alcesta Posted November 6, 2021 Share Posted November 6, 2021 (edited) 20 minutes ago, Boxy said: Izjava je losa, ali je isto tako cudno pravilo da 20 minuta pre pocetka meca moze da se menja igracica Kad je DC u pitanju, tu je bese sat vremena pred pocetak meca? Iskreno rečeno ne verujem da bi ovako nešto izjavila da su izgubile od Australije ili bilo koje druge politički korektne zemlje. Lako je praviti dežurne negativce od ruskih sportista i s povodom i bez njega. Edited November 6, 2021 by alcesta 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boxy Posted November 6, 2021 Share Posted November 6, 2021 Ja ne vidim da je to upereno protiv Rusije samo zato sto je Rusija, nego protiv takvog poteza, koji je u najmanju ruku problematican. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alcesta Posted November 6, 2021 Share Posted November 6, 2021 Ma svakako da je sam potez problematičan, iako je deo uobičajene taktike (uostalom kako mi znamo da stvarno nije bilo povrede), hoću da kažem da bi isti potez bio viđen ili kao manje problematičan ili se niko ne bi usudio da koristi ovakve izraze da je neka druga zemlja u pitanju. Ovako nema rizika ni problema s medijima, to su samo zli Rusi od kojih se prljava igra i očekuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wwww Posted November 6, 2021 Share Posted November 6, 2021 bese ono Tipsarevic je zamenjen Troickim u finalu DC protiv Francuza kad je Srbija pobedila? i to isto bilo "u minut do dvanaest", ali strogo po pravilima koja vaze u DC. tako verujem i da su Rusi ovde strogo po pravilima postupili, sigurno im nisu "popustili" i progledali kroz prste, a ovamo nemaju pravo kao tim da se zovu "Rusija" niti im se intonira prava himna , vec se svira Cajkovski (meni Cajkovski super, bolje nego himna). i bilo je milion takvih zamena u poslednju trenutak u DC/FedCup mecevima, pa i u u ovim najnovijim verzijama, plus na ATPCupu. To i jeste sustina timskog takmicenja u tenisu. Koji djavo im sluzi selektor (nije smao za dodavanje peskirica i flasica vode) ako ne da u poslednjem trenutku ubaci u igru najboljeg aduta? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boxy Posted November 6, 2021 Share Posted November 6, 2021 Ja sam i rekla da pravilo ocajno, koje dozvoljava da se menja igrac 20 minuta pre pocetka meca, i da je izjava losa, a vi ste spomenuli zle Ruse i razvili citave teorije. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wwww Posted November 6, 2021 Share Posted November 6, 2021 pa cekaj, sta radis ako se igrac povredi uoci meca? naravno da ga zamenis nekim drugim. koliko ja znam ni u jednom timskom sportu ako se neko povredi uoci samog pocetka meca ne izlazi se s manjkom igraca na teren (s 10 umesto 11 fudbalera, s 4 umesto 5 kosarkasa itd.). u fudbalu se u toku poluvremena slobodno menjaju igraci (bese 2 max.?), a da se protivnicki tim ne buni kako to nije fer (pri cemu nema tajmauta da se sad promeni taktika u skladu s drugacijom postavkom prootivnika). u kosarci imaju valjda po 2 tajmauta u toku kojih mogu da raspravljaju taktiku, a neogranicen broj izmena. i niko ne kuka "nepravda!". ko je kriv Svajcarcima sto im nije palo na pamet da smisle taktike i protiv Pavljucenkove i protiv Samsonove. Na kraju krajeva, na svakoj promeni strana selektor je mogao da posaveruje Belindu (sto se ne desava na regularnom turu), da joj promeni taktiku itd. Plus je Belinda #23, Pavljucenkva #11, a Samsonova #39. Teoretski lakse bi trebalo da joj bude protiv Samsonove nego protiv Pavljucenkove. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boxy Posted November 6, 2021 Share Posted November 6, 2021 Postavlja se pitanje kad su Rusi znali da ona nece igrati, nije se ona povredila na zagrevanju pred sam mec nego je jos juce imala probleme. Jeste, ko je kriv Svajcarkinjama sto nisu bile spremne, ali isto tako treba reci da su i Ruskinje povukle dzukacki potez. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wwww Posted November 6, 2021 Share Posted November 6, 2021 1 minute ago, Boxy said: Postavlja se pitanje kad su Rusi znali da ona nece igrati, nije se ona povredila na zagrevanju pred sam mec nego je jos juce imala probleme. Jeste, ko je kriv Svajcarkinjama sto nisu bile spremne, ali isto tako treba reci da su i Ruskinje povukle dzukacki potez. pa kakve veze ima kad su znali da Pavljucenkova nece da igra? od kad to neki tim treba da vodi racuna da sto ranije informise protivnicku ekipu o svojim potezima? uvek se ceka poslednji trenutak za zamenu. i to rade svi timovi, nije ovo samo "dzukacki potez" Rusa. ako su Svajcarci bili "naivni" (da ne kazem glupi) pa nisu znali da se to tako radi - ko im je kriv. A sigurno nisu ni naivni ni glupi, nego lose podnose poraz. 🍋 🍇 Koliko znam i oni su zonglirali s Golubic i Teichman u prethodnm mecevima (i Vögele u dublu), nije uvek igrala #2 u timu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Milutinov Tata Posted November 7, 2021 Share Posted November 7, 2021 Bencic je dobila prvi set, iskusnija je igracica, a videlo se i na proglasenju koliko je tesko podnela poraz, koji je znacio i poraz tima. Verujem da su Rusi radili po propisima, sad da li je to bilo takticki ili ne, njima na savest, ali ne vidim razlog za toliku buku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Милица Posted November 7, 2021 Share Posted November 7, 2021 (edited) Sta bi Svajcarkinje uradile drugacije da su im Ruskinje cak i dan ranije javile da je Pavlicenko povredjena i da ce je zameniti Samsonova? Ruskinje ni jedno pravilo nisu prekrsile i ne vidim razlog da se njihov potez nazove dzukackim 👎 Kako onda nazvati poteze teniskih velikana koji najave (zbog sponzora) dolazak na neki turnir, fanovi kupe karte, a oni dan pre turnira otkazu ucesce? Ili shvate sat vremena pre finalnog meca da ih boli nesto Edited November 7, 2021 by Milica Link to comment Share on other sites More sharing options...
alcesta Posted November 7, 2021 Share Posted November 7, 2021 Moglo bi se onda i raspravljati koliko je džukački bilo da Pilić onomad u finalu ubaci za zadnji meč Viktora umesto Janka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boxy Posted November 7, 2021 Share Posted November 7, 2021 Ne bi bili isti parovi, posto je Samsonova losije plasirana, ona bi isla na Teichman, a Kasatkina na Bencic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wwww Posted November 7, 2021 Share Posted November 7, 2021 I to bi pomoglo Svajcarkinjama kako? Kasatkina je bolje rangirana i iskusnija od Samsonove, plus je sad u dobroj formi. Samsonova bi pobedila Teichman (kao sto je pobedina najbolje plasiranu Svajcaskinju). To bi bilo kao kad bi u predstojecem DC Novaka zamenio Kecmanovic, pa onda Kecmanovic pobedio #1 protivnicke ekipe (npr. Struffa u timu Nemacke), a onda se protivnici zalili kako to nije fer i da je dzukacki, trebalo je ranije da im jave da ce Novak da se povuce da bi se oni bolje pripremili za Kecmanovica. Sve vreme Pam Shriver prica na tennis ch. kako Belinda igra fantasticno, kako je ona najbolja od ovih koje su preostale i kako Svajcarkinje sigurno pobedjuju. I sad Belindi krivi Rusi koji su ih "zeznuli" i ubacili u igru losije rangiranu i nesikusniju protivnicu! Ma da! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boxy Posted November 7, 2021 Share Posted November 7, 2021 Nebitno je da li bi to pomoglo Svajcarkinjama, ovo je odgovor sta bi se promenilo da su odmah rekli da igra Samsonova, promenili bi se parovi, sto bas i nije mala stvar. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Милица Posted November 7, 2021 Share Posted November 7, 2021 Belindi bi bilo pametnije da je cutala. Igras finale, prvi si reket Svajcarske i smatras da su ti Rusi podvalili jer su ti dali trecerangiranu teniserku umesto prve Link to comment Share on other sites More sharing options...
alcesta Posted November 14, 2021 Share Posted November 14, 2021 https://sportklub.rs/tenis/davis-cup/dejvis-kup-reprezentacija-srbije-pocinje-pripreme/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
wwww Posted November 14, 2021 Share Posted November 14, 2021 (edited) Quote Denis Shapovalov also out of the Davis Cup Finals. Edited November 14, 2021 by wwww Link to comment Share on other sites More sharing options...
Милица Posted November 14, 2021 Share Posted November 14, 2021 Kako se u Austriji komplikuje situacija sa covidom bojim se da ni Novak nece ucestvovati Link to comment Share on other sites More sharing options...
ciao Posted November 14, 2021 Share Posted November 14, 2021 Mislis u slucaju da nije vakcinisan? Link to comment Share on other sites More sharing options...
alcesta Posted November 14, 2021 Share Posted November 14, 2021 Bio vakcinisan ili ne, ne znam šta će mu to kad ionako nema s kim da igra. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ciao Posted November 14, 2021 Share Posted November 14, 2021 Ekipu Meda+Rubljev nema sanse da dobije sam tu dileme nema, jedino ako mu se igraju mecevi da bi igrao meceve Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elias Posted November 15, 2021 Share Posted November 15, 2021 (edited) Evo Austrijanci uveli lokdaun za nevakcinisane. Mozda neke stvari saznamo ranije nego sto se ocekivalo. 😉 Edited November 15, 2021 by Elias 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ciao Posted November 15, 2021 Share Posted November 15, 2021 Ustvari Tim je ispao prvi antivax, ne vidim da ga prozivaju mnogo - on je rekao ako se dobro secam da ceka neku specijalnu vakcinu da bude spremna pa ce onda da se vakcinise , ne znam stvarno sta moze da ceka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boxy Posted November 15, 2021 Share Posted November 15, 2021 Nije on ispao antivax, nego je rekao da mu je doktor savetovao da ceka tu vakcinu, ali je isto rekao da ako je ne priznaju, da ce se vakcinisati nekom drugom, sto je i uradio. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alcesta Posted November 15, 2021 Share Posted November 15, 2021 Mislim da se u međuvremenu vakcinisao, a sigurno nije antivakser jer od starta nije bilo dileme da će se vakcinisati nečim na kraju. Inače rekoše danas da se ostatak srpskog tima ozbiljno sprema u Beogradu i da Troicki traži jače treninge nego što je dosad bio običaj Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts