Jump to content

Recommended Posts

Danas su igrači dobili voljno, od sutra se sprema kazan za Zvezdu. Samo da nam zekan ne pobegne u šumu. Pobedom dobijamo mnogo, dodatan bust samopouzdanja, potvrdu dobre forme, nastavak borbe za PI i potencijalni PO i jednog od konkurenata stavljamo u nezavidan položaj, u smislu pritiska da dobijaju naredne mečeve, a koji do sada nisu imali u toj meri kao mi. 

Mislim da smo u ovom trenutku neznatno bolja ekipa, igramo na domaćem terenu, atmosfera u i van kluba je dobra, Želimira još drži ono igranje za čast; te smo u boljem momentu i dobar deo uslova za jednu lepu i važnu pobedu su tu. Ne treba ih potceniti, kao što su oni nas, mi ako nismo na 100% fokusa i koncentracije imamo problem i sa ABA prašinarima. 

• Like 9

Mi bez French Franka i The PF-a mozemo dobiti KKCZ (kao i svakog drugog legit evroligasa) samo uz igranje na gornjoj granici mogucnosti i minimumom minimuma praznog hoda. Favorit jesmo zbog domaceg parketa, ali zaista je ovo vanredno vazna tekma i molim momke da zadrze maksimalnu ozbiljnost i fokus. Ogroman teret im je na plecima, klub se nije ni nasalio da proba da ga delimicno olaksa, tako da ne mogu da se ljutim na njih sta god bilo. Jos jednom, uprava neka ga ducka. Prijatno.

• Like 2
  • Ha-ha 1

5 minutes ago, MC Thunder 2 said:

A inace bi im se spremao prijateljski i pun podrske.

Pošteno da ti kažem, ovo mi je bitnije od prepucavanja na relaciji Partizan/Zvezda, sever/jug. 

Želim da ih 20+k ljudi obeleži kao izdajnike, da im sutra 20k zvezdaša okrene leđa i bez straha pljune u lice. Dobiće poziv na Vučiću pederu! od čitave dvorane, videćemo odgovor. Ako ga ne bude, nadam se da će se pamtiti ta bruka, tog petka '25

• Like 13
  • Love 1

15 hours ago, Papanikolesku said:

Pošteno da ti kažem, ovo mi je bitnije od prepucavanja na relaciji Partizan/Zvezda, sever/jug. 

Želim da ih 20+k ljudi obeleži kao izdajnike, da im sutra 20k zvezdaša okrene leđa i bez straha pljune u lice. Dobiće poziv na Vučiću pederu! od čitave dvorane, videćemo odgovor. Ako ga ne bude, nadam se da će se pamtiti ta bruka, tog petka '25

Ja čuh da navijači Partizana (ne i Grobari), spremaju poziv sa: Vučiću... (očekujući odgovor)

A isto da Cigani spremaju odgovor sa: Ostoja...

Tako da možemo da očekujemo prepucavanje Vučiću - Ostoja - Vučiću - Ostoja...

• Ha-ha 4

3 minutes ago, Tunis said:

Ja čuh da navijači Partizana (ne i Grobari), spremaju poziv sa: Vučiću... (očekujući odgovor)

Šta znam, oni će odgovor dobiti... 

1 hour ago, Tunis said:

Ostoja seceru bi dobili na keca od hale, to je nesto sto se peva i bez cigana. Vucicu seceru od delija nikad, mozda u petom minutu nadoknade pri rezultat 3-0 za studente, ali sto se tice toga prica je apsolutno glupa. Jasno je da organizovane navijacke grupe u najmanju ruku iz straha ne smeju otvoreno da krenu na predsednika, nikad ni od juga nismo dobili otvoreno skandiranje, tj iako su ti momci pevali pesmicu nikad se nije "zvanicno" povela sa mikrofona/megafona, pa je negde i licemerno prozivati drugu stranu zasto to ne cini. Istina je i da ta druga strana ima i neke mnogo vece pre svega finansijske i ideoloske razloge da cuti. 

U svakom slucaju smatram da je izbor u ovoj politickoj/drustvenoj borbi nemerljivo vise stvar inteligencije, moralnih vrednosti, drustvene svesti, empatije nego navijacke pripadnosti i da je bez obzira sto se negde redovno cuje vucicu seceru, negde ne toliko, vecina pristunih u hali, bilo da igra Partizan ili Zvezda na pravoj strani i protiv ovog kartela na vlasti. Bar sto se tice kosarkaskih utakmica vecitih. 

Licno bi iskreno voleo da se price vucic, covic, sendvicari, kranovi svedu u petak na apsolutni minimum i da se umesto toga energija usmeri na podrsku igracima Partizana u ovom ekstremno vaznom mecu, razumem da je i ova borba na ulici mnogo vaznija u ovom trenutku, ali tih dva sata moze da saceka. Pa sutradan treba ZAJEDNO na jedan od novosadskih mostova.

