Jump to content

Premier League 2023/2024


pierre van hooijdonk

Recommended Posts

1 minute ago, LayupFromTheMidget said:

A Siti tek ulazi u tezi deo svog rasporeda, u sledece 7 imaju Brajton, Utd, Celsi, Liverpul, Spurse i na kraju  idu Vili.
Njih je usrao najlaksi raspored (posle Celsija) inace bi bilo jos vise prosipanja poena.

Gdje igraju sa Chelsea i Liverpool?

 

Zagarantovano im je prosipanje bodova protiv Utd

Edited by Miki28
typo
Link to comment
Share on other sites

Dzons crveni za onaj start, Kovacic zuti za one startove.

 

Van Dajk crveni protiv Njukastla, Gros juce ni zuti.

 

U zadnjih 300 PL utakmica, Liverpulovi protivnici su jednom dobili dupli zuti (crveni). Svi ostali timovi imaju 5-15 takvih situacija.

 

Dnevna doza fan fakta sudjenje Liverpulu.

  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

West Ham ima duplo gore suđenje od Liverpula, pa ne kukam ovde. Juče Bruno Gimaraeš u 16-om minutu pri 1-0 za WHU seče kontru WHU. Školski žuti, nije bio blizu lopte, po nogama s leđa, opasna kontra. Ne postoji promil  šanse da nije žuti. To bi mu bio drugi u pet minuta , bukvalno je lik sam krenuo prema svlačionici. I ništa, samo "strogo" upozorenje od strane arbitra Banksa.

 

To što Kovačić nije dobio direktan crveni, ne znači da ga Jones nije trebao dobiti. To što Kovačić ili Bruno Gimaraeš nisu dobili drugi žuti, ne znači da Jota nije trebao dobiti drugi žuti. 

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Ma ovo su samo cinjenice, nije kao da ljudi ovde obracaju paznju na njih, a ne gledaju bas ni meceve. Cisto se sere reda radi. 🙂

 

Inace, kad spomenu Zotu, zalio se Liverpul na prvi zuti karton, a pajseri iz VARa gledali drugi, rekli ovo je moglo da prodje bez, al nek ide kazna od jednog meca. Smejanje.

Link to comment
Share on other sites

Ne znam zašto si sad nervozan. U prethodnih 3-4 godine u nekoliko navrata WHU je podneo žalbu na žuti koji je vodio do crvenog ( sa namerom da se skine suspenzija ) i svaki put ta žalba nije ni razmatrana jer navodno nemamo pravu na žalbu,  jer je žalba moguća samo na direktan crveni, ne i na drugi žuti koji vodi do crvenog. Koji je sledeći korak u logičkom zaključivanju kada ti meni kažeš da je razmatrana žalba Liverpula na žuti Joti.  Pretpostavljam da ne izmišljaš, da imaš neki izvor oko te žalbe, neki info. 

Link to comment
Share on other sites

On 10/5/2023 at 3:08 PM, delgado said:

Da se osvrnem na prethodne 2 utakmice Totenhema, sta reci, sezona iz snova se nastavlja. Nije uspeo da nas dobije Arsenal ni posle 2 vodjstva na svom stadionu, pomagao im je Kuti koliko je mogao, ali se izborismo za bod. Protiv Liverpula smo docekali dosta srece zbog sudija jebiga, iskoristili to u poslednjem minutu uz malu pomoc Matipa. Duugo nismo pobedili Liverpul i bas su nam bili nemesis poslednjih par sezona, a krenuli su i oni jako u sezonu, tako da je ovo velika pobede, i na kraju 4 boda iz dva derbija. Neporazeni smo jedini uz Arsenal.. 

 

 Sledece kolo Luton, nova prilika za 3 boda i nastavak sna. Dobar se fudbal igra, rezultati ne izostaju, videcemo kako ce ici dalje. Sonnyje unleashovan, Maddy je preporodio ovu ekipu, kao i osvezena ekipa, novi igraci i golman, i konacno igra Bissuma koji je medju najboljima za razliku kod preostalih trenera. 

 

Sve kako si napisao, mislim da nije moglo bolje. I što je najvažnije, atmosfera kod igrača i kod navijača je milion puta bolja. Fali dubine, ali ne može se sve ni rešiti u jednom prelaznom roku.

  • Love 1
Link to comment
Share on other sites

Ko bi rekao da ce dve najtalentovanije ekipe u ligi da odigraju onako tvrdu utakmicu sa minimalnim brojem sansi na obe strane. Iskreno, ja sam uzivao u tome iako je na prvi pogled odigrana ruzna utakmica. Arteta je uspeo da skoro u potpunosti neutralise tako napadacki mocnog protivnika i svaka mu cast na tome. Naravno, shodno tome je trpela i Arsenalova igra u napadu, ali kada se uzme u obzir da je Kovacic trebao da bude iskljucen jos u prvom poluvremenu zasluzili su taj jedan pogodak i minimalnu pobedu.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Lineker said:

 

Sve kako si napisao, mislim da nije moglo bolje. I što je najvažnije, atmosfera kod igrača i kod navijača je milion puta bolja. Fali dubine, ali ne može se sve ni rešiti u jednom prelaznom roku.

 

 Pobeda protiv Lutona u gostima sa igracem manje, nije lose. Posle 8 kola - 20 bodova, 7 bodova iz tri derbija, prvo mesto pred reprezentativnu pauzu, takodje nije lose.

