Don Dusko Posted Wednesday at 10:27 AM Share Posted Wednesday at 10:27 AM A juce je Wailer Bab imao tipa 5-5 za 3 u 3Q i vratio je Bajern na posed razlike. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Charles De Ketelaere Posted Wednesday at 10:30 AM Share Posted Wednesday at 10:30 AM (edited) Niste pomenuli i faktor odbrane Partizana, mislim da je svaki put kada je Manek ostajao sam u ćošku/45 dobio loptu i da je to jedno od rešenja Žalgiria. Pritom su haslovali skokove ceo meč tako da i iz promašenih trica su imali druge šanse. Nema mnogo ekipa koje u trenucima lomljenja utakmice imaju mnogo različitih pretnji i automatizama. Čak i PAO prepusti loptu Nunn-u da rešava a ima toliko opcija. Edited Wednesday at 10:31 AM by Charles De Ketelaere 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted Wednesday at 10:33 AM Share Posted Wednesday at 10:33 AM 13 minutes ago, JPM said: Očekivati da se taj procenat šuta zadrži do kraja utakmice se može mooožda od Stefa Karija. I to je to. Ne možda, nego sigurno. 13 minutes ago, JPM said: Ni od koga drugog. Ovo ti je baš reach, imaš dosta konstantnih šutera koji mogu da održe taj %, pogotovo u jednoj utakmici. Manje ih je u EL nego u NBA doduše, ali ako neko treba da ima slobodu da šutira u Žalgirisu, to je LW4. 13 minutes ago, JPM said: Ono, istina, desi se to ponekad, ali ozbiljan trener zaista ne treba da polaže nadu u to da će neko sa takvim procentom da postigne, tipa, 10-12 trojki. Iskustvo kaže da šut opadne uvek. Ozbiljan trener isto tako zna da kad igrač ima vruću ruku, treba ga pustiti i hraniti loptama. Partizan nije imao neko rešenje za njega celu utakmicu, zato je trebalo da bude što više na terenu i šutira. Pogotovo jer je i KKP pogodio neke teške šuteve u drugom poluvremenu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Milos 3.14 Posted Wednesday at 10:36 AM Share Posted Wednesday at 10:36 AM 1 hour ago, Chaos Is Me said: U završnici utakmica uglavnom da. Dok nije došao Walker, Francisco i Brazdeikis su bili jedini koji mogu nešto 1 na 1 da kreiraju. Upravo tako, velika stvar je imati igrače koji lako rešavaju preuzimanja, a Francisko i dad Voker su to za Žalgiris. Njima je filozofija da čvrsom igrom dođu do egala i onda su neviđeno opasni baš zbog te sposobnosti 9 minutes ago, JPM said: Ne pričam ja samo o Walkeru igraču, nego o odluci trenera da mu igra zavisi od iživljavanja za tri poena. Silovao je i Francisko isto kao i Walker. To prosto nikad ne završi povoljno po tim koji forsira. Mora se imati neka ideja i za poneke lake poene, prodore... Žalgiris je bio tragičan za dva poena. Partizan je uspeo u poslednja tri kola da zatvori reket ,rizikovao je po cenu šuta za tri. Isplatilo se jer su uspeli da isporuče na drugoj strani pre svega jer je Željko uspevao da ispravno i bez greške pogodi odgovarajuće mečapove i petorke. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JPM Posted Wednesday at 10:38 AM Share Posted Wednesday at 10:38 AM 4 minutes ago, DameTime said: Ne možda, nego sigurno. Ovo ti je baš reach, imaš dosta konstantnih šutera koji mogu da održe taj %, pogotovo u jednoj utakmici. Manje ih je u EL nego u NBA doduše, ali ako neko treba da ima slobodu da šutira u Žalgirisu, to je LW4. Ozbiljan trener isto tako zna da kad igrač ima vruću ruku, treba ga pustiti i hraniti loptama. Partizan nije imao neko rešenje za njega celu utakmicu, zato je trebalo da bude što više na terenu i šutira. Pogotovo jer je i KKP pogodio neke teške šuteve u drugom poluvremenu. Ne vredi, ne razumemo se. Nije ni bitno, hvala na trudu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chaos Is Me Posted Wednesday at 10:39 AM Author Share Posted Wednesday at 10:39 AM Nije nikakav dominator, bar za sada. Njegova ekipa ima samo jednu pobedu od kad je došao. U NBA postoji taj pritisak da se održiš u ligi nekako godinama, da uzmeš te gomile miliona, scorerima je najteže jer novi uvek pristižu, pa se većina bori sa tim tako što uzima svaki dostupan šut. Walker je individualno impresivan igrač za Evropu, fizikom, atletikom ali i tehnikom. Ne znam šta je čudno što je on individualno dobar naspram igrača koji ne mogu da mu pariraju ni u jednom od ta 3 segmenta. Trinkijeri ima zadatak da proba da ga uklopi u koncept košarke gde je individualno iza timskog, gde neki Ulanovas ili Butkevičijus ne mogu da izvedu ni petinu onoga što ti možeš ali mogu da donesu dobre odluke na parketu i time nadomeste razliku u individualnom talentu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JPM Posted Wednesday at 10:41 AM Share Posted Wednesday at 10:41 AM 2 minutes ago, Milos 3.14 said: Partizan je uspeo u poslednja tri kola da zatvori reket ,rizikovao je po cenu šuta za tri. Isplatilo se jer su uspeli da isporuče na drugoj strani pre svega jer je Željko uspevao da ispravno i bez greške pogodi odgovarajuće mečapove i petorke. Sve ok, ali postoje i izradjeni sutevi za tri a postoji i drzim loptu 20 sekundi u napadu kao Johny Ivanovic i onda pripalim step back trojku. Ovo potonje smo gledali od Zalgirisa sinoc. Ja ne kazem da ne treba davati loptu igracu koji igra dobro u datom momentu, ali sve treba da ima neki smisao, ne mogu ostala cetvorica da bleje, moraju da postavljaju blokove ili se krecu, sto je Manek dobro radio jedno vreme. A Zalgiris je bukvalno igrao napade tako da se dodaju loptom Walker i Francisco i jedan od njih pripali trojku. Meni je to besmisleno. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted Wednesday at 10:44 AM Share Posted Wednesday at 10:44 AM Ovaj upis je kao da nisi gledao celu utakmicu, već samo Q4 kada su LW4 i Francisco promašili par šuteva. Imao je Žalgiris isto tako dosta otvorenih šuteva iz izgrađenih akcija. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Golijat Posted Wednesday at 11:00 AM Share Posted Wednesday at 11:00 AM 28 minutes ago, Charles De Ketelaere said: Niste pomenuli i faktor odbrane Partizana, mislim da je svaki put kada je Manek ostajao sam u ćošku/45 dobio loptu i da je to jedno od rešenja Žalgiria. Pritom su haslovali skokove ceo meč tako da i iz promašenih trica su imali druge šanse. Nema mnogo ekipa koje u trenucima lomljenja utakmice imaju mnogo različitih pretnji i automatizama. Čak i PAO prepusti loptu Nunn-u da rešava a ima toliko opcija. Da, ovo sam bas hteo da napisem. Partizan je sinoc igrao sasvim dobru odbranu (u nekim trenucima sjajnu) sto je ogroman faktor kada se gleda igra Zalgirisa na kraju 3/4 i u 4/4. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JPM Posted Wednesday at 11:19 AM Share Posted Wednesday at 11:19 AM 34 minutes ago, DameTime said: Ovaj upis je kao da nisi gledao celu utakmicu, već samo Q4 kada su LW4 i Francisco promašili par šuteva. Imao je Žalgiris isto tako dosta otvorenih šuteva iz izgrađenih akcija. A ovaj upis je kao da nisi čitala šta sam pisao od početka ove diskusije. DA IMAO JE ali je od sredine treće četvrtine krenuo sa hero ball. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Milos 3.14 Posted Wednesday at 11:21 AM Share Posted Wednesday at 11:21 AM (edited) 40 minutes ago, JPM said: Sve ok, ali postoje i izradjeni sutevi za tri a postoji i drzim loptu 20 sekundi u napadu kao Johny Ivanovic i onda pripalim step back trojku. Ovo potonje smo gledali od Zalgirisa sinoc. Ja ne kazem da ne treba davati loptu igracu koji igra dobro u datom momentu, ali sve treba da ima neki smisao, ne mogu ostala cetvorica da bleje, moraju da postavljaju blokove ili se krecu, sto je Manek dobro radio jedno vreme. A Zalgiris je bukvalno igrao napade tako da se dodaju loptom Walker i Francisco i jedan od njih pripali trojku. Meni je to besmisleno. Dejm je već pomenula, ali to što pričaš se desilo ulaskom Franciska koji sad ima redukovanu ulogu i krenuo je u neke iso varijante pri čemu je Partizan zatvorio reket i ostale su mu samo neka silovanja za tri. To je njihov unutrašnji problem sa hemijom i Trinki to mora da reši. Čak je i Volker posmatrao kako ovaj siluje četvrtinu i po . Čudna odluka Trinkijeriji da ga ostavi u igri Edited Wednesday at 11:22 AM by Milos 3.14 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JPM Posted Wednesday at 11:23 AM Share Posted Wednesday at 11:23 AM Just now, Milos 3.14 said: Dejm je već pomenula, ali to što pričaš se desilo ulaskom Franciska koji sad ima redukovanu ulogu i krenuo je u neke iso varijante pri čemu je partizan zatvorio reket i ostale su mu samo neka silovanja za tri. To je njihov unutrašnji problem sa hemijom i Trinki to mora da reši. Čak je i Volker posmatrao kako ovaj siluje četvrtinu i po . Čudna odluka Trinkijerijs da ga ostavi u igri Sa tim se slažem, ali aj opet vi kao da ne čitate šta je napisano nego šta vi hoćete da bude napisano. Ja nisam kritikovao igrače nego trenera, a i sam si zaključio da je to Trinkijerijev problem. Dopustio je divljanje sredinom treće četvrtine i time značajno olakšao posao Partizanu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted Wednesday at 11:33 AM Share Posted Wednesday at 11:33 AM (edited) Priznajem da više ne mogu da pohvatam šta je tačno tvoj take ovde? U prethodnom upisu stoji to smo gledali od Žalgirisa sinoć. Tok svake utakmice zavisi od igre oba tima. To o čemu ti govoriš i iso ball na koji se žališ (?), krenulo je sredinom Q3 kad je Partizan ponovo zaigrao odbranu. Tokom Q1 skoro svi šutevi Žalgirisa su bili preko ruke. U Q2 pada odbrana Partizana (ne znam koji je tačan razlog, sa najmanje pažnje sam ispratila tu deonicu), što rezultira značajnim brojem otvorenih šuteva litvanskog tima. Sve iz izgrađenih akcija koje su prolazile zato što ih igrači Partizana nisu dobro čitali i(li) je dolazilo do miskomunikacije u preuzimanjima. Q3 kreće u sličnom ritmu, s tim da se pretvara u šuterski obračun jer odjednom i Frenki, Brown i Washington pogađaju za Partizan. Onda je polovinom te deonice Partizan ponovo konsolidovao odbranu. Zatvorili su reket, bolje rotirali tako da su eventualno ostavljali otvorenim igrače sa čijim se šutem i može kockati. U takvim situacijama, izgrađene akcije Žalgirisa - koje