KK Partizan 2024/25 - Page 339 - Košarka - VOX92 Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)
5 minutes ago, Papanikolesku said:

Bolje što ne razumem. Deluje da se već poprimilo i kod nas 🫩

ajde mi reci sta si to ocekivao?

jer ja znam sta si pricao i na pocetku sezone, i na 2-2, i na 2-8, i na 15-13

Sta si ti to ocekivao toliko da ova ekipa nije uspela da ispuni?

da ne bude da nisam rekao, da ne trazim postove, moja ocekivanja za ovu sezonu su bila

1. Trogodisnja licenca 

2. Doigravanje u EL

3. Titula u ABA

tim redom

Edited by ScepanScekicSto
  • Like 1
Posted

Očekivao sam plasman u top 8, eventualno top 10 EL, mada 9. i 10. samo odlažu ispadanje. 

Ali ajde, daj šta daš. 

I to bi bilo to što se mene tiče. Za Kup i KLS me zabole, ABA je tek nešto malo ispred. Titula bi bila okej, ali ukoliko ne budemo imali plasman u 10 EL, sezona je neuspešna, kako god okreneš. 

Očekivao sam i četvorku u doselekciji za ovu sezonu, a ne za sledeću, ali jebeš ga, Želimir neće a na njemu je svakako sva odgovornost za rezultate. 

Posted (edited)
6 minutes ago, Papanikolesku said:

Očekivao sam plasman u top 8, eventualno top 10 EL, mada 9. i 10. samo odlažu ispadanje. 

Ali ajde, daj šta daš. 

I to bi bilo to što se mene tiče. Za Kup i KLS me zabole, ABA je tek nešto malo ispred. Titula bi bila okej, ali ukoliko ne budemo imali plasman u 10 EL, sezona je neuspešna, kako god okreneš. 

Očekivao sam i četvorku u doselekciji za ovu sezonu, a ne za sledeću, ali jebeš ga, Želimir neće a na njemu je svakako sva odgovornost za rezultate. 

ok, fair enough

ako ova ekipa nekim cudom dodje do 18-16 i ne prodje u top 10, da li ce se sezona smatrati toliko neuspesnom?

mada odmah da kazem, mislim da tesko mozemo do tog skora, ali ne prestajem negde da se nadam...

Edited by ScepanScekicSto
Posted
1 minute ago, ScepanScekicSto said:

ok, fair enough

ako ova ekipa nekim cudom dodje do 18-16 i ne prodje u top 10, da li ce se sezona smatrati toliko neuspesnlm?

mada odmah da kazem, mislim da tesko mozemo do tog skora, ali ne prestajem negde da se nadam...

Svako ispadanje pre doigravanja je neuspeh. To je ekipa koja je imala i 2-8 i 13-4 a i 1-3. Sve su to njihovi rezultati, i svako na kraju dobije ono što je zaslužio nakon 34 kola. 

Nadam se i ja, koliko i ti, ne navijam sigurno protiv Partizana. 

Za očekivati je da nakon 6 meseci ekipa nema ovakve oscilacije na nivou četvrtina. Da su do sad naučili izvesti side ili endline out of the bounds u završnici. Da su se svele u granice normale neke skandalozne odluke i rešenja kada se lomi. 

Da umeju da prepoznaju kad trebaju iskoristiti faul pre bonusa, a ne da nam trče u leđa, ili koriste mismečeve nakon najobičnijeg pika sa visokim koje branimo pogledom. 

Eto, ne mora da šljaka sve kao podmazano, ali ne mora ni ovako kao da su se skupili juče. 

Posted
29 minutes ago, Papanikolesku said:

Eto, ne mora da šljaka sve kao podmazano, ali ne mora ni ovako kao da su se skupili juče. 

Moze svako da tumaci uspeh/neuspeh kako god zeli, ali ovo citirano je objektivno tacno nakon prakticno 6 meseci otkako su poceli da treniraju. 

Posted

Brzo su se zaboravile dobre igre ovog tima, pa se olako ispaljuju tvrdnje da izgledaju kao da su se skupili juče, a onda se to još predstavlja kao ObJeKtIvNo TaČnOTo što su jednu utakmicu odigrali očajno ne znači da nisu ništa naučili i da igrači nisu napredovali (individualno i timski), isključite malo taj recency bias i donošenje definitivnih zaključaka na osnovu poslednje 2-3 utakmice.

