Jump to content

EUROLEAGUE 2024/25 - every game matters

Chaos Is Me

Recommended Posts

Eh sad, Musa i Hezonja bekap uloge. Preteruje se. U slabijoj su formi, uostalom kao i ostatak ekipe, ali onog trenutka kad se domognu eliminacione faze; to više ništa ne važi. Prekaljena, namazana i iskusna ekipa koja zna da igra na rezultat, i obilato koriste veličinu kluba i svog košarkaškog imena i utiču na suđenje. Pritom je tu koncentrisan suv kvalitet pojedinaca. Doveli su i Fernanda, uz Tavaresa, tu je Kampaco, sve vrhunski igrači i pobednici. Ne bih se kladio da bi Olimpijakosu bilo svejedno da im padnu u PO. 

• Like 5

1 hour ago, Don Dusko said:

Problem sa Realom sto jesu mahom procitana ekipa. Plus moc Tavaresa kopni pa je mnogo lakse uci u reket nego ranije.

Musa i Hezonja jesu kvalitet al ne taj kvalitet koji treba Realu. Za back up uloge savrseni al za vodece ne.

Pa Cusu su doneli taj trofej pre 2 godine stara osovina Ljulj, Rudy....Takozvani last dance.

A eto Ljulj vise nije ni senka(ni tada nije bio al mogao je da iznenadi).Jbg 2 godine proslo...

Nemaju sveze krvi.

Kako si uspeo da dodješ do Muse i Hezonje, kad su problemi Reala u pitanju? 😄

Hezonja odlična sezona, Musa nekoliko sitnijih povreda, ali i dalje sasvim korektno 12ppg uz vrhunske %. 

Problemi Reala po meni:

1. Nisu doveli zamenu za Jabuselea koji je bio maltene glavni igrač. Ako su mislili da će to da bude Garuba, opasan zajeb.

2. Ibaka nije zamenio Poarjea. Ima duplo manji učinak.

3. Ćaćo. Umetnik, izmišljao poene kad udje, posebno ta brutalna saradnja sa Poarjeom, ubitačan pik, koliko god ekipa da upadne u kanal, njih dvojica su mogli da pokrenu.

4. Ovo što kažeš, pad moći Tavaresa.

5. Povreda Deka.

Čak ne bih zanemario ni odlazak Kozera, iako je u ozbiljnim godinama. Prošle godine verovatno najbolji trojkaš EL po %, ako pričamo o igračima koji su opalili bar 2 trojke po meču.

Vidim da pokušavaju sa Brunom na 4, kako god, sigurno će biti bolje nego sa Garubom. Denis nisam siguran da će uraditi nešto pametno.

Edited by realno *w
  • Like 5
  • Thanks 1

5 hours ago, Losmi17 said:

@bergkamp bcd ocekivao sam od tebe koncizniju analizu i predvidjanje prvih 10 pozicija.

Mada kapiram, tesko je projektovati uzimajuci u obzir da se neke ekipe ne pojavljuju protiv drugih.

Objektivno bi taj trend morao da se eliminise nakon pauze, ali bumo videli.

Moze i iz ovog mog posta da se vidi koji su mecevi krucijalni i kako ko stoji na tabeli.

Na primer, ocekujem spektakle na mecevima KKCZ/KKP sa Efesom i Realom, to ce biti mecevi koji bi mogli da odluce ko ide u TOP6 i ko ide u TOP10. Gostovanja Bayernu isto.

Naravno, potpuno se slazem za eliminisanje trenda, vreme je da sve ekipe predju u PO mod.

• Like 1

Real itekako ima kvalitet ali sve je to nekako nabacano i postoji kriza identiteta, jasne uloge samo imaju Facu i Tavares (a on je u padu, makar tako izgleda). Garuba je baš razočaranje, Ibaka je zanemoćao i očito mu prija veća minutaža što Real ne može da mu pruži, povreda Decka je važna, on im je možda i ključan identitetski igrač. Fernando je zver ali tek treba da se privikne na takmičarsku košarku jer ceo život igra garbage time. Smith mi na daljinu smrdi na fejl, a Rathan Mayes je takođe igrač koji voli loptu i bez iste je kao riba na suvom. Jedini mi Feliz i Llullov leš deluju kao igrači koji kvalitetom ovde više ne pripadaju. Na kraju dana, Ćuskija me nikad nije ubedio da je dorastao najvećem klubu u Evropi niti da može da hendluje sve te karaktere a def izgleda da stanje u svlačionici nije bajno. Ipak, to je jebeni Real, mogu bez problema da dodaju gas i završe sezonu sa trofejima, samo lud čovek može da ih otpiše u ovom trenutku.

