Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Kooineeperk

Sta ocekujete od ove sezone?  

459 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      25
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      128
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      108
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      113
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      42
    • F4 baby!
      23
    • Bicemo sampioni!
      15
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      4
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      358
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      81
    • Beztrofejni debakl
      19
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      7
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      109
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      94
    • Niko!
      186

Recommended Posts

17 minutes ago, Smrtokapa said:

Ubeđen sam da smo prošle godine u ovo vreme imali bolju koš-razliku nego sada.

Što bi rekao pokojni Branko Stanković, bolje pet pobeda od jedan nula, nego jedna od pet nula. 

• Like 2

Inače moj hejt ka Žalgirisu nije prema Litvancima već da bih posprdao Goldbergov stav o užasnim KKCZ i KKP kao državnim projektima i jadnom iz primordijalne supe košarke izniklom Žalgirisu koji je...hmmm...kako bih sad to nazvao...pa da...državni projekat.

• Like 1

Ako gledamo "strength of schedule" Barsa, Bajern i mi imamo najlakši raspored.

Upravo te dve ekipe su nam uz Pariz glavni konkurenti za direktan plasman u plej of.

Dobra stvar je što imamo bolji međusobni skor od Barse i verovatno od Bajerna.

Ta utakmica 06.03. će vrlo moguće nama biti za prolaz dalje.

• Like 1

45 minutes ago, Don Dusko said:

Koliko su oni nama odvratni tako sl smo i mi njima... I tako ce biti dok je veka i sveta. Da ne ulazimo sad dublje zasto je to tako.

Ja bih iskreno voleo da mi neko objasni sto smo mi njima odvratni ili oni nama, odnosno sta su Litvanci skrivili Srbima i obratno. Mimo neke povrsnosti ne vidim nijedan dublji razlog za to. Prema njima osecam samo suvi sportski rivalitet ali ujedno i postovanje jer su jedini koji od nas odolevaju nekim kosarkaskim trendovima. Ok ne volim Zalgiris kao klub ali sad "mrznja"... Prejaka rec koja se olako upotrebljava. 

• Like 9
  • Thanks 1

2 hours ago, СтелаРоса said:

Time out na 71-77, negde sam i na tviteru naleteo na snimak, ali jbg sad mi je tesko da nadjem pa da okacim

i to sa jedinim pravim vođom delija na tribini u Berlinu

23 minutes ago, Bruda said:

Ako gledamo "strength of schedule" Barsa, Bajern i mi imamo najlakši raspored.

Upravo te dve ekipe su nam uz Pariz glavni konkurenti za direktan plasman u plej of.

Dobra stvar je što imamo bolji međusobni skor od Barse i verovatno od Bajerna.

Ta utakmica 06.03. će vrlo moguće nama biti za prolaz dalje.

Za Barsu ce se danas braca pobrinuti. Veseli im je out 8 do 10 nedelja...

Nas raspored je solidan, ne i vise od toga, jer imamo dve utakmice na kojima su nam sanse mizerne (Pao, Oly bez Petruseva) + Real kojem gori pod nogama, a u takvim okolnostima se ne bih kladio protiv Fakua, Hezonje, Tavaresa i sudija.

Virtus je jedini zicer, Zalgiris ce doci da pogine i proba da uhvati poslednji voz, a i Armaniju i Efesu gori pod nogama. Bajern je najbolji domacin u citavoj el.

Nece nam biti lako, 3-4 pobede su neka realnost. Da dobijemo 4, dobacimo do 20 pobeda i ja prezadovoljan. To bi trebalo da bude dovoljno da se izbegne plejin... 

Obrni okreni, onaj poraz od Makabije je skup k'o Grcka :classic_dry:

• Like 1
  • Thanks 2

1 hour ago, Prijatelj Mitar said:

Ja bih iskreno voleo da mi neko objasni sto smo mi njima odvratni ili oni nama, odnosno sta su Litvanci skrivili Srbima i obratno. Mimo neke povrsnosti ne vidim nijedan dublji razlog za to. Prema njima osecam samo suvi sportski rivalitet ali ujedno i postovanje jer su jedini koji od nas odolevaju nekim kosarkaskim trendovima. Ok ne volim Zalgiris kao klub ali sad "mrznja"... Prejaka rec koja se olako upotrebljava. 

Oni nas mrze jos od 1995. i poraza u Atini. Umislili su da su nas tu sudije pogurale, poceli da seru svuda okolo da je sve to maslo Bore Stankovica, da fiba nas gura... Na hejt prema njima je usledio kao reakcija na sve te njihove svinjarije. To je sustina. Da je to vezano sa Rusijom, ovde bi bile omrazene recimo i druge dve pribalticke drzave, Letonija i Estonija, a niko ovde te dve drzave ne hejtuje.

2 minutes ago, berti said:

Oni nas mrze jos od 1995. i poraza u Atini. Umislili su da su nas tu sudije pogurale, poceli da seru svuda okolo da je sve to maslo Bore Stankovica, da fiba nas gura... Na hejt prema njima je usledio kao reakcija na sve te njihove svinjarije. To je sustina. Da je to vezano sa Rusijom, ovde bi bile omrazene recimo i druge dve pribalticke drzave, Letonija i Estonija, a niko ovde te dve drzave ne hejtuje.

Ne mogu ni da ih nadju na mapi - Litvanija je ipak veca i poznatija jos iz SSSR vremena.

2 minutes ago, berti said:

E pa to hocu da kazem, opet je sve samo sport. Iskreno Litvanci sa kojima sam se upoznao prema nama gaje upravo taj neki pomesani osecaj, na prvu loptu smo im tradicionalni rival i hejtuju nas zbog svih uspeha, ali nas onako precutno postuju kao "poslednje Mohikance" izvorne kosarke. Kao sto rekoh, sve je to sport i nije dovoljno da se kaze da postoji neka mrznja u pravom smislu te reci.

Meni su ti balticki narodi skroz kul, jesu skroz gore ali imaju to neko

slovensko suntavilo. 

P.S. Bora nas i jeste gurao, mozda ne 95te ali cinjenica da smo bili "povlasceniji od drugih". 

• Like 2

5 hours ago, СтелаРоса said:

Samo da izjavim da je Rokas Gedraitis kraljina. Covek je uvek sto posto spreman i koncentrisan kad god kroci na teren. Juce je skoro celo prvo poluvreme presedeo na klupi, a onda ulazi, igra odbranu, pogadja trojku. Drugo poluvreme slicno, u vaznim trenucima 4 poena. Jasno je da uloga koju ima ove sezone ne odgovara njegovom kvalitetu, ali on je to prihvatio, ima sjajan odnos prema saigracima, treneru, dresu koji nosi. Vidi se da mu je stalo do tima, a ne do licne statistike. I ostali momci su isto sjajni, ali eto nesto sam osetio potrebu da pohvalim brata Rokasa.

pa izjavio si već...:)

50 minutes ago, Prijatelj Mitar said:

E pa to hocu da kazem, opet je sve samo sport. Iskreno Litvanci sa kojima sam se upoznao prema nama gaje upravo taj neki pomesani osecaj, na prvu loptu smo im tradicionalni rival i hejtuju nas zbog svih uspeha, ali nas onako precutno postuju kao "poslednje Mohikance" izvorne kosarke. Kao sto rekoh, sve je to sport i nije dovoljno da se kaze da postoji neka mrznja u pravom smislu te reci.

Meni su ti balticki narodi skroz kul, jesu skroz gore ali imaju to neko

slovensko suntavilo. 

P.S. Bora nas i jeste gurao, mozda ne 95te ali cinjenica da smo bili "povlasceniji od drugih". 

Bora je mnogo pomogao i Hrvatskoj

• Like 2

Mnogo me nervira kad se napise "dobro je sto smo imali ove dve ekipe u ovom duplom kolu, inace..." jer ispada kao da im je neko poklonio to.

Pa upravo su igraci zasluzni zato sto imaju taj tzv. luksuz da u ovom duplom kolu i u ovoj situaciji odigraju sa malo manje gasa u napadu tj koliko je potrebno za pobedu. 

Ne sumnjam da cemo biti mnogo ozbiljniji u ozbiljnijim utakmicama.

51 minutes ago, fradler said:

Nas raspored je solidan, ne i vise od toga, jer imamo dve utakmice na kojima su nam sanse mizerne (Pao, Oly bez Petruseva) + Real kojem gori pod nogama, a u takvim okolnostima se ne bih kladio protiv Fakua, Hezonje, Tavaresa i sudija.

Virtus je jedini zicer, Zalgiris ce doci da pogine i proba da uhvati poslednji voz, a i Armaniju i Efesu gori pod nogama. Bajern je najbolji domacin u citavoj el.

Nece nam biti lako, 3-4 pobede su neka realnost. Da dobijemo 4, dobacimo do 20 pobeda i ja prezadovoljan. To bi trebalo da bude dovoljno da se izbegne plejin... 

Nemoj to, koliko god imalo rezona.

Mi smo taj poraz kompenzovali par dana kasnije u derbiju, a i pre toga smo imali nekoliko fantasticnih pobeda u gostima.

Ne moze se gledati od utakmice do utakmice bez sireg konteksta jer da nije bilo tog poraza od Makabija i mobilizacije posle njega, vrlo verovatno da ne bi bilo ni pobede u derbiju.

Na kraju je za nas ispalo sjajno, kao uostalom i tokom citave sezone, guramo kako treba i to je najvaznije.

• Like 5

59 minutes ago, fradler said:

To.

Bukvalno ne kapiram kako ljudi pisu ovde o nekakvih 21,22 pobeda.

Raspored nam je solidan u meri da cemo imati jos barem 2, vrlo verovatno 3 pobede. Nista vise od toga. Jako su male sanse da imamo vise od 4 pobeda, tj 20-14 skora.

80,90 posto zavrsavamo sa 19-15 ili 20-14.

U sustini zavisi dosta od nas, ali zapravo i ne mnogo.

Gledajuci raspored ostalih, vrlo verovatno ce 5 tima biti na 19-15 ili 20-14.

Vrlo moguce da se nekako naprave 2 trougla, jedan sa 19-15, drugi sa 20-14. Jako cudna sezona. 

A to nama ne odgovara, nama odgovara da sa jednim timom delimo skor, jer cemo verovatno od svih da imamo bolji medj skor. Mozda ne od Reala/Partizana, sa kojima verovatno necemo da imamo isti skor verovatno.