Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Kooineeperk

Sta ocekujete od ove sezone?  

439 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      25
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      128
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      106
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      110
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      32
    • F4 baby!
      20
    • Bicemo sampioni!
      15
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      2
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      342
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      77
    • Beztrofejni debakl
      19
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      5
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      108
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      86
    • Niko!
      177

Recommended Posts

4 minutes ago, Урош19 said:

Sem Asvela smo dobili sve must win utakmice do sad pa ćemo valjda tako i nastaviti

Slažem se, jedino to za Asvel je možda bila must win utakmica na papiru dok još nije počela sezona. Daleko su oni od neke kante na koje smo navikli da ih gledamo i već su dobili neke ozbiljinije timove.

• Like 3

9 minutes ago, Estrella Roja said:

Slažem se, jedino to za Asvel je možda bila must win utakmica na papiru dok još nije počela sezona. Daleko su oni od neke kante na koje smo navikli da ih gledamo i već su dobili neke ozbiljinije timove.

Kante nisu ali su još uvek jedno od lakših gostovanja pa sam zato ih svrstao u must win

10 minutes ago, Zvezdaš96 said:

Željko Obradović čita ovaj post i sam je u šoku 😉

Skroz sam zaboravio na tu utakmicu, moja greška.

Za mene do sada postoji verovali ili ne SAMO 2 kiksa(ok mi volimo tradiciju, pa nam je teško palo da i 10 put u nizu puknemo od Efesa a delovalo da sve kontrolišemo i imali smo ih, ali i protiv Asvela često u gostima čak i kod kuće gubimo pa smo i taj meč računali u MUST WIN), medjutim za mene samo 2 kiksa su poraz od u tom trenutku poslednjeplasiranog Partizana sa 2 pobede(i Asvel je delio poslednje mesto sa 2 pobede takodje pre meča sa nama...), a drugi veliki i najveći kiks je poraz od Splita u Splitu kojeg je čak i FMP razbio, čini mi se i Spartak, Mega itd dok ih je Partizan čak i deklasirao..

Dakle baš bitni porazi, jer bismo u Evroligi imali 10-7 skor da smo domaći parket u derbiju iskoristili, a u Aba ligi bismo pobedom nad Partizanom ih ne stigli, nego u ponedeljak pretekli na tabeli sa pobedom više i porazom manje i sve bi bilo u našim rukama.

Sve ostalo je meni ok rezultat, jer prosto, gubiš svake godine od Žalgirisa i Efesa, to znači da su to ipak dobre ekipe makar na svom parketu, ili poraz kod kuće od Barse koja nam takodje ni ne leži, poraz od prvaka Evrope koji igrao u najjačem sastavu, čak i poraz od Dubaija, ekipa neuigrana, Dubai igra prvo kolo naloženi bili na maks, tako da, osim Splita i Partizana, sve ostalo je podnošljivo meni i nije tragedija od tih ekipa izgubiti, mahom je sve u gostima bilo...

Što se must win, makar u Evroligi kada govorimo o mečevima koji nam predstoje, samo nekoliko mečeva imamo koji su must win, to su mečevi u Beogradu protiv Asvela, Virtusa, Žalgirisa, Makabija, kao i Armanija i Efesa, jer smo izgubili ubedljivo pa ćemo tu probati nekom ludom partijom kao protiv Bajerna, ili Olimpijakosa da jurimo i da imamo bolji medjusobni skor, a valjalo bi taj Real posle dugo vremena pobediti..

U gostima su nam must win samo Makabi i Alba iz Berlina i od Bajerna logično izgubiti manje od 24 razlike.

Dakle sa tih 7 mečeva i ako grobare iznenadimo još 8 pobeda mi smo samo ako računamo te mečeve koje moramo dobiti na tih nekih 16 pobeda i onda nam treba još jedno iznenadjenje u vidu pobede nad Monakom ili Fenerom u top duplom kolu za to 10.mesto kojem težimo...

Edited by Zvezdaš96
  • Like 1

Ove godine nijednu sem derbija i mozda Asvela najbitniju nismo izgubili, bio je ogroman pritisak pred meč sa Bajernom, Albom, Baskonijom, Olimpijakosom, sve smo ih dobili, a pritisak je prejak bio i pred Bolonju, svaki put smo na tabeli mogli otići prvi put u deblji minus od -1 pobede mahom i u provaliju, pa smo pokazali reakciju, takav meč nam je i večeras protiv Makabija...

• Like 5

Bile su nam ključne utakmice i prosle sezone protiv Zalgirisa kod kuce i ranijih sezona protiv Albe kod kuće, pa smo po pravilu gubili uvek takve mečeve, od Albe smo često oba puta gubili, sada imamo šansu u duplom kolu da pobedimo konacno i u gostima Albu i prvi put u istoriji Zvezde, da slavimo oba puta u jednoj sezoni protiv njih, a posle toga 2 dana kasnije i Asvel kod kuće, mada idalje nikako da imamo 4-0 u jednoj sezoni u mečevima sa tom Albom i Asvelom, pa čak i ove sezone 3 razlike glup poraz u gostima u Vilebranu...

Srećom pobedama nad Monakom, Fenerom i Parizom u gostima i kod kuće nad Olimpijakosm smo poništili taj/te kikseve...

3 minutes ago, Zvezdaš96 said:

Bile su nam ključne utakmice i prosle sezone protiv Zalgirisa kod kuce i ranijih sezona protiv Albe kod kuće, pa smo po pravilu gubili uvek takve mečeve, od Albe smo često oba puta gubili, sada imamo šansu u duplom kolu da pobedimo konacno i u gostima Albu i prvi put u istoriji Zvezde, da slavimo oba puta u jednoj sezoni protiv njih, a posle toga 2 dana kasnije i Asvel kod kuće, mada idalje nikako da imamo 4-0 u jednoj sezoni u mečevima sa tom Albom i Asvelom, pa čak i ove sezone 3 razlike glup poraz u gostima u Vilebranu...

Srećom pobedama nad Monakom, Fenerom i Parizom u gostima i kod kuće nad Olimpijakosm smo poništili taj/te kikseve...

Šteta što nam te velike pobede redovno budu poništavanje kikseva, nadam se da će se to promeniti u drugom delu sezone i da će nam te pobede biti bonusi

• Like 1

2 hours ago, Chaos Is Me said:

Najbolje da svaka ekipa ima po 4 centra ranga Lessorta, za svaki slučaj, kao da oni rastu na grani pa samo dođeš i ubereš. Motleya da su potpisali imao bi manju minutažu nego Plavšić kod nas, a kad bi ga izvadili iz zamrzivača naravno da bi odmah kidao DD prosek, tako to obično ide.

Bio sam ironican, poistovetio situaciju sa nasom nakon povrede Bolomboja.

Edited by СтелаРоса

1 hour ago, Zvezdaš96 said:

Kako to misliš ovaj derbi nam nije značaj i mi smo izgubili prvo mesto u aba ligi??

Naprotiv mi smo trenutno nikada bliži prvom meču, s obzirom da je Partizan u oba takmičenja posebno u toj aba ligi ispucao sve lake mečeve, njima tek sada slede i porazi i preteški mečevi, oni tek treba da gostuju Budućnosti, Dubaiju, za par dana Zvezdi, pa da gostuju Cedeviti, pa da dočekaju Cedevitu, tu im je i meč sa Megom gde redovno gube, pa Igokea itd, bukvalno makar još 2 do 3 meča će izgubiti, posebno jer imaju ogroman broj povreda, bukvalno nas pobeda u derbiju trasira na prvo mesto aba lige, i onda nam treba samo još jedan kiks partizana i da izgubimo u gostima od Partizana manje ubedljivo, nego što smo ih nadam se pobedili sada u ponedeljak i mi smo završili sve što se prvog mesta tiče.

P.S. neko je pitao za Lazića i Dobrića, neće igrati obojica, a ni Teodosić ni Braun, bez 3 povredjena igrača smo večeras, dok je makabi bez sva jedina centra bez Rivera i Gebrijela. Tu smo u ogromnom prednosti, jer sa 4 zdrava potpuno centra igramo, ovo nam je veća prednost nego protiv Olimpijakosa i Bajerna i to treba iskoristiti, ne šutirati trojke nego konstantno reket napadati...

Nama je Partizan opasniji u Evroligi, jer em kao i Efes, Armani i Real imaju svi bolju kos razliku od Zvezde, em Partizan ima i 2 meča kod kuće na startu drugog dela sa Makabijem i Fenerom gde će pobediti verujem na oba meča, a mi u ta 2 kola gostuje Barsi i Baskoniji, pa je realno prvi put da nas Partizan stigne i prestigne 2.januara čak možda već prvi put na tabeli...

Nisam rekao da smo izgubili,vec da cemo tesko do 1 mesra u ABA.Oni su do sada pokazali mnogo veci voljni momenat od nas u ABA.Nesto kao mi ranijih godina.Imaju teska gostovanja?Budimo realni,sve ekipe u ABA su od jedne do nekoliko klasa slabije od nas i Partizana.Uz pravi pristup,sve su to lagane pobede.Ne postoje teska gostovanja.Zar je ono nase u Splitu bilo tesko gostovanje?? Uvek volim kad pobedimo Partizan,ali sad he fokus na evroligi,da se konacno napravi iskorak.Na zalost,pokazalo se da nemamo resurse za konstantnost,i ako se mora tankovati,bolje da to bude u ABA ligi nego u Evropi.Evo,"menjao" bih poraze od njih u ABA i u kupu,za  pobedu nad njima u Evroligi.

• WOW 1

4 minutes ago, ZvezdaBL said:

U naredne tri utakmice ako uzmemo dvije pobjede( ocekujem Makabi i Baskonija) imamo fin raspored gdje skoro mjesec dana necemo izaci iz Bg tu racunam “gostovanja” Partizanu i Makabiju

Zajebana Baskonija kuci,ne bih tek tako upisao pobedu

• Like 3

6 minutes ago, liv7 said:

Nisam rekao da smo izgubili,vec da cemo tesko do 1 mesra u ABA.Oni su do sada pokazali mnogo veci voljni momenat od nas u ABA.Nesto kao mi ranijih godina.Imaju teska gostovanja?Budimo realni,sve ekipe u ABA su od jedne do nekoliko klasa slabije od nas i Partizana.Uz pravi pristup,sve su to lagane pobede.Ne postoje teska gostovanja.Zar je ono nase u Splitu bilo tesko gostovanje?? Uvek volim kad pobedimo Partizan,ali sad he fokus na evroligi,da se konacno napravi iskorak.Na zalost,pokazalo se da nemamo resurse za konstantnost,i ako se mora tankovati,bolje da to bude u ABA ligi nego u Evropi.Evo,"menjao" bih poraze od njih u ABA i u kupu,za  pobedu nad njima u Evroligi.

Zar Partizan nema trenutno 5 povredjenih i jos jednog rovitog igrača i zar nisu izgubili ne na gostovanju ili teskom gostovanju u Podgorici, nego u Beogradu od te iste Budućnosti, njih ne čeka samo pakao jer svim favoritima u aba ligi idu u goste u narednom periodu, nego je pakao i jer će imati izmedju baš tih mečeva dupla kola i preteške utakmice i jakoo jakoo kratak, čak i prekratak roster za oba takmičenja, moraće nešto da žrtvuju dakle od januara i februaru, a to nešto što će da žrtvuju će biti aba ligi, jer i Zeljko kaže da je cilj ulazak u plej of evrolige, bitnija im je od aba lige, tako da izgubiće oni još nekoliko utakmica u aba ligi i biće na 2.mestu u aba ligi na kraju ligaškog dela, a ako izgube od Dubaija u gostima, ni 2.mesto im nije sigurno, videćeš... Takodje ni protiv Fenera im kod kuće u ovako lošem ssastavu i formi nije sigurna, ako su uspeli od Asvela izgubili, zašto ne bi od Fenera koji je u seriji poraza 2 puta u nizu su po 30 razlike pukli, protiv Partizana će tražiti povratak forme i povratak u vrh tabele koji je cilj Fenerbahčea...

• Like 1

8 minutes ago, liv7 said:

I mi i Partizan vec godinama gubimo na gostovanjima Buducnosti i Cedeviti, a to su mecevi koji ih cekaju u nastavku sezone. Gostuju takodje Dubaiju tri dana nakon gostovanja Barsi, to nece biti nimalo prijatno. Oni jedino ako budu imali lose rezultate u EL pa postave Aba kao prioritet mogu da budu skoro pa nepobedivi na Aba utakmicama. Dok god se trose u EL nece im biti lako u Aba, pogotovo na gostovanjima i posle duplih kola. 

• Thanks 1

5 minutes ago, Nini3112 said:

Zajebana Baskonija kuci,ne bih tek tako upisao pobedu

Zapravo, mi već skoro 8 punih godina i nemamo pobedu u gostima protiv Baskonije, umeli smo često po 18 i 20+razlike tamo da izgubimo, a i Barsa koja bila u jezivo lošoj formi, se vratila kao i Real u formu, pa je i tu teško očekivati prvu pobedu ikada, pa je skor 9-10 za Zvezdu najrealniji, zato šteta što su "prodali" tako lako ovaj sjajan momentum i jako dobro poluvreme protiv Efesa i kontrolu meča, da su dali svoj maksimum imali bi zalihu od 10-7 po prvi put posle prvog dela sezone što nikada nismo imali do sada.

2 minutes ago, Zvezdaš96 said:

Zapravo, mi već skoro 8 punih godina i nemamo pobedu u gostima protiv Baskonije, umeli smo često po 18 i 20+razlike tamo da izgubimo, a i Barsa koja bila u jezivo lošoj formi, se vratila kao i Real u formu, pa je i tu teško očekivati prvu pobedu ikada, pa je skor 9-10 za Zvezdu najrealniji, zato šteta što su "prodali" tako lako ovaj sjajan momentum i jako dobro poluvreme protiv Efesa i kontrolu meča, da su dali svoj maksimum imali bi zalihu od 10-7 po prvi put posle prvog dela sezone što nikada nismo imali do sada.

Ja imam osecaj da sigurno dobijamo u Barsi,da im vratimo za ono u Beografu i ne zasluzenu pobedu.

• Like 2

9 minutes ago, Nini3112 said:

Ja imam osecaj da sigurno dobijamo u Barsi,da im vratimo za ono u Beografu i ne zasluzenu pobedu.

Svaki zvezdaš sanja već godina na prvom mestu(dele prvo mesto) Barselonu i Žalgiris, zatim Anadolu Efes, a do prosle sezone su imali košmare i od Albe, definitivno nam ove 4 ekipe prave najveće probleme, jer ne samo da imamo nestvarnu seriju i nestvaran broj poraza protiv njih u nizu u gostima, već protiv nekih od njih smo u prošlosti umeli gubiti, nekada i rutinski u sred Beograda u prepunoj BG Areni..

Mislim da čak i taj Armani i Asvel, nam nisu toliko iritantni timovi kao ova 3(4 do skoro) spomenuta, jer posle serije poraza od Asvela u Beogradu cak i u gostima, počeli smo pre 4 godine da pobedjujemo uvek kod kuće, a ponekad i u gostima Asvel.

1 hour ago, СтелаРоса said:

I mi i Partizan vec godinama gubimo na gostovanjima Buducnosti i Cedeviti, a to su mecevi koji ih cekaju u nastavku sezone. Gostuju takodje Dubaiju tri dana nakon gostovanja Barsi, to nece biti nimalo prijatno. Oni jedino ako budu imali lose rezultate u EL pa postave Aba kao prioritet mogu da budu skoro pa nepobedivi na Aba utakmicama. Dok god se trose u EL nece im biti lako u Aba, pogotovo na gostovanjima i posle duplih kola. 

U pravu si da im zbog fizicke i mentalne potrosnje nece biti lako.Ali nece ni nama.Imamo povoljniji raspored ali i tim sastavljen od starijih i ne bas atleticnih igraca,kojima treba vise vremena za oporavak.Split je pokazao da od svakog u ABA mozemo da izgubimo,ako nismo "na velikom broju obrtaja"...kako god,imaju pobedu vise,to je cinjenica,ostalo su nase pretpostavke.Voleo bih da se ostvare tvoje,a ne moje.

Eeeh da ne zaboravim, oko ove priče potršnje, Zvezda ima manje gostovanja ne samo u evroligi, nego i u aba ligi, tako da recimo u prvih 2 meseca kalendarske 2024.godine apsolutno za našu prilično matoru ekipu sledi pravi raaj, pošto će samo ići u prva 2 meseca ove godine do Crne Gore i Nemačke, sve ostalo je u Beogradu kod kuće mahom, uz neka gostovanja u Beogradu i u Nišu zbog Kupa... na sve ovo, biće prvi put u istoriji čak 3 nedelje pauze u Evroligi i 3 nedelje pauze u nizu u aba ligi, pa većina igrača će osim 3 meča u kupu, ostalih skoro 20 da odmaraju finoo, jer oni ne igraju većinom za Srbiju reprezentaciju: Nikola Kalinić, Luka Mitrović, Nemanja Nedović, Lazić, Teodosić, mali Kostić itd itd

A odmaraće i većina stranaca Zvezde skoro 3 nedelje od bilo kakvih utakmica, recimo Giedraitis, Bolomboj, Kenan, Braun.......

Edited by Zvezdaš96