Edited by fedor
  • Like 1

56 minutes ago, fedor said:

Licno bi iskreno voleo da se price vucic, covic, sendvicari, kranovi svedu u petak na apsolutni minimum i da se umesto toga energija usmeri na podrsku igracima Partizana u ovom ekstremno vaznom mecu, razumem da je i ova borba na ulici mnogo vaznija u ovom trenutku, ali tih dva sata moze da saceka. Pa sutradan treba ZAJEDNO na jedan od novosadskih mostova.

Ne može da sačeka. Partizan nije i ne treba da bude ispred ili iznad ovoga što se dešava. Životi su u pitanju, košarka nije život

• Like 4

13 minutes ago, Papanikolesku said:

Ne može da sačeka. Partizan nije i ne treba da bude ispred ili iznad ovoga što se dešava. Životi su u pitanju, košarka nije život

Moze i jedno i drugo. Kosarka nije vaznija, ali poruka vlasti moze pre meca, u svakoj pauzi, na celom poluvremenu...a podrska klubu moze i mora za vreme igre. 

• Like 1

21 minutes ago, fedor said:

U svakom slucaju smatram da je izbor u ovoj politickoj/drustvenoj borbi nemerljivo vise stvar inteligencije, moralnih vrednosti, drustvene svesti, empatije nego navijacke pripadnosti i da je bez obzira sto se negde redovno cuje vucicu seceru, negde ne toliko, vecina pristunih u hali, bilo da igra Partizan ili Zvezda na pravoj strani i protiv ovog kartela na vlasti. Bar sto se tice kosarkaskih utakmica vecitih.

Derbi je čudo!

Apsolutna je istina ovo što si napisao za većinu prisutnih u hali.

Kao navijač Zvezde i neko ko je bio sa društvom na 100+ utakmica Partizana još od početka 90-ih, niko me ne može ubediti da ima razlike između žara, emocija i generalne atmosfere na utakmicama. Naravno nije isto kada se pobeđuje i gubi, ali kada dobro svuda je sjajno.

Zato mi je smešno kada neki navijači (a češće Partizana) tvrde da su bolji, verniji ili tek tragikomično uzvišeniji od ostalih (mi cool građanska opcija a oni seljaci). To mi je onako baš lakmus test za inteligenciju kada neki na osnovu ličnih pojedinačnih iskustava karakterišu celu navijačku podršku.

Niti je prosečan navijač Partizana Marijan Rističević / Mile Dodik, niti je prosečan navijač Zvezde Đuka Bizon / Alek.

U proseku su svi protiv Vučića, s'tim da tvrdo jezgro i Partizana (dileri) i Zvezde (građevinci) kupljeno i ne vodi vređanje protiv njega. Zvezda ima dosta (kriminalno) organizovaniju grupu i to sprečava, a videli smo da kada njih nema - ima uvreda, i tek će ih biti. Takođe je i tu manje popularan ali tačan deo da je Partizanova publika isfrustrirana rezultatima (10 godina, 4 trofeja od mogućih 28) tražila krivca u svima (Vlast, Zvezda, sudije) i prva uskočila u vagon otvorenog kritikovanja, dok su Zvezdini navijači manje frustrirani (22 trofeja od 28) i samim tim pasivniji.

Evo vam primer od danas, neki middle staff SNS iz Dunav Osiguranja peva pijan i psuje Žoc-a, grobari se skupili i prijavili ga, on dao otkaz.

Nisam siguran da bi ga grobari prijavili da je pevao protiv Čovića, ali kada se poklope klupske želje, sa (po mom mišljenju) ispravnim društvenim delovanjem protiv SNS-a to je onda sjajna situacija u kojoj je Partizan.

Takođe je smešno ali i društveno loše kada ovde neki navijači Partizana pokušavaju da prisvoje da su samo oni opozicija (i to dosta licemerno sa Ostojom na čelu), i tvrde da je sada kasno da se 'prebegne' kada se SNS raspada. Sećamo se stariji zastava Šešelja na jugu JNA, i teranja Slobe sa severa Marakane protiv Torpeda, ali nije bilo društvenih mreža da se tako reaguje.

Sada nam treba narodno jedinstvo, ja jedva čekam kup za 2 nedelje, uz nadu da će Partizan igrati i da će finale biti pred obostranim navijačima protiv SNS-a.

• Like 1

Just now, MC Thunder 2 said:

Moze i jedno i drugo. Kosarka nije vaznija, ali poruka vlasti moze pre meca, u svakoj pauzi, na celom poluvremenu...a podrska klubu moze i mora za vreme igre. 

Što se mene tiče, podrška studentima ispred podrške Partizanu. Derbija je bilo i biće, a ovo je poslednji voz da se ovo zlo otera, za bolje sutra. Samo treba istrajati. Nemam ništa protiv pružanja podrške timu da pobedi u derbiju, ali bi apsolutni prioritet svakog građanina ove države trebao biti - podrška studentima. 

Iz moje perspektive, no brainer šta bi trebalo raditi u petak. 

• Like 2
  • Love 2