Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Kooineeperk

Sta ocekujete od ove sezone?  

419 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      25
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      126
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      104
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      103
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      27
    • F4 baby!
      16
    • Bicemo sampioni!
      15
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      2
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      328
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      71
    • Beztrofejni debakl
      19
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      4
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      107
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      13
    • Neko ko nije naveden
      78
    • Niko!
      168

Recommended Posts

Samo lud čovek bi priželjkivao smenu Sferopulosa, jer je svejedno ko je na klupi. Mi boljeg od njega sigurno ne možemo dovesti, tj. takav neće doći. Nadam se samo da će se sledeće sezone dovesti igrači koje možeš da uklopiš u nekakvu košarkašku filozofiju, pa neka to bila i skroz napadačka run and gun košarka ali da se zna kako želimo da igramo i da se u skladu sa time potpisuju igrači. Ali opet setim se da domaća osnova ima višegodišnje ugovore pa mi nije dobro ali nema veze, možda budemo igrali EC pa se tu bolje snadju nego u EL sa velikim momcima. Elem ako stvarno izgubimo sutra ja bih pustio Tea i Sferopulosa da isteraju ovo do kraja ali samo da zamene mesta, da Sfero postane igrač veteran a Teo i zvanično glavni trener. 

• Like 8
  • Ha-ha 1

Ne znam cemu ocajavanje posle poraza u gostima od ekipe koja ima bolji roster od nas i jos su u dobrom trenutku.

Nama ce sezonu odrediti kako cemo odigrati utakmice kod kuce a za sada igramo vrlo lose. Sva sreca pa smo napravili neocekivane brejkove i to nas drzi jos uvek da se ne udavimo.

Meni je veci kiks sto smo izgubili kuci od Barselone nego u gostima od Armanija, da ne kazem od komsija.

Nije mi se svidelo kada smo potpisali grka, jer mi se nije svidjala njegova kosarka posebno u Makabiju ali eventualna smena nema nikakvog smisla i samo bi pokazala koliko smo neozbiljan klub (kao sto i jesmo) i koliko zavisimo od samovolje jednog coveka koji je otisao a ustvari nije.

I sledeci bi morao da ispunjava njegove zelje jer neki koji nije podoban nece ni doci.

• Like 1

1 hour ago, Nik1991 said:

Iza ovog posta treba da stane svaki iskreni navijac kk.

Iskreni navijač teško može da priželjkuje poraz za svoju ekipu koliko god bio ljut zbog pičvajza koji vlada u našoj ekipi. Ovi banditi koji vode klubove danas u Srbiji nemaju problem loših rezultata, slabe posećenosti i ljutnje navijača. Oguglali su na to odavno, sve i da večeras smene zalizanohog Grka i njegovog pajtosa koji teroriše ekipu nešto bolhe se neće dovesti.

• Like 1

7 minutes ago, Perkos2 said:

Iskreni navijač teško može da priželjkuje poraz za svoju ekipu koliko god bio ljut zbog pičvajza koji vlada u našoj ekipi. Ovi banditi koji vode klubove danas u Srbiji nemaju problem loših rezultata, slabe posećenosti i ljutnje navijača. Oguglali su na to odavno, sve i da večeras smene zalizanohog Grka i njegovog pajtosa koji teroriše ekipu nešto bolhe se neće dovesti.

Zna se sto treba da se mijenja..

Neverovatno koliko pojedini likovi ovde imaju visak slobodnog vremena i manjak kvalitetnog zivotnog sadrzaja. Svakodnevni lament u 20+ postova, gde se place, kudi i proklinje sopstveni klub i velica komsija, a kad se cunak okrene, onda se rade "kvalitetne" analize. Aman ljudi, ovo je jebeni sport, ima toliko lepih, manje lepih, a svakako bitnijih stvari od toga kako stojimo na tabeli iz godine u godinu. Popizdis posle utakmice, opalis jedan revoltirani post, izadjes na vazduh, vidis se sa dragim ljudima i prodje te, ovo samotrovanje u 20 i kusur postova istih likova u toku dana, je bukvalno za mozdani udar. Odmorite malo, i zbog drugih, a pre svega zbog vas samih🙄

• Like 18
  • Love 1
  • Thanks 2

1 hour ago, TB Told said:

Ovo je baš netačno iz više razloga. 

Prvo prosečna minutaža domaće osnove po utakmici je znatno veća. Lazić u proseku igra 6 minuta, Davidovac 8 minuta, Plavšić 11 minuta, Dobrić 9.5 minuta. Drugo ne postoji još jedan tim u EL u kojem 15 igrač u rotaciji (Lazić) ima preko 50% odigranih utakmica. Što samo potvrđuje koliki su teret, jer im se po svaku cenu daju minuti.

Ovo tvoje je netačno, bar za ono o čemu ja govorim. A to je ukupan broj minuta koje su oni odigrali, u odnosu na ukupan broj minuta koje je odigrala Zvezda u ovih 13 utakmica.

Minuti koje sam napisao su njihova ukupna minutaža podeljena sa 13. Jer kad ne ulaze u igru ili su u civilu - to je 0 minuta odlukom trenera.

Navedena četvorica zajedno su odigrala oko 10% Zvezdinih minuta ove sezone (u EL).

To je nebitna uloga i nebitna minutaža koja slabo šta odlučuje. Suština je kako odigraju oni koji troše 90% vremena. A to su Miler, Jago, Teodosić, Kenan, Nedović, Kalinić, Gedraitis, Daum, Petrušev, Mitrović, Bolomboj. Od njih zavisi.

Možemo da uzmemo i skoro svaki EL tim, pa da uporedimo. Npr. Fener, koji je prvi na tabeli. Njemu 10% vremena uzmu Žagars, Bobi, Melih i Eksioglu. Koliki je njihov uticaj na igru i rezultat Fenera? Jesu li oni ključ u pobedama/porazima? Ili su to Boldvin, Hol, Gudurić, Biberović, Kolson, Pjer, Hejs, Meli, Birč, Šanli?

Sve i da ovi naši igraju preko veze, i da su najgori igrači, i da ih trener ubacuje jer je glup, i da ih trener ubacuje zato što mora - uticaj na rezultat im je vrlo, vrlo mali.

• Thanks 1

Odličan  primer si naveo. 

Bobi, Melih i Eksioglu ukupno imaju 9 utakmica i oko 73 minuta ukupno odigranih, koliko ima i Davidovac sam.

Ne postoji tim u EL čiji 12 i 13 igrač imaju odigranih 2/3 utakmica sa 10 minuta u proseku, kao ni tim čiji 14 i 15 igrač imaju preko 50%  odigranih utakmica od 6-8 minuta po meču. Bukvalno tu ne može da se nađe ni jedan tim sa sličnom situacijom. 

Teško da smo mi najpametniji pa smo rešili da budemo jedini klub koji preko 10% minuta daje igračima koji su od 12-15 mesta u rotaciji, nauštrb ostalih igrača.

Edited by TB Told

Ova ekipa je sklepana. Nista nije planski selektovano i samo pojedini cuvari vatre ovde jos pokusavaju da brane sve ovo i da objasne ljudima da je sve super. 

Na 3:0 sam bio ubedjen da necemo u top10 a nakon povrede Bolomboja i te male sanse su pale. Sad ce da dovedu Browna koji ce poceti da igra za mesec dana i onda osvajamo kup i klasicno lozenje.. 

Mitrovic, Davidovac, Plavsic, Teo, Gidraitis, Dobric, Lazic.  

To su 7 od 15 igraca u timu koji imaju doprinos ravan 0.

Da namerno nisam naveo Jaga koji je makar nesto odigrao. 

Uz sve navedene imas povredjenog Bolomboja, Nedovica kojeg nema, Kenana koji se pali na momente i Kalinica koji se u zadnje vreme totalno ugasio, i na sve to CMM deluje bas lose. 

Ne vidim kako ljudi ocekuju da se ovde napravi neki rezultat. 

Na sve ovo moraju se dodati apsolutne lose odluke trenera od rotacija do petorki na parketu, neverovatno mi je da pored svih trenera koje ima on nije u stanju da vidi da startna petorka sa Cmm i Daumom ne pravi nikakvu razliku, obojica su slaba pretnja u sutu i svi skupljaju na njima i mi u 99% slucajeva otvaramo ocajno utakmice. A njemu ni u mislima da proba da otvori mec sa Kalina-Gidra tandemom ili bilo sta slicno. Sfero prosto nema in game osecaj, svaki trener spremi nesto zavisno od protivnika, mi izadjemo uvek isto i svi znaju sta da ocekuju. 

• Like 4
  • Thanks 1
  • Tuzno 1

Kad je trener pajtos sa igracima imamo ovo sto gledamo.  Dusko je govorio da Zvezda nije socijalna ustanova-igrace ko je najbolji. Sferov model je izgleda da je Zvezda socijalna ustanova i da je solidarni princip zvezda vodilja. Jako cudno stanje stvari. Bez obzira na svе, momci moraju sve stoimaju da ostave na parketu, da dobiju Virtus. Lepo je rekao Rakocevic jos uvek uloge u timu nisu podeljene i to je glavni problem.

• Like 4
  • Ha-ha 1

Kad već svi pričate o razlikama našeg tima i Partizana,jedna od razlika je da ćemo nadam se večeras imati 1 pobjedu više od njih,imamo bolju koš razliku,i igramo bez 2 od nasih najboljih 5 igrača . Mislim na Nedovića i Bolomboja.

Još jedna razlika je što je nama 8 utakmicama u gostima od 14, a Partizan ima 8 kod kuce a 6 na strani. 

• Like 2
  • Tuzno 1

55 minutes ago, Jelencom said:

Kad već svi pričate o razlikama našeg tima i Partizana,jedna od razlika je da ćemo nadam se večeras imati 1 pobjedu više od njih,imamo bolju koš razliku,i igramo bez 2 od nasih najboljih 5 igrača . Mislim na Nedovića i Bolomboja.

Još jedna razlika je što je nama 8 utakmicama u gostima od 14, a Partizan ima 8 kod kuce a 6 na strani. 

Od tih 6 na strani Partizan je gostovao i u EL Derbiju.

:classic_biggrin:

1 hour ago, Jelencom said:

Meni je bitnija razlika što oni na 1,2,3 imaju Marinkovića Bongu,Sterling Browna,Lundberga,Nilikinu,odlične defanzivce,a i Karlik i Vasington nisu rupe da ih moraš sakrivati,a mi jedino Kalinića.

Kuka se na Teodosića i ako sa razlogom, ali nama prva petorka sa Kodijem kreće u debelom minusu.Kodi je doveden da bude prva opcija na 1,sa 25+ min,a mi svaku otvorimo kako otvorimo,pa kako onda da ga ne mijenja, da ne rotira,kad nam je prva petorka konstantno u minusu.Kenan prošle sezone medju glavnim defanzivcima Olimpijakosa a kod nas se uklopio sa rajom sa bekovskih pozicija,baš me razočarao,od njega sam više očekivao.

Nama su promjene potrebne, jer ova ekipa ovako vodjena ne može,sad da li trener,igrački kadar ili oboje treba se što prije odlučiti,da ne bude kasno.

• Like 1