Papanikolesku Posted Friday at 04:10 PM Posted Friday at 04:10 PM 4 hours ago, kendrick duckworth said: Pre svega vrlo je upitno da li je ovo najskuplji tim u istoriji KKP, prošlogodišnji je imao dva elitna EL igrača u prajmu dok ovaj ima malo više kvantiteta ali manjeg renomeatm. Prošlogodišnji je platio i obeštećenje (nemalo) za Brazilskog hašišara, ovogodišnji je imao luksuz dva obeštećenja na leto + Tristan + Washingtonova NBA odiseja. I čemu uopšte služi takav epitet sem da pojača neke utiske na pogrešan način? Partizan već pet godina ima najskuplje timove u istorijitm jer je 10 godina bio borderline EC tim a trpale su i Sutjeske i igrala se Fiba LŠ. Partizan nije ušao u jebeno ABA finale 9 godina, od čega je svega 4 puta igrao polufinale. Propustili smo celu jednu eru košarke tavoreći u ABA podrumima, a u eri pre te imali fantastične uspehe sa takođe limitiranim sredstvima i očigledno iskrivili buduće poimanje uspeha, mogućnosti i očekivanja. Ima mnogo prostora za kritiku i nezadovoljstvo, ali ne znam koliko je racionalno tući po: Pre svega, nije upitno, nego je činjenično stanje da je budžet za sezonu 2024/25 najveći u istoriji KKP. Možda se Barkli nespretno izrazio sa "najskuplji tim", što takođe donekle odgovara istini; ali ajmo reći da je tu negde sa prošlosezonskim. Kada na već postojeći i projektovani budžet dodaš obeštećenja koja spominješ, sa akcentom na Dwiza i cifru od oko 800k/1M, nameće se zaključak da je Želimir sa Savićem imao na raspolaganju ozbiljna sredstva, te je budžet za plate igrača iznosio 14M evra. Ukupan je tu negde oko 24, ako se ne varam. Ozbiljne pare, ako mene pitaš. Za doselekciju postojećeg kadra, i korekcije su takođe imali prostora; ali je učinjeno jedno veliko ništa i ekipa je ostavljena na cedilu, jedna prava opstrukcija, u smislu da su rezultati dobro trpeli zbog nedostatka krštenog visokog igrača na poziciji četiri, pa i pet, što je svima bilo jasno, pričalo se na tu temu dobrih dva, tri meseca ovde, gde sam ja prednjačio i verovatno iziritirao celu temu. Neki igrači su izlazili iz svojih opanaka kako bi se rupa donekle pokrpila, kao što se i prošle sezone bespotrebno filozofiralo sa Panterom na pleju, i tvrdoglavo odbijalo dovođenje jedinice, koji to zapravo i jeste. Kada na to dodamo da ekipa igra sa ogromnim oscilacijama, uz enormnu količinu gluposti i da to postaje neki ™ Željkovog Partizana u momentima kada se lome utakmice, ali i sezone; nameće se pitanje, čija je odgovornost za ta dešavanja, čisto košarkaški, pošto su mu sva vrata otvorena, i niko, pa ni Bog mu se ne meša u posao. Dobio je neograničeno poverenje, odrešene ruke za kojekakve cikluse, za promenu čitave ekipe, podršku kompletne navijačke baze, punu Arenu, gostovanja, skandiranja nakon "spoljnih napada i uticaja", za ovo i za ono. Na kraju priče, šta je merilo njegovog dosadašnjeg rada, koja je ocena na skali od 1 do 10? 