Jump to content

NBA 2022/23 b2b ili problemi u raju?


Miki28 Teoljub

Recommended Posts

Kada se porede Bron i Stef jedna stvar se ne uzima u obzir - kako su došli u ligu. Lebron je odmah vidjen kao prospekt, naslednik Kobea i MJ-a, dok je za Stefa izveštaj skauta glasio da je suviše nizak, ne može da izdrži kontakt igru i da će mu šut biti "nepouzdan". I kao takav izgradio je legacy u franšizi koja ga je draftovala i ispisao istoriju košarke. Bron i ima argumente na svojoj strani, ali Durant ne može ni pod razno u priču sa nekim od njih dvojice. Može da deli 3. mesto sa Kandžom. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

9 hours ago, Horium said:

 

Uini, da si ti FO Knicksa, sta bi uradio? Mislim, u sledecih par godina, ne nuzno u ovom trejd prozoru?

 

Ovo ne pitam kao opasku da je Niksima dovesti OG-a premija za tri pika prve runde, jer nije, OG-ija bi trebalo da dovedu kontenderi ili oni koji pretenduju da budu to u sledecih sezonu i po.

 

Pitam iz ciste radoznalosti.

 

istog sam stava kao i letos [zapravo jos sigurniji na temu]: rekoh da bih vozio sa postojecom omladinom -> quickley/deuce-grimes-barrett-reddish-toppin-mitch lob/jericho sims & birao na draftu visoko

 

brunson je vrlo dobar igrac ali ni jedna ozbiljna ekipa ne moze sebi da dozvoli da on voza loptu 15-20sec i uzme sut 27 puta ili je uvali quickleyju 5sec do kraja. randle je jos gori na temu, evo @freethrow je ko-zna-zasto gledao vs lakers, pa nek ti kaze koliko je delusional lik koji hoce da se strarfuck-takmici sa lebronom od 38 godina. shefe, sacekaj da brondza napuni 48 pa to radi, nisi toliko dobar.

 

quickley je najbolji plej knicksa [svaka cast brunsonu jos jednom], dok ostali minus rj barrett vise po coskovima i cekaju da im ova dvojica udele sirotinju od usagea.

 

quickley je usput odlican defanzivac [kao i svi pomenuti mladi izuzev barretta koji je okej i toppina koji je kesa i ne znam zasto su ga birali ali decko je dobar napadac, za dinamican basket sa puno tranzicije].

 

thibs je one-trick poney zaostao u kosarkaskoj ligici od pre 10-15 godina.

 

daklem, sve matorce bi liferovao + thibsa ali se to nece desiti, jer ovaj FO je striktno crowd-pleaser i lozi narod na taj mediocre uspeh sredine tabele.

 

super je bio komentar na vest o interesovanju za og anunobyja: "sada ce og moci da visi u cosku i ceka loptu da opali tricu".

 

 

  • Like 3
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, DameTime said:

Zaista je samo za lol reakciju stavljanje Duranta na drugo mesto, čoveka kome je pola "legasija" omogućio upravo taj Stef Kari...

Aha. Ask yourself just one simple question - koliko u 2010ima Kari sa Warriorsima ima solo titula, a koliko sa Durantulom? 

 

I rest my case.

[jury claps]

5 hours ago, Horium said:

Iskren da budem, Kari je tek ovim poslednjim prstenom (imho naravno) pretekao Durenta. Pritom, ja Durenta mnogo manje gotovim od Karija. 

 

Bio je veliki igrac on i pre toga, i bio bi upamcen kao jedan od najboljih plejeva, ali upravo je ta poslednja titula potpuno zacementirala i njegov (pa i generalno cele te velike trojke ali najvise njegov) legacy.

 

A Kosta je "lukavo" odmah odredio okvir od 2011. do 2020.

 

Jbg, Kari postaje to sto postaje tek od neke 2014. A sta cemo sa godinama pre toga?

