MC Thunder 2 Posted yesterday at 10:33 AM Posted yesterday at 10:33 AM (edited) 10 minutes ago, Knipex said: Jel se zna uopšte šta je Vašington toliko zasrao da bude odstranjen iz tima? Jeste šbb kbb, ali mislim da je on igrao juče da bi ste dobili utakmicu. Kada je Karlik crkao nije imao ko da preuzme i prelomi utakmicu na vašu stranu, odnosno izmisli poene pošto se Žalgiris opasno nudio, posebno se isticao Smailagić sa svojim vezanim greškama. Putovao je sa ekipom u Kaunas, trenirao, vidi se na snimcima. Mislim da jeste nesto vanredno usrao i da ga sad Zeljko vuce da spere grehe. Mozda je bio u diskoteci do 5h ujutru (as per Vlado Scepanovic), taman za flešbek jubilej od 20 godina. Ne pomaze ni to sto je u zadnjih nekoliko partija bio vise nego uzasan. Edited yesterday at 10:34 AM by MC Thunder 2
fradler Posted yesterday at 10:46 AM Posted yesterday at 10:46 AM Aj da dodam jos koju, s obzirom da sam vas manje-vise revnosno pratio u el. Verujem da je negde normalno kad imas Zeljka za trenera da se potajno nadas necemu velikom, bez obzira da li je realno ili nije. Pa jos kad ekipa klikne i zaigra stvarno odlicnu kosarku kakvu ste vi igrali tamo negde od decembra do marta, ta nada se dodatno zapali. Zato kontam da je ovakav kraj antiklimaktican i razocaravajuc, ali objektivno, nisam siguran da ste mogli vise s obzirom da je dosta igraca ipak podbacilo. Rekao bih da je Zelimir od Bonge i Tajrika dobio tacno ono zbog cega ih je i doveo, ni vise ni manje. Sterling se snasao u njegovom napadackom sistemu i protoku lopte kao riba u vodi, a sa Karlikom ste definitivno uboli dzekpot. Medjutim, od nekih niste dobili prakticno nista (Majk, Vasington), a od nekih drasticno manje od ocekivanog (Lundberg, Dejvis, Nilikina). Pa i jedina dva domaca igraca sa ozbiljnijom reputacijom, Vanja i Poku, igraju skromnu sezonu. To je vise od pola rostera sa nezadovoljavajucim ucinkom, sto je mnogo - mnogo je. Najveci i kljucni po(d)bacaj je Lundberg. Iskusan, dokazan evroligaski igrac sa reputacijom klacera, u najboljim godinama. Verovatno se ocekivalo da napravi iskorak i korektne partije iz Virtusa nadogradi u odlicne, ali na kraju mrka kapa. Mislim da je on dosao ovde sa idejom da bude alfa i vodja ekipe, a kad je shvatio da u tom smislu nema sta da trazi pored Karlika, malo se smorio i izgubio volju, a negde usput i samopouzdanje. Na kraju se potpuno ugasio i nigde ga nije bilo kad je bio najpotrebniji. Verovatno biste taj Ifeov kanal nekako i preziveli da je Vasington stabilnija licnost, ali ocito njegova aklimatizacija na Evropu i Zeljkove metode nije prosla glatko, naprotiv. Na kraju je knjiga ofanzivno spala na Karlika i Sterlinga (koji su vukli kao konji, ali nisu masine) i sporadicne bravure Dejvisa, a to nije bilo dovoljno. Da li je neka eventualna doselekcija na 4 mogla da vam podigne plafon? Verovatno da, ali razumem i rezon da se ide do kraja ovako. Pokusevski je projekat kluba, on je sigurno dobio odredjene garancije oko minutaze i uloge kad je dolazio, a Majk se cini kao vredan, borben, posten tip i kad je vec doveden glupo bi bilo da se nije ni probalo s njim. Elem, ako uzmete abu (a sve su sanse da ce tako biti), mislim da ce to na koncu biti solidna sezona za vas, ne sjajna, ali prihvatljiva. Pre svega zbog postavljenih temelja i dobre osnove (Karlik, Sterling, Bonga, Tajrik) za iskorak sledece godine, na tom polju je npr. u Zvezdi tragicna situacija. 8