postoje, mind you - više ne mogu da prođu tako lako. Potrebno je drugo rešenje. Kada u timu imaš igrača kao što je LW4, jedna od opcija jeste njegova iso akcija te poentiranje na individualni kvalitet, pogotovo ako si (kao tim) 2-3 minuta bez poena. Tu je i činjenica da je Partizan imao problem da ga sačuva tokom cele utakmice. Naravno, pošto je Partizan konsolidovao odbranu, malo su mu otežali te šuteve, tako da nije šutirao sa komforne pozicije, nešto je bilo pri samom isteku napada itd. Dakle, niti je Trinki dozvolio divljanje, niti je Žalgiris bilo šta olakšao Partizanu. U jednom trenutku su šutirali 50% za 3 pts, na kraju timska statistika 40% šuta za 3 pts. Ta utakmica nije bila nimalo jednostavna da se dobije. Edited Wednesday at 11:34 AM by DameTime grammar 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Charles De Ketelaere Posted Wednesday at 11:38 AM Share Posted Wednesday at 11:38 AM 6 minutes ago, JPM said: Sa tim se slažem, ali aj opet vi kao da ne čitate šta je napisano nego šta vi hoćete da bude napisano. Ja nisam kritikovao igrače nego trenera, a i sam si zaključio da je to Trinkijerijev problem. Dopustio je divljanje sredinom treće četvrtine i time značajno olakšao posao Partizanu. Ali sama tvoja teza nije baš tačna, jer tvrdiš da je Žalgirio u jednom trenutku jednostavno prešao na soliranje dvojice igrača/divljanje umesto da su nastavili šta su odlično radili do tog trenutka (odlukom trenera). Desilo se mnogo stvari koje je @DameTime upravo nanizala, a dodao bih još samo da forsiranje onoga što su Francisco i Lonnie radili je u par napada bilo iznuđeno nedostatkom drugih opcija, ali je u dobrom delu bio i plan Žalgirisa, da ostave Francisca nakon preuzimanja 1na1 sa sporijim igračem što je poželjno ako si Žalgiris, nekoliko puta je pretrčao višeg čuvara, nekoliko puta potegao (od čega 2x pogodio), to nije divljanje nego legitimno oružije. Kada imaš igrača poput Pantera, Nunn-a, Lonnie-a, Francisca, Shortsa, pa i Yaga... valjda ćeš iskoristiti njihove izražene kvalitete, previše olako se to kalupi u "soliranje" i "divljinu". 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JPM Posted Wednesday at 11:38 AM Share Posted Wednesday at 11:38 AM Nebitno. A evo i za Kendricka pošto ide po forumu i jadan lajkuje sve što pominje Partizanov trud sinoć. SVAKA ČAST PARTIZANU NA POBEDI. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Charles De Ketelaere Posted Wednesday at 11:41 AM Share Posted Wednesday at 11:41 AM 1 minute ago, JPM said: Nebitno. A evo i za Kendricka pošto ide po forumu i jadan lajkuje sve što pominje Partizanov trud sinoć. SVAKA ČAST PARTIZANU NA POBEDI. Ne kapiram zašto si se pretvorio u Trinkijerija i ponovo analiziraš kome ja thumbs up-ujem. Relax, pogrešio si u tejku, možda nisi ni gledao ceo meč, nema potrebe da se srdimo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JPM Posted Wednesday at 11:42 AM Share Posted Wednesday at 11:42 AM (edited) 5 minutes ago, Charles De Ketelaere said: Francisco i Lonnie radili je u par napada bilo iznuđeno nedostatkom drugih opcija Nedostatak opcija je zato što carine loptu. Kad je kretnja u napadu dobra, onda lopta ide dobro. Kad igraš hero ball onda to ovako izgleda. Bajča uzme loptu, tapka je 20 sekundi, i onda step back trojka. Još jednom, svaka čast za Partizanov grind sinoć, ali Žalgiris je prestao da igra napad koji je savršeno umeo da igra do tog momenta. Dva igrača su mu uzurpirala igru. E sad, ok, @Volter je lepo primetio, možda je to zbog Giedraitisa koji je upao u probleme sa ličnim greškama. On je daleko pitomiji igrač od dva Amera. 