Jump to content

Evrovizija / Eurosong

Drug Crni

Recommended Posts

eurovision-2025-semi-finals-draw.jpg

Mi smo u drugom polufinalu, nastupamo u drugom delu, ok konačno malo sreće u žrebu i za nas. Grčka i Finska će imati dobre pesme oni će sigurno u finale, Luksemburg i Irska će imati ok pesme, ništa specijalno. CG teško da će proći u finale. Estonija će imati interesantnu pesmu koju je teško proceniti jer će mnogo zavisiti od nastupa, ako ga dobro osmisli ide sigurno u finale. Za ove ostale za sada ne znamo ništa.

A da ćemo i ove godine pričati o Finskoj pesmi pogledajte ovde :

Definitivno će biti vruća tema. Videćemo šta će joj biti dozvoljeno na ESC.

Izrael šalje Yuval Raphael na ESC. Još se ne zna pesma ali možemo pretpostaviti da će biti o masakru na onom koncertu 07.10. u Izraelu prošle godine. Naime ona je bila na tom konceru, sakrila se u jednom bunkeru sa 40 drugih ljudi, tamo su na kraju ipak upali HAMAS-ovci i pucali i bacali bombe na njih. Ranjena je na dva mesta ali je sa 11 drugih preživela masakr. Ostalih 29 nisu bili te sreće.

Biće interesantno da vidimo kako će njoj da zvižde jer je neko ko je preživeo masakr. Sa druge strane očigledno je Izrael zamerio ESC što nisu više stali u zaštitu prošlogodišnje predstavnice pa teraju inat i guraju ponovo politiku. Definitivno će biti magnet za publiku pa možemo reći i da je ona 100% u finalu.

On 1/27/2025 at 9:34 PM, Klotzen said:

Izašle su pesme za PZE 25. Dosta tanko ako pričamo u ulasku u finale no treba to videti sa stageom kako će izgledati. Ove godine nema kvalitetne pesme koja bi bila dobra za ESC tako da ćemo verovatno slati neko od ponuđenih lakih štiva.

Meni lično najlepša pesma je Lensy "Hvala ti" ali to nije za ESC. Fali joj neki upadljiv deo da privuče dovoljno pažnje da dobije glasove da uđe u finale tako da po meni nije materijal za ESC no svaka čast ovoj devojci. Da naša sramota bude još veća ovo je bila rezervna pesma koja je prošla u 1/2 zato što smo imali dva odustajanja i dve diskfalifikacije.

Najviše pažnje je privukla Mimi Mercedes "Turbo Žurka" brz tempo, tekst "plićak" ali je catchy, ima i mali etno deo. Sve u svemu ovo jeste nešto što ima prođu na ESC ali će biti teško tu osmiliti stage.

Zatim idu Harem Girls "Aladin" strofa je interesantna ali je refren dosta tanak, ima prostora za dobar stage, sudeći po slici verovatno nešto ludo i planiraju.

Dosta pažnje je privukla i tam "Durum Durum" meni lično se pesma ne sviđa a mislim i da definitinvo nije za ESC, nadam se da je kupila preglede i da ovo neće pobediti.

Neočekivano je dosta gledana i Ivana Štrbac "La La La", dosta interesantna pesma ali joj fali neki momenat da digne pesmu.

Od ostalih pesama postoji jedna koja mi deluje dosta dobro Vukajla "Mask" doduše čini mi se da je zvuk u pesmi sjeban jer se slabo razume pevanje. No ova pesma može uz dobar stage da privuče pažnju.

Tu je i Nataša Kojić "Up and Down" tekst je plićak ali brz tempo i catchy refren nisu loši. Ovde bi mogao i dobar dance nastup da se ukomponuje pa da to izgleda i atraktivno za gledanje.

Princ me je razočarao, lepa je pesma ali to nije za ESC, prošla je bila mnogo bolja. Filari sve gori i gori, Biber su dobri ali nije to za ESC. Mila takođe može da dobije pohvalu pa da je vidimo narednih godina sa nečim boljim.  Bojana x David manje više ista priča kao prošle godine, moraće dobrano da poboljšaju nastup da ostave bolji utisak.

Ostali su failovali ili mislim da su tu samo da se promovišu.

Sve je katastrofa, bukvalno šta god da pošaljemo ne gine nam druga polovina tabele. Ako se uopšte plasiramo u finale.

Mimi Mercedes napravila pesmu za Balkan, generalno smara više kombinacija repa i etno melosa.

Meanwhile, mislim da će ovo biti najjača Dora u poslednjih par godina. Nemaju samo jednog izrazitog favorita, više pesama će se tu boriti za pobedu i plasman na ESC.

• Like 1

10 hours ago, DameTime said:

Sve je katastrofa, bukvalno šta god da pošaljemo ne gine nam druga polovina tabele. Ako se uopšte plasiramo u finale.

Mimi Mercedes napravila pesmu za Balkan, generalno smara više kombinacija repa i etno melosa.

Meanwhile, mislim da će ovo biti najjača Dora u poslednjih par godina. Nemaju samo jednog izrazitog favorita, više pesama će se tu boriti za pobedu i plasman na ESC.

Dora je prošle godine dobila takvu šamarčinu da su morali da menjaju pristup. Mi nažalost dok jednom ne puknemo u 1/2 ćemo imati ovu ekipu koja po meni guši takmičenje nekim svojim ukusom. Evo ova mala Lensy je bila izvan 32 pesme za PZE pa me živo interesuje kaji idiot je odlučio da su Tanja Banjanin i recimo ovaj Gifts and roses koji svake godine učestvuju iako uvek imaju krš pesme da i ove dobiju priliku sa krš pesmom a da ova mlada dama koja će sigurno na kraju biti u top 10 ne dobije priliku da nastupi. Njihove pesme neće niko zapamtiti a ova će se sigurno vrteti na radiju. Očigledno je namerno izbačena kako bi u finale mogli da proguraju svoje pulene koji tu dolaze samo da se promovišu. E to moramo da iskorenimo i da to postane mesto samo za one sa ozbiljnim pesmama za ESC. Gledao sam Finske pesme tu koja god bude izabrana nema blama, sve su dobre i tako ispliva suvi kvalitet zbog kojih su Finci u vrhu zadnjih godina.

Što se tiče Dore ona je ove godine jedno 3 klase iznad PZE. Ja bih pristao da 5. tamo predstavlja nas. Posebno mi je interesantna ova :

Ovo sa dobro osmišljenim stage-om je za top 10 na ESC. Jedino mi ne pada na pamet kako to uraditi da dobro izgleda na stage-u. Ali sama ideja narodnjačkog refrena na engleskom je odlična i dobro zvuči. Naravno znam da su favoriti Magazin i da će najverovatnije pobediti ali mislim da je to greška. Ja bi slao ovo, EoT ili Ogenj ko od njih bude bolje zvučao + izgledao na bini. No možda i Magazin razvali u live-u pa da ih ne otpisujemo nepravedno. Stari su to asovi i imaće sigurno podršku starijih gledalaca a verovatno i žirija.

• Like 1

On 1/28/2025 at 8:44 PM, Klotzen said:

A da ćemo i ove godine pričati o Finskoj pesmi pogledajte ovde :

Definitivno će biti vruća tema. Videćemo šta će joj biti dozvoljeno na ESC.

pesma je sranje, steta sto se prosle godine ona i Kaarija nisu takmicili sa svojom pesmom, vrv bi osvojili. 

Meni je sve do sada razocarenje. U Norveskoj ce verovatno da pobedi Vigvam, ali i to je tanka pesma objektivno, dated. Erika bas razocaravajuce, ocekivao sam nesto kvalitetnije, bice sigurno provokativno i dobro ce proci (ako ode), ali tanko.

Meni je Dora totalni mid. Ima par ok pesama, ali nece videti finale ko god da im ode, ponovo. Jedino sto su naucili od prosle godine je da puste mladje ljude i da imaju manje smaraca, ali je sve mid.

• 2 weeks later...

PZE pomeren za par dana unazad.

Umesto dva polufinala 25. i 27. februara i finala 1. marta novi datumi su polufinala 25. i 26. februara a finale 28. februara.

Uprpili se na RTS da prave finale da dan protesta u Nišu. Niko ih ne bi gledao (a ni glasao preko SMS-a, propade zarada).

Traži se isključenje Mimi Mercedez zbog uvrede ženama :

https://www.sd.rs/vip/urbano/oglasila-se-olivera-kovacevic-povodom-poziva-na-diskvalifikaciju-mimi-mercedes-sa-pze-2025-02-19

Mislim da će ovo RTS iskulirati rutinski. Primetih da RTS kupuje preglede za Princ-a. Pojavljuje mi se kao sponsored video. Biće ovde još skandala. Voleo bih da se neko pojavi na bini sa crvenim rukavicama da ih malo prodrma 🙂

13 hours ago, Stiletto said:

PZE pomeren za par dana unazad.

Umesto dva polufinala 25. i 27. februara i finala 1. marta novi datumi su polufinala 25. i 26. februara a finale 28. februara.

Uprpili se na RTS da prave finale da dan protesta u Nišu. Niko ih ne bi gledao (a ni glasao preko SMS-a, propade zarada).

Koliko sam ja shvatila, ti SMS glasovi su išli u humanitarne svrhe, ako nisu lagali, a i nije neka svota tj broj tih glasova.

4 hours ago, Klotzen said:

Traži se isključenje Mimi Mercedez zbog uvrede ženama :

https://www.sd.rs/vip/urbano/oglasila-se-olivera-kovacevic-povodom-poziva-na-diskvalifikaciju-mimi-mercedes-sa-pze-2025-02-19

Mislim da će ovo RTS iskulirati rutinski. Primetih da RTS kupuje preglede za Princ-a. Pojavljuje mi se kao sponsored video. Biće ovde još skandala. Voleo bih da se neko pojavi na bini sa crvenim rukavicama da ih malo prodrma 🙂

Imam utisak da je Mimi ovde kolateralna šteta, to je intervju od pre par godina, a slično misli 90% posto Srba.

Mislim da udaraju na RTS, što pozdravljam.