Klotzen Posted January 28 Share Posted January 28 Mi smo u drugom polufinalu, nastupamo u drugom delu, ok konačno malo sreće u žrebu i za nas. Grčka i Finska će imati dobre pesme oni će sigurno u finale, Luksemburg i Irska će imati ok pesme, ništa specijalno. CG teško da će proći u finale. Estonija će imati interesantnu pesmu koju je teško proceniti jer će mnogo zavisiti od nastupa, ako ga dobro osmisli ide sigurno u finale. Za ove ostale za sada ne znamo ništa. A da ćemo i ove godine pričati o Finskoj pesmi pogledajte ovde : Definitivno će biti vruća tema. Videćemo šta će joj biti dozvoljeno na ESC. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klotzen Posted January 29 Share Posted January 29 Izrael šalje Yuval Raphael na ESC. Još se ne zna pesma ali možemo pretpostaviti da će biti o masakru na onom koncertu 07.10. u Izraelu prošle godine. Naime ona je bila na tom konceru, sakrila se u jednom bunkeru sa 40 drugih ljudi, tamo su na kraju ipak upali HAMAS-ovci i pucali i bacali bombe na njih. Ranjena je na dva mesta ali je sa 11 drugih preživela masakr. Ostalih 29 nisu bili te sreće. Biće interesantno da vidimo kako će njoj da zvižde jer je neko ko je preživeo masakr. Sa druge strane očigledno je Izrael zamerio ESC što nisu više stali u zaštitu prošlogodišnje predstavnice pa teraju inat i guraju ponovo politiku. Definitivno će biti magnet za publiku pa možemo reći i da je ona 100% u finalu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted January 30 Share Posted January 30 On 1/27/2025 at 9:34 PM, Klotzen said: Izašle su pesme za PZE 25. Dosta tanko ako pričamo u ulasku u finale no treba to videti sa stageom kako će izgledati. Ove godine nema kvalitetne pesme koja bi bila dobra za ESC tako da ćemo verovatno slati neko od ponuđenih lakih štiva. Meni lično najlepša pesma je Lensy "Hvala ti" ali to nije za ESC. Fali joj neki upadljiv deo da privuče dovoljno pažnje da dobije glasove da uđe u finale tako da po meni nije materijal za ESC no svaka čast ovoj devojci. Da naša sramota bude još veća ovo je bila rezervna pesma koja je prošla u 1/2 zato što smo imali dva odustajanja i dve diskfalifikacije. Najviše pažnje je privukla Mimi Mercedes "Turbo Žurka" brz tempo, tekst "plićak" ali je catchy, ima i mali etno deo. Sve u svemu ovo jeste nešto što ima prođu na ESC ali će biti teško tu osmiliti stage. Zatim idu Harem Girls "Aladin" strofa je interesantna ali je refren dosta tanak, ima prostora za dobar stage, sudeći po slici verovatno nešto ludo i planiraju. Dosta pažnje je privukla i tam "Durum Durum" meni lično se pesma ne sviđa a mislim i da definitinvo nije za ESC, nadam se da je kupila preglede i da ovo neće pobediti. Neočekivano je dosta gledana i Ivana Štrbac "La La La", dosta interesantna pesma ali joj fali neki momenat da digne pesmu. Od ostalih pesama postoji jedna koja mi deluje dosta dobro Vukajla "Mask" doduše čini mi se da je zvuk u pesmi sjeban jer se slabo razume pevanje. No ova pesma može uz dobar stage da privuče pažnju. Tu je i Nataša Kojić "Up and Down" tekst je plićak ali brz tempo i catchy refren nisu loši. Ovde bi mogao i dobar dance nastup da se ukomponuje pa da to izgleda i atraktivno za gledanje. Princ me je razočarao, lepa je pesma ali to nije za ESC, prošla je bila mnogo bolja. Filari sve gori i gori, Biber su dobri ali nije to za ESC. Mila takođe može da dobije pohvalu pa da je vidimo narednih godina sa nečim boljim. Bojana x David manje više ista priča kao prošle godine, moraće dobrano da poboljšaju nastup da ostave bolji utisak. Ostali su failovali ili mislim da su tu samo da se promovišu. Sve je katastrofa, bukvalno šta god da pošaljemo ne gine nam druga polovina tabele. Ako se uopšte plasiramo u finale. Mimi Mercedes napravila pesmu za Balkan, generalno smara više kombinacija repa i etno melosa. Meanwhile, mislim da će ovo biti najjača Dora u poslednjih par godina. Nemaju samo jednog izrazitog favorita, više pesama će se tu boriti za pobedu i plasman na ESC. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klotzen Posted January 30 Share Posted January 30 10 hours ago, DameTime said: Sve je katastrofa, bukvalno šta god da pošaljemo ne gine nam druga polovina tabele. Ako se uopšte plasiramo u finale. Mimi Mercedes napravila pesmu za Balkan, generalno smara više kombinacija repa i etno melosa. Meanwhile, mislim da će ovo biti najjača Dora u poslednjih par godina. Nemaju samo jednog izrazitog favorita, više pesama će se tu boriti za pobedu i plasman na ESC. Dora je prošle godine dobila takvu šamarčinu da su morali da menjaju pristup. Mi nažalost dok jednom ne puknemo u 1/2 ćemo imati ovu ekipu koja po meni guši takmičenje nekim svojim ukusom. Evo ova mala Lensy je bila izvan 32 pesme za PZE pa me živo interesuje kaji idiot je odlučio da su Tanja Banjanin i recimo ovaj Gifts and roses koji svake godine učestvuju iako uvek imaju krš pesme da i ove dobiju priliku sa krš pesmom a da ova mlada dama koja će sigurno na kraju biti u top 10 ne dobije priliku da nastupi. Njihove pesme neće niko zapamtiti a ova će se sigurno vrteti na radiju. Očigledno je namerno izbačena kako bi u finale mogli da proguraju svoje pulene koji tu dolaze samo da se promovišu. E to moramo da iskorenimo i da to postane mesto samo za one sa ozbiljnim pesmama za ESC. Gledao sam Finske pesme tu koja god bude izabrana nema blama, sve su dobre i tako ispliva suvi kvalitet zbog kojih su Finci u vrhu zadnjih godina. Što se tiče Dore ona je ove godine jedno 3 klase iznad PZE. Ja bih pristao da 5. tamo predstavlja nas. Posebno mi je interesantna ova : Ovo sa dobro osmišljenim stage-om je za top 10 na ESC. Jedino mi ne pada na pamet kako to uraditi da dobro izgleda na stage-u. Ali sama ideja narodnjačkog refrena na engleskom je odlična i dobro zvuči. Naravno znam da su favoriti Magazin i da će najverovatnije pobediti ali mislim da je to greška. Ja bi slao ovo, EoT ili Ogenj ko od njih bude bolje zvučao + izgledao na bini. No možda i Magazin razvali u live-u pa da ih ne otpisujemo nepravedno. Stari su to asovi i imaće sigurno podršku starijih gledalaca a verovatno i žirija. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted January 30 Share Posted January 30 Meni je Magazin top, jedina pesma koja mi je ušla na plejlistu. Pokidaće Lorena to uživo. Iskreno, na njihovom mestu posle Baby Lasagne ne bih slala ništa što ima etno priču. Link to comment Share on other sites More sharing options...
40Wins Posted January 31 Share Posted January 31 On 1/28/2025 at 8:44 PM, Klotzen said: A da ćemo i ove godine pričati o Finskoj pesmi pogledajte ovde : Definitivno će biti vruća tema. Videćemo šta će joj biti dozvoljeno na ESC. pesma je sranje, steta sto se prosle godine ona i Kaarija nisu takmicili sa svojom pesmom, vrv bi osvojili. Link to comment Share on other sites More sharing options...
McLeod Posted January 31 Share Posted January 31 Meni je sve do sada razocarenje. U Norveskoj ce verovatno da pobedi Vigvam, ali i to je tanka pesma objektivno, dated. Erika bas razocaravajuce, ocekivao sam nesto kvalitetnije, bice sigurno provokativno i dobro ce proci (ako ode), ali tanko. Meni je Dora totalni mid. Ima par ok pesama, ali nece videti finale ko god da im ode, ponovo. Jedino sto su naucili od prosle godine je da puste mladje ljude i da imaju manje smaraca, ali je sve mid. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klotzen Posted January 31 Share Posted January 31 Jedna lepa stvar vezana za nas je da su neki od ovih što rade reakcije podržali studente, lep gest. Od poznatijih Cinan sa wiwiblogs. Link to comment Share on other sites More sharing options...
McLeod Posted January 31 Share Posted January 31 I Svenky iz Hrvatske Link to comment Share on other sites More sharing options...
McLeod Posted February 3 Share Posted February 3 Meni nije dobro od toga sta su Slovenci uradili. Trejd Doncica za Dejvisa je razuman u poredjenju sa ovim. Rai bi im doneo najbolji plasman ikad ako ne pobedu, oni salju ovo sranje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jurgen Posted Monday at 06:56 PM Share Posted Monday at 06:56 PM Ja znam kome ide moj glas u velikom finalu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klotzen Posted Monday at 09:13 PM Share Posted Monday at 09:13 PM Karija u publici navija za njega 🙂 Živo me interesuje kako će ovo Italijani da dožive i koliko bodova će mu dati. Za sada je dosta tanka ponuda na ESC tako da ovo bez problema završava u top 10. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted Wednesday at 07:54 PM Share Posted Wednesday at 07:54 PM Kakva reakcija publike na ovu pesmetinu je i dalje prisutna! Meanwhile kod nas... Hehe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stiletto Posted Thursday at 10:23 AM Share Posted Thursday at 10:23 AM PZE pomeren za par dana unazad. Umesto dva polufinala 25. i 27. februara i finala 1. marta novi datumi su polufinala 25. i 26. februara a finale 28. februara. Uprpili se na RTS da prave finale da dan protesta u Nišu. Niko ih ne bi gledao (a ni glasao preko SMS-a, propade zarada). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klotzen Posted Thursday at 07:19 PM Share Posted Thursday at 07:19 PM Traži se isključenje Mimi Mercedez zbog uvrede ženama : https://www.sd.rs/vip/urbano/oglasila-se-olivera-kovacevic-povodom-poziva-na-diskvalifikaciju-mimi-mercedes-sa-pze-2025-02-19 Mislim da će ovo RTS iskulirati rutinski. Primetih da RTS kupuje preglede za Princ-a. Pojavljuje mi se kao sponsored video. Biće ovde još skandala. Voleo bih da se neko pojavi na bini sa crvenim rukavicama da ih malo prodrma 🙂 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stiletto Posted Thursday at 11:09 PM Share Posted Thursday at 11:09 PM 3 hours ago, Klotzen said: Voleo bih da se neko pojavi na bini sa crvenim rukavicama da ih malo prodrma 🙂 Ovo ako se i desi na TV nećeš videti, koliko čujem već je stigla direktiva da prenos ide minut odloženo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helena Posted Thursday at 11:52 PM Share Posted Thursday at 11:52 PM 13 hours ago, Stiletto said: PZE pomeren za par dana unazad. Umesto dva polufinala 25. i 27. februara i finala 1. marta novi datumi su polufinala 25. i 26. februara a finale 28. februara. Uprpili se na RTS da prave finale da dan protesta u Nišu. Niko ih ne bi gledao (a ni glasao preko SMS-a, propade zarada). Koliko sam ja shvatila, ti SMS glasovi su išli u humanitarne svrhe, ako nisu lagali, a i nije neka svota tj broj tih glasova. 4 hours ago, Klotzen said: Traži se isključenje Mimi Mercedez zbog uvrede ženama : https://www.sd.rs/vip/urbano/oglasila-se-olivera-kovacevic-povodom-poziva-na-diskvalifikaciju-mimi-mercedes-sa-pze-2025-02-19 Mislim da će ovo RTS iskulirati rutinski. Primetih da RTS kupuje preglede za Princ-a. Pojavljuje mi se kao sponsored video. Biće ovde još skandala. Voleo bih da se neko pojavi na bini sa crvenim rukavicama da ih malo prodrma 🙂 Imam utisak da je Mimi ovde kolateralna šteta, to je intervju od pre par godina, a slično misli 90% posto Srba. Mislim da udaraju na RTS, što pozdravljam. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klotzen Posted 2 hours ago Share Posted 2 hours ago Danas sam malo uz kaficu posvetio pažnju PZE, pogledah ponovo ove najgledanije, proverio sam da vidim reakcije nažalost nema ih mnogo na YT što sluti da i drugi misle da je PZE ove godine jako tanak. To je i moje mišljenje i mislim da ćemo opet biti na ivici plasmana u finale mada ako bi neke pesme uradile malo bolji staging onda mislim da bi mogli da budemo negde oko 5-6 mesta u našem polufinalu. Najgledaniji video na YT : 1. Mimi Mercedez 1 milion 2. Princ 574k 3. Bojana i David 362k 4. Harem Girls 344k 5. Kojić 301k 6. Tam 256k Postoji sajt Eurovisionworld https://eurovisionworld.com/national/serbia/pesma-za-evroviziju-25 koji je dosta posećen i gde ljudi ocenjuju pesme u nacionalnim takmičenjima. Mnogi ovaj sajt znaju zbog kvota za klađenje ali ima i ovo što je dobra stvar za ona takmičenja na koje se ne može kladiti kao što je naše. Ocene su od 1 do 5 i tu je situacija sledeća : 1. Vukayla 4,7 2. Mimi Mercedez 4,6 3. Bojana i David 4,5 4. Tam 4,5 5. Harme Girls 4,3 6. Ivana Štrbac 4,1 Ovo je moje mišljenje šta možemo očekivati od ovih na ESC : 1. grupa su Mimi i Vukayla. Mislim da su ovo pesme koje mogu proći u finale. U samom finalu Mimi će biti negde u sredini a kod Vukayle je teško proceniti jer nemam ideju za nastup za tu pesmu, ako bi to bilo nešto atraktivno možda bi mogla i u top 10 a ako bude sama na bini ili nešto u tom fazonu onda donji deo tabele. 2. grupa su Bojana i David i Harem Girls ovde mnogo zavisi od nastupa ali znamo da će i jedni i drugi imati makar interesantan nastup. B&D su i prošli put igrali na bini ako to unaprede to će dići pesmu značajno i tada bi bili materijal za finale, ako to bude nešto kao prošli put onda bi ovo moglo i ostati u 1/2. Harem Girls će imati nastup kao Drag Queens i to će sigurno biti nešto interesantno a da li će biti atraktivno videćemo. Obe pesme imaju neki svoj šmek tako da sigurno neće biti nešto što se zaboravi posle 10 minuta. Mislim da su šanse Haremki vrlo male zbog mentaliteta prosečnog gledaoca no možda ako nastup bude odličan nešto i urade. 3. grupa su Tam i Princ koji imaju vrlo dobre pesme ali bojim se da je ovo prilično dosadno prosečnom gledaocu. Princ je prošli put imao intersantan nastup tako da može na taj način da digne pesmu ali ako to ne bude baš dobro ja mislim da bi ove dve pesme sigurno ispale u 1/2 ESC. Ivana i Kojića moraju da imaju spektakularan nastup da bi nadomestili manjkavosti svojih pesama, ne poznajem dovoljno te ljude da bih i pretpostavio njihove nastupe tako da neka oni budu svi u 4. grupi i tu bih dodao Maju Nikolić koja najavljuje spektakl pa ajde da je ispoštujemo mada verovatno laže da privuče pažnju. Od ostalih pohvale idu Lensy i Biber ali to nije za ESC ni u kakvom scenariju. Što se tiče očekivanja ko će pobediti mislim da će to biti Mimi Mercedez. Ali kao što sam gore rekao mislim da Vukayla ima takođe šansu ali mora da uradi dobar staging. Naime kod žirija će verovatno pobediti Princ ili Vukajla ali Mimi tu neće biti nisko jer nije antipatična kao Breskvica pa je neće baš uništiti ovi iz žirija. Međutim ove godine se poeni publike dele drugačije. Naime ako žiri ide standardno 12-10-8-7.....1 to je ukupno 58 bodova. Publika isto daje 58 bodova ali se poeni dele na osnovu procenta dobijenih glasova. Očekuje se da će Mimi tu izdominirati i ako recimo dobije 30% to je 17 poena što joj može biti dovoljno čak i da je žiri stavi an 4-5 bodova. Zato Vukayla mora imati atraktivan nastup da što manje smanji tu prednost Mimi kod publike da bi sa 12 ili 10 poena od žirija mogla da pobedi. Ovi ostali će biti osakaćeni ili od žirija ili od publike tako da ne vidim kako mogu do pobede osim ako bi neko imao neki spektakularan nastup da nas sve baci u nesvest kao Konstrakta onomad. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zvezdinho Posted 2 hours ago Share Posted 2 hours ago Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts