Charles De Ketelaere Posted October 19, 2023 Share Posted October 19, 2023 3 minutes ago, Del Piero said: Meni se cini da je nas problem sto mislimo da smo malo bolji nego sto zapravo jesmo. Vecina nasih pojacanja su prosecni do dobri EL igraci na svojim pozicijama za koje se niko nije otimao. Jedino vau pojacanje je Shabazz. Napravio se neki hajp kako smo stvorili neku izuzetno mocnu ekipu, a realnost je da u okvirima EL imamo po imenima prosecnu ekipu. Morace ekipe da se utegne, da igra vise kao tim i da se manje oslanjamo na individualni kvalitet igraca jer ga nemamo onoliko koliko mislimo da imamo. GM-ovi, navijači, novinari, igrači su složni da je vaš prelazni rok bio odličan, mislim da se sa pravom može reći da je na papiru ekipa odlična, iako je Šabaz jedini elitni igrač za današnju EL. Kada pogledamo iskustvo (beše na onoj listi vaš tim 3. ili 4. po broju EL utakmica), trofejnost i dubinu rostera... fer je reći da ste ipak iznad nekog EL proseka. Sa tim na umu, dovesti veliki broj novih igrača (10/11?) sa sobom vuče i pitanje uigranosti, razumevanja na parketu, odnosa... i činjenica je da ste nekako nedorečeni, sa nejasnim rotacijama, minutažama... što je možda i za očekivati nakon toliko promena u svega par meseci. Složio bih se da su očekivanja navijača da će sada Giedraitis, Šabaz, Tobey i ekipa da krenu na suvi kvalitet da dobijaju mečeve nerealna i da u ovom trenutku niste dobri kako većina navijača očekuje. Ali to je, rekao bih, do dinamike, uigranosti i početka sezone... pre nego li do kvaliteta samih igrača. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Milos 3.14 Posted October 19, 2023 Share Posted October 19, 2023 (edited) @Miki28 @uini baš bih se iznenadio kada bi Nejpir sutra odigrao bolje nego prethodnih večeri, eventualno ako bude imao šutersko veče. Imao je sitnu povredu, pa virus + mi deluje da nije došao fit što mu najviše zameram. On će do derbija nadoći fizički i odmoriti, pa tek tada očekujem da počne da pruža ono što može. Nama su sutra šanse za pobedu veće jer Teo, pa i Nedović, Šabaz defanzivno mogu bolje da se nosi sa njihovim bekovima, a mesa pod košem imamo . Biće opet tesno, ali red je da jednu tesnu dobijemo. Edited October 19, 2023 by Milos 3.14 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kiflice Posted October 19, 2023 Share Posted October 19, 2023 2 minutes ago, pierre van hooijdonk said: GM-ovi, navijači, novinari, igrači su složni da je vaš prelazni rok bio odličan, mislim da se sa pravom može reći da je na papiru ekipa odlična, iako je Šabaz jedini elitni igrač za današnju EL. Kada pogledamo iskustvo (beše na onoj listi vaš tim 3. ili 4. po broju EL utakmica), trofejnost i dubinu rostera... fer je reći da ste ipak iznad nekog EL proseka. Sa tim na umu, dovesti veliki broj novih igrača (10/11?) sa sobom vuče i pitanje uigranosti, razumevanja na parketu, odnosa... i činjenica je da ste nekako nedorečeni, sa nejasnim rotacijama, minutažama... što je možda i za očekivati nakon toliko promena u svega par meseci. Složio bih se da su očekivanja navijača da će sada Giedraitis, Šabaz, Tobey i ekipa da krenu na suvi kvalitet da dobijaju mečeve nerealna i da u ovom trenutku niste dobri kako većina navijača očekuje. Ali to je, rekao bih, do dinamike, uigranosti i početka sezone... pre nego li do kvaliteta samih igrača. Mi jasne rotacije nismo imali ni u junu mesecu ove godine kada je vec bilo jasno ko sta moze,a ko ne moze. Deluje mi da Ivanovic previse sablonski pravi izmene. Recimo,deluje mi da ce izmena Sabaz/Teo uvek doci u 6-7 minutu prve cetvrtine,ma kakav odnos snaga na parketu bio. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miki28 Teoljub Posted October 19, 2023 Share Posted October 19, 2023 (edited) Pa da, ta izmjena je problem jer umesto ShabaZZa treba da udje neki visoki. A evo bas sinoc u 1/4 uveo Shabaza umesto Hange pa igrali zajedno Teo i ShabaZZ. A pazi sad, protiv Zalgirisa Shabazz lose otvorio i Teo usao umesto njega posle 4 min 1/4. Edited October 19, 2023 by Miki28 typo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kiflice Posted October 19, 2023 Share Posted October 19, 2023 3 minutes ago, Miki28 said: A evo bas sinoc u 1/4 uveo Shabaza umesto Hange pa igrali zajedno Teo i ShabaZZ. Koliko dugo? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miki28 Teoljub Posted October 19, 2023 Share Posted October 19, 2023 Koliko? Kazes da ce izmena ShabaZz/Teo izmjena doci 6/7 minuta 1/4 bez obzira kakav odnos snaga bio? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kiflice Posted October 19, 2023 Share Posted October 19, 2023 Posto vidim da si i ti veliki ljubitelj Tea,samo da te obavestim da u ovom postu stvarno nisam imao nameru da 'pljunem' po Teu. Namera mi je bila da kazem da su izmene vise sablonske,nego zbog desavanja na parketu. 2 minutes ago, Miki28 said: Koliko? Kazes da ce izmena ShabaZz/Teo izmjena doci 6/7 minuta 1/4 bez obzira kakav odnos snaga bio? Pitam ja tebe,jer si napisao kao da su igrali 5 minuta zajedno,a ne 30 sekundi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ćušpajz Posted October 19, 2023 Author Share Posted October 19, 2023 25 minutes ago, Milos 3.14 said: @Miki28 @uini baš bih se iznenadio kada bi Nejpir sutra odigrao bolje nego prethodnih večeri, eventualno ako bude imao šutersko veče. Imao je sitnu povredu, pa virus + mi deluje da nije došao fit što mu najviše zameram. On će do derbija nadoći fizički i odmoriti, pa tek tada očekujem da počne da pruža ono što može. Nama su sutra šanse za pobedu veće jer Teo, pa i Nedović, Šabaz defanzivno mogu bolje da se nosi sa njihovim bekovima, a mesa pod košem imamo . Biće opet tesno, ali red je da jednu tesnu dobijemo. sutra da odigra bolje ili mu dajemo kartu u jednom pravcu za :cekira mesto rodjenja: u roxbury, boston. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miki28 Teoljub Posted October 19, 2023 Share Posted October 19, 2023 (edited) 14 minutes ago, Kiflice said: Posto vidim da si i ti veliki ljubitelj Tea,samo da te obavestim da u ovom postu stvarno nisam imao nameru da 'pljunem' po Teu. Namera mi je bila da kazem da su izmene vise sablonske,nego zbog desavanja na parketu. Pitam ja tebe,jer si napisao kao da su igrali 5 minuta zajedno,a ne 30 sekundi. Pises o sablonskim izmjenama a ja ti na to napisem da je Teo usao umesto ShabaZZ u 4 min 1/4 protiv Zalgirisa ( dakle ne sablonski vec da primiri situaciju na terenu sto je i uradjeno ) a onda protiv Monaka je usao ShabaZZ umesto Hange i sa Teom bio 2 napada. Nesto sto je Ivanovic uradio protiv Borca i to mi se svidja i gledacemo ih cesce zajedno. Pazi sad ovo, jedan Lebron James igra 6 min 1/4, izadje pa onda kada Davis izadje, Lebron udje u igru. Jedan Steph Curry igra cijelu 1/4 pa onda odmara 6 mjnuta u 2/4 i onda opet isto tako u 3/4 i 4/4. Dobro si rekao za rotacije da su problem ali si pogrijesio poziciju. Takva rotacija na pleju i treba da bude. Problem su pozicija 4 i 5. Edited October 19, 2023 by Miki28 typo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kiflice Posted October 19, 2023 Share Posted October 19, 2023 4 minutes ago, Miki28 said: Dobro si rekao za rotacije da su problem ali si pogrijesio poziciju. Takva rotacina na pleju i treba da bude. Problem su pozicija 4 i 5. Zasto po difoltu takva rotacija treba da bude na pleju,a na drugim pozicijama ne? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miki28 Teoljub Posted October 19, 2023 Share Posted October 19, 2023 (edited) 5 minutes ago, Kiflice said: Zasto po difoltu takva rotacija treba da bude na pleju,a na drugim pozicijama ne? Pa treba i na drugim pozicijama da bude a na pozicijama 1-3 su ae da kazem iskristalisane vec ali na 4 i 5 nisu. To mora sto prije da se desi i onda u slucaju da se nesto desi neplanirano ( faulovi, povrede ) da se koriguje. ShabaZZ/Teo ( zaigrace malo i zajedno ) Nedovic se tacno zna kada ulazi sa klupe i kakva mu je uloga. Hangu gleda sto vise da upari sa Teom. Rokas se zna koliko igra i uloga. Ja bih Rokasa bacio i na 4 protiv ekipa koja nemaju neke zivotinje. Onda dolazimo na 4 i 5 gdje jedan Bolomboj izgleda nije bio ni planiran, da se Luka nije pozalio da je crko. Protiv ekipe koja ima atlete na centru. Edited October 19, 2023 by Miki28 typo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaga Posted October 19, 2023 Share Posted October 19, 2023 Potpuni sok da Teo izgleda ovako kod nas,niko nije gledao Virtus prosle sezone. Not. 4 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kiflice Posted October 19, 2023 Share Posted October 19, 2023 10 minutes ago, Miki28 said: Pa treba i na drugim pozicijama da bude a na pozicijama 1-3 su ae da kazem iskristalisane vec ali na 4 i 5 nisu. To mora sto prije da se desi i onda u slucaju da se nesto desi neplanirano ( faulovi, povrede ) da se koriguje. ShabaZZ/Teo ( zaigrace malo i zajedno ) Nedovic se tacno zna kada ulazi sa klupe i kakva mu je uloga. Hangu gleda sto vise da upari sa Teom. Rokas se zna koliko igra i uloga. Ja bih Rokasa bacio i na 4 protiv ekipa koja nemaju neke zivotinje. Onda dolazimo na 4 i 5 gdje jedan Bolomboj izgleda nije bio ni planiran, da se Luka nije pozalio da je crko. Protiv ekipe koja ima atlete na centru. Dakle,smatras da izmene trebaju da se vrse iskljucivo po sablonu(naravno,u zavisnosti od protivnika),a ne da se prati igra i ucinak igraca? Dakle,ne uzimam tu u obzir licne greske,premor i slicne okolnosti. Primer,da li smatras da Nedovic uvek treba sa zameni,na primer Hangu, u 7. minutu 1/4 iako Hanga izgleda dobro,nema problem sa penalima i slicno? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kontra Posted October 19, 2023 Share Posted October 19, 2023 Nisam ispratio, zašto se Virtus vratio u Paladocu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miki28 Teoljub Posted October 19, 2023 Share Posted October 19, 2023 6 minutes ago, Kiflice said: Dakle,smatras da izmene trebaju da se vrse iskljucivo po sablonu(naravno,u zavisnosti od protivnika),a ne da se prati igra i ucinak igraca? Dakle,ne uzimam tu u obzir licne greske,premor i slicne okolnosti. Primer,da li smatras da Nedovic uvek treba sa zameni,na primer Hangu, u 7. minutu 1/4 iako Hanga izgleda dobro,nema problem sa penalima i slicno? Ja jedno a ti drugo. Rotacije da se znaju a minutaza ce varirati od situacije na terenu i to je ono st9 ti je Dusko pokazao u zadnja 2 meca u EL iako ti tvrdis da je sablonski a nista sablonski nije uradjeno u izmjenama ShabaZZ/Teo jer kao sto napisah, orotiv Zalgirisa je Teo ranije usao a protiv Monaka je ShabaZZ usao mesto Hange. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carl Johnson Posted October 19, 2023 Share Posted October 19, 2023 Kada smo doveli tokom leta sve ove igrace, bilo je jasno da ce trebati vremena da se uloge iskristalisu, pogotovu uzimajuci u obzir Duskove rotacije. Ono cemu sam se nadao jeste da ce u tesnim utakmicama koje smo kao po scenariju gubili prosle sezone, u ovoj iskakati Teo, Hanga, Sabaz, Nedovic koji bi teoretski trebalo sada da ima mnogo vise prostora, Rokas, da kao mnogo iskusnija ekipa mozemo smirenije da dovodimo utakmice kraju. Milos, umesto da poveze centra s kosem, da izmisli neke poene kada ekipa ne moze da dodje do istih, on se raspucava, u odbrani je crna rupa kakvu dugo nisam video nigde, bez preterivanja. Sinoc i u Kaunasu smo preko njega primili maltene sve dok je bio na terenu. Pritom ima stav barapcine, konstantno sere, mase rucicama i gundja, bas ce biti problem uklopiti ga pre svega defanzivno. Ne da ce biti problem, nego je u sci-fi domenu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
