Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Kooineeperk

Sta ocekujete od ove sezone?  

412 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      24
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      125
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      102
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      101
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      28
    • F4 baby!
      15
    • Bicemo sampioni!
      15
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      1
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      326
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      69
    • Beztrofejni debakl
      16
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      4
    • Davidovac
      7
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      109
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      12
    • Neko ko nije naveden
      72
    • Niko!
      167

Recommended Posts

3 minutes ago, elmulinho said:

Dakle, ako razumem lepo, tim se krivi zbog dva jedina kiksa u 11 meceva? Pa dobro, realni su navijaci Zvezde, zele samo da se zavrsi sezona u Evroligi bez ijednog kiksa. 

I da, ponavljacu Barselona i Zalgiris, jer bi svi bili srecni sezonom da se te dve utakmice nisu tako odigrale. Cuj imali smo zicere, ko da smo mi GSW u Evroligi, pa mozemo bez ijednog kiksa. Naravno da cemo izgubiti tekme koje treba da dobijemo. Pa druze, taj Partizan posle 7 poraza samo gleda kako nekoga da pobedi, motivisaniji nego ikada, samo zeli bilo sta da uradi da bi prekinuo niz. Ne, najbolje da ce sada zbog 7 poraza zavrsiti sezonu 2-32.

Dva kiksa u 11 mečeva ili 4 kiksa u 20, ako ubacimo Dubai i Split.

Tim tempom smo drugi ili treći u ABA i 12. u EL.

• Like 3
  • WOW 1

11 minutes ago, elmulinho said:

Dakle, ako razumem lepo, tim se krivi zbog dva jedina kiksa u 11 meceva? Pa dobro, realni su navijaci Zvezde, zele samo da se zavrsi sezona u Evroligi bez ijednog kiksa. 

I da, ponavljacu Barselona i Zalgiris, jer bi svi bili srecni sezonom da se te dve utakmice nisu tako odigrale. Cuj imali smo zicere, ko da smo mi GSW u Evroligi, pa mozemo bez ijednog kiksa. Naravno da cemo izgubiti tekme koje treba da dobijemo. Pa druze, taj Partizan posle 7 poraza samo gleda kako nekoga da pobedi, motivisaniji nego ikada, samo zeli bilo sta da uradi da bi prekinuo niz. Ne, najbolje da ce sada zbog 7 poraza zavrsiti sezonu 2-32.

Upravo tako. Ova ekipa ce imati i dobrih i losih rezultata. 

Uopste ne sumnjam da cemo biti u top 10.

• Thanks 1
  • Ha-ha 2

7 minutes ago, Guru said:

Meni iskreno nije jasna ni ta opsednutost ulaskom u top 10, realno mi je i plejof overrated ako ulaziš sa 7. ili 8. pozicije, a kamoli plej-in. 

A mi smo Lakersi '01 pa da udjemo sa prve 4 pozicije? Bullsi '96?

Mi smo granicna plejof ekipa, nama je vrh da budemo 7-10 pozicije. Posle toga play-in/plejof svasta moze da se desi.

Edited by Miki28 Teoljub
typo
  • Like 2

12 minutes ago, Guru said:

Meni iskreno nije jasna ni ta opsednutost ulaskom u top 10, realno mi je i plejof overrated ako ulaziš sa 7. ili 8. pozicije, a kamoli plej-in. 

Nije opsjednutost, nego normalna težnja boljem učinku nego prošle sezone. Play in je kakva-takva postsezona i opipljiv rezultatski napredak. Dobijemo još par utakmica u kojima smo autsajderi, ali navijači će se nadati iznenađenju, što je normalno. Mnogo bolje nego završiti EL par kola prije kraja, u svakom slučaju.

• Like 2

27 minutes ago, Guru said:

Ti si toliko zakomplikovao nešto što je krajnje jednostavno i onda naravno došao do pogrešnog zaključka... Utakmica traje 40 minuta (osim protiv Barse, kada je trajala 45 :classic_sleep:), neko u svakom trenutku meča igra na poziciji 5, Mitrović je u tom periodu imao 19.5 mpg, Kuzmić 6.5 mpg (nije igrao sve utakmice) i Raduljica je odigrao 4 minuta na jednom meču... Ko je igrao ostatak vremena na 5 i koliko je to minuta? 

Hajde da krenemo od toga.

