Jump to content

Recommended Posts

Prvi put ove sezone smo na pozitivnom skoru. Mnogo se rudarilo za ovo, i mnogo je teško sa 2/8 doći na 12/11. Zato čestitke za ekipu i Želimira. Zanimljivo da smo u sve tri sezone bili na ovom skoru posle 23 kola. Sledi Cibona koju treba rutinirati uz što manju potrošnju udarne četvorke, i fino vremena da se spremimo za Zvezdu 31. Ako je po iskustvu, Želimir kad ima dovoljno vremena da do detalja spremi utakmicu, tad izgledamo najbolje. Odemo li na 13 11, mi se stavljamo u ravnopravnu poziciju za domaći teren ali i borbu za top6. 

Večeras, izuzev 1/4 kad je delovalo da nismo ni spremili utakmicu protiv Pariza, sve ostalo je bilo odlično. Primili smo 50ak poena za ostale 3/4, a pokazali smo da imamo džebane i za rafal. Izdvojiću četvoricu večeras. 

Lakić. Partizan. Sve što tražimo on nam je pružio. Bravo mali. 

Bonga je odigrao strašno poluvreme. Strašno. Indeks +25. Mnogo mi je drago da je publika prepoznala njegov trud, volju, hustle, podređenost ekipi i nagradila ga skandiranjem. Prepošten igrač, prezahvalan i ne bih ga menjao nikad. 

Ife je beton. Mnogo nam je falio kad je bio povređen. Igra baš zrelo, ne divlja, a utisak je da uvek pogodi kad treba. Ice in veins. Večeras je gulio 37 minuta. 

Pokuševski, ušao prvi put u 4/4, i ajde što je pogodio dve frljoke, ali one duge ruke su danas bile zlata vredne. 

Pohvale i za ostale momke, Sterling je brat, ozbiljan prangija, i nadam se da će igrati za nas i sledeće sezone. 

Za kraj, Želimir, jebi ga, nekad smo u ljubavi, nekad i ne baš, al boljeg nikad, nismo niti ćemo imati. Onaj izliv emocija je nešto posebno za svakog ko voli Partizan, ako mu srce nije zaigralo, onda nešto nije u redu. 

Velika pobeda, velika. Za samopouzdanje, za nastavak serije, za atmosferu u ekipi i među navijačima, nagradu za uloženi znoj, trud i rad. 

Lagao bih ako ne kažem da je ovu ekipu mnogo lako zavoleti, uz sve zamerke koje imam i koje ću verovatno imati, ali im se odnos prema dresu ne može osporiti. 

Studenti!!! 

Vučiću Pederu!!! 

Edited by Papanikolesku
  • Like 19
  • Love 1

2 hours ago, wrach said:

Dvejn se dakle vraca u tim za vikend, ali novinari ni ne pitaju za Vanju i Frenka, zna li se sta, hoce li se vratiti do marta jbt?

Vanja kreće da trenira za dve nedelje, za Nilikinu se ne zna tačno, ali ni on neće skoro. Pričalo se da će Vanja i duže, ali to nije tačno.

Vrteo se još jedan, mnogo sočniji trač nevezan za košarku koji se desio večeras u Areni, ali ne znam kakva je politika foruma, pa onda bolje da ne pitam šta je ko čuo.

• Like 1

Brat Bonga u prvom poluvremenu, za 14 minuta, 15 poena, 3/3 za 1, 3/3 za 2, 2/2 za 3, dve asistencije, dva iznuđena faula, skok u napadu, skok u odbrani... 25 index. Na kraju 16 poena, šutnuo jednu tricu, dva bacanja, ali zato nakupio skokova (7), asistencija (4), ukrao dve lopte, uz standardne nestatističke stvari koje su nam prevažne. 

Ponovo odličan timski effort, mnogo raduje što smo se ponovo uveli u dobar ritam požrtvovanošću i odbranom, na kraju mi je cherry on top trice Lakića i Blokuša koji su neke osnovne stvari u svojoj roli odlično odradili i nagradili sebe pa i nas. 

Nema smisla porediti prethodnu i ovu sezonu, ali neizbežno mi je poređenje Trife i Lakića, iako sam i na prvog slab, mislim da nijednom nije vezao tri utakmice gde se njegov impact jasno odrazi na parketu, imao je dobre role ali po pravilu je sledila brainfart serija koje god takmičenje da je u pitanju. Lakić je vezao tri odlične utakmice i doneo nam baš ono što nam fali izostankom Vanje i Frenkija, čak bih rekao u tom defanzivnom/energetskom aspektu doneo nešto preko. Mnogo znači kada isčačkaš dve, tri lopte iz ponora, kada se smisleno baciš na parket, sve te intangibles nismo imali prošle sezone ič.

Isto mi se jako sviđa što smo iz oba mini-bunara na -10 i -11 reagovali odlično, pomenutom odbranom i energijom i to je zaista očiti TM ove ekipe. Ima tu još znakova pitanja u različitim scenarijima, ali mislim da svi možemo da budemo veoma zadovoljni kako izgledamo.

Mike-ovih 0 minuta u ovako zahtevnoj, fizičkoj utakmici u ludačkom ritmu možda nešto govore, ajde pa sledeće nedelje da ponovo bude redemption game.

Imamo dosta vremena za predah, da spremimo veoma važnu utakmicu za 9 dana, verujem da će dobro doći svima, pa da pravimo presek za odlučujućih 10 utakmica. 

• Like 8

Pariz otvorio sa 6/8 za tri, mrzi me da vraćam na koliko razlike su ove dve situacije, ali u 2/4 je svakako, prvo Sterling dobija sa Bandjom obostranu tehničku, što je njemu druga lična greška, zbog onog beef-ovanja kod čeonog auta Bandje, a zatim Carlik dobija dve veoma mlake lične greške, jedna telom gde je jedva očešao Ward-a.

Tu sam se baš unervozio, em poveći minus, protivnik u odličnom ritmu, em dva ponajbolja igrača, sa ogromnom minutažom u potencijalnom problemu sa faulovima u veoma fizikalnoj i užurbanoj utakmici. Na kraju Sterling završio na te dve lične, Carlik 3, bilo je više preduslova za probleme ali smo se majstorski prilagodili i rešavali jedno po jedno.

Koliko je koncentracija a koliko jednostavno visoko samopouzdanje zbog minulog rada, jebem li ga, ali baš raduje da preskačemo sve što iskoči.

• Like 7

7 hours ago, Papanikolesku said:

Prvi put ove sezone smo na pozitivnom skoru. Mnogo se rudarilo za ovo, i mnogo je teško sa 2/8 doći na 12/11. Zato čestitke za ekipu i Želimira. Zanimljivo da smo u sve tri sezone bili na ovom skoru posle 23 kola. Sledi Cibona koju treba rutinirati uz što manju potrošnju udarne četvorke, i fino vremena da se spremimo za Zvezdu 31. Ako je po iskustvu, Želimir kad ima dovoljno vremena da do detalja spremi utakmicu, tad izgledamo najbolje. Odemo li na 13 11, mi se stavljamo u ravnopravnu poziciju za domaći teren ali i borbu za top6. 

Večeras, izuzev 1/4 kad je delovalo da nismo ni spremili utakmicu protiv Pariza, sve ostalo je bilo odlično. Primili smo 50ak poena za ostale 3/4, a pokazali smo da imamo džebane i za rafal. Izdvojiću četvoricu večeras. 

Lakić. Partizan. Sve što tražimo on nam je pružio. Bravo mali. 

Bonga je odigrao strašno poluvreme. Strašno. Indeks +25. Mnogo mi je drago da je publika prepoznala njegov trud, volju, hustle, podređenost ekipi i nagradila ga skandiranjem. Prepošten igrač, prezahvalan i ne bih ga menjao nikad. 

Ife je beton. Mnogo nam je falio kad je bio povređen. Igra baš zrelo, ne divlja, a utisak je da uvek pogodi kad treba. Ice in veins. Večeras je gulio 37 minuta. 

Pokuševski, ušao prvi put u 4/4, i ajde što je pogodio dve frljoke, ali one duge ruke su danas bile zlata vredne. 

Pohvale i za ostale momke, Sterling je brat, ozbiljan prangija, i nadam se da će igrati za nas i sledeće sezone. 

Za kraj, Želimir, jebi ga, nekad smo u ljubavi, nekad i ne baš, al boljeg nikad, nismo niti ćemo imati. Onaj izliv emocija je nešto posebno za svakog ko voli Partizan, ako mu srce nije zaigralo, onda nešto nije u redu. 

Velika pobeda, velika. Za samopouzdanje, za nastavak serije, za atmosferu u ekipi i među navijačima, nagradu za uloženi znoj, trud i rad. 

Lagao bih ako ne kažem da je ovu ekipu mnogo lako zavoleti, uz sve zamerke koje imam i koje ću verovatno imati, ali im se odnos prema dresu ne može osporiti. 

Studenti!!! 

Vučiću Pederu!!! 

Šta ćeš tek da pišeš kad Partizan bude 6. na tabeli, pa nisi svestan, bajo! 😁

• Ha-ha 1

9 hours ago, Stiletto said:

Moja kćerka kad je ušao Pokuševski, "gde će on, mekan je za ove, ima da izađe za 30 sekundi".

Posle druge trojke o tablu, "rodi me majko srećnog pa me na đubre baci."

😁

Dok je trajala utakmica bio sam prilično ometen rečima i kricima koji su izlazili iz mene i leteli ka sucima, Evroligi, Parizu i njihoj rodbini i prijateljima, ali sam kasnije vratio 4/4, ponajviše zbog Pokuševskog i potvrdio ono što sam isprva samo delimično primećivao - Pokuševski je naŝ najbolji off ball igrač.

Njegove kretnje u svakom trenutku odbrane i napada imaju smisao i cilj. Potpuno svestan akcije koja se igra, spejsinga, kretnje ostalih igrača. Jedini koji uvek školski zagradi pri protivničkom šutu. Čak i usmerava ostale igrače, nije da ga uvek poslušaju, a trebali bi.

Sa loptom u rukama...tu već ima još dosta posla. Ali najozbiljnije mislim da je ovo igrač kojeg posebno treba maziti i paziti i zvati ga Đole.

• Like 16
  • Thanks 2

8 minutes ago, Luchifer89 said:

Jako nervira ovaj njihov RunNGun - baš mi žao što ih nismo pošteno ugazili.

Mislim da su ekipa koja me trenutno najviše nervira u EL (Real se ne računa). 

Nervira jako kada igraš protiv njih, ludački ritam, mnogo blokova, prebrzi Hifi i Shorts, još na sve to imaju jedno 5-6 telesina na 4 i 5 koji tuku 40 minuta, skaču, čačkaju, preuzimaju. Ali iz neutralnog ugla meni je do jaja što se pojavila ekipa, i to sa osetno manje finansija, koja je našla način da bude više nego kompetitivna na neki novi (za današnju EL) fazon.

Inače, brat Brendon baš lepo izgleda poslednjih 5 utakmica, sinoć je podsetio na one dane u Valensiji kada je nas i komšije maltretirao pod košem, kao da je ukačio tačno kako njegova uloga treba da izgleda ovde... još samo pod našim košem da popravi učinak i bombona.

• Like 10

7 hours ago, Rex said:

Vanja kreće da trenira za dve nedelje, za Nilikinu se ne zna tačno, ali ni on neće skoro. Pričalo se da će Vanja i duže, ali to nije tačno.

Znaci nema ih u EL pre Baskonije.. jbg, nadam se da ce ekipa biti kompletna u martu i aprilu, imamo brdo bitnih utakmica tu

Ali Rada koja uredno preskače Željka, a Splitera pita da uporedi atmosfere u Beogradu protiv CZV i KKP 🤮 Ovom bila jasna poenta takvog pitanja, pa iskulirao i prisetio se igračkih dana i Pionira - that was something else.

Kod onog Željkovog radovanja na kraju mi se posebno ističe reakcija Ajzee Majka, posle 0 odigranih minuta. Jako je bitno da igrači shvataju trenerske odluke, ne zameraju mu iste, a povremena hlađenja pretvaraju u još veču želju da se dokažu prvom sledećom prilikom. Željko im je već pokazao da niko nije imun na vaspitno/taktičko hlađenje i deluje da su svi to dobro prihvatili.

Edited by fillam
  • Like 11

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...