2 minutes ago, Charles De Ketelaere said: Relax, pogrešio si u tejku, Nisam pogrešio...JA KAŽEM KAD SAM POGREŠIO!!! Spoiler Edited Wednesday at 11:44 AM by JPM 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bogoljub Gagic Posted Wednesday at 11:46 AM Share Posted Wednesday at 11:46 AM Франциско има: 38% за 2 25.4% за 3 70% са бацања 2.8 изгубљене лопте Има катастрофалне проценте, али зато губи лопте ко на траци. Можда чак и највећа канта од играча који спадају у носиоце неког ЕЛ клуба. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JPM Posted Wednesday at 11:50 AM Share Posted Wednesday at 11:50 AM I sad još jedna stvar, @Charles De Ketelaere @DameTime i bataljujem ovo jer je ionako nebitno, to jest nije toliko bitno. Ozbiljno mi smeta kad neko pokušava da mi nametne šta sam ja rekao i kom "tejku" sam ja to pogrešio. Ono što sam ja napisao je, NARAVNO, moj dojam toka utakmice, nigde ne tvrdim da je Biblija. Ti ili bilo ko možeš da se složiš ili ne, ali tu je granica do koje se ide u normalnoj diskusiji. Dakle, lajk, ne lajk...svejedno. Valjda znam šta sam hteo da napišem i koji mi je dojam. Napisao sam da je po meni Trinki pogubio konce utakmice. Da li je Žoc uticao na to. Pa sigurno jeste. Ali opet napad Žalgirisa pre i posle te neke prelomne tačke prosto nije bio isti. Evo sami pogledajte kakav je njihov napad bio pre nekog 25. minuta i posle. Pre toga protok lopte, pa nek završava Walker... posle toga Walker ili Francisko divljaju. Link to comment Share on other sites More sharing options...
elmulinho Posted Wednesday at 11:54 AM Share Posted Wednesday at 11:54 AM https://imgur.com/a/y1sGDb0 Svi sutevi Zalgirisa u 4/4 (do nekih 20 sekundi do kraja) Evo jedno pitanjce: Da je vas tim imao ove suteve u 4/4, da li biste bili zadovoljni "pogledima na kos" koje ste dobili/kreirali? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted Wednesday at 11:56 AM Share Posted Wednesday at 11:56 AM (edited) Jbt, ti ne odustaješ sa ovim premisama i zaključcima koji su skroz pogrešni. 14 minutes ago, JPM said: Nedostatak opcija je zato što carine loptu. Šta ovo uopšte znači? 14 minutes ago, JPM said: Kad je kretnja u napadu dobra, onda lopta ide dobro. Tvrdnja je u rangu nebo je plavo... zato što je plavo. Šta bi po tvom mišljenju bila dobra kretnja u napadu? 14 minutes ago, JPM said: Kad igraš hero ball onda to ovako izgleda. Bajča uzme loptu, tapka je 20 sekundi, i onda step back trojka. Nikako se ne može desiti da protivnik igra kvalitetnu odbranu u nekom posedu, pa ti posledično ne ostane baš mnogo opcija da završiš napad? 14 minutes ago, JPM said: Još jednom, svaka čast za Partizanov grind sinoć, ali Žalgiris je prestao da igra napad koji je savršeno umeo da igra do tog momenta. Čuj Žalgiris umeo da odigra perfektan napad, pa posle 10 minuta odjednom više nije umeo. Jer su naravno dva privatnika uzurpirala igru. Sve to je pored terena mirno posmatrao Trinkijeri, u fazonu neka ih nek se zajebavaju. Možeš da odustaneš od diskusije, pošto si izneo tačno nula argumenata. Sasvim je u redu da imaš svoj dojam o utakmici, ali pošto