СтелаРоса Posted October 19, 2023 Share Posted October 19, 2023 Ovoj ekipi mnogo treba da dobije jednu tesnu utakmicu. I ako je moguce da Sabaz odigra dobro u kljucnim momentima. To bi bio okidac da postanemo bolji. Iako bi mi navijaci ostali bez noktiju, bolje da se sutra tako nesto desi nego da rutinski pobedimo. Eto sta ti je budala, aj sto sam vec upisao pobedu, nego jos zamisljam kako bi tacno ona trebala da izgleda... 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
srlepajce Posted October 19, 2023 Share Posted October 19, 2023 6 hours ago, Milos 3.14 said: @Miki28 Ja sam Žoca spomenuo kao izuzetak u komentaru načina na koji se generalno gleda košarka u Srbiji. Nemamo strpljenja, počnu da se teraju treneri i igrači, to uđe u svlačionicu. Duško ulazi u prvi normalnu sezonu sa 10 novih igrača, pogledaj na šta liči Pao, mi smo se godinama smejali Makabiju i Armaniju i dobijali ih kao što nas dobija Žalgiris. Treba kritikovati, ali treba videti i šta je urađeno nakon greške. Ivanović je recimo u odnosu na Kaunas ispravio neke stvari ili bar probao nešto drugačije i on traži najbolje varijante. Odgovornost je na njemu, a to je verovatno najbolji trener kojeg smo imali u ovom veku i mi ne možemo da sačekamo ni do nove godine već odmah Aj da ga menjamo. Drugo , kritika treba da postoji, ali u skladu sa učinkom. Prvi u redu je Šabaz uzevši u obzir obe utakmice. U očajnom fizičkom stanju je došao očigledno. Nije slučajno što su Nedović i Gidra najbolji igrači od početka sezone, spremili su se na vreme i bili fit od prvog dana priprema, ostali baš i ne. U intervjuu sa media day Nedovic je pricao o ulozi ove godine i ocekivanjima Ima deo gde kaze da mu je mnogo lakse ove godine jer je vec radio sa Duskom, da ce trebati vremena da se ostali naviknu. Tako da i Gidra je vec radio i ocito mu prija Duskov sistem rada. Pricao je i da je imao razgovor sa njim o ulozi, da Dusko zahteva od njega da ima vise loptu u rukama 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miki28 Teoljub Posted October 19, 2023 Share Posted October 19, 2023 (edited) 29 minutes ago, Carl Johnson said: Milos, umesto da poveze centra s kosem, da izmisli neke poene kada ekipa ne moze da dodje do istih, on se raspucava, u odbrani je crna rupa kakvu dugo nisam video nigde, bez preterivanja. Sinoc i u Kaunasu smo preko njega primili maltene sve dok je bio na terenu. Pritom ima stav barapcine, konstantno sere, mase rucicama i gundja, bas ce biti problem uklopiti ga pre svega defanzivno. Ne da ce biti problem, nego je u sci-fi domenu. Pa Teo i povezuje centre, juce je nasao nekoliko puta Bolomboja i napravio je jos nekoliko izglednih situacija za Rokasa i ona otvorena trojka Ilica ( sta ce on u tom trenutku na terenu pa jos u cosku je pitanje za trenera ). Sci fi? A sta mislis da se proba sa nekom petorkom Teo, Neda, Hanga, Rokas i Bolomboj? Kad stavis Teo, Neda, Lazarevic, Ilic, Luka sta je tu defanzivno? Lazarevic kojeg i kad je bio na Jamesu su laganim pikom prebacivali na Blossomgame a u napadu ne 1 nego 2 i po igraca manje gdje treba da iskoce da trapuju Nedu i Tea a skupe sa Dalibora i Lazarevica i da sprije pik Luke. Prelagano za EL nivo kosarke. To bi i Aba ligasi neutralisali a ne ekipa kvaliteta i atleta Monaka Edited October 19, 2023 by Miki28 typo 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Del Piero Posted October 19, 2023 Share Posted October 19, 2023 1 hour ago, pierre van hooijdonk said: GM-ovi, navijači, novinari, igrači su složni da je vaš prelazni rok bio odličan, mislim da se sa pravom može reći da je na papiru ekipa odlična, iako je Šabaz jedini elitni igrač za današnju EL. Kada pogledamo iskustvo (beše na onoj listi vaš tim 3. ili 4. po broju EL utakmica), trofejnost i dubinu rostera... fer je reći da ste ipak iznad nekog EL proseka. Nas prelazni rok je bio odlican, ali za nase uslove. Da su svi ovi igraci presli u Fenerbahce ne verujem da bi neko vikao kako je Fener imao vrhunski prelazni rok. Necu da sporim da smo doveli odlicne igrace, ali u okviru Evrolige to zaista nije nesto vau. A sto se tice hajpa, tu je dodatno zapalio stvar Erick Mccollum sa meni neverovatnom izjavom da smo mi lock playoff ekipa. Da je to neko na forumu napisao ja bih pomislio da je odvaljen od realnosti. 