5 hours ago, kendrick duckworth said: Zbog čega bi imala istaknuto mesto u nekakvom nizu? Prvogodišnju ekipu je obeležio anomalistični kiks protiv Burse, drugogodišnju serija sa Realom (u pozitivnom), trećegodišnju implodovanje a ovogodišnju ćemo videti. Svako će krojiti svoja očekivanja i ocene, ali jako teško će se probiti kanal prošlogodišnje ekipe. Ako ne posmatraš stvari kroz procese i ciklusetm, da li je fer da ih posmatraš u nizu kroz rezultate iako su u pitanju potpuno drugi timovi, igrači i okolnosti? Svi smo pohvalili odluku scorched earth pristupa letos, a ono što smo zasadili kada je trava počela ponovo da niče je ipak bolje nego što smo mislili letos. Kada gledamo sve okolnosti holistički, može se izvući više istina - pre svega da su navijači željni boljih rezultata - ali i to da želja, mid-table EL novac i renomirani trener nisu garancija rezultata kakav se priželjkuje. Dakle od četiri sezone, tri možemo okarekterisati kao loše/neuspešne, iz ovog ili onog razloga. Uostalom, možemo posmatrati samo ovu sezonu, bez poređenja sa prošlom i opet je - loša. Ako je ekipa pravljena za KRK, KLS i ABA, sve okej, samo se to moglo i sa 5M ko Budućnost pa da se čačkamo sa Zvezdom i koristimo priliku ako oni budu umorni od PO Evrolige. 5 hours ago, kendrick duckworth said: Zar ne smatraš da je previše naivno reći da se odbija da se igra odbrana u 4/4? Mi smo na 5 minuta do kraja bili na -1, osim Dejvisa koji je očiti problem ekipe, imali smo Karlikovo nepravljenje faula u dva mismeča i kolektivno loše korišćenje malih faulova. Dosta grešaka je nastupalo iz prevelike agresivnosti (Sterling, Rique) što nikako nije u skladu sa odbijanjem igranja odbrane. Drastičan pad pojedinih igrača je pre svega problem raubovanja Carlika, Chaos je malopre lepo obrazložio gde čuči većina naših problema. Imali smo jednog dobrog 1na1 igrača ali koji nema šut, nema brzinu i taj je isporučio 20 poena, 10 asistencija a imao bi ih još makar 5 da su saigrači pogodili otvorene šuteve sa svojih najboljih pozicija. Ono što smo mi igrali u 4/4 nije ni odbijanje, nego se ne može ni nazvati odbranom. Mogu ti navesti 10 situacija bezobrazluka sve petorice na terenu. Da ne pričam o poslednjem napadu 3/4 gde brat pomaže sa Edwardsa i ostavlja najboljeg skorera ekipe u korneru za najlakši šut za 3p u košarci. O šetanju Karlika Jonesa i njegovoj odbrani nakon mismeča sam prežvakao xy puta, pa mi mrsko više. Koji je odgovor Želimira na dešavanja u tom momentu? Uvođenje Koprivice, i nakon TO igramo napad na njega, tj spušta se lopta na Balšu da rešava Vajler Bebba na niskom postu!? Pa on smotanko ne može mene da uzida leđima, a ne najboljeg defanzivca na lopti u dosadašnjem delu EL. Čak ga je i na sirovu snagu pomerio, ali avaj, zamalo da da koš. Napad, dva pre toga, nisam siguran, lopta se vrti izvan cilindra 3 sekunde, on talenat gleda i ne pomišlja da je skine sa obruča!? Alo, uključi mozak, aktiviraj neku vijugu. I još 1000 stvari, ali i ovo je previše, s obzirom da je priča prežvakana. Zajednički imenilac, za sve ove sezone Željkovog Partizana je low iq kako na individualnom, tako i na timskom nivou. Kamara neinteligentnih (košarkaški, jel) igrača. Kad on njih za 6,7 meseci ne može da nauči da koriste male faulove pre bonusa, da izvode loptu sa strane, da ne pomažu za najboljih šutera druge ekipe. I na kraju - Želimir uništen od strane bezobzirnih navijača. Sledeće godine nek podignu cene sezonskih za duplo, nek se ponovo plaća članska karta, jer jednom je malo, nek smisle neku akciju za navijače da im plaćamo za banju nakon što su se istrošili psihički/mentalno zbog nametnutog pritiska tokom sezone. A oni nama- šipak. Ko je za?