• Like 9
Posted (edited)
14 minutes ago, DameTime said:

Brzo su se zaboravile dobre igre ovog tima, pa se olako ispaljuju tvrdnje da izgledaju kao da su se skupili juče, a onda se to još predstavlja kao ObJeKtIvNo TaČnOTo što su jednu utakmicu odigrali očajno ne znači da nisu ništa naučili i da igrači nisu napredovali (individualno i timski), isključite malo taj recency bias i donošenje definitivnih zaključaka na osnovu poslednje 2-3 utakmice.

Jel jedna utakmica ili 2-3? Ili koliko?

Jeste ObJeKtIvNo tacno UpRaVo zato sto su imali lep i ne-kratak period sjajnih igara i doslo se do povecanja praga idnividualnog i timskog kvaliteta... i zeljenog cuvenog automatizma u mnogim segmentima igre. Tim pre neke sadasnje reakcije u odbrani i u serijama prodate neiznudjene lopte (to name a few) nemaju nikakvog smisla.

Nista se nije brzo zaboravilo, vec vuces na spin sa time. Da smo kroz sezonu nastavili u 2-8 stilu, niko se ne bi ni osvrnuo na onakav poraz od pre 6 dana. I te kako je period odlicnih partija u fokusu, on je cak i sustina. Realno je pasti u formi, ali ne zaboraviti ko sta radi, kome kad ide lopta i kome je sta najjace oruzje (ovo najvise vazi sa Duana, mada je on potonuo before it was cool).

Edited by MC Thunder 2
  • Like 1
Posted
On 3/25/2025 at 7:10 PM, odupri se ludilu said:

Ja ovu ekipu ne bih mijenjao za onu od prošle godine iako su priredili jednu od najgorih utakmica u mojem višedecenijskom praćenju kluba.

Imaju oni košarke u sebi još.

Bez obzira na ishod sezone, podrška moja.

ja cu zakljuciti sa ovim...

• Like 2
Posted
23 minutes ago, MC Thunder 2 said:

Jeste ObJeKtIvNo tacno UpRaVo zato sto su imali lep i ne-kratak period sjajnih igara i doslo se do povecanja praga idnividualnog i timskog kvaliteta... i zeljenog cuvenog automatizma u mnogim segmentima igre. Tim pre neke sadasnje reakcije u odbrani i u serijama prodate neiznudjene lopte (to name a few) nemaju nikakvog smisla.

Što automatski znači da tim (kao takav) ne izgleda baš kao da se juče skupio ili da nema nikakvog pozitivnog napretka nakon 6 meseci treninga i utakmica. 

Dobri igrači često donose loše odluke na terenu, što se tog segmenta košarke tiče ne postoji perfektan igrač (sem Jokića ;D). To je najveći problem ove ekipe i u tome leži koren wtf poteza koje viđamo u poslednje vreme. 

Kada nema prilike za tu automatizaciju pokreta, igrač se resetuje, a već znamo da ovi košarkaši KKP nisu baš najblagoslovljeniji BBIQ-om.

Posted

Logično da ima nekog pozitivnog napretka, pa da su se prvi put susreli sa košarkaškom loptom za 6 meseci bi nešto usvojili, a ne plaćeni profesionalci kojima je to posao. 

Pričamo o stvarima koje nisu odmakle sa nulte tačke, a čine osnove košarkaške igre. I već postoji ozbiljan niz loših utakmica tako da se s pravom može reći da deluje kao da su se skupili juče. 

Posted (edited)

Ono sto mozemo videti cinjenicno je da su plejof/in kandidati, u poslednjih nekoliko kola, maksimalno podigli formu. Za razliku od nas, koji ceo mart igramo kao da su nam sve ladje potonule. 

Da, imali smo uzasan start sezone, pa sjajan niz nakon toga, ali sad se sezona lomi i slede kljucne utakmice i nazalost, po ko zna koji put, nismo na nivou zadatka. Ovo nije izolovan slucaj, vec nam se ponavlja iz godine u godinu. Okej, imamo jos ove 3 utakmice, ali situacija u kojoj je ekipa ne obecava previse.

Sem one sezone kad smo osvojili ABA, ekipa nije pokazala da je prava kad je kljucno.

Mozemo mi da relativizujemo zasto se to dogadjalo i sigurno ima objektivnih faktora koji su uticali na te neuspehe, al to jedna od konstanti KKP od kad se Obradovic vratio.

Edited by Xpert
  • Like 4
Posted (edited)

D'izjavim da mi je super što se igra sutra, džigericu bih sebi pojeo da moramo da čekamo još nedelju dana do narednog kola, kako god da se završi sutra.

Edited by Barkley#34
Slova
  • Like 3
Posted
3 minutes ago, Barkley#34 said:

D'izjavim da minue super što se igra sutra, džigericu bih sevi pojeo da moramo da čekamo još nedelju dana do narednog kola, kako god da se završi sutra.

Ovo je i meni isto palo napamet. Plus ne valjaju pauze nama 

Posted

Ja kapiram da smo svi kolektivno razočarani, i da nam teško pada ovaj momenat u kojem nam polako klizi iz ruku PI/PO, ali se standardno pretjeruje u nekim stvarima. Ispade da smo ove mečeve pogubili jer smo se resetovali na sami početak sezone i jer nismo umjeli da izvedemo loptu iz auta. 🤯

Nema kola kad neko ne ispusti meč nekim glupim izvođenjem lopte, dopusti protivniku neku 10-0 seriju u zadnjih 2 minuta, ili tome slično, ali smo mi u tripu da se to samo nama dešava i da izgledamo kao juče sastavljeni, dok su svi drugi podmazane mašine. Nigdje veze. Prva stvar, izgubili smo dva gostovanja protiv objektivno jačih timova i ako smo možda neke šanse prokockali u tim mečevima, ne mislim da je to produkt nekog epskog timskog raspada, nego jednostavno neki nama ključni igrači nisu bili na nivou koji nam je neophodan da bi mogli na EL nivou da se rvamo sa svima. Efes je druga priča, sad već i prepričana, i ostaće kao ozbiljna mrlja i igračima i trenerima ono na šta su ličili i šta su pružili.

Šta dalje ima da pričamo pored Karlikovih 2/10 sa bacanja u vezanim mečevima? To je isti taj Karlik koji je na nivou sezone bio na 90%, koji je prije svega izborio ta bacanja, ali koji ih je promašio isto kao i neke od onih zicera ili poludistanci. Isti šutevi koje je tokom sezone pogađao, i koji su nam donosili dosta dobroga. Nekad je zapravo mnogo prostije nego što možda želimo da priznamo.

Nije još kraj, iako ne izgleda da će u EL biti srećan u ovom trenutku. Nije ni na 2-8 izgledalo tako, na 15-12 je bilo poprilično idilično, i tako to kad su nadanja i očekivanja u pitanju. Da vidimo za početak šta i koliko možemo sjutra, pa ćemo i račune svesti kad za to dođe vrijeme.

• Like 3
  • Pumpaj! 1
Posted

Igrate promenljivo, što znači da možete i da odigrate odličnu utakmicu večeras. Bajern igra loše u odbrani tako da ne bi trebalo da imate većih problema sa napadom. Bitno je da stisnete odbranu od početka, tvrdo i u kost. Rekoh već partizani su pobedili nemce, 50% posla je završeno protiv Albe, sada ofanziva na Germaniju.

• Love 2
Posted

Utakmica od interesa u ovom kolu: Zvezda - Real. Ne znam ni sta da zelim. Zvezda ima 3 teske utakmice ali mogu opusteno da zamislim i da dobije i da izgubi sve 3.

Realu posle dolazi Pariz pa onda ih docekujemo mi. 

Hajde da kazemo ovako, ko god da izgubi daje nam neku nadu :) 

Poraz Reala znaci da mozemo u poslednjem kolu da ih gurnemo iza sebe. 

Poraz Zvezde znaci da mozemo da se nadamo da ih i Efes tresne pa ih stignemo :)

• Like 1