Jump to content

Recommended Posts

Posted

Zašto ne bi bili ispred naših ? Nije jasno tvoje pitanje ? Mesta nastupanja određuje organizator na osnovu propova koje koriste i trebalo bi da razdvoji žanrove što više što ove godine nije ispoštovano. A ima i žreb u kom smo mi izvukli 1. polovinu.

@all

Ja sam zadovoljan sa pozicijom 9 kad smo već izvukli 1. polovinu. Australija pre nas nije dobra jer će ona da popali masu onim finišom a onda ide naša pesma koja je sporija od njene. Neće ni Malti biti prijatno da nastupaju posle onog našeg finiša 🙂

Rumunija dobro prošla, sada već vidim neki luđi scenario gde mogu da idu i na pobedu.

Posted

Idemo drugo polufinale, zaspao sam pred dodelu bodova:

Bugarska - klasik Bugarska, verovatno najmanje artistična nacija u Evropi, pančevački buvljak

Azerbejdžan - opšte mesto, teška midara, al ako ništa nije džiberluk

Rumunija - Evanescence meets Nightwish, što će reći neka 2003a godina u vremenskoj kapsuli, u ovakvoj konkurenciji više nego korektno i glavni takmac Nišlijama iz ovog gasa i senzibiliteta

Luksemburg - malo trying too hard grljenje drveća ali simpatična pesmica koja širi dobar vajb i ekološku osvešćenost, pevačica deluje kao da pije isključivo zeleni čaj

Češka - više vokalna vežba nego pesma, kod mene uvek plus bodovi za odsustvo džiberluka al nije ovo za pobednika iako dečko odlično peva

Francuska - vrhunski vokal (mada užasnog stila) i to je sve, pesma nije ni prazan burek nego masna folija od praznog bureka

Jermenija - izvini Bugarko, sve ti je oprošteno, Desingerica naspram ovog jermenskog Đoganija deluje kao grof iz Burgundije

Švajcarska - midara i to je to

Kipar - Bugarka je sofisticirana gospođica naspram ovog đubreta koga bi bilo neprijatno da pusti i prodavac točenog sladoleda u Sutomoru van sezone

Austrija - sasvim ok, solidno interesantno, solidno tripozno i dovoljno prijemčivo za ES, šteta što frajer nije bolji

Letonija - vrlo dobro, neka letonska Ramonda koja ne udara tako jako ali ne bih imao ništa protiv da ovako nešto poslušam i redovnije

Danska - zasluženo jedan od favorita, pesma jeste kompoziciono neka eurosong sigurica ali sve je na svom mestu, ništa wow ali dobar nastup, adekvatan glas, stas i es vibracija, mogu da vidim ovo kao pobednika iako bi to bio suviše siguran izbor

Australija - only form no substance, sve kao uredno, a bukvalno ne izaziva ni jednu emociju, ni negativnu, kamoli pozitivnu

Ukrajina - ovde već kreće da mi pada koncentracija, ovo je valjda bilo ok, prilagođeno ES templateu, malo operski vokal, malo engleski, malo lokalni jezik, iznad proseka, a ujedno i prosek

Velika Britanija - najveće đubre ovog polufinala uz Jermeniju, Kipar i Bugarsku, samo na retard foru umesto na prčanj foru

Albanija - patetična pljeskavica sa svim prilozima, sa mnogo svih priloga, prva dva zalogaja ok, posle ostatak baciš sa gađenjem

Malta - ima potencijal ali nešto nedostaje, u svakom slučaju u ovoj konkurenciji sasvim korektno

Norveška - isto jedan od favorita, pesma ima bukvalno jedan rif ali nekako je dobro spakovano za ovu prigodu, pevač je harizmatičan i baš prirodno deluje kao showman za razliku od mase ovde, naravno nije nikakvo čudo ili nešto što će se pamtiti ali gornji deo tabele svakako, neka aston vila

• Thanks 1
Posted
18 minutes ago, BattleBender said:

*Kako su ispred nas po odds

Gledaj sanse za pobedu umesto pozicije. Izmedju 5% i 1% nema neke razlike iako tehnicki ovi prvi imaju 5x vecu sansu.