Jump to content

Skauting

Мџе

Recommended Posts

Ko, šta, ja otvaram nove topike. Mislim da bi bilo lepo kada bi imali temu gde možemo da delimo neki materijal o zanimljivim igračima. To mogu biti i mladi i stari i igrači zanimljivi za naše klubove ili strane koje pratite, bilo šta. Podelite neki video ili napišite neki kratak post o nekome zanimljivom. 

Evo ja da počnem, moram još jednom da podelim svoje oduševljenje Milanom Majstorovićem. Momak ima 19 godina, visok je 185cm i igra u timu koji sa Zenitom juri titulu i to osećaju ogroman pritisak kao tim jer su ga prošle sezone popušili u zadnjem kolu. Nakon odlične utakmice protiv Lokomotive, gde je porobio bukvalno Vorobjeva i Pinajeva, sada igra odlično na gostovanju Akronu. U vazduhu je fenomenalan, svaki duel je dobio, jako je solidan na zemlji i ima okej kontrolu lopte i ono što me najviše oduševljava da uopšte ne paniči. Ako momak nastavi kroz sezonu biće legit igrač za reprezentaciju već sledeće godine. Ako ne za prvih 11 sigurno na klupi ispred Stojića i Spajića.

spacer.png

Na 5:50 postiže odličan gol glavom iako je imao Nenahova na leđima.

Neka isečci iz prošle sezone.

• Like 3

20 minutes ago, Bugl Khan said:

Ovog je Dinamo navodno završio:

Povezivao se i sa AEKom. Deluje kao velika mačka u džaku. Kompletno je odigra tek jednu aperturu (polusezonu) u Kolumbiji. Dobre brojke su mu da je dao 6 gola i ima 2 asistencije na 19 utakmica u timu koji se pretežno branio. Loše je da ima slab dribling i lošu defanzivu iako je dosta vremena provodio na svojoj polovini. Iskreno, ne dopada mi baš ali potencijal je nemoguće reći po statistici i hajlajcima tako da ga možda ima dosta.

Brz, okomit, više neće igrat u momčadi koja se brani i imat će suigrače koji znaju dat loptu. Plaćen je 1.2M. Radi se o igraču sa pola sezone seniorskog nogometa. Ako je promašaj, nikom ništa. Al teško da je promašaj, tražili su ga sa više strana, ali očito ima pametne savjetnike..

Čabraja je koštao 1.6M, Štefulj 1M, Bočkaj 2.7M, Atiemwen 2.7M, Boško Šutalo 4M, Deni Jurić 1M. To je 13M za igrače koji su donjeli ništa. Hrvati od bilo kuda, i ostali igrači iz HNL-a su preskupi. Kupovanje stranaca, a HNL igrače uzimat kad im istekne ugovor. 

• 2 weeks later...

TFA je objavio članak ovog leta i naveo nove norveške fudbalere na koje treba obratiti pažnju. Meni najzanimljivih od svih Jakob Napoleon Romsaas. Mladi napadaš Tromsea je visok 187 centimetara i ima dobru kontrolu lopte. U prošloj sezoni je postigao 6 golova na 20 utakmica, dok je ove sezone na 18 utakmica postigao 3 gola.

Još neki zanimljivi igrači:

Vetle Walle Egeli - 20 godina, 173cm visok igra desnob beka za Sandefjord.

Faniel Tewelde - 17 godina, 178cm visok igra desno krilo za Lomel.

Håkon Røsten - 19 godina, 183cm visok igra desnog štopera za Odevold.

• Like 3

Zanimljiv je igrač Nair Tiknizjan iz Lokomotive. Jermenski reprezentativac, može da igra sve na levoj strani od beka do krilnog napadača. Ima jako dobru kontrolu i šut dok mu je defanziva slabija. Trenutno je u nemilici trenera Galaktionova jer mu se ne uklapa u sistem i bilo je već nekih zaniteresovanih klubova poput Marseja i Sosijedada. Cena mu je verovatno oko 3-4 miliona. Bio bi interesantan i Zvezdi.

Čitao sam na LinkedIn-u upise nekih trenera i naiđem na profil nekog momka iz Španije koji je radio kao skaut za ni manje ni više nego Dinamo iz Tbilisija i to na praksi. Onda pročačkam još malo i naiđem da je Dinamo imao negde oko 60 skauta u poslednjih dve godine na praksi koji su radili izveštaje za njih. Kakva fora brate. Ko želi da postane skaut, pravac na njihov sajt. 

spacer.png

• 2 weeks later...

U Levskiju igra jedan jako solidan levi bek. Brazilac, ima 28 godina i zove se Venderson Cunami. Ima dobru kontrolu lopte i  brzinu za svojih 189cm. Prošle sezone je imao 3,2 uspešna driblinga po utakmici, 5,5 presečenih lopti, 47% duela dobijenih, 4 gola i 4 asistencije - statistika miks krila i štopera. Od ove sezone je i kapiten.

Znam jedan klub u Beogradu kome bi značio ovakav igrač.

Zbog visine igra odlično glavom kao npr. asistencija u poslednjem kolu za pobedu Levskija od 1-0.

https://youtu.be/aCu4nT9ZGxI

Prvi gol Levskija isto glavom.

https://m.youtube.com/watch?v=_j7-59rzTQM&pp=ygUu0LvQvtC60L7QvNC-0YLQuNCyINC_0LvQvtCy0LTQuNCyINC70LXQstGB0LrQuA%3D%3D

Hajlatsi

• Like 1

• 2 weeks later...

Aris ima jako mlado i vrlo brzo desno krilo. Zove se Klejton Diandi, ima 18 godina i dolazi iz Senegala. Ima dobru kontrolu lopte i deluje kao perspekrivan igrač. 

Edited by Мџе
  • Like 1