Dzep Posted yesterday at 10:48 AM Posted yesterday at 10:48 AM Što se naših igrača tiče, sve što treba da pogledate jeste koš Franciska u poslednjem napadu, postavljanje Pokua i reakciju Nakića kao i faul Nakića i Pokua nad Litvancima prilikom šuteva za tri, potpuno odsustvo bilo kakve ideje gde se nalaze na terenu, koja sekunda napada je, ko je igrač koga brane i koji su njegovi kvaliteti... To bi ukupno sabralo našu sezonu u EL, podbacili smo zato što smo u odlučujućim momentima pokazali zapanjujuć nivo dekoncentracije i manjak hrabrosti. Sve po malo - manjak iskustva, manjak kvaliteta, malo je tim i lošije vođen u odnosu na standard koji se očekuj i to je to, 11-13 mesto, tabela ne laže. Najbolji deo našeg kluba su navijači, i to ne oni u kopu. Ono što me najviše pogađa je odnos kluba prema tim navijačima, niko da se obrati, pa makar to bilo i na kraju sezone, objasni odluke pre početka sezone, objasni odluke tokom sezone i predstavi jasan plan za naredne godine. I to se neće promeniti, osoba koja glumi sportskog direktora bi morala da već sutra podnese ostavku zbog toga što ima zilion propusta i da tako pokaže odgovornost, ali ni to se neće desiti. Ja ću lično opet dati novac za sezonsku, dati pare za člansku, abusive relationship I tu nema pomoći 😢 2
kendrick duckworth Posted yesterday at 10:50 AM Posted yesterday at 10:50 AM U senci je ostala poslednja situacija na meču gde Ifče nije ni pokušao da faulira Smajlija. 2
longbowman Posted yesterday at 11:07 AM Posted yesterday at 11:07 AM Jel mogu ovi što veruju u proces i večne nadogradnje ekipe , učenje na prošlim greškama, u sudbonosne sezone kada sve treba da klikne, da nam kažu koja je to sezona, pošto očigledno to ova neće biti. Dalje, bahato se pisalo ovde kako eto Željku se ne meša niko u izbor igrača kao kod komšija, ko snosi odgovornost onda za sklapanje ovog tima Gundabad Orkova koji je izgubio svaku iole bitnu utakmicu? " Setite se gde smo bili " je alive and well i na ovoj strani brda, samo kod nas ide uz obavezan disclaimer " Zeljko je to, zna sta radi " 1
DameTime Posted yesterday at 11:37 AM Author Posted yesterday at 11:37 AM Najbolje da se (opet) porede Čović i Obradović. Jedva čekam da Željko ode, samo što će ostaviti klub u boljem stanju nego što je bio kad je došao, pa nećete moći da osetite full capacity onog s konja na magarca.
kendrick duckworth Posted yesterday at 11:41 AM Posted yesterday at 11:41 AM 33 minutes ago, longbowman said: Jel mogu ovi što veruju u proces i večne nadogradnje ekipe , učenje na prošlim greškama, u sudbonosne sezone kada sve treba da klikne, da nam kažu koja je to sezona, pošto očigledno to ova neće biti. Dalje, bahato se pisalo ovde kako eto Željku se ne meša niko u izbor igrača kao kod komšija, ko snosi odgovornost onda za sklapanje ovog tima Gundabad Orkova koji je izgubio svaku iole bitnu utakmicu? " Setite se gde smo bili " je alive and well i na ovoj strani brda, samo kod nas ide uz obavezan disclaimer " Zeljko je to, zna sta radi " Ko su ti što veruju u proces i večne nadogradnje ekipe, učenje na prošlim greškama, u sudbonosne sezone i šta si ti, kao neko ko, pretpostavljam, nije taj?
Papanikolesku Posted 23 hours ago Posted 23 hours ago 55 minutes ago, kendrick duckworth said: Ko su ti što veruju u proces i večne nadogradnje ekipe, učenje na prošlim greškama, u sudbonosne sezone i šta si ti, kao neko ko, pretpostavljam, nije taj? Treba biti pošten i reći da ima istine u tome, trust the process ~ trust the Željko ~ nekakvi ciklusi koji se redom koriste kao neka vrsta vazdušnog jastuka kad nas nešto klepi po nosu. Takođe se provlači i ta nadogradnja i doselekcija ekipe kojom ćemo zameniti ono što nije valjalo, te vera i nada u učenju na greškama sezone iza. Idemo tamo gde treba da završimo. A gde je to? Da li smo mi miš u lavirintu? 1
longbowman Posted 23 hours ago Posted 23 hours ago (edited) 1 hour ago, kendrick duckworth said: Ko su ti što veruju u proces i večne nadogradnje ekipe, učenje na prošlim greškama, u sudbonosne sezone i šta si ti, kao neko ko, pretpostavljam, nije taj? Ja sam neko ko je očekivao da za Željkovog mandata imamo barem tri ABA lige, imajući u vidu da smo pound for pound i na papiru bili bolji od glavnog konkurenta u 3 od 4 sezone. Ovaj rezultat zajedno sa ovom godinom je logično nedostižan. Očekivao sam takođe da u četvrtoj godini postoje neki obrisi i neki kostur ekipe ( logično je da nećeš u Partizanu zadržati nekog generacijskog talenta ali je isto tako logično da je neka baza igrača morala da postoji do sad ) koji zapravo može da se nadogradi. Mi smo sebe doveli u situaciju da smo back to the square one nakon četiri godine. Osim Matijasa Lesora, u nekom "proizvodno prerađivačkom" smislu nismo izbacili nijednog igrača a da već nije došao kod nas kao takav. Nije on trener petlića i nemam ja iluzije da ćemo biti fabrika talenata, ali činjenica da nijedan mladi igrač iz Partizana nije izašao bolji nego što je došao govori ponešto i o tome. Ja takođe nisam neko ko je dogurao Frenka u gipsanom koritu u Beograd niti sam neko ko mora da ubeđuje ljude da Balša samo što nije proradio. Ako je završen Željkov posao na stabilizaciji, ribrendingu, ulivanju nostalgije i davanju svoga imena Partizanu, voleo bih da neko trezveno analizira i da sa sigurnošću kaže koji trener u EL trenutno ne bi imao iste ove rezultate za prethodne četiri godine imajući u vidu budžete i pojačanja. @DameTime Ja nisam za Željkov odlazak, niti sam to igde napisao. Njemu se jasno vidi da je sujetan čovek, da nije teško da bi išta od svega ovoga ostvario, ali to ne može da bude blanko ček sa neograničenim prostorima za cifre kojima navijači svaljuju krivicu uvek na sve osim na njega. Oni momenti kada i on sam prizna da je nešto njegova krivica izgledaju vise kao kurtoazija nego stvarni osećaj. Edited 23 hours ago by longbowman 2
ScepanScekicSto Posted 23 hours ago Posted 23 hours ago (edited) 5 minutes ago, longbowman said: Ja sam neko ko je očekivao da za Željkovog mandata imamo barem tri ABA lige, imajući u vidu da smo pound for pound i na papiru bili bolji od glavnog konkurenta u 3 od 4 sezone. Ovaj rezultat zajedno sa ovom godinom je logično nedostižan. Očekivao sam takođe da u četvrtoj godini postoje neki obrisi i neki kostur ekipe ( logično je da nećeš u Partizanu zadržati nekog generacijskog talenta ali je isto tako logično da je neka baza igrača morala da postoji do sad ) koji zapravo može da se nadogradi. Mi smo sebe doveli u situaciju da smo back to the square one nakon četiri godine. Osim Matijasa Lesora, u nekom "proizvodno prerađivačkom" smislu nismo izbacili nijednog igrača a da već nije došao kod nas kao takav. Nije on trener petlića i nemam ja iluzije da ćemo biti fabrika talenata, ali činjenica da nijedan mladi igrač iz Partizana nije izašao bolji nego što je došao govori ponešto i o tome. Ja takođe nisam neko ko je dogurao Frenka u gipsanom koritu u Beograd niti sam neko ko mora da ubeđuje ljude da Balša samo što nije proradio. Ako je završen Željkov posao na stabilizaciji, ribrendingu, ulivanju nostalgije i davanju svoga imena Partizanu, voleo bih da neko trezveno analizira i da sa sigurnošću kaže koji trener u EL trenutno ne bi imao iste ove rezultate za prethodne četiri godine imajući u vidu budžete i pojačanja. ali nijedan trener ne bi imao toliki uticaj na "stabilizaciju,ribrending, ulivanje nostalgije, i davanja svog imena Partizanu" Edited 23 hours ago by ScepanScekicSto
