Jump to content

EUROLEAGUE 2024/25 - every game matters

Chaos Is Me

Recommended Posts

Slabo sam otpratio proslo kolo - samo KKCZ i KKP. 

Partizan se mucio, ali je odradio posao na krilima Karlika. Cini mi se da je on i dalje najbolji u kontekstu velike minutaze i znacajne slobode. Ipak, polako pocinje Partizan da shlajfuje bez Ifea, zbilja teskih 6-7minuta bez Karlika. Vasington je u mikrotalasna rezimu, nije tip igraca koji (za sada) moze da postavlja i vodi napad u Zeljkovom sistemu. Frenkova minutaza u korelaciji sa tipom protivnika, a tu je i upitno zdravlje. Nisam ispratio, ali povratak Ifea je Partizanu vrlo bitan. Sto se Asvela tice, Sako deluje da nastavlja tamo gde je stao pre povrede. Lovernj je toplo hladno, ali je pametan cenar kakav ce vam praviti probleme. Ako ih resite dole, onda ni njihova dusina spolja i ludi Maledon nece biti dovoljni da uzmu pobedu u Areni. Ipak, iako je Partizan favorit, mislim da ga u ovoj utakmici kladionice precenjuju, 1.35 mi se cini nerealno malim...

Sto se Zvezde tice, najveca bojazan je bila kako isparirati Milutinovu. Veliki posao je uradjen na tu temu. Bez obzira na Nikoline dobre brojke, Luka i Kodi su se gostili u reketu Olija. To je dovelo do toga da Barcokas igra bez svog najveceg aduta 4/4. Sfero je imao spremnu minijaturu za tu situaciju i Deda je po ko zna koji put imao najbolje minute kada ne igra na svojoj poziciji. Drugi veliki posao je bio sto je Furnije izbacen iz utakmice, pocetak sa Lazom je bio odlicna ideja, a kapiten je uzvratio. Na kraju, svic odbrana, gde su mismecevi bili postojeci, ali ne losi za Zvezdu je prelomilo. Volkap koji treba da napadne cetvorku iz prodora, Mekisik koji treba da napada driblingom ili kreira, Papanikolau ili Piters koji treba da napadnu iz posta - sve su to stvari koje prizeljkujes... 

Anyway, velike pobede za nase ekipe, uvod u duplo kolo u kome obe ekipe mogu napasti 2-0. Ceka nas nedelje odlicne kosarke.

• Like 3