Alek The Great Posted Friday at 04:10 PM Posted Friday at 04:10 PM 25 minutes ago, kendrick duckworth said: Ima još ispita do kraja, ali kako sada stvari stoje, Dušan, Brendon i Ifče mi se čine na izlaznim vratima. Mislim da baš njih trojica imaju 1+1 potpisan letos, i možda još jedan igrač. Nisam siguran da su ovi igraci potpisali na +1 opciono.
MC Thunder 2 Posted Friday at 04:11 PM Posted Friday at 04:11 PM (edited) Jedini igrac koji je u ove 4 godine pravio pametne faulove (mada ne uvek ali dovoljno) je Frenk Nilikina. Ali skupo placamo angazovanje njega za tu uslugu Edited Friday at 04:13 PM by MC Thunder 2
DameTime Posted Friday at 05:04 PM Author Posted Friday at 05:04 PM To što je 14 M najveći ili jedan od najvećih budžeta za plate igrača u istoriji kluba, ne znači da je to neki brutalan budžet u evropskim okvirima. Hoću reći, nije kao da je na raspolaganju bilo 44 M a sportski sektor umesto Sloukasa, Nunna, Vezenkova, Tavaresa izabrao 10ak gubavaca iz australijske lige. Mislim da je selekcija urađena u skladu sa mogućnostima, ima tu košarkaša sa manjim ili većim plafonom, ali može se s njima raditi. Faktor realnosti na koji se navijači nekako nikad ne obaziru - ko je dostupan, platežno ili na drugi način i da ga je moguće dovesti? Što se tiče prizivanja neotkrivenih talenata koji bi eksplodirali baš u Partizanu, to je još jedna navijačka utopija, a ne verujem ni da bi imali mnogo strpljenja za njegove greške na terenu. That being said, kritike pre treba uputiti na račun vođenja ekipe, nego inicijalne selekcije, koja je daleko od kriminalne. 3
kendrick duckworth Posted Friday at 05:16 PM Posted Friday at 05:16 PM 24 minutes ago, Papanikolesku said: Pre svega, nije upitno, nego je činjenično stanje da je budžet za sezonu 2024/25 najveći u istoriji KKP. Možda se Barkli nespretno izrazio sa "najskuplji tim", što takođe donekle odgovara istini; ali ajmo reći da je tu negde sa prošlosezonskim. Kada na već postojeći i projektovani budžet dodaš obeštećenja koja spominješ, sa akcentom na Dwiza i cifru od oko 800k/1M, nameće se zaključak da je Želimir sa Savićem imao na raspolaganju ozbiljna sredstva, te je budžet za plate igrača iznosio 14M evra. Ukupan je tu negde oko 24, ako se ne varam. Ozbiljne pare, ako mene pitaš. Nikad skuplji tim je ono što sam doveo u pitanje, poprilično sam siguran da smo imali skuplje igrače prošle sezone. Zašto bi bilo šta sem toga bilo relevantno u oceni rezultata? Staff je isti, tako da ne vidim potrebu za priču o celom budžetu. Ako već hoćeš, izostavljaš deo da smo od Septembra 2023. do Decembra 2024. isplatili 13 miliona evra na ime duga, od čega je veći deo obuhvaćen ovogodišnjim budžetom. Tih 24.4 miliona budžeta za ovu sezonu je projekcija, ako pogledaš stavke "očekivani prihodi", ne znači da smo na leto toliko dali igračima pa da se tek tako ocenjuje. link Ovo oko Dušana i nereagovanja na tržištu sam kritikovao u više navrata danas. 29 minutes ago, Papanikolesku said: Kada na to dodamo da ekipa igra sa ogromnim oscilacijama, uz enormnu količinu gluposti i da to postaje neki ™ Željkovog Partizana u momentima kada se lome utakmice, ali i sezone; nameće se pitanje, čija je odgovornost za ta dešavanja, čisto košarkaški, pošto su mu sva vrata otvorena, i niko, pa ni Bog mu se ne meša u posao. Sve ekipe igraju sa nekim oscilacijama, dosta njih čak i sa ogromnim - ako meriš pošteno kao i nama. Sezona nam se lako deli na 2:8, 13:4 i ovo sada i to su očito oscilacije koje nisu dobre. Međutim, 13:4 je obuhvatio period od četiri meseca i to ipak znači nešto, a nije samo prilog oscilaciji. Kada ekipe igraju loše, dešavaju se mnoge gluposti, eto npr. komšije koje imaju preiskusan i dubok roster, što zvuči kao najbolji garant da gluposti neće biti, su imale bizarne situacije pa čak i komperativne shooting slumps od elitnih šutera, a ne karijerno 32% Ifčeta. Mi prošle sezone nismo pravili enormne gluposti kada se lomi, već smo i pre nego što se lomilo postali običan kurac od ekipe, koji je na suvi individualni kvalitet dolazio do trenutka kada se "lomi". Čak i na početku sezone i na pozitivnom skoru u EL smo pravili veliki broj gluposti, tako da ne bih uvažio ovo da "pravimo gluposti kad se lomi" - pukla nam je svlačionica, bili smo kurac od ekipe a to što smo i kada se lomi pravili gluposti, pa to je sezonski trend a ne izolovana sekvenca. Ni sada ne pravimo gluposti kada se lomi, već tokom cele sezone, što smo u 13:4 streču prebacivali nekim stvarima koje smo dobro do odlično radili. Koliko samo utakmica smo otvarali loše, upravo istim tim glupostima? Ne vidim razliku kada se čuvene gluposti događaju, osim što ih teže doživljavamo kada je vremena na satu manje. Protiv Barselone je to bilo u 2/4, protiv Bayerna kraj 3/4 i 4/4, protiv Efesa počelo jako u 1/4 pa se snowball-ovalo. Isto smo otvorili u Pireju, slično u poslednjem EL derbiju, pa i u Bolonji, pa protiv Pariza. Da ne idem dalje, bilo je još. Da, pravimo gluposti, nekad neobjašnjivo - ali ovo kad je najbitnije, kad se lomi jednostavno ne stoji. Da se Željku niko ne meša u posao i da je 100% owner ovogodišnjeg proizvoda Partizana je svima jasno. 48 minutes ago, Papanikolesku said: Dakle od četiri sezone, tri možemo okarekterisati kao loše/neuspešne, iz ovog ili onog razloga. Uostalom, možemo posmatrati samo ovu sezonu, bez poređenja sa prošlom i opet je - loša. Okej, ovo je subjektivna teritorija i skupićemo različite ocene i impresije. 49 minutes ago, Papanikolesku said: Ako je ekipa pravljena za KRK, KLS i ABA, sve okej, samo se to moglo i sa 5M ko Budućnost pa da se čačkamo sa Zvezdom i koristimo priliku ako oni budu umorni od PO Evrolige. Ovde karikiraš na početku očito, ali ovaj drugi deo je i pored karikiranja teritorija naknadne pameti. Ako će ekipa izduvati za PO u poslednja dva kola EL, što smo je uopšte i igrali? 51 minutes ago, Papanikolesku said: Ono što smo mi igrali u 4/4 nije ni odbijanje, nego se ne može ni nazvati odbranom. Mogu ti navesti 10 situacija bezobrazluka sve petorice na terenu. Da ne pričam o poslednjem napadu 3/4 gde brat pomaže sa Edwardsa i ostavlja najboljeg skorera ekipe u korneru za najlakši šut za 3p u košarci. O šetanju Karlika Jonesa i njegovoj odbrani nakon mismeča sam prežvakao xy puta, pa mi mrsko više. Koji je odgovor Želimira na dešavanja u tom momentu? Uvođenje Koprivice, i nakon TO igramo napad na njega, tj spušta se lopta na Balšu da rešava Vajler Bebba na niskom postu!? Pa on smotanko ne može mene da uzida leđima, a