liv7 Posted 22 hours ago Posted 22 hours ago Partizanov sastav je bolje sklopljen,ali losije vodjen nego Zvezdin.Oba tima su po budzetu negde 9-10 u Euroligi.Plej in je realnost,sve preko toga uspeh,ispod toga neuspeh. 6
kendrick duckworth Posted 22 hours ago Posted 22 hours ago 10 minutes ago, longbowman said: Ja sam neko ko je očekivao da za Željkovog mandata imamo barem tri ABA lige, imajući u vidu da smo pound for pound i na papiru bili bolji od glavnog konkurenta u 3 od 4 sezone. Ovaj rezultat zajedno sa ovom godinom je logično nedostižan. Očekivao sam takođe da u četvrtoj godini postoje neki obrisi i neki kostur ekipe ( logično je da nećeš u Partizanu zadržati nekog generacijskog talenta ali je isto tako logično da je neka baza igrača morala da postoji do sad ) koji zapravo može da se nadogradi. Mi smo sebe doveli u situaciju da smo back to the square one nakon četiri godine. Osim Matijasa Lesora, u nekom "proizvodno prerađivačkom" smislu nismo izbacili nijednog igrača a da već nije došao kod nas kao takav. Nije on trener petlića i nemam ja iluzije da ćemo biti fabrika talenata, ali činjenica da nijedan mladi igrač iz Partizana nije izašao bolji nego što je došao govori ponešto i o tome. Ja takođe nisam neko ko je dogurao Frenka u gipsanom koritu u Beograd niti sam neko ko mora da ubeđuje ljude da Balša samo što nije proradio. Ako je završen Željkov posao na stabilizaciji, ribrendingu, ulivanju nostalgije i davanju svoga imena Partizanu, voleo bih da neko trezveno analizira i da sa sigurnošću kaže koji trener u EL trenutno ne bi imao iste ove rezultate za prethodne četiri godine imajući u vidu budžete i pojačanja. Ovo zvuči mnogo smislenije od uperivanja prstom u trust the process bro's. Ni ja, ni dametime, ni šćepan nismo adrese za odgovore, samo možda drugačije tražimo odgovore na manje više slične dileme koje imaš ti i drugi sa malo drugačijim pristupom. 20 minutes ago, longbowman said: Ja sam neko ko je očekivao da za Željkovog mandata imamo barem tri ABA lige, imajući u vidu da smo pound for pound i na papiru bili bolji od glavnog konkurenta u 3 od 4 sezone. Ovaj rezultat zajedno sa ovom godinom je logično nedostižan. Prve sezone smo imali dva vrhunska individualca, ali i 9 novih igrača pored njih i tek smo u završnici ABA zaigrali na nekom višem nivou. Taj glavni konkurent je ipak bio EL-igaš za razliku od nas, sa igračima koji su ili već godinama sarađivali sa trenerom ili su temeljno selektirani da se uklope u njegovu filozofiju. Igrali smo finale ABA bez prednosti domaćeg parketa, u prvoj ili drugoj utakmici je nepravedno poništen Lesorov koš sa penala koji bi možda i doneo brejk. Dobili smo ih 30+ razlike u trećoj utakmici finala, u majstorici vodili veći deo meča, okrenuli su nas u poslednja dva minuta volšebnim tricama Kalinića, Woltersa i još nekog, nakon jednočasovne pauze i tenzične serije. Druge sezone smo uzeli ABA u majstorici, slažem se da smo imali kvalitetniji tim na papiru, ali taj glavni konkurent je ipak imao Vildozu, Nedovića i Campazza kao udarne igle. Treće sezone smo imali kvalitetniji tim na papiru, nakon što se ispostavilo da su neka rešenja komšija bust-ovale i nakon što je šilbovan Nejpir, kada su u decembru digli ruke od EL i polako sa novim trenerom dopunjavali roster i pripremali jedino što im je ostalo. Samo nije pošteno da nekom našem bust-u računamo kvalitet na papiru, a onda recimo Tobiju ili Hangi uvlačimo kontekst kako je bustovao ili nije igrao zbog povrede. Kada smo se susreli u finalu ABA, osim što nismo imali prednost domaćeg parketa, nego je tajming bio takav da su manje više svi složni bili da je konkurent favorit. Metla je poražavajuća i tu nema nikakvog izgovora. Ove sezone glavni konkurent očito ima bolji tim na papiru (a vala i na parketu, ispostavilo se) i videćemo šta će se dogoditi. Pozicija obećava ali naša forma i igra poslednjih meseci baš ne. Tvoje očekivanje od 3/4 je korektno, ali nije zgoreg podsetiti se da se i glavni konkurent pita nešto, takođe ima komperativne i rekordne budžete, takođe ima ambicije i kao i svake prethodne godine kvalitetne trenere. Možda famozna domaća okosnica njima nije ništa donela 10 godina u EL, ali je zato i te kako značila u aklimatizaciji igrača, usađivanju pobedničke kulture i kreiranju hemije kada se suoče sa nama u završnici takmičenja. Dakle, za tri sezone, imamo dve majstorice, imamo prošlogodišnju metlu dve ekipe komparativnog kvaliteta (kada sve uračunamo). Na svakom od nas je da proceni da li je ili nije zadovoljan 1/3, ako mene pitaš ja sam frustriran i duboko razočaran prošlogodišnjom sezonom, prve dve su mi korektna izdanja gde ne mogu ni da hejlujem ni da kudim trenera ili klub. 38 minutes ago, longbowman said: Očekivao sam takođe da u četvrtoj godini postoje neki obrisi i neki kostur ekipe ( logično je da nećeš u Partizanu zadržati nekog generacijskog talenta ali je isto tako logično da je neka baza igrača morala da postoji do sad ) koji zapravo može da se nadogradi. Mi smo sebe doveli u situaciju da smo back to the square one nakon četri godine. Osim Matijasa Lesora, u nekom "proizvodno prerađivačkom" smislu nismo izbacili nijednog igrača a da već nije došao kod nas kao takav. Pa zar nisi dobio obrise i kostur ekipe u trećoj godini? Nije fer da uzimaš ovu sezonu za taj sud jer smo svesno odlučili da napravimo potpuni rebuild. Kako nismo izbacili nijednog igrača, zaboga? Lesor, Avramović, Madar, Smailagić su svi napravili znatne napretke u igri dolaskom kod nas, a postoje argumenti i za to da su i Punter i LeDay napravili osetne iskorake u svojim karijerama u Partizanu. Punter je bio od prosečnog do elitnog prangijaša pre dolaska, sada je drugi najplaćeniji igrač Evrope, logično partijama ove sezone, ali je kao igrač dobijao priliku da kapiteniše, na parketu vodi i radi stvari koje nikada do Partizana nije radio. LeDay je bio elitni prašinar do veoma zahvalnog do elitnog all-round igrača kod Mesine pre dolaska, kod nas je bio uz Puntera očiti lider što nije bio nigde u karijeri. Sezonu pre je imao Datomea, Melija, Dilejnija, Ćaća i još pokojeg iskusnjaru a kod nas je bio očiti lider i udarna igla uz Puntera. Obojica su igrali najbolju košarku karijere kod nas, igraju je doduše i ove sezone, ali reći da smo dobili šta smo kupili jednostavno nije tačno. Nunnally je u karijeri imao četiri odlične sezone, jedne u brejkaut sezoni u Italiji, drugu u Feneru, i treću i četvrtu kod nas. Ako ništa, imali smo prime Nunnally-a dve sezone. Ove sezone je Bonga dobio više nego što je ikad imao i napredovao, Sterling Brown je definitivno napredovao u odnosu na stint u Albi ali ajde, ima NBA priču iza sebe, Carlik je debitant u EL i nigde nije odigrao jednu takmičarsku sezonu u karijeri i očito je napredovao. Rique je zimus skrajnut u odnosu na Oturu-a i Willis-a, očito je napredovao. Postavio bih kontrapitanje, koji to igrač kod nas nije isporučio, tj. nije napredovao a da je bilo prostora za to? Ponitka i Smith se očito nisu snašli, ali koliko je kod njih bilo prostora za nekakve napretke? Caboclo očito nije, a videćemo da li će ikada u karijeri i napraviti to ili će ga pratiti "one year away from being two years away" krilatica do kraja karijere. 47 minutes ago, longbowman said: Nije on trener petlića i nemam ja iluzije da ćemo biti fabrika talenata, ali činjenica da nijedan mladi igrač iz Partizana nije izašao bolji nego što je došao govori ponešto i o tome. Ovo je već toliko puta demistifikovano... za početak, iz kojeg EL tima izlaze mladi igrači bolji nego što su došli? Barsa je ove sezone uradila nešto sa Njunjezom i Parom, Real ima onog Španca koji dobija priliku, ko još? Podsetnik da je Željko od dolaska doveo: Balšu, Smajlija, Tristana, Madara, Bošnjakovića, Nakića, Lakića i Pokuševskog. Balša igra četvrtu sezonu i osim boljih igara u ABA ligi, očito nije još uvek EL-ready a dobio je dovoljno prostora i vremena. Smajli je imao odličan doprinos u sezoni sa Realom i sada je legitiman EL igrač sa očitim upside-om i pokojim falinkama. Tristan je otišao u NBA, davao je znake visokog talenta ali je očigledno očekivao da ima veću ulogu i odlučio da ode preko bare. Madar je imao odličan doprinos u sezoni sa Realom, desilo se šta se desilo ali je napredovao i izašao bolji. Za novu četvoricu ćemo videti šta će biti, ali... .. tvoj claim uopšte nije na mestu, ili imaš nerealna očekivanja šta Partizan može ili treba da radi po ovom pitanju. 11 minutes ago, Papanikolesku said: Treba biti pošten i reći da ima istine u tome, trust the process ~ trust the Željko ~ nekakvi ciklusi koji se redom koriste kao neka vrsta vazdušnog jastuka kad nas nešto klepi po nosu. Takođe se provlači i ta nadogradnja i doselekcija ekipe kojom ćemo zameniti ono što nije valjalo, te vera i nada u učenju na greškama sezone iza. Idemo tamo gde treba da završimo. A gde je to? Da li smo mi miš u lavirintu? A ko tačno se koristi time? Ko to obećava doselekciju? Ajde, ne mogu da jamčim za svaki upis ovde ali mogu za sebe. Ja nikada nisam obećavao bolje dane niti širio optimizam glede budućnosti, bilo kroz doselekciju ili nekakve napretke igrača. Postoji univerzum između Želimir dizađe i da se izvini navijačima što smo završili otprilike gde i pripadamo kvalitetom i obećavanja nečega u budućnosti. Ako dovedeš 14 novih igrača, od čega isprofilišeš nekakve nosioce, imaš očite falinke ili kratere na određenim pozicijama ili u određenim profilima igrača, znaš da ti ti nosioci ostaju i sledeće sezone, logično je da razmišljaš o tome šta su sledeći koraci. Ja stvarno ne vidim da neko kreira nekakve lavirinte osim jako sporadičnih komentara koje ne uzimam za ozbiljno - od strane čistih Željkovih apologeta. Sam Željko je rekao par puta ove sezone da smo počeli neku novu priču i objasnio šta je ideja, šta je plan. To je radio i Androić, pa i još neki ljudi iz staff-a. Ti povremeno pišeš (i ne samo ti) kako nas neko ovde zajebava, eto sad nekakvi miševi u lavirintu, a sve se svodi na to da očekuješ, kao i svi mi, rezultate i da istima nisi zadovoljan. Ne vidim tu neke misterije. Svo nezadovoljstvo nam se odnosi na parket i pored parketa, ali se uporno odvlači priča u neke misteriozne čembere koje ne možemo da otključamo. 3
kendrick duckworth Posted 22 hours ago Posted 22 hours ago 8 minutes ago, kendrick duckworth said: Svo nezadovoljstvo nam se odnosi na parket i pored parketa, ali se uporno odvlači priča u neke misteriozne čembere koje ne možemo da otključamo. Samo da dopunim ovo - logično da ima dosta pitanja i nejasnoća oko određenih dolazaka, nedolazaka i nestanka, bilo ih je i pre dve godine pa smo svi ućutali kada smo krenuli da pobeđujemo koga stignemo. Ima toga i kod komšija, pa isto tako ne izbija u prvi plan kada se klepi Oly u Pireju, ali se zato trubi mesecima što je injury report kakav jeste kada se gubi u seriji. Sve nas zanima zašto je Nilikina the way he is, zašto nije došla 4-ka, šta se dešava sa prokletim Washingtonom. Ali u talasu nezadovoljstva to očito postaju nekakve mistične zavese i dobijaju na težini mnogo više nego što realno zaslužuje.
Dzep Posted 22 hours ago Posted 22 hours ago (edited) @kendrick duckworth znaš kako, mislim da bi, ukoliko tako već nešto ne postoji, naš tim mogao da bude avangarda baš po tom jednom pitanju - zamislimo kraj sezone, kakav god da je, izađe sportski direktor u medije i podnese izveštaj svojim navijačima (koji ga i velikom većinom plaćaju svojim izdvajanjima). Recimo, ove godine nam je ideja bila takva, hteli smo to i to sa tim igračima, mislim da smo ovde pogodili, ovde smo promašili, ideja nam je bila dobra/nije bila dobra, igrali smo ovako zbog toga, sezona je uspeh/neuspeh, imamo li osnovu za dalje ili ne, i da li on nastavlja dalje ili ne. Nek to bude bilo ko, ali samo neka 'podnese izveštaj' onima koji ga plaćaju i koji u stvari čine klub. Ja zaista ne vidim ništa sporno u tome, isto kao što mislim da javni službenici moraju apsolutno sve reći javnosti, pošto za njih rade (tj za nas) isto tako SD/El prezidente/trener ko god, bi morao to isto reći svojim navijačima. To je osnovna stvar, pokazivanje odgovornosti Edited 22 hours ago by Dzep 4
SteveFrancis#3 Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago Ja bih samo digao cene sezonskih and call it a day 13 1
Dzep Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago 3 minutes ago, SteveFrancis#3 said: Ja bih samo digao cene sezonskih and call it a day It's gonna be funny (not) bcs it's gonna be true 1
kendrick duckworth Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago 8 minutes ago, Dzep said: @kendrick duckworth znaš kako, mislim da bi, ukoliko tako već nešto ne postoji, naš tim mogao da bude avangarda baš po tom jednom pitanju - zamislimo kraj sezone, kakav god da je, izađe sportski direktor u medije i podnese izveštaj svojim navijačima (koji ga i velikom većinom plaćaju svojim izdvajanjima). Recimo, ove godine nam je ideja bila takva, hteli smo to i to sa tim igračima, mislim da smo ovde pogodili, ovde smo promašili, ideja nam je bila dobra/nije bila dobra, igrali smo ovako zbog toga, sezona je uspeh/neuspeh, imamo li osnovu za dalje ili ne, i da li on nastavlja dalje ili ne. Nek to bude bilo ko, ali samo neka 'podnese izveštaj' onima koji ga plaćaju i koji u stvari čine klub. Ja zaista ne vidim ništa sporno u tome, isto kao što mislim da javni službenici moraju apsolutno sve reći javnosti, pošto za njih rade (tj za nas) isto tako SD/El prezirete/trener ko god, bi morao to isto reći svojim navijačima. To je osnovna stvar, pokazivanje odgovornosti Sećam se da je trener jednog fudbalskog kluba (nešto mi Everton u glavi, ali ne bih rekao kada vrtim trenere) na kraju svake sezone pisao izveštaj navijačima i odgovarao na najbitnija pitanja navijača. To je možda previše za očekivati, ali... slažem se da bi bilo strava, eto, možda na BC Partizan TV YouTube kanalu, da se odradi jedna 30-minutna epizoda sa Željkom i Savićem gde odgovaraju na najčešća pitanja navijača, rekapituliraju sezonu. Ali opet, mislim da je glavni problem nas navijača to što nismo zadovoljni rezultatima, pa onda mnoge stvari dobijaju na dodatnom značaju.
Dzep Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago (edited) 4 minutes ago, kendrick duckworth said: Sećam se da je trener jednog fudbalskog kluba (nešto mi Everton u glavi, ali ne bih rekao kada vrtim trenere) na kraju svake sezone pisao izveštaj navijačima i odgovarao na najbitnija pitanja navijača. To je možda previše za očekivati, ali... slažem se da bi bilo strava, eto, možda na BC Partizan TV YouTube kanalu, da se odradi jedna 30-minutna epizoda sa Željkom i Savićem gde odgovaraju na najčešća pitanja navijača, rekapituliraju sezonu. Ali opet, mislim da je glavni problem nas navijača to što nismo zadovoljni rezultatima, pa onda mnoge stvari dobijaju na dodatnom značaju. Ali to bi morala biti obaveza, bez obzira da li je sezona bila 'uspešna' ili ne. Bukvalno izveštaj tvojim stakeholderima, a pošto mi nismo privatni klub, mi smo stakeholderi, budžet kluba većinom čine naše donacije, uplate za karte i sve ostalo, ne vidim kome bi pre morao da se podnese izveštaj nego nama Edited 21 hours ago by Dzep 3
MC Thunder 2 Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago Ma kakav oficijelni YT kanal. Skidač majice je ugasio koment sekšn pre 4 godine čim su napisana više od 2 škakljiva komenara ili postavljena neugodna pitanja. MO kluba je reci sto manje 1
kendrick duckworth Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago Pošalji mu DM na Insta, čuo sam da voli da replicira, pogotovo ako su pitanja škakljiva... 2
ScepanScekicSto Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago Imam svasta da napisem na ovo... a jel stvarno mislite da zeljko obradovic ne bi odgovorio na pitanja bilo kojeg portala koja bi pocela postovani gospodine obradovicu, medju navijacima je odredjeno nezadovoljstvo, da li biste odgovorili na njihova pitanja, imamo ih 10-20 i ako je potrebno poslali bi ih unapred ali ta pitanja moraju biti smislena, sta je bila ideja sa Majkom, zasto je Washington eliminisan i sl. A ne kako ste poceli trenerski posao, poziv u klub knjizevnika, Milenko Savovic i sl, verujem da je i njenu muka od tih pitanja ja sam ubedjen da bi zeljko na ta pitanja odgovorio... prosto mi nije tip koji se krije od bilo koga a nisam ni ja bolid kojeg te stvari ne zanimaju...
Dzep Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago @ScepanScekicSto izvini, mislim da me nisi shvatio, u tom teorijskom slučaju mi ne bismo morali ništa ni da pitamo, bila bi obaveza da se na kraju godine podnese izveštaj navijačima. Bukvalno performance review, objašnjenje ideje, planova i ocena realizacije, kao i plan za dalje. Bukvalno od nas klub zavisi, navijači su oni koji čine klub, kome drugome izveštaj ako ne nama?? 1
ScepanScekicSto Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago 3 minutes ago, Dzep said: @ScepanScekicSto izvini, mislim da me nisi shvatio, u tom teorijskom slučaju mi ne bismo morali ništa ni da pitamo, bila bi obaveza da se na kraju godine podnese izveštaj navijačima. Bukvalno performance review, objašnjenje ideje, planova i ocena realizacije, kao i plan za dalje. Bukvalno od nas klub zavisi, navijači su oni koji čine klub, kome drugome izveštaj ako ne nama?? legitimno, ali ako vec toga nema a i ne znam gde ima? Ali mislim da bi neki portal mogao probati i videti da li bi zeljko na tako nesto odgovorio
kendrick duckworth Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago 4 minutes ago, Dzep said: @ScepanScekicSto izvini, mislim da me nisi shvatio, u tom teorijskom slučaju mi ne bismo morali ništa ni da pitamo, bila bi obaveza da se na kraju godine podnese izveštaj navijačima. Bukvalno performance review, objašnjenje ideje, planova i ocena realizacije, kao i plan za dalje. Bukvalno od nas klub zavisi, navijači su oni koji čine klub, kome drugome izveštaj ako ne nama?? Ovo zvuči lepo ali jednostavno nije praksa u sportu. Da izađe Marli i ispriča finansijski plan, stanje etc. - yes, i ruku na srce, dostavljeno je to korektno letos i zimus. Da trener objašnjava zašto je Ifče podbacio ili šta već - ain't gonna happen. Ali da odgovara na pitanja navijača u nekoj in-house organizaciji, to mi je odlična ideja.
Papanikolesku Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago (edited) 1 hour ago, kendrick duckworth said: A ko tačno se koristi time? Ko to obećava doselekciju? Ajde, ne mogu da jamčim za svaki upis ovde ali mogu za sebe. Ja nikada nisam obećavao bolje dane niti širio optimizam glede budućnosti, bilo kroz doselekciju ili nekakve napretke igrača. Postoji univerzum između Želimir dizađe i da se izvini navijačima što smo završili otprilike gde i pripadamo kvalitetom i obećavanja nečega u budućnosti. Ako dovedeš 14 novih igrača, od čega isprofilišeš nekakve nosioce, imaš očite falinke ili kratere na određenim pozicijama ili u određenim profilima igrača, znaš da ti ti nosioci ostaju i sledeće sezone, logično je da razmišljaš o tome šta su sledeći koraci. Ja stvarno ne vidim da neko kreira nekakve lavirinte osim jako sporadičnih komentara koje ne uzimam za ozbiljno - od strane čistih Željkovih apologeta. Sam Željko je rekao par puta ove sezone da smo počeli neku novu priču i objasnio šta je ideja, šta je plan. To je radio i Androić, pa i još neki ljudi iz staff-a. Ti povremeno pišeš (i ne samo ti) kako nas neko ovde zajebava, eto sad nekakvi miševi u lavirintu, a sve se svodi na to da očekuješ, kao i svi mi, rezultate i da istima nisi zadovoljan. Ne vidim tu neke misterije. Svo nezadovoljstvo nam se odnosi na parket i pored parketa, ali se uporno odvlači priča u neke misteriozne čembere koje ne možemo da otključamo. Niko od nas ne može da obeća doselekciju jer to u krajnjoj liniji i nije naš posao niti imamo udela u odlučivanju, ali hajde da se ne pravimo blesavi. Već sam iznad napomenuo da postoji određeni odbrambeni mehanizam, kojim se služimo svaki put kada padne berba ušiju. Jel nije dosta famoznih ciklusa? Jel smo i dalje u procesu? Jel ima taj proces određeni ili neodređeni vremenski interval? Lavirint se odnosio na klub, ne na vas , gde lutamo bez cilja i udaramo u istu slepu ulicu. Na kraju krajeva, ne zanima me uopšte koji su razlozi ovakvih sezona. Jel Želimir zaposlen na funkciji trenera KKP? Jeste. Savić sportski direktor? Jeste. Šta ocenjuje tvoju uspešnost na radnom mestu? Rezultat? Ako je odgovor da, imaju li Želimir/Savić rezultat? Imaju? Nemaju? Ako imaju, onda nastavi da radiš, puna podrška, može i povišica. Nemaju? Doviđenja prijatno, potreban je neko ko će isporučiti zacrtane ciljeve kluba/kompanije. Da li tako funkcioniše tvoja firma, pozicija na kojoj radiš zavisi od nekog produkta koji napraviš u vidu rezultata, ili te trpe jer si Kendrik duckworth i vole te? Ne znam kako drugačije da formulišem da je neophodno da neko preuzme punu odgovornost, i izađe pred javnost i kaže to to i to, takmičarski ciljevi su ti ti i ti, organizacioni ti i ti, za taj i taj period i da se lepo zna šta i kako kad dođe vreme za sumiranje i davanje ocena za rad. Edited 20 hours ago by Papanikolesku 1
Recommended Posts