Jump to content

Masters turniri 2024 AD


alcesta

Recommended Posts

On 4/23/2024 at 10:11 PM, Dracarys said:

Ako nekoga interesuje razlika u godinama.

 

SZoxb.jpg

Nadal vs Blanch. ATP #512 vs Blanch ATP #1028. Isto to mora da je neki rekord, bar na ovom Masters nivou. 🤔

Edited by Elias
Link to comment
Share on other sites

Bogami Nadal ne deluje kao neko ko igra oproštajni Tur, štaviše deluje kao neko ko je mentalno jako gladan i igrački u top formi. Verujem da će i optimalan fitnes doći sa većom turnirskom kilometražom.  

Edited by Elias
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Gros je dao analizu da u zadnja četiri meča, ako se igralo duže od 90 minuta, Nadal je gubio, ispod je pobedio.

Sad je prvi set bio sat i po.

Brejk u drugom.

Ovo prodruživanje na day of mu savršeno odgovara.

Cici out.

Link to comment
Share on other sites

Baš gledam Rafu protiv Kačina i prvi set je bio luk i voda.

Drugi,međutim, Pedro napravio dva brejka i tačno se vidi da je Rafi kretanje tu - koliko može da bude,međutim udarci su relativno slabi i nesigurni....

Možda će izgubiti danas ali da će do RG sve to biti ok sa spinom kao šlagom na torti....

Vamolos Rafinjo !!!

Kako to napisah probudi se Rafa i vraća jedan brejk ...Sestra najzadovoljnija - (kako se zove, mrzi me da guglam)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

29 minutes ago, Drug Crni said:

Problem Nadala je i taj da prečesto upada u rupe kada ne može da spoji tri dobra poena. Govorim u drugom setu. Verovatno je to povezano i sa spremom..
Naravno,sve ovo je ipak iskorak u odnosu na Barselonu

Sestra je Ćiska..beše da se neko od forumaša nekada i ložio na nju :lol_2:

PA zar mu nije Žena Ćiska?

  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

Rafi fali eksplozivnosti, a to onda utiče na dosta segmenata njegove igre. Kretanje, servis, pa čak i forehand nije ni blizu toliko silovit kao ranije. Za sad igru gradi na preciznosti, gde protivnika stavlja u neugodne položaje. Ali problem je kada protivnik (kao što je to Cachin u drugom setu) provali da nema čega da se plaši u razmenama, i da može da igra dost apasivno i vrača loptu u teren.

Šteta što nema neke grafike da izbace neko poređenje recimo sa brzinom forehanda danas i RG pre 2-3 godine. Mislim da bi bila razlika ogromna.

 

Prvi put sam sad video Rafinog mališana. Prvo sam mislio da je devojčica. Obukli ga u onu kragnu kao da je slikar iz doba renesanse

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Fricko pobedio Darderija i Baeza u sada u 1/8 igra sa Hurkaczom. Ocigledno mu lezi Baez, svaki put ga lagano resi pa i na sljaci gde je Sebastian jak.

 

Sada protiv Hurkaca prvi set bez brejk sansi, u TB resava Fricko sa 7-2 odlicnom igrom (dobio svih 5 TB sa ovim ukupno u h2h sa HH) i sada je iskoristio prvu brejk sansu i ima brejk u 2s. Lepa prilika za solidan rezultat na sljakastom mastersu, valjda ovo nece ispustiti. I pobeda protiv Hubija bila bi lepa.

Link to comment
Share on other sites

Uspeo Fricko da pobedi u drugom setu sa 6-4. Imao je 2 vezane i jos jednu mec loptu kada je Hubert servirao za opstanak u mecu na 3-5, nije ih iskoristio, ali ovaj put nije pao i sigurno je odigrao do kraja. Odlicni forhendi u poslednjem gemu. Sve stabilniji BH u razmenama i solidno trcanje, sto ga cini sve boljim sljakasem. Nije bez sansi ni protiv Zvereva/Cerundola, ali svakako su obojica ozbiljni sljakasi. Lep rezultat svakako.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Na stranu sto mi se s godinama dosta pogorsalo misljenje o Rafi, ali bice jako tuzan dan za tenis njegov najvrv poslednji nastup koji se sprema za RG. Rafa je jedan od najvecih boraca  u istoriji sporta, osvojio je tolike GS i masterse, konstantno pomerao granice sa ovom dvojicom. Koliko god Alkaraz bio svemirski talentovan, jos on mora da se najede pite da se dokaze kao Rafin legitimni naslednik. Kapa dole majstoru, zelim mu jedno poslednje odmeravanje snaga sa Novakom u Parizu ( naravno, da ga izgubi, da se isplacu obojica i izgrle drvece, novinare i skupljace loptica 😄 )

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ma i Novak je u toj ravni, nemam više interesovanja za mečeve, nema te strasti ko kod ove trojice.

A ovo je jako dobra prilika za možda baš Lehečku ili tako nekog da osvoji turnir, Alkaraz i Siner su roviti, ni Danil ne blista, Rud i Cici su već out, Rune takođe...

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, McLeod said:

Nema Rafa ni blizu spremu koja je potrebna za Pariz. Novak je znak pitanja. Realno, da imamo prosecan nivo 22-25 godina igraca koji bi trebalo da budu na nekom optimalnom istorijskom nivou, obojica bi mogla da se nadaju drugoj nedelji. Ovako, ko zna.

Pa zar nije moguce da se sastanu i u ranim kolima? Nisam pominjao nikakva finala i polufinala

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...