Jump to content

FK Crvena zvezda 2024/2025 - Novi pohod na Evropu

Kooineeperk

Recommended Posts

14 hours ago, Constantin said:

Ima li rešenja....na žalost nema. Tako je kako je.

ima rešenja nisu ni tako skupa samo treba imati čiste ljude u fudbalu a pre toga i u državnom vrhu, pošto jelte kod nas država finansira fudbal dok se to ne dogodi neće sići neki bogataš u Kruševac i uložiti 50 miliona evra kako bi bio konkurent Zvezdi

• Ha-ha 1

38 minutes ago, Perkos2 said:

ima rešenja nisu ni tako skupa samo treba imati čiste ljude u fudbalu a pre toga i u državnom vrhu, pošto jelte kod nas država finansira fudbal dok se to ne dogodi neće sići neki bogataš u Kruševac i uložiti 50 miliona evra kako bi bio konkurent Zvezdi

Znači ništa od boljitka.... :smiley13:

On 10/30/2024 at 8:49 PM, Constantin said:

Ima li rešenja....na žalost nema. Tako je kako je.

Ima, kraca liga, 4-kruzni sistem. Nesto recimo kao superliga u Danskoj, Austriji... Ima 12 ekipa, svako sa svakim (dvokruzno), posle toga gornja polovina odigra championship nastavak dvokruzno, a donja polovina relegation nastavak dvokruzno. 

A mi imamo 16 timova, dvokruzno, pa onda gornja polovina igra jednokruzno (sto i nije fer). Na kraju imamo 5 utakmica vise potpuno bezveze.

Ja bih probao sa tim. Ali poenta je da medijski ne smes zapostaviti drugi nivo koji bi bio siri.

I takodje da se pored standardnog kupa odigra i neki superkup sa 4 ekipe (na primer proslogodisnji sampion, pobednik kupa, drugoplasirani u ligi, finalista kupa - a ako ima nekih preklapanja timova onda idemo dalje po tome kako je ko zavrsio u ligaskom delu). Recimo na osnovu rezultata prosle godine ovaj kup bi igrali Zvezda (sampion), Partizan (drugoplasirani u ligi), TSC (kao treceplasirani u ligi), Vojvodina (kao finalista kupa). Igraju se polufinale i finale. To su dve jake utamice i igraju se za trofej. 

• Like 3

27 minutes ago, Kooineeperk said:

Ima, kraca liga, 4-kruzni sistem.

Šta dobijaš ? Opet ti sparinguju (ako imaš 12 ekipa) 7-8 ekipa, čiji je budžez oko 3 miliona. ili manji, i s njima imaš 30-ak slabih utakmica. Desi se neki "incident" tipa Mladost Lučani pa odigraš nerešeno, ali opet imaš gomilu nekonkurentnih mečeva. Sve dok država kontroliše klubove.

Slušam Raku danas i njegov stav je da je Zvezdin poraz od Benfike uveliko i kao posledica slabe lige i tu se slažem s njim.

• Like 1

@Constantin pa svakako je bolje da top 4 kluba igraju po 4 puta medjusobno nego po 3. Umesto da igras protiv Tekstilca, Jedinstva i slicno... Samo to dize broj jacih utakmica. Mislim, prosta logika. 

Da li je to samo po sebi dovoljno? Pa nije. Ali to ne znaci da ne treba praviti i male inkrementalne napretke u podizanju kvaliteta lige. Inace sta, sedimo i smrdimo i pitamo se i dalje sta sada? A nista ne radimo. 

• Like 2

24 minutes ago, Constantin said:

Šta dobijaš ? Opet ti sparinguju (ako imaš 12 ekipa) 7-8 ekipa, čiji je budžez oko 3 miliona. ili manji, i s njima imaš 30-ak slabih utakmica. Desi se neki "incident" tipa Mladost Lučani pa odigraš nerešeno, ali opet imaš gomilu nekonkurentnih mečeva. Sve dok država kontroliše klubove.

Slušam Raku danas i njegov stav je da je Zvezdin poraz od Benfike uveliko i kao posledica slabe lige i tu se slažem s njim.

Pa nije bas tako. Ako u ligi od 12 ili 10 klubova Zvezda 4 puta igra protiv Partizana, Tsc, Vose, Cuke i na primer Radnickog vece su sanse za kiks nego da dva puta igras sa njima. U sliicaju da je liga sa 10 klubova sto je meni skroz okej, to je 20 utakmica sa timovima koji jure evropu, od mogucig 36. A sada je to 15 od 37.

@Kooineeperk isto pogodio sustinu

Edited by Dragan Mićić
  • Like 1

Uh....:smiley24:

@Kooineeperk @Dragan Mićić

To su sitne, kozmetičke promene, koje dugoročno ne donose ništa.

Vaše komšije imaju dubiozu, veću nego ukupni budžeti ostalih klubova u sadašnjoj i ovakvoj Superligi. Šta sad ? Vučiću pederu....rešeno ? Dokle...Brat Rasim - Merilin...? Idi bre...