ne najboljeg defanzivca na lopti u dosadašnjem delu EL. Čak ga je i na sirovu snagu pomerio, ali avaj, zamalo da da koš. Napad, dva pre toga, nisam siguran, lopta se vrti izvan cilindra 3 sekunde, on talenat gleda i ne pomišlja da je skine sa obruča!? Alo, uključi mozak, aktiviraj neku vijugu. Ovo sve od sinoć muči i mene. Jedino što bih dodao jeste da 1) Majkovo pomaganje sa Edwardsa i 2) Karlikovo nepravljenje faula dvaput po prirodi stvari pada pod Željkovu odgovornost, ali da li je moguće da pored old school odgovornosti trenera uključimo i nešto individualne odgovornosti? Za mene je moguće i da Željko ne priprema/loše koriguje/loše reaguje i da nemaš izgovora kao igrač da pomažeš sa jebenog Edwardsa. 56 minutes ago, Papanikolesku said: Zajednički imenilac, za sve ove sezone Željkovog Partizana je low iq kako na individualnom, tako i na timskom nivou. Kamara neinteligentnih (košarkaški, jel) igrača. Kad on njih za 6,7 meseci ne može da nauči da koriste male faulove pre bonusa, da izvode loptu sa strane, da ne pomažu za najboljih šutera druge ekipe. Slažem se, očigledno se prilikom selekcije više vrednuju fizikalije, i to je jedna od stvari koje meni smetaju poslednje dve godine. Iako mislim da u današnjoj košarci fizikalije imaju nikad veću komperativnu moć u odnosu na bbal IQ, valja naći neki balans ili promeniti nešto u nekim vrlo-košarkaškim stvarima glede taktike i prostora koje ne razumem da predložim. 58 minutes ago, Papanikolesku said: I na kraju - Želimir uništen od strane bezobzirnih navijača. Sledeće godine nek podignu cene sezonskih za duplo, nek se ponovo plaća članska karta, jer jednom je malo, nek smisle neku akciju za navijače da im plaćamo za banju nakon što su se istrošili psihički/mentalno zbog nametnutog pritiska tokom sezone. A oni nama- šipak. Ko je za? Rekao bih da si spojio malo Šćepana, malo mene, malo sveopšti utisak navijača. Apsolutno ništa od ovoga nisam ni pomenuo iha haj, pa pretpostavljam da se obraćaš an ženeral. Ne znam šta bih rekao ovde, cene sezonskih jesu paprene, meni lično to ne smeta jer pored ovih 18k koji su je platili, ima ih još makar 5k koji bi je takođe platili. Ta lova je KKP-u žila kucavica uz Željka i EL, tu nemam nikakav problem. Nezadovoljstvo kako nam igrači i Željko vraćaju za sve to, tu se slažem da kao fanbase zaslužujemo bolje rezultate, jer "dajemo" ono što nijedan drugi fanbase daje. Ali sam skloniji da malo odzumiram i probam da razumem zašto je to tako, a siguran sam da nije zato što ih boli patka za nas. Niti zato što su grupa nezahvalnika. 3 2
TripleJ Posted Friday at 05:19 PM Posted Friday at 05:19 PM Btw, jel ovo brat od korneta zaposeo vas dvojicu ? Kako vas ne mrzi da pisete ovako duge postove, a kako vas jos vise ne mrzni da procitate sta je ovaj drugi napisao ? 🙂 Mene u startu obeshrabi sve sto je duze od 3 reda :). 2
DameTime Posted Friday at 05:24 PM Author Posted Friday at 05:24 PM E da, podrška za brata @kendrick duckworth koji poprilično racionalno gleda na stvar, ali ne kao racionalizacija da bi se neko oslobodio odgovornosti, nego kao posmatranje šire slike i faktora koji izlaze van faktora igrača i trenera (izolovano i kombinovano). 2 1 1
