Jump to content

Konačno USO 2023.


Helena

Recommended Posts

4 hours ago, Arsenije Pesic said:

Bio sam ubeđen da Alkaraz ovo osvaja, i to čak i da neće previše da se namuči. Moguće je da sam utisak stekao jer sam gledao samo delove mečeva protiv Zvereva i onog Italijana, očigledno pogrešne delove :classic_biggrin: jer je Karlos tako kidao da sam ostajao otvorenih usta.

 

Drastično lošije izdanje (u odnosu na to što sam gledao) je imao protiv Medvedeva. Jeste opet imao dosta vrhunskih poena da se vrte na hajlajtsima, ali je izgubio gomilu "malih" poena, neuobičajeno mnogo grešaka prilikom rutinskih udaraca. To nikako ne umanjuje kvalitet igre Medvedeva, fenomenalan je bio. Baš dobar meč, a Karlos je kriv što nije bio još bolji.

 

Novak je do sada bio prilično daleko od nivoa koji je pokazao Medvedev. Što ne mora mnogo da znači, ne bi bilo prvi put da Novak u finalu izađe sa značajno boljom igrom nego tokom turnira. Ipak, Medvedev mi je favorit, razlika u servisu je ozbiljno na njegovoj strani (a i opet će često da cepa po dva prva servisa, već me muka hvata), plus mu je kompletna igra vrh i bez slabe tačke. Ali ipak mi je draže što je sa druge strane mreže on nego Alkaraz.

Medvedev je bio očajan protiv onog Australijanca i Rubljova, izvukao na iskustvo i klasu. Sinoć se od prvog momenta videlo da je drugi igrač u odnosu na sve mečeve na turniru. 

 

Novak nije ni imao jači ispit, osim Lasla, kad je odigrao baš dobra 3 seta. Ja bih sve ovo do sada prosuo, ništa to ne znači pred finale.

 

Jeste Medvedev nezgodan protivnik Novaku, ali je ipak Novak 60-40 favorit. Goriva mu je ostalo dovoljno, nije se potrošio do ovog finala. Ove Amere je odradio sa pola gasa.

Link to comment
Share on other sites

A meni se bas nije svidela Nolova proslava. Nikada nisam video od njega da ide direkt na protivnika.


Seldon je "klinac", prepaljen, u by far najvecem mecu njegove dosadasnje karijere, ne zameram mu ni najmanje sto je komunicirao sa publikom nakon dobijenih poena uzimajuci u obzir okolnosti i sto je pokusavao sto vise da ih ukljuci u mec. Nisam video da je ijednom usmerio ista lose ka Nolou, ni pogled, ni gestikulaciju, nista nesportsko, ni neposredno ni posredno preko publike. Nolova proslava je pak dikretno usmerena ka Seldonu, u rugajucem maniru.

 

Ne svidja mi se ni sto zakljucujem da ga je ponasanje publike pogodilo toliko. Dakle, jedva je cekao kraj meca da bi "spustio slusalicu", sto znaci da su mu sve vreme bili u glavi.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ako mu je (NĐ) spustio slušalicu, svašta sam video (kako teniseri proslavljaju pobedu), hang down the phone mi je baš bezveze (i vrlo ponižavajuće za protivnika). To što je klinac i napaljen i šta već, jbg, taman će malo da razmisli (kako izgleda kad njemu to neko uradi), znači NĐ mu je učinio (vaspitno) dobro delo.

 

Inače, voleo bih da NĐ odradi dead fish celebration ako pobedi Medvedeva u finalu, to bi baš bio revenge is a dish best served cold fazon.

 

Naravno, finale USO 2021 će i dalje biti najgori/najteži poraz NĐa u karijeri.

Edited by Brian Setzer
Link to comment
Share on other sites

Ja stvarno nisam ispratila šta je tačno bilo oko tog telefoniranja, videla sam samo u reprizi, i posle čitala neke komentare vezane za pojedine izjave Šeltona pred polufinale. Naučila sam i novu reč, da se to što on radi zove showboating :classic_biggrin: šta god to bilo. Iskreno meni to nije ništa specijalno strašno, ni kako on proslavlja ni ono što sam videla da je izjavljivao o Novaku (nisam verovatno sve), ali mogu samo da zamislim da je neko pre 10 godina tako nonšalantno komentarisao Feda ili Rafu, pa stigao bi na crnu listu u roku od odmah.

Ne znam šta je konkretno od toga Novaka iznerviralo, ono na terenu ili ranije, ali obojica su posle meča dala sasvim OK izjave u smislu, nothing to see here, move on. 

 

Elem, ovde miriše na treći set, ako samo Koko uspe da izdrži sa što manje UE i da nastavi da rastrčava Sabalenku. Razume se sad kad sam ovo napisala solidne su šanse da sam joj zapečatila sudbinu :default_sofa:

 

 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Ja sam dovoljan baksuz :classic_biggrin: Koko ne sme da se opušta, ali svakako joj dobro dođe insurance break, pošto ne verujem da će zadržati sve servise do kraja.

Da vidimo sad od čega je Sabalenka, može li kao Medvedev, protiv protivnika i publike zajedno.

Edit: eto ti sad, MTO :classic_sad:

Edited by alcesta
Link to comment
Share on other sites

Bravo, Koko :18: mnogo mi je drago zbog nje. kako pametno odigrano, čim je ritern proradio i počela da produžuje poene.

 

Šteta samo što će je sad hajpovati još više kao novu Serenu, ali nadam se da je dovoljno stabilna da to izdrži bolje od svojih prethodnica.

 

Publika po običaju grozna, posebno na servis Sabalenke, došla sam skoro u iskušenje da počnem da navijam za nju.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ne znam je li Sabalenka imala već neku povredu ili se to desilo u toku meča, ali definitivno joj nije prijalo što je morala da trči mnogo više u druga dva seta, a neiznuđene su samo rasle, verovatno i od umora. Nije da nije pravila greške i u prvom, ali kasnije se samo akumuliralo kad je pritisak porastao.

Kad smo kod pritiska, svaka čast maloj, nosi na leđima taj hajp Serenine naslednice otkako se pojavila, i kako je to iznela na domaćem turniru svaka joj čast, mnoge bi se raspale na njenom mestu.

 

Link to comment
Share on other sites

Што се тиче сутрашњег финала Новаку неће бити ни мало лако. Медведев је одиграо одличан турнир. Овај меч са Алкаразом је био на нивоу. Баш, баш добар тенис. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

32 minutes ago, Pangea said:

Bednik?

🙄

 

Bas tako. Kako drugacije da nazovem coveka koji antivaxer, pruza podrsku AV u odsutnom trenutku da bi pogurao jos malo kriminalne poslove svoje familije, a istorija jebanja majke ljudi sa tribina i svog staba je povelika (a evo, poceo je otvoreno da se ruga i svojim kolegama, sto i jeste doduse radio u onim idiotskim pokusajima imitiranja pa nije bas naisao na divan feedback). Na sve to, imamo situaciju od pre 2 godine kada sa suzama u ocima kaze kako su ga ucinili da se oseca najposebnijim na svetu kad su navijali protiv Medvedeva (sto mi je vrhunac licemerja, posto im malo-malo psuje clanove familije), a potom i situacije gde na primer pokazuje polni organ Australijskoj publici, gestikulira nekom da obrise suze... i to samo u nedavnoj historiji.

 

  Nisam sporio nikad njegovo tenisko umece, i jos pre nego sto je zvanicno prestigao ovu 2icu po broju Slemova smatrao sam ga GOAT-om i znao sam da ce doci taj dan kada ce to i matematicki/statisticki sve ispotvrdjivati, ali ovo je forum za razmenu misljenja, tako da imam pravo da istaknem da mislim da je za mene NDJ bljuvotina od lika/coveka.

Edited by delgado
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...