• Like 5

Real je zrtva hronicnog manjka kvalitetnih evropskih igraca i to je problem koji ce tek eskalirati u narednim godinama.

Njima su otisli legenda Chacho, legenda Rudy, jedan Causeur, a umesto njih je dosao ko? Neki tamo random Amer i neki tamo random lik sa Kariba.

Real iznad vode drze samo Campazzo i Tavares. Znaju oni to, pa moraju da se kockaju i da se nadaju da se ovi nece povrediti, inace ce svako zeleti da igra protiv njih u PO.

Nema to veze sa nedostatkom kvaliteta. Dennis Smith je 10 puta individualno kvalitetniji igrač od Causeura. Problem je što treba sve to uklopiti i napraviti funkcionalnu ekipu a u Realu se za sada ne profilišu igrači uloge i svi bi veći protagonizam. Praktično im je Abalde pouzdaniji od većine nominalno boljih igrača jer čovek nema problem da igra 10 minuta po meču, kao što to nije bio problem ni Causeuru ni Rudyu. 

• Like 3

6 minutes ago, Chaos Is Me said:

Nema to veze sa nedostatkom kvaliteta. Dennis Smith je 10 puta individualno kvalitetniji igrač od Causeura. Problem je što treba sve to uklopiti i napraviti funkcionalnu ekipu a u Realu se za sada ne profilišu igrači uloge i svi bi veći protagonizam. Praktično im je Abalde pouzdaniji od većine nominalno boljih igrača jer čovek nema problem da igra 10 minuta po meču, kao što to nije bio problem ni Causeuru ni Rudyu. 

Smith je sada dosao, ali cak i da je tu od pocetka sezone, igraci koje sam pomenuo su bukvalno definicija pobednika, uvek znaju sta treba da rade i kada treba da poginu za tim ili povuku ekipu.

Jedan Wilbekin je mnogo bolji napadac od Chacha, ali uvek bih u timu imao ovog drugog umesto ovog prvog.

Ispušena muštikla. Nekad bio dobar igrač, ali dosta je usporio zadnjih par sezona.

U Klipersima je igrao na 5, kao zamjena Zubcu. Istu poziciju igra i u Njemačkoj.

Spor je za četvorku i ne vidim ga na toj poziciji. Na pet već imaju Papajanisa, Montejunasa i Žaitea.

U Monaku se opasno lože u zadnje vrijeme na otpadke iz nba, samo što se nisu baš usrećili.

Miriše mi na još jedan u nizu njihov bezvezan potez i čist promašaj.

4 centra je baš iseravanje. Čak i 3 teško prolazi, al ajde, naravno da je dobro imati opciju.

Sada svesno moraju da iseku nekoga, totalno van ekipe da ide. Ovim sistemom "svi po malo" uspeli su da uguše svu trojicu, a sada su doveli još jednog. Jedino ako će da preseku i kažu "e sad forsiramo Tajsa" i to je to.

• Like 2

17 minutes ago, realno *w said:

4 centra je baš iseravanje. Čak i 3 teško prolazi, al ajde, naravno da je dobro imati opciju.

Ovo.

Posebno sto su Papajanis i Zaite bas teskasi koji ni pod razno ne mogu ništa sem petice da igraju, a i Motiejunas nije mnogo bolji.

Nema neke logike. Meni Monako skripi na bekovima daleko više. Znam da su im dvojica povređeni, ali ni od Kalatesa nema neke velike koristi.

7 minutes ago, JPM said:

Meni Monako skripi na bekovima daleko više.

Monako ima najbolje bekove u ligi, uz PAO naravno. A Tajsa su doveli zato što su Žaite, D-Mo i Papajanis krateri, pa Spanulis ne zna šta da radi u odbrani pika. Plus ih je čovek preuzeo u toku sezone, logično je da mu daju mogućnost da makar malo koriguje roster.

• Like 4

11 minutes ago, Guru said:

Monako ima najbolje bekove u ligi, uz PAO naravno. A Tajsa su doveli zato što su Žaite, D-Mo i Papajanis krateri, pa Spanulis ne zna šta da radi u odbrani pika. Plus ih je čovek preuzeo u toku sezone, logično je da mu daju mogućnost da makar malo koriguje roster.

Naravno da je Monako jak bekovski kad je kompletan, samo ono što sam protiv Partizana gledao je bilo komično, posebno na bekovima, pa posebno kad Džejms umisli da je Lebron pa kao sad će on sve da reši, hold my beer.

Slažem se da treba dati Spanulisu mogućnost da koriguje roster, samo sam konstatovao da su već tri pomenuta centra potpuno neupotrebljivi na bilo kojoj drugoj poziciji osim petice.