si ga ostavio na 4umu, koji je jelte diskusionog tipa, neko može da ti (argumentovano) odgovori. Ne služi ovaj 4um samo za lajk-nelajk vid komunikacije. Edited Wednesday at 11:57 AM by DameTime 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Milos 3.14 Posted Wednesday at 12:00 PM Share Posted Wednesday at 12:00 PM 3 minutes ago, JPM said: Sa tim se slažem, ali aj opet vi kao da ne čitate šta je napisano nego šta vi hoćete da bude napisano. Ja nisam kritikovao igrače nego trenera, a i sam si zaključio da je to Trinkijerijev problem. Dopustio je divljanje sredinom treće četvrtine i time značajno olakšao posao Partizanu. Jebiga, to je ono. Imaš igrača koji je rešio gomilu utakmica i koji sad pada u drugi plan, da li da ga vadiš kad počne da divlja ili ga pustiš i koliko jer znaš da će ti trebati. Lično mislim da je Trinkijeriji trebao da ga klupira 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JPM Posted Wednesday at 12:01 PM Share Posted Wednesday at 12:01 PM (edited) 6 minutes ago, Milos 3.14 said: Jebiga, to je ono. Imaš igrača koji je rešio gomilu utakmica i koji sad pada u drugi plan, da li da ga vadiš kad počne da divlja ili ga pustiš i koliko jer znaš da će ti trebati. Lično mislim da je Trinkijeriji trebao da ga klupira Istog sam mišljenja. Mada sad možemo da diskutujemo i o tome koje opcije ima, možda je mislio da mu je ovako manje zlo. 9 minutes ago, DameTime said: Možeš da odustaneš od diskusije, pošto si izneo tačno nula argumenata. Sasvim je u redu da imaš svoj dojam o utakmici, ali pošto si ga ostavio na 4umu, koji je jelte diskusionog tipa, neko može da ti (argumentovano) odgovori. Ne služi ovaj 4um samo za lajk-nelajk vid komunikacije. A koji si ti argument dala. Prvo potpuno promašiš ono što sam hteo da napišem i što sam napisao a onda odgovoriš na to, takođe potpuno neargumentovano. Evo daću ti primer. 9 minutes ago, DameTime said: Čuj Žalgiris umeo da odigra perfektan napad, pa posle 10 minuta odjednom više nije umeo. Ja nisam napisao da odjednom nije više umeo, nego da im je trener dozvolio divljanje dva igrača. Oni su i tada mogli da grade smislene napade. Nisu zaboravili da to rade nego su odustali, a to je pitanje za trenera zašto je to tako. Ne smeta meni, Dejm, diskusija, nego pokušaji nametanja stava i odgovaranje na neizrečeno, već na projektovano. Klasična Cathy Newman diskusija, SO YOU ARE SAYING... ne, nisam to rekao. Rekao sam, in the nutshell, da je Trinki pogubio kontrolu nad timom. To ne umanjuje ni pobedu Partizana ni njihov trud, samo kažem lični dojam. Edited Wednesday at 12:07 PM by JPM Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted Wednesday at 12:09 PM Share Posted Wednesday at 12:09 PM Imaš ceo jedan post koji si preskočio, na koji nemaš odgovor zato što od starta pišeš bez konkretnog uporišta. Tvoja početna premisa - Trinkijeri je dozvolio divljanje dva igrača, odustali su od smislenog napada - je pogrešna. Samim tim je sve što si dalje napisao takođe pogrešno. Vrlo je jasno šta si pisao i na šta ti je odgovoreno. Svakako ću ovde stati, nema poente da dalje razgovaramo na temu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JPM Posted Wednesday at 12:10 PM Share Posted Wednesday at 12:10 PM Just now, DameTime said: nema poente da dalje razgovaramo na temu. Hvala. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts