Jump to content

ABA liga 2024/2025. - "Jer nama Bliski istok, nikad nije bio blize"

Recommended Posts

Posted

Okej mi je kad navijač nekog underdog kluba kaže blizanci, ali navijač Budućnosti to ipak nema pravo.

Ako su u Beogradu blizanci onda je u Podgorici sin jedinac 🙂

• Ha-ha 2
Posted (edited)
On 4/16/2025 at 1:28 AM, goldberg bcd said:

Ma ovo Partizanu uopste nije ni bilo bitno, da jeste igrao bi Brown pa makar na jednoj nozi. Buducnost se ovim oprostila od nekih vecih ambicija i u ABA ligi, nemaju oni nikakve sanse protiv KKCZ pa sve da se igra u skolskoj sali prepunoj najljucim Varvarima i to sve tri utakmice. Koliko je to jedan neambiciozan klub - i u EC i u ABA ligi uvek isto, dobijaju meceve koji su nebitni protivnicima (Hapoel, KKP, KKCZ, Joventut, GC prosle sezone), predstave to kao da sad mnogo dobro igraju, kad je bitno nista ne moze da se uradi. U EC ih jedan Turk Telekom preslisa u nokaut fazi, u ABA ligi uredno dodju do nebitnog polufinala, ali ce sad da trube o nebitnom prvom mestu.

Teoretski, da KKP eventualno zavrsi kao cetvrti, mozda bi i imali sanse, ali to se lako resava, KKCZ gubi u derbiju jer znaju da idu na Buducnost koja je najlaksi rival u PO. Jedino da ovi iz KKCZ pomisle da treba da pokusaju da prestignu KKP, ali taj voz je otisao sa porazom tog tima od Spartaka.

Kako god, mucno je uopste gledati nastavak ABA lige, em SNS najavljuje da ce lagano dati 10 miliona evra samo da bi mezimci mogli da zabavljaju narod u EL vise godina, em treba gledati taj vasar u finalu (i srpske medije koji naglasavaju kako je finalna serija nebitna jer SE ZNA KO CE IGRATI EL).

E sad si mi srušio sneška. Taman sam mislio pogledati derbi sa guštom ali sad mi nema smisla kad je već konačni ishod poznat. Inače teoretski Zvezda bi mogla prestići Partizan pobedom u derbiju i porazom Partizanu u Ljubljani što moraš priznati i nije nemoguća misija. U tom slučaju bi Dubai profitirao i bio drugi a Zvezda 3.

Edited by bodo
Posted

@goldberg bcd

Grešim li ili si navijao, nadao se i podržavao da se Budućnost skloni Partizanu, tj. da se odigra nameštena utakmica (bar sa jedne strane)?

Pa si se razočarao što se to nije desilo i što će Budućnost (najverovatnije) da bude prva i zato je mučno gledati nastavak lige?

Sorry ako sam pogrešno razumeo.

• Like 1
Posted
4 hours ago, MrTwister said:

Vise je to zadnjih godina posinak no jedinac 😄 Jer "roditelji" centa uplatili nijesu vec nekoliko godina bez ako nijesu neki izbori kao dio kampanje.

poraslo dete, osamostalilo se

• Like 1
Posted

Koliko je antipaticna ova ekipa Vojvodine. Sve neki olinjali veterani, bezvezni stranci, propali talenti i mediokriteti. Sa sve ljigavcem rebracom i njegovim netalentovanim sinkom na terenu.

Drago mi je sto ih Bosna dere, iako ni oni ne isijavaju talentom.

• Like 1
Posted

Nemojte mi zamjeriti, ne mogu da vjerujem da je ABA pala na blef srpskih timova o KLS-u, pa nadjose ovo kompromisno rjesenje sa divizijama i mogucnosti da Srbija eventualno ima 10 timova. Ocekivali su srpsko finale abe2, pa da se to samo potvrdi, kad ono Bosna i ovaj neki Ilarion ili kako vec. Nazalost cemo dobiti jos polovnih timova kako bi sacuvali ligu. To sto individualno mozda KLS moze imati najkvalitetniju ligu u regionu, ne znaci da je to dovoljno dobra liga. Al dobro, idemo dalje, da vidimo kako ce ovo funkcionisati do godine. Ko god bude igrao EL do godine, ceka ga samo jos vise meceva 🥲

Posted
23 minutes ago, MrTripleDouble said:

Koliko je antipaticna ova ekipa Vojvodine. Sve neki olinjali veterani, bezvezni stranci, propali talenti i mediokriteti. Sa sve ljigavcem rebracom i njegovim netalentovanim sinkom na terenu.

Drago mi je sto ih Bosna dere, iako ni oni ne isijavaju talentom.

Igrali su OK dok ih je vodio Isakov Kovačević, novi trener je iz Makedonije i ovo mu je najveća stepenica u karijeri. Uspeo je čak da sa Kumanovom ispadne u drugu ligu...

Voleo bih da vidim Bosnu u ABA kao i MZT, da sve zemlje iz regiona budu u ligi. Bosna ima prednost domaćeg terena u finalu sa Ilirijom

GM u Iliriji je Saša Dončić, Lukin ćale....

• Like 2
Posted
1 hour ago, bekrinjo said:

Igrali su OK dok ih je vodio Isakov Kovačević, novi trener je iz Makedonije i ovo mu je najveća stepenica u karijeri. Uspeo je čak da sa Kumanovom ispadne u drugu ligu...

Voleo bih da vidim Bosnu u ABA kao i MZT, da sve zemlje iz regiona budu u ligi. Bosna ima prednost domaćeg terena u finalu sa Ilirijom

GM u Iliriji je Saša Dončić, Lukin ćale....

Ne bi im pomogao ni Stiv Ker licno sa bravurama Jagodic Kuridze koji je sutirao 0/60 iz igre.

A koja im je preporuka bila da dovedu trenera koji je uspeo da ispadne iz Makedonske lige?

Posted
2 hours ago, MrTripleDouble said:

Ne bi im pomogao ni Stiv Ker licno sa bravurama Jagodic Kuridze koji je sutirao 0/60 iz igre.

A koja im je preporuka bila da dovedu trenera koji je uspeo da ispadne iz Makedonske lige?

Vodio je Rebračinu akademiju

• Thanks 1
Posted

Kakav game changer potez Gagija Milosavljevića danas.

FMP je sredinom treće otišao na nekih +9 tako što je u tom periodu centar Stivens punio kako je stigao (20 i nešto poena imao u tom momentu; jedini raspoložen kod Pantera). Ali onda iskusna glava Gagi majstorski navlači Stivensa na faul u napadu na potpuno drugom kraju terena u odnosu na loptu, za Stivensov 4. faul i izlazak iz igre, u trenucima kada je bio izrazito vruć. Posle toga se FMP raspada a Igokea pravi seriju od oko 20:2 i prelama meč. 

Utisak je da su takvi neki potezi falili Partizanu prethodnih godina, kada su u pitanju ove domaćice od liga... 

• Like 2
Posted
On 4/17/2025 at 8:40 PM, StefanPG said:

Nemojte mi zamjeriti, ne mogu da vjerujem da je ABA pala na blef srpskih timova o KLS-u, pa nadjose ovo kompromisno rjesenje sa divizijama i mogucnosti da Srbija eventualno ima 10 timova. Ocekivali su srpsko finale abe2, pa da se to samo potvrdi, kad ono Bosna i ovaj neki Ilarion ili kako vec. Nazalost cemo dobiti jos polovnih timova kako bi sacuvali ligu. To sto individualno mozda KLS moze imati najkvalitetniju ligu u regionu, ne znaci da je to dovoljno dobra liga. Al dobro, idemo dalje, da vidimo kako ce ovo funkcionisati do godine. Ko god bude igrao EL do godine, ceka ga samo jos vise meceva 🥲

Nacionalni ključ treba da se ukine, da iz Aba 1 lige ispadaju dva kluba dok iz Aba 2 lige treba da udju dva najbolja kluba. 

To je jedino fer i sportski, a sve ostalo nema veze sa sportom i terenom.

• Like 2
Posted
On 4/19/2025 at 7:36 PM, propolis said:

Nacionalni ključ treba da se ukine, da iz Aba 1 lige ispadaju dva kluba dok iz Aba 2 lige treba da udju dva najbolja kluba. 

To je jedino fer i sportski, a sve ostalo nema veze sa sportom i terenom.

I da niko ne ulazi u ABA1 a da nije prosao kroz ABA2. 

I da ne mogu da igraju filijale klubova u ABA1.

