nosi istina, hrabro ju je predstavio narodu i nije uzmakao ni za pedalj do dan danas.

Svi za jednog jedan za svi!

• Like 15
  • Love 1
Posted
5 minutes ago, McLeod said:

Ne mogu im nista, ovo je jos jedan preglupav potez koji ce samo da dovede do nove mobilizacije.

Oni ce tamo da ih legitimisu, pa ce da ih maltretiraju u stanici da bi ih zastrasili. Ne znam kako zamisljaju da ih uplase sad, posle 4 meseca.

Mozda ce pokusati da isceniraju neko krivicno delo pa da ih guraju u pritvor ali ni to nece moci. 

Ovaj debil ih je u Nisu zvao zbog remecenja javnog reda i mira, to je prekrsajna i da nije izmisljeno, za to mogu samo da ih cimaju da dodju do stanice da daju izjavu i odmah puste, nema zadrzavanja i pritvora.

Da, neki studenti su upravo pozvani/dovedeni na saslušanje, gde pozivaju na oklupljanje ispred stanice policije.

Posted
5 minutes ago, McLeod said:

koji ce samo da dovede do nove mobilizacije.

nova mobilizacija mora da se desi. Ovo ne sme da se popusti. Ako se desi da se propusti prilika da se ocisti korupcija u Srbiji, mozemo slobodno da kazemo da se sledecih 35 godna nista nece promeniti.

Ne sme da se stane, inace ce vecina ovih mladih ljdi pisati slicne postove za 35 godina iz inostranstva.

Pumpaj!

Posted
1 hour ago, MilošVB said:

@DameTime

Koliko me tvoji stavovi podsećaju na stavove jedne devojke koja je dosta društveno aktivna, a mislim da ste i ista profesija pa me ne bi čudilo da nekako znaš za nju 🙂

Šapni u inbox o kome se radi, ne bilo ti zapoveđeno. Dobra (ili loša, zavisi kako gledaš) stvar je što se (više) ne bavim aktivizmom 🤗

Posted

Ogroman broj ljudi će doći iz Republike Srpske, mnogo su veće kvote nego kad je bilo u Mitrovici. Zet i drugar sa faksa su jedni od tih ljudi koji moraju doći, jer raskid ugovora. Kada je bilo u Mitrovici zet i kolege otišli u lokalnu kafanu i bili tu sve vrijeme, sada su dobili dopis da nema hodanja, svi moraju biti tu.

• Ruke su vam krvave! 2
Posted (edited)

Edit: sad vidim da je crta napisala da su ih veceras obavestili

Mozda otud i ova pojacana represija i poslednji pokusaj ubijanja blokada

Edited by srlepajce
Posted

Samo da uđe u zapisnik, sve beležimo.

Glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević pokazivao je u programu slike studentkinja, govorio njihova imena i iznosio apsolutno neprikladne komentare.

„Srce malo“, „tvoja favoritkinja“, „počinjemo da pomišljamo da se malko loži na tebe“, „mogli smo na drugi način da se upoznamo“, samo su neke od reči koje je urednik Informera izgovorio dok je pokazivao slike studentkinja

• Ruke su vam krvave! 18
Posted
2 minutes ago, Volter said:

Sve pisati i na kraju ce kelner sve da sracuna i naplati. 🙂

Banda lopovska nevaspitana!

Zna li se koliko je autobusa napunio pesacima?

• Like 1
Posted
1 minute ago, mrd said:

Zna li se koliko je autobusa napunio pesacima?

Ne znam ali on da dovede 1000 autobusa i eto ti 50 hiljada ljudi. Neka ih budei 100 hiljada, ma koliko bio lud svestan je i on načina na koji je većina došla.

IMG_8924-912x513.jpg

Nišlije

• Like 1
Posted (edited)
21 minutes ago, Volter said:

Govno . al dolijace lisica. Njega sutirati kada bude njegov walk of shame.

Eh kad bi radile institucije pa kad bi mogli tuziti govno za ovo.Msm moze se i sad al da li ce proci tuzba to je druga stvar.

Edited by Don Dusko
Posted
3 minutes ago, Volter said:

Ne znam ali on da dovede 1000 autobusa i eto ti 50 hiljada ljudi. Neka ih budei 100 hiljada, ma koliko bio lud svestan je i on načina na koji je većina došla.

IMG_8924-912x513.jpg

Nišlije

samo da se izbegne sukob, posto je vec vise puta pokusao da da zarati. 

AV treba da izgubi podrsku policije i gotovo.

1 minute ago, Don Dusko said:

Govno . al dolijace lisica. Njega sutirati kada bude njegov walk of shame.

Njega propustiti kroz shreder. 🙂

Posted

Izvinjavam se što upadam k’o padobranac, no nešto mi je na pameti. Ako ima neki pravnik ovdje da rastumači, može li neki od ovih postradalih Makedonaca ili čak država Sjeverna Makedonija da tuži Neandreja zbog upada u intenzivnu njegu? Mislim neka tužbica koja bi se vodila pred međunarodnim sudom, ne ovo naše pravosudno blato?

Pa lik priznao u lajvu da je ušao tamo s predumišljajem, zicer presudica, šteta da se baci. 🙄

• Like 2
Posted
6 minutes ago, Son_of_a_gun said:

Izvinjavam se što upadam k’o padobranac, no nešto mi je na pameti. Ako ima neki pravnik ovdje da rastumači, može li neki od ovih postradalih Makedonaca ili čak država Sjeverna Makedonija da tuži Neandreja zbog upada u intenzivnu njegu? Mislim neka tužbica koja bi se vodila pred međunarodnim sudom, ne ovo naše pravosudno blato?

Pa lik priznao u lajvu da je ušao tamo s predumišljajem, zicer presudica, šteta da se baci. 🙄

Ovde je u pitanju kršenje domaćeg zakona na domaćem terenu, tako da je nadležan domaći sud. Nisam pravnik, ali isto je kao da neko izazove saobraćajku u Beogradu u kojoj stradaju strani državljani, pa je nadležan domaći sud.

• Tuzno 1