 Maddison prvi po asistencijama do sada, ukupno 5 komada. Kakvo pojacanje. 

Link to comment
Share on other sites

43 minutes ago, advokat kuče, tečefon said:

 

Kakve veze ovo ima sa paradom stopera u petercu?

 

Za ovo sto si postavio, pogledaj Junajted - Liverpul 1:1, prva utakmica po uvodjenju VARa, ona sezona kad je Liverpul igrao (do meca sa Votfordom) kao na FM kad igras 15u sezonu. (skor do Votforda bio 26-1-0.

 

Da ne nastavljamo dalje, ovo sto navodim su samo najsmesnije situacije nakon uvodjenja VARa gde sudije ili nisu gledale uopste ili donosile smesne odluke. Najbolji primer ti je mec Lester - Liverpul 3:1 i mislim da bese prvi gol Lestera (nakon centarsuta). Pogledaj gde je duel i pogledaj poziciju sudije pa kazi da nema namere. Ili kad su dosudili penal za protivnika (ne secam se ko bese) gde su gledali da li je protivnicki igrac dodirivao liniju sesnaesterca, deo linije koji je blizi centru. Na snimku se nije videlo da je bio deo linije, ali su oni nasli neki konac ili bem li ga i ja sta i dosudili penal. Ili onaj penal protiv Evertona gde njihov igrac nalece na Liverpulovog koji je na zemlji i penal....

 

Mislim, primera je koliko volis, stvarno ne bih dalje, ovo sto sam navodio su samo situacije gde mislim da protiv drugih tako nesto nije svirano.

Link to comment
Share on other sites

Derbi kola prošao u znaku negacije kvaliteta protivnika, zanimljiv taktički dvoboj ali poprilično dosadan i statičan fudbal veći deo utakmice. Na kraju energija igrača sa klupe i pomalo sreća kod onog šuta Martinelija za 3 boda, podsetilo me na neka finala LŠ gde se sa sličnom obazrivošću ulazilo.

 

Nismo još ni na trećini sezone, ali neki zaključci mogu da se izvedu. 

Postekoglu doneo prekopotrebno osveženje Spursima, postali su ekipa koju najradije gledam kada su na programu, ima lepog, ali i atipičnog fudbala, još ispostavlja se i rezultatski uspešnog. Plašim se da će se ekipe navići i adaptirati na inverted wingbackove koji su nekako ključ atipičnosti Spursa, ali verujem da i oni to znaju pa rade na planiranju za nastavak sezone. Ima u Spursima dosta kvaliteta, tako da i kada se ekipe naviknu i krenu spremnije da izlaze na njih, očekujem da se snađu, ali sumnjam da je ova pozicija održiva do kraja sezone.

 

Bornmut sa Iraolom najveće razočarenje za sad, nismo videli ništa od onoga čemu smo se nadali, ne bih se iznenadio da tokom ove ili sledeće pauze dođe do rastanka, iako mislim da ne bi bilo najpametnije. Poprilično nov tim, pritom jako mlad, sa novim principima... moralo bolje.

 

Šefild i Luton će nazad u Čempionšip, u to nemam sumnje. Verujem da će iskoristiti PL money da se tokom zime pripreme za povratak dole, pa da ponovo napadaju PL.

 

Vulvsi malo prodisali, za sada su na putu da zabeleže više golova od odigranih utakmica što bi bio napredak. Moraju da nauče da pobeđuju rivale istog ili nižeg kvaliteta.

 

Vila, Brajton, Vest Hem i Njukasl očekivano u best-of-the-rest pozicijama, iako najsimpatičniji čini mi se da će Brajton ostati bez evropskog fudbala sledeće sezone. 

 

Junajted je klub koji ništa nije zaobišlo za ovih mesec i pol, dva, od silovatelja, do optuženih nasilnika, Megvajera kao asistenta i dvostrukog strelca MekTomineja. Opšti mad house, malo sam se sladio svime viđenim, a utisak je da ovih 12 bodova su više no premija imajući na umu kako trenutno izgledaju. Na putu su da ubiju još nekoliko vrhunskih igrača, a bogami i još jednog vrhunskog talenta. Ipak, cenim da će se vozdići i osigurati mesta u evropskim takmičenjima na kraju sezone.


Čelsi vezao dve pobede (tri ako računamo i EFL kup), igrački, na papiru, ima tu još dosta rezerve... ali ne verujem previše u Džeksona, Sterlinga i Mudrika, da ne pominjem Broju. Baš bi im čučnuo povratak Nkunkua, ali šta da se radi. Verujem da neće toliko porađati golove u nastavku, mislim da će uzeti pokoji skalp od najjačih ali da neće dalje od 5. mesta.

 

Liverpul mi izgleda kao tim koji ima najviše rezervi, ali i dosta nabrijanosti i grinda koji su spremni da ulože. Osim ukoliko Šiti ne doda gas kao u nekim ranijim sezonama... usudio bih se reći da su mi trenutno prvi favorit za titulu.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Deluje da će Tonali dobiti min 12 meseci suspenzije zbog kladjenja...veliki udarac za Njukastl... ne znam kakav due diligence se mora uraditi za igrača da bi bio siguran da kupuješ igrača koji nije u nekom problemu.... on im je bio kapitalno pojačanje za ovu sezonu, igranje u LŠ,... 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...