Klotzen Posted April 17 Posted April 17 Ne uništava nas ESC što se tiče režije nego RTS koji pojma nema o tome. ESC će da ti odbije nešto što je tehnički neizvodivo ili nebezbedno ali to koji će kadar kada da bude je isključivo naša greška. Imaš dosta nastupa koji govore da ESC dopušta 100% režiju od strane samih zemalja. Da ne nabrajam mnogo primere Svi finski nastupi su identični onima sa njihovog nacionalnog finala a tu je i Bambie Thug koja je imala pravi mali film od nastupa.
Helena Posted April 18 Posted April 18 3 hours ago, Klotzen said: Ne uništava nas ESC što se tiče režije nego RTS koji pojma nema o tome. ESC će da ti odbije nešto što je tehnički neizvodivo ili nebezbedno ali to koji će kadar kada da bude je isključivo naša greška. Imaš dosta nastupa koji govore da ESC dopušta 100% režiju od strane samih zemalja. Da ne nabrajam mnogo primere Svi finski nastupi su identični onima sa njihovog nacionalnog finala a tu je i Bambie Thug koja je imala pravi mali film od nastupa. Kako u Beogradu znaju, a tamo ne? Konstrakta je bila bolja u Beogradu, Luka Blek je bio bolji u Beogradu, a Teyadoru su baš urnisali na ESC ESC fanovi pišu da je do njihove režije bilo, ne do nas. Da žele da naprave raznoliko, da im se vidi vina etc
McLeod Posted April 19 Posted April 19 Konstrakta je bila bolja ovde jer je bila u Italiji koja je najgora Evrovizija ikada jer je morala da ima ono mehanicko sunce koje ne radi. Evrovizija zahteva wide kadrove i kadrove bine, to je tacno ali ti racunas s tim i uklopis ostatak. Svedska, Finska i jos mnoge zemlje imaju preslikan nastup jer sve to imaju u vidi a nama po obicaju treba 10 godina da naucimo
Helena Posted Sunday at 04:11 PM Posted Sunday at 04:11 PM Ipak uživo najbolje, sve pršti od energije.
Klotzen Posted Sunday at 05:10 PM Posted Sunday at 05:10 PM Meni je ovo meh, čisto da ne može da se kaže da RTS nije mrdnuo prstom. Verzija sa PZE je najbolja, samo treba da je zategnu.
40Wins Posted Sunday at 09:03 PM Posted Sunday at 09:03 PM On 4/16/2026 at 10:21 AM, McLeod said: U dva benda 😄 Rekao sam vec da mu je drugi ozbiljniji. Recimo ja sam ga primetio na Buntu. Koliko sam razumeo uglavnom on stoji iza tekstova i aranzmana u oba benda. Tu je mnogo bolji nego kao pevac realno. Pod hitno da se posveti jednom projektu, inace ce na svakom ostati prosek i nedorecen. Steta sto nije malo bolji vokalni performer, bili bi u top5 lagano.
Helena Posted Monday at 06:24 PM Posted Monday at 06:24 PM Hm, meni se sad dopada i ova verzija 🥳 Što se pak tiče vokala, ne znam, ali onaj vrisak ne može mnogo ljudi da izvede. A ako je on (ili oni) radio orkestraciju i aranžman, to je sasvim dovoljno za uspešnog muzičara. Vidim da prateće pevaju četiri devojke, sad, ne znam tačno pravila, jel dozvoljeno da ih bude šest na sceni sa nasnimljenim vokalima?
McLeod Posted Monday at 06:38 PM Posted Monday at 06:38 PM Nebitno je da li uzivo pevaju ili su nasnimljeni, 6 ljudi maksimalno moze da bude na sceni.
Helena Posted Monday at 07:10 PM Posted Monday at 07:10 PM Pa jel nisu kaznili Doris sa Magdalenom zbog nekog viška nasnimljenih glasova, ne sećam se tačno, ali su joj oduzeli neke bodove zbog toga?
McLeod Posted Tuesday at 06:13 AM Posted Tuesday at 06:13 AM To je drevna proslost, pre korone su promenjena pravila oko snimljenih pratecih vokala. Danas svako ima snimak koji ide, Bugarka na primer ima celu pesmu. Postoji cini mi se pravilo oko jacine i koje sve efekte mozes da koristis, ali ne mogu sad da trazim. Uglavnom, kao sto je Konstrakta imala pratioce koji nisu otvarali usta, moze svako. Samo ne sme da bude vise od sest ljudi na sceni i to je jedino pravilo. 1
DameTime Posted Tuesday at 08:02 AM Posted Tuesday at 08:02 AM ^ Da, ja sam takođe mislila da ima neko ograničenje oko bek vokala, ali su "olabavili" pravila pre par godina. Ne verujem da će tu imati problem. On 4/26/2026 at 11:03 PM, 40Wins said: Pod hitno da se posveti jednom projektu, inace ce na svakom ostati prosek i nedorecen. Steta sto nije malo bolji vokalni performer, bili bi u top5 lagano. On vokalno jeste prilično jak, slušala sam i neke strane vocal coacheve koji su oduševljeni njegovom tehnikom. Mnogo je teško krenuti iz šapata, preko chest voicea, popeti se za oktavu, pa preći u vrištanje i onaj growl na kraju.
McLeod Posted Tuesday at 08:07 AM Posted Tuesday at 08:07 AM Nije on los pevac, ali siri se preko gubera i nema najbolju tehniku. To je vidljivo kad pokusava stvari koje su teske za izvesti. Ali pesma bolje zvuci sada jer su on i decko koji peva tercu nasli harmoniju. Drugi glas je mozda i veci problem.
Klotzen Posted Tuesday at 11:57 AM Posted Tuesday at 11:57 AM To troje što si stavila su lovci na subscribere. Njima su sve pesme super. Ova pesma hvata na emocije koje on plasira i na eksploziju istih u pevanju u zadnjih 30 sekundi. Sve ostalo je prosek. Mislim da će kod publike dobro proći ali žiri će ga ignorisati.
40Wins Posted Tuesday at 12:34 PM Posted Tuesday at 12:34 PM 4 hours ago, DameTime said: On vokalno jeste prilično jak, slušala sam i neke strane vocal coacheve koji su oduševljeni njegovom tehnikom. Mnogo je teško krenuti iz šapata, preko chest voicea, popeti se za oktavu, pa preći u vrištanje i onaj growl na kraju. Jebem li ga, ja mislim da nije bas jaci pevac, ali jeste skolovan i to mu je prednost, jer ako ga RTS supportuje sa nekim ozbiljnim trenerima moze da se podigne na visi nivo. Svakako za basic publiku, njima ce delovati da je tanak, ali harizma mu je na milion, plus je on pisao pesmu. Ocekujem da smo u TOP 7.
Stiletto Posted Tuesday at 12:55 PM Posted Tuesday at 12:55 PM Bem li ga, po kladionicama su tek 23 trenutno, čak je i Lelek sedam mesta ispred. Da ne govorim o Bugarki Dari Bangarangi. A tek gde su favoriti... Što kaže @Klotzen sahraniće ih glasanje žirija, od publike će dobiti poene.
McLeod Posted Tuesday at 01:02 PM Posted Tuesday at 01:02 PM Kvote za pobednika nisu relevantne. Odnosno imas grupe zemalja sa istim kvotama tipa 50, 100, 150, 200+. I tu je 20 od 35 zemalja. Ovo ostalo ima razlika od kladionice do kladionice. Mnogo je bolje da vidis gde se rangiramo u polufinalu.
MilošVB Posted Tuesday at 01:03 PM Posted Tuesday at 01:03 PM Meni je Danska najbolja ove godine. Originalnija mi je od Finska, koja je nekako zicer pesma, iako svakako dobra. 1
Helena Posted Tuesday at 04:48 PM Posted Tuesday at 04:48 PM 4 hours ago, 40Wins said: Jebem li ga, ja mislim da nije bas jaci pevac, ali jeste skolovan i to mu je prednost, jer ako ga RTS supportuje sa nekim ozbiljnim trenerima moze da se podigne na visi nivo. Svakako za basic publiku, njima ce delovati da je tanak, ali harizma mu je na milion, plus je on pisao pesmu. Ocekujem da smo u TOP 7. Wow, hrabro. Ja tipujem oko 20. mesta. Nema veze, vidim da im je Vox Populi naklonjen. Potpisani su kao Lavina, sad ko je šta radio, ne znam. Meni je najjača impresija (pored vriska) hor, koji je fenomenalan. Generalno, pesma mi je super, nastup još bolji.
DameTime Posted Tuesday at 05:20 PM Posted Tuesday at 05:20 PM 5 hours ago, Klotzen said: To troje što si stavila su lovci na subscribere. Njima su sve pesme super. Blago tebi, ja za ovu dvojicu prvi put čula, jedinu žensku znam kao vocal coach-a čije sam analize slušala ranije 😁 4 hours ago, 40Wins said: Jebem li ga, ja mislim da nije bas jaci pevac, ali jeste skolovan i to mu je prednost, jer ako ga RTS supportuje sa nekim ozbiljnim trenerima moze da se podigne na visi nivo. Svakako za basic publiku, njima ce delovati da je tanak, ali harizma mu je na milion, plus je on pisao pesmu. Ocekujem da smo u TOP 7. Imam neki osećaj da možemo da se prikrademo u vrh... Da će pesma rasti kako se takmičenje približava, što se kaže late bloomer.
Helena Posted Tuesday at 05:24 PM Posted Tuesday at 05:24 PM Ovaj srednji je vrlo detaljno uradio pripremu, gledala sam ga i ranije. Deluje mi iskreno. Ma kida Lavina bre, šta me briga za žiri i plasman
40Wins Posted Tuesday at 08:38 PM Posted Tuesday at 08:38 PM 3 hours ago, Helena said: Wow, hrabro. Ja tipujem oko 20. mesta. Pristrasan sam jer se prisecam tajnog štovanja HIMa u srednješkolskim danima, pa mi je drago da imamo nekog našeg ljubavnog metalca. 3 hours ago, DameTime said: Imam neki osećaj da možemo da se prikrademo u vrh... Da će pesma rasti kako se takmičenje približava, što se kaže late bloomer. Ima jake emocije u pesmi, momci su mladi i lepi, baš očekujem visok plasman.
Recommended Posts