kendrick duckworth Posted Friday at 05:28 PM Posted Friday at 05:28 PM 8 minutes ago, TripleJ said: Btw, jel ovo brat od korneta zaposeo vas dvojicu ? Kako vas ne mrzi da pisete ovako duge postove, a kako vas jos vise ne mrzni da procitate sta je ovaj drugi napisao ? 🙂 Pa i to je jedan vid terapije, zavisi od trenutka. Ja uglavnom pizdim i svađam se sa ćaletom posle utakmice, pa se ovde hladnije glave proseravam. A nekad mi se baš ne da. 1
Papanikolesku Posted Friday at 05:49 PM Posted Friday at 05:49 PM @kendrick duckworth Da opet ne citiram zasebno svaki deo upisa, da rezimiramo. Ako posmatramo kroz prizmu poslednje dve sezone, praviš istu grešku u selekciji dovođenjem neinteligentnih igrača sa očiglednom rupom na rosteru na koju žmuriš i očekuješ da će se nešto promeniti? Ko mu je dovodio igrače, ko ih je birao? Zašto smo skoro svaku neizvesnu završnicu izgubili? Jel sad treba da započne novi ciklus doselekcije selekcije, pa onda one treće godine da opet raspuštamo celu ekipu? O čemu se radi, postoji li neka odgovornost za rezultate? Ako postoji, ko će je preuzeti, kad i na koji način? 28 minutes ago, kendrick duckworth said: Okej, ovo je subjektivna teritorija i skupićemo različite ocene i impresije. I reci mi, ako je ovo subjektivna ocena, koja bi bila objektivna? Da je sezona odlična, dobra, korektna? Kako to, na konto čega?
odupri se ludilu Posted Friday at 05:51 PM Posted Friday at 05:51 PM @realno *w je danas sve obuhvatio u jednom postu. Rutinerski. Ja bih da dodam, a tome sam i pisao ranije da je moj sud o Žocu u ove četiri sezone da on nema psihološku pripremu ekipe i čini mi se da na to ne polaže previše. Vrv to nije ni radio tokom karijere ali ne znam to jer nisam pratio. Jbga radio je zanatski sa vrhunskim materijalom i to mu nije ni trebalo. Rezultati to potvrđuju. Sada je su neke stvari drugačije, pijani milioneri digli ulaganja na viši nivo, liga dugačka ravna ne vidiš joj kraja i trebalo bi na neke druge fore servirati. Ne Duletove da se razumijemo. Moje mišljenje je da on to želi i da traži modus ali mu te naslage znanja i iskustva te sujeta potkrepljena uspjehom ne dozvoljavaju kreaciju u tom smislu. Ja bih sačekao da se sezona završi, jer još imamo šansi, podvukao crtu i dodao malo mirođije u ekipu u vidu vrsnog baje ili dvojice. Više domaćih igrača ako je to moguće. Dao bih jasnu predodžbu ekipi da kući nema poraza. Nekada su ekipe dolazile u BG da izgube. Ovdje nema bodeva stav. Recimo, navijači su ostali onomad u Pioniru uz Kada ne budeš prvi ti jer je to bio taj osjećaj, respekt i ljubav prema klubu i toj ekipi. Danas je to pjevanje preterani kurč, za društvene mreže. Treba naći identitet u skladu sa ovim vremenima, čini mi se. Ekipu ispratiti do kraja sezone, podržati ih, pošteni su činimi se. 3
kendrick duckworth Posted Friday at 06:08 PM Posted Friday at 06:08 PM 19 minutes ago, Papanikolesku said: I reci mi, ako je ovo subjektivna ocena, koja bi bila objektivna? Da je sezona odlična, dobra, korektna? Kako to, na konto čega? Odigrali smo Kup u Nišu, prvi smo još uvek u ABA i imamo još dva kola EL da se ušunjamo u Play In. Da nije malo rano za ocenjivanje? I kad kažem subjektivne ocene, mislim i na svoje. Ako moram o prošlim sezonama, meni je prva ispod-prosečna, druga odlična, treća užasna a za ovu ćemo još videti. 3 2