Da kazemo da je nesto manje od 14min ostalo da vidimo ko je igrao centra. I to je bio Petrusev (bilo to na cisto centarskoj poziciji ili u small-ball varijanti kad nisi imao klasicnu cetvorku na terenu). A Petrusev je u tom periodu igrao preko 25min. Koliko je od tih 14min igrao u small-ball varijanti? To ne mozemo nazvati klasicnom postavom gde je Petrusev centar - to je prosto small-ball.

Cak i da racunamo da je to sve "igranje na poziciji centra" (sto smatram da nije OK) ocito je da nije sve minute igrao kao centar jer je trebalo pokriti 14min a on je igrao preko 25min. I zato mislim da ne mozemo da ga predstavljamo kao centra.

Evo advanced stats-a prema petorkama, ali nemam po utakmicama nego na citavoj sezoni (da odmah to naglasim), i neki totali se razlikuju od onog sto vidimo na EL sajtu ali s obzirom da boljih nema, prihvaticu ih takve kakvi jesu jer su jedini koji mi prikazuju ko je sa kim igrao. Cilj mi je da vidim koliko je uopste igrao kao centar ili u small-ball petorci. I vidim sledece:

• Ukupno minutra Petruseva: 742.15 (tu sam primetio razliku koju pominjem jer po zvanicnom statsu je imao 770min)
  • Ukupno minuta Petruseva bez drugog centra (Martina, Kuzmica, Mitrovica, Raduljice): 200.32
  • Ukupno minuta Petruseva bez drugog centra (Martina, Kuzmica, Mitrovica, Raduljice) ali da je igrao Bentil: 120.20
  • Ukupno minuta Petruseva bez drugog centra (Martina, Kuzmica, Mitrovica, Raduljice) ali da je igrao Ilic: 16.73
  • Ukupno minuta Petruseva a da nisu igrali ni Martin, Kuzmic, Mitrovic, Raduljica, Bentil, Ilic (small ball uglavnom sa Lazarevicem na 4) : 63.38

Dakle od svojih 742min, 200min je igrao na poziciji centra (27% svog vremena) od cega je 63min bila small-ball petorka (8.5% svog vremena). Dakle kao cista petica u petorci sa cetvorkom (Bentil, Ilic - mada, mozemo da cepidlacimo i kazemo da je mozda i Bentil igrao peticu, ili Ilic), odigrao je (200-63)=137min od svojih 742min, odnosno 18.5% svog vremena na terenu.

A ovo si pisao:

On 11/22/2024 at 1:02 PM, Guru said:

Dečko ima 19 ppg na poslednje četiri EL utakmice, u prvom mandatu mu je za dlaku izmaklo da bude MVP meseca - i sada igra peticu i tada je igrao peticu, nameće se logičan zaključak... A neki veliki defanzivac svakako neće biti šta god igrao, s tim što je i tu bolji kada je na 5.

Sto prosto nije tacno, to smo se valjda slozili a i sam si revidirao tu svoju izjavu sa dodatkom "primarno, ne iskljucivo".

On 11/22/2024 at 6:42 PM, Guru said:

Po stoti put - pričam o periodu kada je igrao na MVP nivou, a to je kada se Hasan Martin povredio. Tada je primarno igrao peticu (ne isključivo, nego primarno) i to mu je do sada bio najbolji period u karijeri: na tih 12 utakmica je imao 15.67 ppg, na ostale 22 utakmice te sezone je imao 7.95 ppg.

Voleo bih da mogu da nadjem statistiku gde mogu da isfiltriram samo tih 11 utakmica, pa da vidimo i koliko je ovo tacno. Ali dao sam podatke na nivou cele sezone.

Da bi dalje dokazali/opovrgnuli tu tvrdnju moramo neku pretpostavku da donesemo.

Hajde da kazemo da je svih svojih 137min kao centar odigrao iskljucivo tokom tih 11 utakmica (ali to sigurno nije tako, ali neka ti bude, neka ide u korist tvoje tvrdnje). To bi onda znacilo da je u tom periodu od 277min koje je odigrao, 137min igrao kao centar. Sto je ispod 50%. Ovaj procenat je jos manji kad bi izbacili minute kad je igrao kao centar u ostatku sezone a sigurno ih ima.

Zakljucak je jasan: nije ni primarno igrao peticu u tom periodu. Igrao je i 4 i 5, hajde da kazemo podjednako. I igrao je odlicno.

Fun Trivia: sta cemo sa 6min u sezoni kada se na terenu nisu nasli ni Petrusev, ni Martin, ni Mitrovic, ni Kuzmic, ni Raduljica, ni Bentil, ni Ilic? 🙂 Ko je igrao centra? Ako statistika pokaze da je taj igrac odlicno odigrao tih 6min, sta cemo onda?

6 minutes ago, Miki28 Teoljub said:

A mi smo Lakersi '01 pa da udjemo sa prve 4 pozicije? Bullsi '96?

Gde sam ja to napisao?

7 minutes ago, Miki28 Teoljub said:

Mi smo granicna plejof ekipa, nama je vrh da budemo 7-10 pozicije. Posle toga play-in/plejof svasta moze da se desi.

Meni je vrh bila i sezona 2016/17 kada smo imali identitet, igrali nestvarnu odbranu i tranziciju, imali period vrhunske košarke i 7 vezanih pobeda, završili takmičenje sa više pobeda nego poraza... Uvek ću se rado sećati te sezone bez obzira što smo na kraju bili 9. jer mi je lično važniji journey od toga da li ćemo nekako da se ušunjamo među 8... i ispadnemo od prvoplasirane/drugoplasirane ekipe sa 3-0/3-1. 

• Like 6
  • Thanks 1

6 minutes ago, Guru said:

Gde sam ja to napisao?

Meni je vrh bila i sezona 2016/17 kada smo imali identitet, igrali nestvarnu odbranu i tranziciju, imali period vrhunske košarke i 7 vezanih pobeda, završili takmičenje sa više pobeda nego poraza... Uvek ću se rado sećati te sezone bez obzira što smo na kraju bili 9. jer mi je lično važniji journey od toga da li ćemo nekako da se ušunjamo među 8... i ispadnemo od prvoplasirane/drugoplasirane ekipe sa 3-0/3-1. 

Razumijem te ali jbg, rijetko kad se desava taj journey. Ipak ja vjerujem da sa ovom ekipom, kada budemo zdravi, mozemo napraviti ozb pricu. 

Nismo zasluzili tada da ne udjemo u top 8.

@Kooineeperk Kakav crni small-ball sa Petruševim koji je 211 cm i kome je to primarna pozicija... Na tih 11 utakmica je 14.1 minut provodio na petici - znači većinu vremena, što sam već i napisao :

On 11/22/2024 at 6:42 PM, Guru said:

Tada je primarno igrao peticu (ne isključivo, nego primarno) i to mu je do sada bio najbolji period u karijeri

Sada igra isključivo peticu i to izgleda ovako:

Petrusev.png

Pretpostavljam da će igrati isključivo na 5 dok se Bolomboj ne vrati, a kada se vrati biće slična podela kao u tom periodu sezone 2022-23: 14-15 minuta na 5 i do 10 minuta na 4... Svakako ne bi imalo nikakve logike pomerati ga full time na poziciju koja mu je sekundarna i na kojoj dokazano igra lošije (i to u oba smera).

• Like 2

1 hour ago, No name said:

Nećemo sad ko papagaji ponavljati Barselona pa Barselona.  Videli smo sve sta je bilo. Takodje imali smo dva zicera u vidu asvela kome smo išli u dobrom raspoloženja posle pobede na Monakom, I KKP koji nam je došao posle 6 vezanih poraza, sa novim timom i veoma lošim rezultatom u El  ....

Odigralo se katastrofalno .

Sa te dve pobede bili bi na 7 -4 pri vrhu. 

Poništene dve pobede protiv Fenera i monaka.

Pre početka svi smo bilo zadovoljni ovim sastavom. Naširoko se pričalo još Petrusev i to je to. Sad se sve raspalo posle povrede Bolomboja...

Ja ne mogu da verujem da faking luka mitrovic posle X sezona u EL , I dalje izgleda kao da je pao sa marsa, da i dalje ne može skok da uhvati i da se ponaša kao da se prvi put susreo sa loptom. 

Ajde ovaj plavsic , on je tu prvi put, nije opravdanje za osnovno ne znanje, on je i projektovan kao treća opcija, ali da mi posle bolomboja nemamo apsolutno nikakav doprinos od ove dvojice. 

Pa za šta dobijate pare? 

Evo vukao je Petrusev zadnju utakmicu, a gde je ispomoc? Kakvu je pomoć dobio od ove dvojici i Dauma? Sramota JEDAN SKOK SU IMALI ona dvojica..

Mi imamo dobar tim...Cody, Cannan, Nedovic, Kalinic, Gidraitis, Petrusev...odlični igrači, iskusni, sa X utakmica iza sebe.

Moje mišljenje je da je trener najveći problem trenutno, ovim ne govorim o smeni, nego o trenutnom stanju tima.

Motivacija tima je na jako niskom nivou. 

Ono što treba da radi to je da prestane sa suludim rotacijama po unapred ustaljenom šablonu bez ikakvog osećaja za trenutnim stanjem na terenu.

Non stop rotira, pa se po unapred zna da će svih 12 igraca igrati u prvoj četvrtini. Spaja ne spojivo, igracima mesa pozicije, I sve to dovodi do konfuzije.

Mora da se zna startna petorka, da se iskristališu nosioci,  da se istim poveća minutaza,  a rezervistima smanji. Nece nista biti ako nekad igramo sa 10 igraca, a da dva ne udju u igru. 

Ponavljam , zvezda ima dobar tim, u koji je mnogo uloženo, gde igraci igraju za ozbiljnu lovu. Zvezda je zadržala koga je htela,  i dovela odlicne igrace poput Petruseva,Kalinica,CMM,Cannana, Sa pravom se očekuje dobar rezultat...da li su kadri da to i ostvari videćemo.

Moguce, ne znam ... smena je i za mene je glupost. 

Sta bi uradili sa tim? Sve to smo vec uradili previse puta pa nije donelo nista dobro, pricam iskljucivo o evroligi.

Istrpeti Sfera do kraja sezone pa da se vidi da li je za dalje ili nije a u svakom slucaju ako i dodje do smene logicno je da bude izmedju sezona.

Ocekivati od grka da odstupi od neke svoje ideje nije realno, igracemo i dalje sa svim u tom trenutku raspolozivim igracima i raznim nelogicnim rotacijama, lakse ce nam biti ako se na to naviknemo.

Mi smo ekipa koja je godinama imala jedan od najmanjih budzeta u evroligi i sada kada vise nije tako ocekujemo da smo za f4 ili sta god, pa nije bas tako.

Nas roster je po parama (a i to opet nije garancija) neki rubni plaoff/in ali je ocigledno da i kada dobijemo pare nismo bas vesti sa njima.

Janis je dosao u raspadnut tim u sred sezone i osvojio tripletu sa vrlo limitiranim timom.

Ovu sezonu je poceo sa 5-6 bez naseg najboljeg igraca, od 6 izgubljenih 4 je bilo na jednu loptu.

Okej izgubio je derbi ali ih je dobio i 8 prosle sezone. Ajde malo vere, podrske i stabilnosti…

2 hours ago, Miki28 Teoljub said:

Ti nam vec upisao poraz sa Bayernom?

Разлог за отказ ,причам хипотетички.Наравно не прижељкујем пораз/отказ али ако и то изгуби,били би у незавидној позицији.

@Guru ja sam ti upravo dokazao da nije igrao primarno 5 kao sto tvrdis iako sam racunao da je sve minute u sezoni koje je igrao bez nekog drugog centra u petorci (ali sa klasicnom cetvorkom, da ne bi bila small-ball varijanta) igrao bas u tih 11 kola (sto sigurno nije tako, igrao je centra i pre i posle u ostale 23 utakmice, pogotovo sto se i Martinu minutaza smanjila, Kuzmic bio skrajnut ali je nesto odigrao, Raduljica napustio klub, a Mitrovic zadrzao svoju minutazu iz perioda kad nije bio tu Martin).

Sledece bi bilo da svih 200min u petorkama bez Martina, Kuzmica, Raduljice, Mitrovica racunamo da je odigrao bas u tih 11 kola?

Pa to apsolutno nije tako. Hajde dalje da razmotrimo to, kad me vec teras. Mitrovic je poslednjih 10 kola kad se Martin vratio igrao 19.6min, Martin 12min, Kuzmic je odigrao jos 6 utakmica ukupno 60ak minuta. Znaci od 440min (ne secam se da je bio overtime neki), 196 je odigrao Mitrovic, Martin 120, Kuzmic 63. Dakle Petrusev je mogao da odigra 440-196-120-63=61min.

Da zanemarimo ono sto je igrao pre povrede Martina.

Dakle od 200min koje je cele sezone odigrao u petorci bez drugog centra, treba oduzeti tih 61min koje je evidentno ostalo upraznjeno na centru nakon povrede Martina jer cemo pretpostaviti da je to sve odigrao Petrusev.

Dakle opet se to svodi da je nekih (139/277) 50% svog vremena (i to maksimalno toliko) odigrao kao centar tokom tog perioda kad je Martin bio povredjen.

Sta bi bilo "primarno"? Verovatno nekih 65-70% ili vise (da kazemo 2 trecine). Sigurno nije 51%.