• Like 3
Posted
On 4/17/2025 at 1:18 AM, propolis said:

Okej mi je kad navijač nekog underdog kluba kaže blizanci, ali navijač Budućnosti to ipak nema pravo.

Ako su u Beogradu blizanci onda je u Podgorici sin jedinac 🙂

Pa mi zivimo u drzavi u kojoj navijaci jednog Partizana pricaju o tome kako je njihov voljeni klub potlacen cim stanje nije onakvo na kakvo su navikli (a to je da stalno moraju da se bore za trofeje u svakom sportu koji prate). Isto vazi i za ove druge, teror se sprovodi kada FKP ili KKP vezu pet titula zaredom, ali kada KKP i KKCZ zajedno (ili FKP i FKCZ zajedno) imaju 100% titula u ovom veku, onda je stanje normalno.

Sto se tice Buducnosti, pa to je mala CG. Nasi nacionalisti i velike patriote bi trebalo da se zabrinu kada porede zemlju od 7-9 miliona ljudi sa zemljom koja nema ni milion. Jer, za CG je mozda i normalno da ima samo jedan ili dva kluba, ali sta reci za Srbiju i Srbe koji su sport sveli na dva kluba iz jednog grada, a ima ih mnogo vise u zemlji i okruzenju?

On 4/17/2025 at 9:52 AM, MarioKempes said:

@goldberg bcd

Grešim li ili si navijao, nadao se i podržavao da se Budućnost skloni Partizanu, tj. da se odigra nameštena utakmica (bar sa jedne strane)?

Pa si se razočarao što se to nije desilo i što će Budućnost (najverovatnije) da bude prva i zato je mučno gledati nastavak lige?

Sorry ako sam pogrešno razumeo.

Pa Partizan je uradio to sto sam ja trazio od KKB, odigrali su bedno jer im odgovara da budu drugi. Ili mislis da je normalno da jedan ispodprosecan klub iz EC rutinski gazi EL klub toliko da se nisu ni oznojili?

Nego, sad vidim da se Brown vratio kada je trebalo, iz KKCZ se nisu mnogo potresli, imacemo novi dan mrmota i zna se koga u finalu. Ja to da gledam ne zelim, dosta mi je vise ABA lige koja je samo prerusena KLS sa dva kluba koja su tu da bi uvelicala slavlje navijaca projekata. 

Posted
24 minutes ago, goldberg bcd said:

Pa Partizan je uradio to sto sam ja trazio od KKB, odigrali su bedno jer im odgovara da budu drugi. Ili mislis da je normalno da jedan ispodprosecan klub iz EC rutinski gazi EL klub toliko da se nisu ni oznojili?

Nego, sad vidim da se Brown vratio kada je trebalo, iz KKCZ se nisu mnogo potresli, imacemo novi dan mrmota i zna se koga u finalu. Ja to da gledam ne zelim, dosta mi je vise ABA lige koja je samo prerusena KLS sa dva kluba koja su tu da bi uvelicala slavlje navijaca projekata. 

Mislim da je jadno da bilo koji klub namerno gubi utakmicu, čemu onda sve, pa i gledanje takvog takmičenja? I to da gubi na 5 kola do kraja, zarad nekih imaginarnih ukrštanja za koja još niko nema pojma kako će da izgledaju.

A ti se još i razočaraš, toliko da nećeš više da pratiš ligu zbog toga što klub koji simpatišeš nije hteo namerno da izgubi utakmicu, kako bi se možda desio scenario koji iz nekih svojih vansportskih razloga priželjkuješ.

Baš mi to nekako tužno zvuči...

Posted (edited)
53 minutes ago, MarioKempes said:

Mislim da je jadno da bilo koji klub namerno gubi utakmicu, čemu onda sve, pa i gledanje takvog takmičenja? I to da gubi na 5 kola do kraja, zarad nekih imaginarnih ukrštanja za koja još niko nema pojma kako će da izgledaju.

A ti se još i razočaraš, toliko da nećeš više da pratiš ligu zbog toga što klub koji simpatišeš nije hteo namerno da izgubi utakmicu, kako bi se možda desio scenario koji iz nekih svojih vansportskih razloga priželjkuješ.

Baš mi to nekako tužno zvuči...

Zapravo, sve sto si napisao je pogresno.