10 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miki28 Teoljub Posted October 19, 2023 Share Posted October 19, 2023 @Del Piero ja mislim da je za nas bio prelazni rok bas wow. Naravno da je to za Fener ili neke jos jace tipa Real, Barsa kao solidan prelazni rok. Mi cemo mnogo ali mnogo bolje izgledati kada ShabaZZ pocne da igra vrhunsku kosarku za sta je sposoban. Samo to ce otvoriti teren za druge igrace, posebno za Rokasa, Nedu pa i Teodosica a vrvt i Tobeya. U dosta toga se sa @uini nisamslagao ali je u pravu sto se tice toga da smo mi orotiv Zalgirisa i Monaka igrali sa svega 3-4 dobra igraca gdje su nam najbolji podbacili ( ShabaZZ u oba, Rokas protiv Zal, visoki ne postoje, Teo sinoc ). Nismo ki Real da mozemo da nadoknadimo lose vece Muse, Hezonje, Jabuselea jer imaju jos 7-8 vrhunskih igraca. Nama bi Abalde bio ozb clan rotacije a njima je u ulozi Kuzmica. 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kiflice Posted October 19, 2023 Share Posted October 19, 2023 20 minutes ago, Miki28 said: Pa Teo i povezuje centre, juce je nasao nekoliko puta Bolomboja i napravio je jos nekoliko izglednih situacija za Rokasa i ona otvorena trojka Ilica ( sta ce on u tom trenutku na terenu pa jos u cosku je pitanje za trenera ). Sci fi? A sta mislis da se proba sa nekom petorkom Teo, Neda, Hanga, Rokas i Bolomboj? Kad stavis Teo, Neda, Lazarevic, Ilic, Luka sta je tu defanzivno? Lazarevic kojeg i kad je bio na Jamesu su laganim pikom prebacivali na Blossomgame a u napadu ne 1 nego 2 i po igraca manje gdje treba da iskoce da trapuju Nedu i Tea a skupe sa Dalibora i Lazarevica i da sprije pik Luke. Prelagano za EL nivo kosarke. To bi i Aba ligasi neutralisali a ne ekipa kvaliteta i atleta Monaka Hoces li nekada u ovom maniru reci kako brojcano stojimo u defanzivi sa petorkom koju si naveo? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miki28 Teoljub Posted October 19, 2023 Share Posted October 19, 2023 1 minute ago, Kiflice said: Hoces li nekada u ovom maniru reci kako brojcano stojimo u defanzivi sa petorkom koju si naveo? Kako? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kiflice Posted October 19, 2023 Share Posted October 19, 2023 4 minutes ago, Miki28 said: Kako? Igraju li protivnici protnici protiv nas 5 na 3ipo kada su u istoj petorci Teo i Neda? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carl Johnson Posted October 19, 2023 Share Posted October 19, 2023 26 minutes ago, Miki28 said: Pa Teo i povezuje centre, juce je nasao nekoliko puta Bolomboja i napravio je jos nekoliko izglednih situacija za Rokasa i ona otvorena trojka Ilica ( sta ce on u tom trenutku na terenu pa jos u cosku je pitanje za trenera ). Sci fi? A sta mislis da se proba sa nekom petorkom Teo, Neda, Hanga, Rokas i Bolomboj? Kad stavis Teo, Neda, Lazarevic, Ilic, Luka sta je tu defanzivno? Lazarevic kojeg i kad je bio na Jamesu su laganim pikom prebacivali na Blossomgame a u napadu ne 1 nego 2 i po igraca manje gdje treba da iskoce da trapuju Nedu i Tea a skupe sa Dalibora i Lazarevica i da sprije pik Luke. Prelagano za EL nivo kosarke. To bi i Aba ligasi neutralisali a ne ekipa kvaliteta i atleta Monaka Tea je danas dovoljno uvuci u pik da ti se otvore 2-3 izgledne situacije za kos. Kriminalan je jednostavno, videcemo da li ce moci da se popravi, meni ne deluje tako. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts