Jump to content

VN KANADE 07-09.06.2024


Recommended Posts

Poštovane kolege ljubitelji najbržih mašina na svetu, došlo je vreme da se ja upišem za ovu sezonu, po pitanju otvaranja teme. Hvala Radoju na izuzetnoj časti.

 

Elem, pred nama je deveta runda ovogodišnjeg šampionata i runda koja obećava, makar ja sam ubeđen da će od početka varničiti. Ferari i Meklaren su konačno prišli Red Bulu po pitanju performansi bolida, i u prethodnih 8 kola iako je dominacija Maxa i dalje tu, ona svakako nije toliko izražena kao prošle godine.

 

U prethodne tri runde desile su se dve situacije koje u značajnoj meri mogu da poprave krvnu sliku šampionata. Ogroman teret sa leđa skinuo je prvo Lando pobedom u Majamiju, a onada i Čarli u svom rodnom Monte Karlu. Time smo dobili odličan "setting" za jednu uzbudljivu i pravu trku i trkačkl vikend na stazi koja nosi ime po legendarnom kanadskom vozaču, Žilu Vilnevu.

 

Staza koja ima dve DRS zone i koja definitivno omogućuje prilično čisto trkanje i preticanje, ali isto tako zahteva izuzetnu koncentraciju pri kočenju, nadam se, doneće nam daleko veća uzbuđenja nego li prethodna runda, koja je osim emotivnog momenta i priče o Čarliju i Lekleru senioru na samrti, donela verovatno najdosadniju trku ikada.

 

Još jedan novi momenat je ekstenzija ugovora Čeka Pereza, koji sada ima ugovor do 2026 godine, dakle još ovu i sledeću. Očito je Red Bul odlučio da spusti karte i ne donosi kratkoročne promene, čekajući nova pravila koja donosi upravo sezona 2026.

 

image.png

 

Staza Žil Vilnev dugačka je 4361 metar i u uslovima suve trke prelazi se za minut i 13-14 sekundi. Rekord staze drži Valteri Botas iz 2019 godine, u Mercedesu.

 

Pireli je za ovu trku spremio najmekšu kombinaciju, C3, C4 i C5.

 

1920_09-ca-preview-en-2

 

Satnicu možete pogledati na linku ovde.

 

Uživajte!

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Radojeva domaća trka a otvaranje nije njegovo 😂

 

Ja se zbog fantazija nadam kiši svih dana, dakle ista sigurno neće padati prva dva dana. Uz pravu kišu u subotu i nedelju verujem u prvenac Pjastrija, ako izostane kiša u subotu uzimaju to Max i Honda lagani.

  • Like 1
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...