1. Cemu gledanje takmicenja? Pa i ja se pitam, jer je potpuno upropasteno i rezultat u tom takmicenju vise ne znaci nista. ABA liga se pretvorila u neku domacu evropsku ligu u kojoj KKCZ izgubi od Splita jer "znaju da ce igrati EL ionako", KKP gubi meceve jer "isto znaju da ce ionako igrati EL", sta god da se desi u takmicenju, KKP i KKCZ ce imati milione evra, a Buducnost ce praviti neke kante od ekipa koje ne mogu nista da urade ni u EC. Poenta i nije da Buducnost igra EL, nego da se izbore na terenu da KKCZ i KKP ne mogu da dovedu koga zele u Evropi (kao sto su se onomad tukli oko Mirotica, ej Mirotica!). Kao sto je u fudbalu neki TSC na terenu obezbedio da bas oni zarade milione od ucesca u grupama, a ne FKP.

2. Itekako se znalo ko se sa kim ukrsta. Sa porazom Buducnosti, KKB ide na 4 poraza, KKP ima 3 i bolji medjusobni skor (ako pobede 7 ili vise razlike), Dubai 5, KKCZ 6. Dovoljno je bilo da KKB izgubi od Dubaija i parovi bi bili KKP-KKCZ i KKB - Dubai. Sta tu ima da se ne zna, pa nakon tog meca je ostalo jos samo tri kola?

3. Ne simpatisem ja KKB, nego ne zelim da gledam vecno smenjivanje dva kluba na celu ABA lige i njihovo vecno igranje EL. Sta ce mi ABA liga onda, to sam mogao da gledam i u KLS?

4. Zapravo, jedino sto je tuzno je to sto neki od vas mislite da je normalno da se ceo sport u ovom regionu svede na dva kluba, pa za jedan navijamo, drugi ne podnosimo i radujemo se njihovim porazima i jedino sto je bitno su njihovi medjusobni mecevi. Hajde sto je sport/kosarka u Srbiji pretvoren/a u to (pa najbogatiji klub van BG igra u skolskoj sali i ima neku sicu na raspolaganju, a dva kluba sanjaju o F4 EL), a busamo se u grudi kako smo nekakva kosarkaska nacija.

Edited by goldberg bcd
Posted

1. Slažem se da ABA liga nema neki takmičarski značaj jer ne daje prohodnost u Evropu (EL, pre svega). A nije ni nacionalno takmičenje, pa da ima težinu prvaka države u istorijskom smislu. Prijateljska liga, igra se po inerciji i zarad nekih zanimljivih utakmica, tako je kako je. S tim u vezi, logično je da joj neki klubovi ne daju prioritet, dok igraju drugo takmičenje koje su izabrali za primarno. Svakako ne podržavam da bilo ko namerno gubi utakmice i šteluje rezultate, u kojoj god ligi da igra.

2. Budućnost je vrv svesna da će teško da osvoji ABA, sa kog god mesta da krene u PO. Možda su odabrali da se pošteno bore za prvo mesto u ligaškom delu, jer je i to značajna satisfakcija. Bio si prvi u ligi, ispred Zve, Par, Dubaia, Olimpije, pobedio si dva puta Partizan, Zvezdu u Beogradu, lepi uspesi. S druge strane, njima domaći teren do kraja ipak znači, zašto bi ga ispuštali? Teoretski, nema velike razlike da li ispadnu od Zvezde u 1/2 (možda bi ispali i od Dubaia, ko zna) ili od Partizana u finalu bez prednosti domaćeg terena, osim što bi tebi učinili plezir da se ne igra beogradsko finale.

3. Slažem se, i ja volim da su takmičenja zanimljivija. U to mi se ne uklapa da namerno izgubiš utakmicu, kako bi štelovao plasman. 

4. Pretpostavljam da ovde ne misliš na mene (niti na dosta ljudi sa foruma) jer retko ko od članova koji pišu insistira na vladavini samo dva kluba. Jedino se razlikujemo što je tebi region važan, a meni potpuno nebitan. Ne zanima me kakve timove imaju Olimpija, Krka, Cibona, Zadar, Split, Bosna, niti da li će biti konkurentni na tabeli. Ali bih voleo da finale igraju Mega-Borac, npr, kao i da neki takav klub iz Srbije bude kvalitetan i osvaja.