Nista ja nisam lukavo odredio, valjda se zna kad pocinje, a kad zavrsava koja decenija.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

35 minutes ago, Kosta said:

Aha. Ask yourself just one simple question - koliko u 2010ima Kari sa Warriorsima ima solo titula, a koliko sa Durantulom? 

 

I rest my case.

[jury claps]

Nista ja nisam lukavo odredio, valjda se zna kad pocinje, a kad zavrsava koja decenija.

Sve si ti to lijepo ispisao ali ostaje cinjenica da je Steph Curry najbolji igrac poslednjih 10 godina, bez konkurencije.

Edited by Miki28
typo
Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, Marko said:

Zašto bi se to uzimalo u obzir? To je samo početak karijere, više kao kuriozitet kako je ko viđen i projektovan, nego što je neki kao faktor u raspravi ko je bolji, postigao više, u kojim okolnostima itd.

 

Pa zato što tu lepo vidiš kakav narativ je set up-ovan za jednog a kakav za drugog. Urađeno je sve da LBJ bude novi MJ i GOAT, ali džaba.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

spacer.png

 

Ever since the young boy I've been getting buckets...

 

 

 

 

Volim kako je na 3:00 GP casually odšetao nazad u odbranu jer je znao da šut ulazi. 😄 

 

Odlična utakmica, Memfis je vodio u početku ali smo uspeli da se vratimo, pre svega zahvaljujući Dejmu, Eubanksu i GP. Ovo je važna pobeda, jer pobediti 2. tim Zapada u gostima nije mala stvar i značiće za samopouzdanje u ostatku sezone i ulazak u PO. Loše vesti: povredili su se i Nurkić i Grant.

Gledam Dejma jutros i razmišljam koliko su se vremena promenila, da igrači igraju sve bolje što su stariji (ovde mislim na njega i Stefa). Naravno, LBJ prednjači u tom "održavanju elitne forme" s godinama, a tu je i CP3, Melo u kom je (bilo) još goriva i te kako i sl. I pitam se šta ćemo gledati u narednoj deceniji od igrača tipa Jokić, Janis, Dončić...

 

 

 

Iskreno, Drew je mnooogo korisniji od Jusufa i to se posebno vidi kad dobije više prostora. Žao mi je ali Nurk nije ni upola igrač kakav je bio pre par sezona.

 

 

Jbt, sad kad krene da šutira odavde... 

Link to comment
Share on other sites

12 minutes ago, DameTime said:

 

Pa zato što tu lepo vidiš kakav narativ je set up-ovan za jednog a kakav za drugog. Urađeno je sve da LBJ bude novi MJ i GOAT, ali džaba.

TakoE, marketing off the charts od 1 dana ulaska u ligu, pa i prije ulaska. 

Ipak mora se reci da liga nije ocekivala da se pojavi Steph i da tako preuzme sve a onda sada Janis, Jokic, Luka. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Sunce izlazi i zalazi sve je kao i obicno, Kornet bolji od Horforda, stvarno se osecam odlicno... 

 

Horford za 25min, 9 poena, 3-6 iz igre, 5 skokova, 3 asistencije, 0 ukradenih i blokada.

 

Kornet za 19min, 5-6 iz igre, 12 poena, 4 skoka, 4 asistencije, po 1. ukradena i blokada.

 

@Don Dusko Nema te danas da postujes sta ovo bi... 🙂

 

Spoiler

Naravno da jedva cekaju sledecu neizvesniju utakmicu da ga klupiraju a da Horford igra 36 min. Posto Vilijams treci je dobar u poslednje vreme, Horforda prebacise i na cetvorku kako bi ispunio kvotu svoje zagarantovane minutaze 31 minut prosecno ma koliko bio ubedljivo najmanje koristan igrac prve petorke ove sezone a ma koliko utakmica ove sezone Luke bio ucinkovitiji od njega za manje minuta.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

janis jokić i luka treba da se ujedine u knicksima, uzmu plate od po 300k prve sezone, koja progresivno raste na po 50miliona od druge (plus bonusi za titule), otvore instagram nalog "tri kralja" i uzmu 10x uzastopnih titula, od kojih poslednjih 7 ima kao head coach frank ntilkina. 

  • Like 2
  • Love 2
  • Thanks 1
  • Ha-ha 2
Link to comment
Share on other sites

55 minutes ago, Miki28 said:

@freethrow sta se desava?

Warriors - This is their 9th straight OT road loss (last win was Dec. 2017) and they are 2-15 in OT games over the last five seasons,

Nisam pogledao, planiram danas da vidim.

Ono što je očigledno i primetno i sve ostalo - ekipa jednostavno nije dobra, ne igra dobro, potrebno je da se složi da i Stef i Klej i Drejmond imaju natprosečne partije, plus da se pojave Wiggins i Poole, pa da govorimo o nekoj over50% ekipi, a to p're nije bio slučaj.

 

Ono što nije očigledno i što je u domenu mojih špekulacija, to je da se nešto dešava na relaciji Lejkob, Majers, Kerr, Stef. Majersu još uvek nije produžen ugovor, što je jako čudno, Kerr i Klej su vezali svoje sledeće ugovore za Stefa, a ovome sigurno nije pravo da igra sa mladićima čiji prajm neće dočekati u ligi. Iako je verovanto u nastupu oduševljenja nakon finala sa Bostonom prihvatio takvu situaciju, ova sezona pokazuje da je liga jednostavno prejaka, a Dubsi previše stari da bi se furao taj two timelines narativ.

 

Šta činiti? Ne znam, iskreno. Ovako ćemo se možda dogeveljati do nekog 6-9 mesta na Zapadu i tu je dovoljna jedna manja povredica jednom od 5 igrača pa da se ispadne od nekog Memfisa, Portlanda ili Klipersa. Da se dovode neka pojačanjca, tipa Hartenštajn ili Plumi, mislim da nema prevelike vajde. Da se radikalno seče i daje recimo neko od ekipe Drejmond, Poole, Wiseman, Kuminga? Pa nisam siguran ni da je moguće sada ni da bi Kerr mogao mnogo da uradi sa pola sezone radikalno nove ekipe. Ne znam, nagađam. Paradoskalno, uz Stefa i Kleja u ovim godinama, bolje će igrati DiVincenzo nego Poole. Sa druge strane, Drejmonda sam gledao i on podseća na TwinSpark motor Alfe iz 1988 - kada povuče, imaš utisak da ne postoji moderni motor koji može da se meri sa njim, ali istovremeno znaš da te čeka generalna možda za mesec dana, možda za tri meseca.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

9 minutes ago, uini said:

 

jedini problemčić je što bi moranta nalupao

 

249368_133160310093305_1573744_n.jpg?stp

 

a i lako je kurčiti se sada kada mikele puni 60.

Samo da ponovim sliku najboljeg kucanja u istoriji lige. Imao sam neizmernu čast i tinejdžersko uzbuđenje da dobijem potpisanu majicu i kačket od Gradonačelnika, kao i da prvi i jedini put u životu vidim šta je fucking NBA superstar na terenu.

  • Like 2
  • Love 3
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, Milos 3.14 said:

Siroti Ja nije svestan da je MJ mogao sve isto što i on , ali sa 10cm i 20kg više plus šut. 

Ovo već nije samopouzdanje već kurčenje i to bez pokrića.

A dobro, skrece paznju na sebe. Svi znaju ko je i sta je MJ. Od napada, odbrane pa do ludacke posvecenosti za koju stvarno mislim da je jedino Kobe mogao da isprati. MJ je ludak.

  • Like 1
  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

Ja nek prvo dobije Dejma u direktnom duelu (ili bilo kog superstara na svojoj poziciji današnjice), pa onda nek priča o MJ-u. Samopouzdanje je jedno i to ie super, ali kurčenje i (posledično) nepoštovanje istinskih legendi ove prelepe igre je drugo.

@Milos 3.14Haha liče, ali i nije toliko loš ovaj edition, svidjaju mi se boje. PDX=PHX

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...