Papanikolesku Posted Friday at 06:34 PM Posted Friday at 06:34 PM (edited) 26 minutes ago, kendrick duckworth said: Odigrali smo Kup u Nišu, prvi smo još uvek u ABA i imamo još dva kola EL da se ušunjamo u Play In. Da nije malo rano za ocenjivanje? I kad kažem subjektivne ocene, mislim i na svoje. Ako moram o prošlim sezonama, meni je prva ispod-prosečna, druga odlična, treća užasna a za ovu ćemo još videti. Odigrali smo Kup u Nišu, to navodiš kao da je neki uspeh? U ABA delimo prvu poziciju sa Budućnosti, gde mi imamo bar duplo teži raspored, i još im i gostujemo u Podgorici, a prvu su nas pobedili. Na stranu to što su to sve sporedna takmičenja koja imaju težinu merenja patke sa komšijama, u izrazito neregularnim uslovima za košarku. Dakle, još dva kola Evrolige, izvesno još jedno za nas, jer u Litvaniji treba pobediti Žalgiris u ovom stanju u kojem smo. Ali dobro, još dva kola, pa ćemo svoditi račune. Problem je što ćemo svoditi ti i ja, ili neko peti, a ne onaj/oni koji treba/ju. A ako nas cigani pregaze i 15. put u 20 mečeva, ništa sporno, navikli smo. Edited Friday at 06:36 PM by Papanikolesku
kendrick duckworth Posted Friday at 06:51 PM Posted Friday at 06:51 PM 5 minutes ago, Papanikolesku said: Odigrali smo Kup u Nišu, to navodiš kao da je neki uspeh? U ABA delimo prvu poziciju sa Budućnosti, gde mi imamo bar duplo teži raspored, i još im i gostujemo u Podgorici, a prvu su nas pobedili. Navodim fazu sezone, odnosno da je glupo insistirati na nekoj oceni aktuelne sezone 28. Marta, dok smo još živi u svim takmičenjima. U EL više dišemo na škrge nego što smo živi, ali bi 9. ili 10. mesto uz trofej u ABA mnogo drugačije izgledalo nego 12. mesto uz pušangiju u ABA, zar ne?
Papanikolesku Posted Friday at 07:05 PM Posted Friday at 07:05 PM 2 minutes ago, kendrick duckworth said: Navodim fazu sezone, odnosno da je glupo insistirati na nekoj oceni aktuelne sezone 28. Marta, dok smo još živi u svim takmičenjima. U EL više dišemo na škrge nego što smo živi, ali bi 9. ili 10. mesto uz trofej u ABA mnogo drugačije izgledalo nego 12. mesto uz pušangiju u ABA, zar ne? Meni lično, Evroliga je prioritet, i početak i kraj sezone. 9. i 10. mesto nisu vau, s obzirom da te čekaju dva (jedno) gostovanja/e da bi uopšte ušao u PO priču gde ideš izvesno Na Olimpijakos, ali dobro, bolje išta nego ništa, daj šta daš kad bolje ne može. U tom slučaju, imaju prelaznu ocenu i sezonu mogu podvesti pod korektnu ako se završi samo na tome. Sve preko PI je uspešna i zadovoljavajuća. Ispadanje iz EL nakon grupne faze je neuspeh. Možemo da pričamo u nedogled, racionalizujemo, alibišemo; ali i Želimir to zna. 1
SamoFlacko Posted Friday at 08:43 PM Posted Friday at 08:43 PM Treba biti realan, apsolutno svaka ekipa iz top 10 je bolja od nas. 2
Xpert Posted Friday at 09:08 PM Posted Friday at 09:08 PM (edited) 25 minutes ago, SamoFlacko said: Treba biti realan, apsolutno svaka ekipa iz top 10 je bolja od nas. A igrama iz poslednjih nekoliko kola, pokazali smo da nismo ni blizu top 10. Plus, ne mozes ekipu koja ce izgubiti 9/10 neizvesnih zavrsnica, svrstati u preterano ozbiljne. Edited Friday at 09:08 PM by Xpert 1
Shonewizard Posted Friday at 09:21 PM Posted Friday at 09:21 PM @kendrick duckworth daj malo goriva za bratju, kakve su kalkulacije sad? Interesuju me isključivo varijante sa naših 2/2 i bolji međusobni sa Realom! 2
wrach Posted Friday at 09:24 PM Posted Friday at 09:24 PM Nema od toga nista, mi jedino prolazimo ako Milano izgubi jednu od naredne 2, Zvezda obe a mi dobijemo obe. Jasno je da su sanse za ovo male, ali vece nego ostale opcije. 1
Xpert Posted Friday at 09:24 PM Posted Friday at 09:24 PM (edited) Mislim da je sad jedina iole moguca opcija*, da komsije izgube obe, a mi dobijemo obe za P10. *A i za tu opciju, verovatnoca sigurno nije veca od 5%. Edited Friday at 09:28 PM by Xpert
ScepanScekicSto Posted Friday at 09:30 PM Posted Friday at 09:30 PM Ne znam kako neko posle vecerasnjih utakmica moze reci da je bilo sta nemoguce meni licno najblize tome je da mi dobijemo obe pa i da se sve ostalo poklopi
kendrick duckworth Posted Friday at 09:33 PM Posted Friday at 09:33 PM 3 minutes ago, Shonewizard said: @kendrick duckworth daj malo goriva za bratju, kakve su kalkulacije sad? Interesuju me isključivo varijante sa naših 2/2 i bolji međusobni sa Realom! Džabe nam to, ako Real kući dobije Pariz. Recimo da izgube, a mi napravimo 2/2, uz bolji međusobni, bili bismo 10. ako komšije, Barsa i Efes budu makar 1/2. Barsa i Efes će sigurno na 19+, Pariz ima Albu u poslednjem kolu za 19. Wet dream scenario je da komšije budu 0-2, Armani bude 2-0, mi 2-0, Real 0-2, mi bolji međusobni, tako šaljemo Real i komšije van 10 a mi sami završavamo 9. To je mislim i jedini scenario gde završavamo 9, sve ostale kombinacije su 10 ili van. Ukratko, Pariz, Real ili komšije moraju da završe 0/2, a Efes i Barsa moraju da dobiju makar jednu, da ne bi trouglašili sa njima jer imamo 0-2 sa obe ekipe. 1
ScepanScekicSto Posted Friday at 09:34 PM Posted Friday at 09:34 PM 7 minutes ago, Xpert said: Mislim da je sad jedina iole moguca opcija*, da komsije izgube obe, a mi dobijemo obe za P10. *A i za tu opciju, verovatnoca sigurno nije veca od 5%. to je onda krug izmedju nas komsija i Milana gde svi imaju 1:1 medjusobno a mi smo tu prvi jer imamo bolji medjusobni i sa jednima i sa drugima al mislim da od toga slaba vajda
kendrick duckworth Posted Friday at 09:37 PM Posted Friday at 09:37 PM 1 minute ago, ScepanScekicSto said: to je onda krug izmedju nas komsija i Milana gde svi imaju 1:1 medjusobno a mi smo tu prvi jer imamo bolji medjusobni i sa jednima i sa drugima al mislim da od toga slaba vajda Armani ima 2-0 sa komšijama, mi 2-0 sa njima. To je jedini poželjni trougao sa komšijama, uz divlji scenario gde Real gubi od Pariza a mi dobijamo u poslednjem kolu, tu je Real 9. a mi 10.
realno *w Posted Friday at 09:38 PM Posted Friday at 09:38 PM Baš bi valjalo dobiti taj Žaligiris, ako ništa drugo, da računamo do kraja, zabavno je 😄 5 9
ScepanScekicSto Posted Friday at 09:39 PM Posted Friday at 09:39 PM Just now, kendrick duckworth said: Armani ima 2-0 sa komšijama, mi 2-0 sa njima. To je jedini poželjni trougao sa komšijama, uz divlji scenario gde Real gubi od Pariza a mi dobijamo u poslednjem kolu, tu je Real 9. a mi 10. Ju ju ju prevideh 2:0 Milana... znaci scenario Olimpija 2:0, komsije 0:2, mi 2:0 mi smo tu 10 sve ostalo mi i Milano ispadamo
Recommended Posts