Da malo iskarikiram...hajde da sve budžete klubova SL preusmerimo na Zvezdu i Partizan. Vi ćete biti konkurentniji u Evropi, a oni dobar sparing patner. Igrajte 15-20-30 puta, svakog vikenda, a VAR ukinite zbog smanjenja troškova :smiley53:

Iskreno...vi se mačujete u Evropi sa klubovima koji imaju 5 puta veći budžet od vas. Kako kaže Miloje...oni se okrenu odmah, a našem igraču treba 2 sekunde (parafraziram, ali suština je). 

Tako je u našoj Superligi...mi se mačujemo sa vama, koji imate 20x veći budžet od nas...ne vredi. Kad bi bilo manje razlike u budžetima, bilo bi manje razlike u kvaltetu i interesantnije utakmice.

P.S. da me šipkaši ne zaskoče sa svojim čuvenim doskočicima....voleo bih da imate 150 miliona svakog meseca u kasi na raspolaganju, a mi bar po 100....

P.S.S. ko pomenu, Perkos ?  Još da nije lopova po klubovima :ajme:

Koliko god da liga jeste jedan od problema koji utiču na slabiju konkurentnost u Evropi, mislim da se ta priča pojačano gura u javnosti da bi se pokrile brljotine uprave, trenera i samih igrača. Napisah pre nekog vremena, ne može slaba liga da bude razlog za greške iskusnih igrača koji su nekoliko nedelja pre toga došli u nju. Niti je liga razlog što je Zvezda izgledala očajno u većem delu meča u Norveškoj, niti je prestala da smeta istoj toj Zvezdi da izbaci tim koji se igrao s njom nedelju dana pre. Isto tako, prvenstvo nam je bilo loše i u prethodnim godinama pa nije smetalo blizancima da budu ravnopravni i čak pobeđuju timove iz ozbiljnijih okruženja.

Pogledao sam poslednjih petnaestak minuta u Monaku i mogu da kažem da ona bezvoljnost igrača nema veze sa ligom. Dakle, faktor tragedije našeg prvenstva postoji ali mu treba dati odgovarajući značaj a ne koristiti ga kao izgovor, što radi jedan deo "stručnih komentatora" i novinara, verovatno na Terzin mig.

• Like 4

Izgovori su za slabašne, ova banda što je okupirala Zvezdu je učinila sve da uništi konkurenciju u Srbiji a kad izađu u Evropu i budu pregaženi zakukaju ro je zbog slabe lige

imam malo kontakta sa igračima iz unutrašnjosti Srbije, igračima se prosto ne dolazi na utakmice protiv Zvezde, jednostavno znaju da iz milion razloga ne mogu da budu konkurentni za dobar rezultat na toj utakmici, treneri odmaraju najbolje igrače baš na toj utakmici pošto im je značajnije da sledeće nedelje budu kompletni protiv Tekstilca( tri boda su tri boda)

klubove u Srbiji finansira država pa kad država odluči da ih barem približno isto finansira onda se može očekivati da neki klub bude u konkurenciji sa Zvezdom, do tad gledaćemo nešto što liči na pravi fudbal a u stvari nije ali eto lepo je zvezda pobeđuje i osvaja trofeje a Partizan se raspada još samo da istaknemo parolu da se u Srbiji nikad nije bolje živelo.

• Like 1
  • Ha-ha 1

Slazem se sa Barklijem. Mozda slaba liga jeste faktor u nekim segmentima, ali ne mogu se ozbiljniji problemi pripisati iskljucivo ligi. Po meni je svaki tim slika i prilika trenera. Osim naravno u uslovima kada igraci nisu placeni, kada je tesko stanje u klubu, itd, ali to trenutno kod nas nije slucaj. Placeni su neki igraci i vise nego sto treba. Ja Milojevica volim i covek je glavni razlog zasto se klub okrenuo za 180 stepeni pre 7 godina, ali ovo danas sto on pruza nije dobro. Od onog coveka i trenera koji cuti i radi, koji je pravi profesionalac, izvlaci iz svih igraca maksimum, tim mu zategnut kao pracka, je dosao do toga da se bavi nekim nebitnim stvarima, "hejterima", novinarima i ostalim stvarima koji nemaju veze sa tim kako ce mu ekipa na kraju izgledati na terenu, a izgleda poprilicno lose. Na sve to nisam siguran da ima hrabrosti da donosi bilo kakve ozbiljnije odluke, recimo da otpise nekog igraca ako mu smeta ili nesto slicno. 

• Like 1

3 hours ago, Perkos2 said:

Izgovori su za slabašne, ova banda što je okupirala Zvezdu je učinila sve da uništi konkurenciju u Srbiji a kad izađu u Evropu i budu pregaženi zakukaju ro je zbog slabe lige

imam malo kontakta sa igračima iz unutrašnjosti Srbije, igračima se prosto ne dolazi na utakmice protiv Zvezde, jednostavno znaju da iz milion razloga ne mogu da budu konkurentni za dobar rezultat na toj utakmici, treneri odmaraju najbolje igrače baš na toj utakmici pošto im je značajnije da sledeće nedelje budu kompletni protiv Tekstilca( tri boda su tri boda)

klubove u Srbiji finansira država pa kad država odluči da ih barem približno isto finansira onda se može očekivati da neki klub bude u konkurenciji sa Zvezdom, do tad gledaćemo nešto što liči na pravi fudbal a u stvari nije ali eto lepo je zvezda pobeđuje i osvaja trofeje a Partizan se raspada još samo da istaknemo parolu da se u Srbiji nikad nije bolje živelo.

Kako će država da finansira neki klub da bude približan Zvezdi, kad Zvezda samo od prodaje igraca i prihoda UEFA ima vece prihode nego cela liga zajedno?

Znaci morala bi drzava svakom klubu da uplati po 50-60 miliona evra svake godine.

14 minutes ago, Venger said:

Kako će država da finansira neki klub da bude približan Zvezdi, kad Zvezda samo od prodaje igraca i prihoda UEFA ima vece prihode nego cela liga zajedno?

Znaci morala bi drzava svakom klubu da uplati po 50-60 miliona evra svake godine.

naravno i posle te uplate prodali bi i Niš i Novi Sad i Kraguejvac svoje igrače za velike pare a uz bolju ekipu imali bi i bolje rezultate u Evropi pa bi i tu povećali prihode

nemoj samo da nas ubeđuješ da banditi na čelu Zvezde rade dobar posao, siguran sam da eto na primer  terza i mrkela vode Radnički iz Niša ne bi bio ništa bolje plasiran na tabeli

• Ha-ha 1

4 hours ago, Perkos2 said:

aha zvezda je kriva sto je ova liga jedina gde ce Kanga, Katai i Natho liciti na igrate u 2024.

2 hours ago, Perkos2 said:

naravno i posle te uplate prodali bi i Niš i Novi Sad i Kraguejvac svoje igrače za velike pare a uz bolju ekipu imali bi i bolje rezultate u Evropi pa bi i tu povećali prihode

nemoj samo da nas ubeđuješ da banditi na čelu Zvezde rade dobar posao, siguran sam da eto na primer  terza i mrkela vode Radnički iz Niša ne bi bio ništa bolje plasiran na tabeli

Koga ja ubedjujem da oni rade dobar posao, apsolutno svaki moj post ovde je protiv Terze i ekipe.

To o čemu govoris je utopija, apsolutno nigde na svetu ne postoji liga gde klubovi imaju ujednacene budzete, osim NBA gde je to reseno na drugaciji nacin. Onda treba i Spanija da upumpa jedno milijardu evra u Almeriju da bi se oni takmicili sa Realom? 

Pritom nikakve veze drzavne pare nemaju sa ovolikom razlikom u kvalitetu trenutno, nego nekoliko godina vezanog ucesca u Evropi.

3 hours ago, Perkos2 said:

Nemoj me pitaš samo za prvi milion, ostalo ću ti sve objasnim....:smiley53:

• Like 1

57 minutes ago, Venger said:

Koga ja ubedjujem da oni rade dobar posao, apsolutno svaki moj post ovde je protiv Terze i ekipe.

To o čemu govoris je utopija, apsolutno nigde na svetu ne postoji liga gde klubovi imaju ujednacene budzete, osim NBA gde je to reseno na drugaciji nacin. Onda treba i Spanija da upumpa jedno milijardu evra u Almeriju da bi se oni takmicili sa Realom? 

Pritom nikakve veze drzavne pare nemaju sa ovolikom razlikom u kvalitetu trenutno, nego nekoliko godina vezanog ucesca u Evropi.

Ako nemaju veze državne pare ajde za probu da vidimo koliko bi opstali terza i mrkela ako im ne bi država dala sledeće godine više od onoga što daje u Suboticu na primer.

17 minutes ago, Guru said:

Prvi milion:

Zvezda-Salcburg.png

Nije ni čudo što smo uz ovako moćan tim i ogromna ulaganja uspeli da se plasiramo u LŠ...

Ulaganja su ogromna u odnosu na ulaganja u druge srpske klubove, i to je tako ali nemoj da se vade za užasne nastupe u Evropi zbog slabe lige. Koliko para takva i muzika tj liga.

6 hours ago, Perkos2 said:

Ako nemaju veze državne pare ajde za probu da vidimo koliko bi opstali terza i mrkela ako im ne bi država dala sledeće godine više od onoga što daje u Suboticu na primer.

Pa evo prodace sad Maksimovica i imace para koliko Subotica vidi za 10 sezona.

23 minutes ago, Venger said:

Pa evo prodace sad Maksimovica i imace para koliko Subotica vidi za 10 sezona.

Ali opet najviše dobijaju od države i tako decenijama. Pošto sad lepo "zaražuju" ne mora država da im najviše daje. Neka podeli po još 5 miliona svakoj ekipi da bi mogli  da igrače kupe i pojačaju rad sa klincima

Edited by Perkos2