Jump to content

VN Emilija-Romanje 2024, Imola


Recommended Posts

image.png

 

Imola u maju uvek donosi nekakvu tesku emociju, uspomenu na jedan crni vikend pre tacno 30 godina.

Vozena kao VN San Marina ispala je sa kalendara nakon 2006. da bi se vratila u onoj cudnoj CoVid-19 sezoni 2020 kao VN Emilija-Romanje, italijanskog regiona u kojem je gradic Imola smesten. Tih par trka sto smo videli su bile poprilicno zanimljive, zacinjene promenljivim vremenom ali to nam se obilo o glavu prosle godine kad je trka bila otkazana zbog velikih kisa koje su izazvale poplave. Nadamo se da ce ove godine sve biti OK - za trku manje-vise, ali pre svega za ljude koji tamo zive i njihovu imovinu.

Prosla trka u Majamiju nam je priredila iznenadjenje u vidu prve pobede u karijeri za Landa Norisa. Iako nisam bas ubedjen da je ovo znak da cemo do kraja sezone gledati neizvesnu borbu za sampionat ipak ohrabruje to sto RBR nije toliko nedostizan kako je to delovalo na samom pocetku sezone. Neki timovi su vec za Majami doneli prve velike apdejte na bolidima, sada u Imoli na pocetku evropske sezone ocekujemo da to urade i ostali.

 

Ono sto znamo je da se u Vilijamsu sprema svilen gajtan za Logana Sardzenta i da je samo pitanje da li ce i kad ce FIA da odobri vanrednu superlicencu Mercedesovom junioru Kimiju Antoneliju (koji ima bodova i vise nego dovoljno ali jos uvek nema punih 18 godina pa zato ne moze da vozi u F1) pa da njega bace u vatru umesto Amerikanca koji je cak i kad uzmemo sve olaksavajuce okolnosti u obzir ipak razocarao. Sa druge strane, solidan nastup u Majamiju uz odlicnu sprint trku cini se da je kupio jos malo vremena za Danijela Rikarda na cije mesto u bebi Red Bul timu puca Novozelandjanin Liam Loson.

Pireli je spremio najmeksu kombinaciju C3-C4-C5.

Satnica vikenda ovde: https://www.formula1.com/en/racing/2024/EmiliaRomagna.html
 

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

https://www.racefans.net/2024/05/16/vettel-brings-f1-drivers-together-to-remember-senna-and-ratzenberger/

 

Quote

Formula 1 drivers and other paddock members marked the 30th anniversary of the deaths of Ayrton Senna and Roland Ratzenberger ahead of the Emilia-Romagna Grand Prix.

 

Four-times world champion Sebastian Vettel led the event which began on the pit straight at the Imola circuit where the pair lost their lives during the 1994 San Marino Grand Prix weekend.

 

racefansdotnet-24-05-16-19-15-54-6-XPB_1

Link to comment
Share on other sites

Nisam mnogo ispratio desavanja juce, ali ako je ovo iz clanka tacno da je Aston Martin doneo najveci paket uz Ferari ovde, a rezultati im gori nego pre istog, onda su oni zavrsili sezonu i do kraja se vracaju u donji dom 👎

 

RIkardo treba dobiti nogu pre Sardzenta! Ja njega nikad i nisam cenio, ali ovako da te isprasi jedan Cunoda je sramota i za definitivnu penziju.

Link to comment
Share on other sites

GN3sko3X0AAIhBW-e1716045229393.jpeg

 

Napeto k'o u mideru. Ferari ceo vikend izgledao kao glavni favorit da bi Meklaren u kvalama izvukao zeca iz sesira. A Maks je Maks, RBR je definitivno izgubio prednost (videti Pereza) i sad ih samo Maksova vozacka klasa drzi.

Ako nekim cudom sutra opet uzme Meklaren necu se trezniti nedelju dana 😄 

Alonso kaze da je imao krug za prolazak ali da su ga hitno pozvali u boks zbog problema na bolidu...

  • Love 3
Link to comment
Share on other sites

Kazna za Pjastrija apsolutno zasluzena, bukvalno je direktno izbacio Magnusena u Q1, a kad vidimo gde je zavrsio Hulk, Magnusen je njegvoim potezom izgubio dosta vise od 3 mesta.

 

Ja sam danas svim srcem navijao protiv Maxa kako ne bi izjednacio Senin rekord u broju uzastopnih pol pozcija, ali on je izgleda postao neunistiv, 4 coveka su imali oruzje da budu brzi od njega ali niko nije uspeo da izvuce kompletan krug u Q3, Meklarenovci ostali kratki za desetinku. Domaci magarici opet razocarali, alal im vera kako to uspevaju iznova i iznova.

Link to comment
Share on other sites

Doneli su crveni paket ali su doneli i drugi :). Meklaren jos od prosle trke ima auto za pol i borbu za pobedu. Lekler je bio odlican i konkurentan ceo vikend do danas sto je mozda pokazatelj da imaju problema sa aerodinamikom kada je promenjiv vetar. Ili to ili su preko noci zeznuli nesto u setapu. Sainz je bio osetno losiji a ostali smo i uskraceni juce zbog Pereza da vidimo pravi q tempo...

Link to comment
Share on other sites

Nije sastavio dobar krug Lec, vidi se sa onboarda od juce.

 

Postoji isto mogucnost i da su ostali setapom napravili kompromis kojim ce imati bolje kvale. Videcemo to vec danas.

 

A ako opet na trci Max nabije sekundu po krugu - jbg tu je uvek:

 

Sledeca sezona.

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Downforce said:

Nije sastavio dobar krug Lec, vidi se sa onboarda od juce.

 

Postoji isto mogucnost i da su ostali setapom napravili kompromis kojim ce imati bolje kvale. Videcemo to vec danas.

 

A ako opet na trci Max nabije sekundu po krugu - jbg tu je uvek:

 

Sledeca sezona.

 

Loš prvi sektor, u drugom odvalio, treći standard. Može ovo da bude dobro, nešto mi se čini da bi mogao da bude SC na startu i to ne na na začelju, pa ko prodje, uzima trku.

 

Ako ne, ima sledeća sezona.😁

Link to comment
Share on other sites

Sad gledam nesto Italijane po tw, izgleda da je Sainz imao prednost izlaska na stazu ovaj vikend i da zapravo u kljucnom krugu poslednicno Lec nije uspeo da zagreje gume jer je Sainz podbacio. To vec spada u price Sainz vs Lec mada moguce da nije satavio dobro.

Link to comment
Share on other sites

Da se vozio jos jedan krug opet bi nam falio jedan krug. Jedini razlog sto je Lando usao u DRS na kraju je to sto je Maks znao da je kraj trke i da nece biti vise DRS. U prethodnih 10 krugova svaki put kad je Lando dosao na ivicu da dobije DRS odjednom bi mu Maks izmaka 2 deseta. I tako 3 puta.

 

Ajd' bar nije 30 sekundi razlika bila kao do nedavno. A deluje i da smo brzi od Ferarija...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...