drperce Posted September 27 Share Posted September 27 (edited) Ja planiram klinca da povedem na prvu fudbalsku utakmicu (kosarku smo odradili jos pre dve godine kada je imao 4😂) Mali prica kako zeli da gleda uzivo pa cemo da vidimo, ja iskreno nisam isao na fudbal godinama, mozda me natera nazad na Maru 🤔 Edited September 30 by Don Dusko 9 3 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MGinobili20 Posted September 27 Share Posted September 27 Одведи га, немој се премишљати. Мој отац је неко ко је пратио само репрезентацију и био је противник одлазака на утакмице. Са 16 година са другом побегнем (нисам из Бг-а) и одемо на дерби на Јна, 150. дерби и победимо 1-2, Лучо Ибањез и Уго Вијеира, најлепша успомена у мом животу. На све то мој старији друг ставио 10к на Звезду јер је мени била прва утакмица у животу и био је убеђен да због тог добијамо. 😂 Суштина је само то шта бих ја дао да сам све те године пре тога имао неког да ме одведе, небитно да ли на кошарку или фудбал... 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Урош19 Posted September 27 Share Posted September 27 3 hours ago, drperce said: Ja planiram klinca da povedem na prvu fudbalsku utakmicu (kosarku smo odradili jos pre dve godine kada je imao 4😂) Mali prica kako zeli da gleda uzivo pa cemo da vidimo, ja iskreno nisam isao na fudbal godinama, mozda me natera nazad na Maru 🤔 Pazi samo da ne prođe kao ja. Vodio mene otac na prvu utakmicu i to protiv Levadije (teška vremena), ja srećan gledam Zvezdu uživo prvi put i ustaje neki batica ispred nas, kreće da se ljubi sa devojkom i u tom trenutku Koroman daje gol. Epilog : nisam video gol na prvoj utakmici koju sam gledao na Marakani. 12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manoly Posted September 27 Share Posted September 27 4 hours ago, drperce said: Ja planiram klinca da povedem na prvu fudbalsku utakmicu (kosarku smo odradili jos pre dve godine kada je imao 4😂) Mali prica kako zeli da gleda uzivo pa cemo da vidimo, ja iskreno nisam isao na fudbal godinama, mozda me natera nazad na Maru 🤔 Moja prva tekma bila daleke '88, kad je Piksi plesao na Marakani, to mi je ostalo kao prva i neponovljiva slika. Bila je jesen, dres sa dugim rukavima, poprilicno popunjen stadion, ja sa dedom na zapadu... Divna uspomena. 9 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
suptil Posted September 27 Share Posted September 27 Ja sam bratanca vodio u njegovoj sestoj godini - ove godine puni desetu godinu. Mali se uplasio od dimnih bombi, topovskih udara i vatrometa. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BethH969 Posted September 27 Share Posted September 27 Meni prva tekma 87. Zvezda- Real 4-2. Mislim da je bio neki početak marta, a -10 je bilo , i sneg. Smrzli se za medalju. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pentatonik Posted September 27 Share Posted September 27 12 minutes ago, Manoly said: Moja prva tekma bila daleke '88, kad je Piksi plesao na Marakani, to mi je ostalo kao prva i neponovljiva slika. Bila je jesen, dres sa dugim rukavima, poprilicno popunjen stadion, ja sa dedom na zapadu... Divna uspomena. Isto 1988, isto Zapad, samo što je bilo proleće. Većina svega u magli sem utiska da su Piksiju noge bile bele ko sir. 3 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
KCRivers Posted September 27 Share Posted September 27 Moja prva utakmica, 1996 godina protiv Barselone, ulazak na zapad kad je utakmica vec pocela, sta zna dete sta je pun stadion, naravno isao sam da gledam Pericu Ognjenovica a ne Ronalda i ekipu. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
suptil Posted September 27 Share Posted September 27 11 minutes ago, KCRivers said: Moja prva utakmica, 1996 godina protiv Barselone, ulazak na zapad kad je utakmica vec pocela, sta zna dete sta je pun stadion, naravno isao sam da gledam Pericu Ognjenovica a ne Ronalda i ekipu. Moja Kajzerslautern, Kad sam u skoli 5.razred rekao da sam bio i nastavnici se raspitivali kako je bilo. E onda vec par drugara cimalo roditelje da ih vode na Barselonu i isli su. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simastrahota Posted September 27 Share Posted September 27 Prva utakmica, mislim da je 97, Crvena zvezda Belo Horizonte, sijaset crvenih kartona, I dalje mi je u glavi Srdjan Pecelj i klizeci za zatvor nad Brzilcem. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Small Owl Posted September 27 Share Posted September 27 SPAM (prva utakmica): Zvezda:Sutjeska, 1999. godina. 5:0, Pjana dao 2 gola. Lijepa uspomena. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zadnji vezni Posted September 27 Share Posted September 27 (edited) Kada smo kod prvih utakmica na Marakani,moja je bila davne 1975,tačnije 19.marta 1975 kada je moj otac posegao iz Mostara vodeći sa sobom moju majku u tom trenutku trudnu sa mojom malenkošću,sa trbuhom do zuba što se kaže,(valjda sam se tad inficirao sa Zvezdom i crveno belom bojom)🙂. Ako mogu to da navedem kao moju prvu utakmicu? 🔴⚪ U to vreme utakmica i rezultat su bili istorijski,Crvena zvezda je u revanš meču četvrtfinala Kupa pobednika kupova, posle boljeg izvođenja penala (6:5), u regularnom vremenu bilo je 2-0,koliko je bilo i u Madridu i tako eliminisala Real.Taj trijumf ostao je upamćen kao jedan od najvećih uspeha našeg kluba u evropskim takmičenjima u tom trenutku. Tadašnji kraljevski klub je vodio čuveni Miljan Milajnić,dok je na klupi Zvezde,ako se ne varam sedeo moj mostarac Miljenko Mihić.Strelci su bili Džajić glavom i Olja Petrović iz penala. Taj meč je obeležio i duel Kamača i Džajića sa kojim se Džaja poigravao a sve to zabeležio i snimatelj Blagoje Topličić na tom antologijskom meču. Tad su za Real igrali Kamačo, Benito, Del Boske, Santiljana kao i nemački velikani Brajtner i Necer. Uvek smo bili veliki klub,najveći istočnoevrospki .I kad se sagleda istorija duela i pobeda nad velikanima evropskog fudbala i jačina njihovih ekipa mora se priznati da je Marakana (sad Rajko Mitić) jedno posebno mesto,čiji zidovi i čuveni tunel još prepričavaju velike pobede,huk sa tribina, suze,radost,smeh i tuge koji se još prepliću nad našim stadionom. Edited September 27 by Zadnji vezni 13 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pantelia Posted September 27 Share Posted September 27 1 hour ago, Урош19 said: Pazi samo da ne prođe kao ja. Vodio mene otac na prvu utakmicu i to protiv Levadije (teška vremena), ja srećan gledam Zvezdu uživo prvi put i ustaje neki batica ispred nas, kreće da se ljubi sa devojkom i u tom trenutku Koroman daje gol. Epilog : nisam video gol na prvoj utakmici koju sam gledao na Marakani. Sve sve, ali sto ustaje, sta, ne ljubi se sedeci 😄 Usralo me da mi ovo bude prva utakmica. Mislim da je i dalje najlepsi gol koji sam video uzivo 4 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarkoKep Posted September 27 Share Posted September 27 2 hours ago, Урош19 said: Pazi samo da ne prođe kao ja. Vodio mene otac na prvu utakmicu i to protiv Levadije (teška vremena), ja srećan gledam Zvezdu uživo prvi put i ustaje neki batica ispred nas, kreće da se ljubi sa devojkom i u tom trenutku Koroman daje gol. Epilog : nisam video gol na prvoj utakmici koju sam gledao na Marakani. Ako ti je za utehu ja nisam video nijedan gol na svojoj prvoj utakmici. (3-0 je bilo) Da li zbog toga što sam bio mali pa prosto nisam video ili zato što sam gledao ko zna gde to ne znam. Samo znam da me je ćale posle svakog gola pitao da li sam video i ja kažem da nisam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Valensija Posted September 27 Share Posted September 27 (edited) Zvezda- Keln Davne 89 god. 😃 Edited September 27 by Valensija 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barka73 Posted September 27 Share Posted September 27 1 hour ago, Zadnji vezni said: Kada smo kod prvih utakmica na Marakani,moja je bila davne 1975,tačnije 19.marta 1975 kada je moj otac posegao iz Mostara vodeći sa sobom moju majku u tom trenutku trudnu sa mojom malenkošću,sa trbuhom do zuba što se kaže,(valjda sam se tad inficirao sa Zvezdom i crveno belom bojom)🙂. Ako mogu to da navedem kao moju prvu utakmicu? 🔴⚪ Bio si pre mene na Marakani mada ja ipak spadam medju najstarije ovde. Moja prva utakmica je bila 1977-me protiv Borusije Menhengladbah 0-3 i čuvena utakmica Blekija Bogićevića. Kako im je samo puštao golove. Morao bih da spomenem i drugu utakmicu u Beogradu na Marakani iste godine a to je čuvena reprezentativna protiv Španije kad je Huanito dobio flašu u glavu. Nas trojica klinaca je doputovala sve u crveno-beloj opremi i na stanici pitamo jednog da nam pokaže kuda za Marakanu i on nas uputi "samo ovuda pravo" i kasnije shvatimo da idemo na Karaburmu. Naleteli na grobara jbga 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Perkos2 Posted September 27 Share Posted September 27 Prvi meč na Marakani protiv Basela novembra 1980 pobedili 2:0 prvi meć Zvezde u Kosovskoj Mitrovici protiv Trepče 1978, pobedila Zvezda 0:1, gledalaca bilo i na atletskoj stazi 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shunsuke Nakamura Posted September 27 Share Posted September 27 2004. Sutjeska - Zvezda 0:1 (Žigić). Išao tada u prvi razred osnovne škole. Meč odigran po velikoj kiši, igralo se na proljeće, maj mjesec. Žigić riješio utakmicu. Sutjeska nas je ranije u dvije sezone uzastopno zakinula za bodova na njenom terenu, i u tim sezonama nijesmo bili prvaci. To su sezone 2001/2002 i 2002/2003/. U sezoni 2003/2004 smo uzeli tituli. Pamti se jesenji derbi iz te sezone kada smo sa 3:0 na Marakani pobijedili Partizan, koji je bio učesnik LŠ. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
harmonajzer Posted September 27 Share Posted September 27 Šele dao jedan od svojih legendarnih golova, Sulejman drugi, za pobedu. Odbranom komandovao Elsner. M.Đurovski nije igrao, na moju veliku žalost. Karačić iz slobodnjaka za goste, budući golman Zvezde Davidović na golu gostiju. Na tribinama oko 10.000, ali to uopšte nije umanjilo moj doživljaj. Sa 13 sam popušio prvu pljugu...i gledao Zvezdu uživo. 🙂 10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Урош19 Posted September 27 Share Posted September 27 Joj sad kad se povela priča oko utakmica setih se i one čuvene protiv Apoela. Gubimo 0:2 ćaletov drugi uzima sina i ide kući, mi dajemo 1, slobodnjak za nas ja mali optimista kažem sad ga daje, bum Milijaš (ako se ne varam on je šutirao) na zapadu opšti haos, ljudi me grle dižu, ćaletov drug se vraća sa sinom. Kreću produžeci crveni penal 3:2 to je to idemo dalje i onda hladan tuš. Do 2017 se nisam spuštao srećan sa zapada do kola. Razne smo traume mi preživeli. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Knipex Posted September 28 Share Posted September 28 @Don Juan U svetlu postova prethodnih dana vezanih za prvu utakmicu na Marakani možda bi trebalo otvoriti temu "Moja prva utakmica" gde bi se prebacili svi ovi prelepi postovi i gde bi mogli da pišu i navijači drugih klubova. Temu može da otvori bilo ko, ali postove može da prebaci samo moderator. Elem, moja prva utakmica na Marakani je bila 20.03.1988. Imao sam 11 godina. Crvena Zvezda - Radnički Niš i pobeda 4:2. Bili smo na istoku. Pamtim samo da su gosti imali plave dresove i da je Piksi dao gol glavom tako što ga je lopta pogodila u nos pa je trljao isti narednih 5 minuta Pamtim još da je bilo hladno na stadionu iako je sunce sijalo. Smrzla mi se stopala. Tada sam nosio adidas univerzal jer je ćale bio rukometaš i to je bila najbolja patika za koju je on znao. Ipak moja prva utakmica u životu je bila na JNA jer su, obojica pokojni, deda i ujak bili zagriženi navijači Partizana pa su pokušali i mene da privole na tu stranu. Pamtim odlazak na utakmicu u tristaću gde sam ceo put čučao ispred suvazačevog sedišta jer je auto bio prepun. To je bilo 02.05.1981. Partizan - Vojvodina 0:1. Imao sam 4 godine. Ujak se posebno smorio, rekao mi da sam mala baksuzna ciganštura i da neće da me vodi više jer sam ja bacio neke papiriće od novina kad je Voša dala gol jbg imali crveno-bele dresove. Posle me je deda vodio još jednom sledeće sezone na utakmicu protiv Galenike koju je Partizan dobio 2:0. Pamtim samo da mi je bilo jako dosadno. 15 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bluecuracao2 Posted September 28 Share Posted September 28 Naterali ste me da pokušam da se setim prve utakmice na Marakani, ali, avaj ne ide, pradavno je bilo. Zasigurno se sećam da sam prvi put sam otišao na Ferencvaroš, 1/2 finale Kupa kupova, 2:2. 1975. godine. Najveća poseta u istoriji, posebna atmosfera, a ja klinac pa još na ondašnjem severu. Preživeo sam nekako sve talase i posle toga sam na Zapadu redovan bio nekoliko decenija. Sledeća međunarodna koje se sećam je bila protiv Lokomotive iz Plovdiva... 11 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carl Johnson Posted September 28 Share Posted September 28 (edited) Moja prva utakmica na Marakani je bila derbi u novembru 2003. kada smo demolirali Partizan koji je igrao ligu sampiona. Pokojni cale(koji je navijao za njih) i ja na centru zapada, pun stadion maltene. Svaki put kad Taribo dodirne loptu, krecu rasisticki povici “u, u, u” (imitiraju gorilu valjda), nemajuci pojma sta je pozadina toga, jer sam bio bas mali, krecem i ja, matori me popreko pogleda, objasni mi o cemu se radi, “nemoj, nekulturno je” itd. Na 3-0 on vec izgoreo totalno, krece opet da urlice ciganija Vestu, i tata im se pridruzuje i dodaje “pojma nemas pi**a ti materina”. Nikad necu zaboraviti osecaj kad sam sa ulaza na tribinu video dole stadion, i sad mi stomak zaigra. Edited September 28 by Carl Johnson 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dabljuroligbringer Posted September 29 Share Posted September 29 Прва утакмица на Маракани, репрезентација, квалификације за Јапан и Ј. Кореју, пролеће 2001. Био на југу, изгубили смо 1 : 0. Бешчасни даје гол (ка југу) неким упијачем испред голмана у 70-неком минуту а минут пре тога Друлић имао шансу за гол. Север највећи аплауз дао Друлићу и Буњевчевићу, а југ Кежману. Химну заједно обе трибине извиждале. Оно што ми је било чудно тада и што сам питао ћалета на трибини јесте зашто се не чује још увек коментатор. Прва Звездина утакмица, 29. 5. 2001. сусрет генерација, био на истоку до севера. Кореографија неке зелене траке да представљају терен и на њему на штаповима заставе као постављен дрес сваког играча генерације 91. на својој позицији. Прво полувреме играла генерација 91. против актуелне 2001. а после ушли омладинци. Прва Звездина утакмица, лето 2001. Звезда Леверкузен, опет на југу. Сећам се и дан данас кореографије, на белом платну црвеним словима једна је Звезда и иза ње на великој жутој звезди насликан грб фк-а а иза гомила мањих звездица и небо. Завршена утакмица 0:0. За Левер играли Бут, Лусио, Шнајдер, Баштурк, Нојвил, и неки плави лик тако сам га запамтио тада а то је био Рамелов. Био сам годинама убеђен да је Пјановић ту промашио пенал а после тога неко њихов али сам касније схватио да су промашени пенали ипак били годину дана касније против Италијана (Кјево Верона). Прва на северу, то већ нисам сигуран па бих рекао Звезда Зета можда 2003. или 04, а резултат или 2:1 или 4:0. Прва у Пиониру, ту бих рекао Звезда Здравље, вероватно нека 2001. или 02. Као да је био продужетак и да је Звезда победила и сећам се да смо имали неког црног (крилног) центра на којег се све играло тако да бих рекао да је то тада Ајзеа Морис. Ето сећања из детињства некога ко је тада имао десетак година. Нашао сам и карте са тих утакмица само нисам сигуран како да окачим слику пошто каже да је превелика. 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jelencom Posted September 29 Share Posted September 29 Moja prva utakmica Crvena Zvezda -Vojvodina 6-0. Godina 1989,osmina finala kupa,Voša čini mi se bila prvak tada. Kod nas Piksi,Dejo,Robi,Pančev ,ja 7 godina. Vjerovatno sam bio najsrećnije dijete na svijetu taj dan 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts