Jump to content

Dijasporac u Majčici - pitfalls, tips & tricks

Plavi Golub

Recommended Posts

Opet ja sa nekim pitanjima za nemački jezik,tj.kurs i pripremu.

Ima li neko iskustva sa Oxford akademijom jezika?
Dobio sam pristojnu ponudu od njih za B1 kurs,ali njihov certifikat nije priznat u Austriji. Morao bih svakako polagati kod Gete instituta njihov test. Ja naravno mogu da se pripremam gde ja odaberem..ne znam koliko im je nastava "prilagodjena" standardu Gete instituta..

Ima li neko iskustva da podeli?
(jasno je da se priča razlikuje od grada do grada i dosta zavisi i od samih profesora)

On 11/4/2024 at 10:59 AM, Drug Crni said:

Opet ja sa nekim pitanjima za nemački jezik,tj.kurs i pripremu.

Ima li neko iskustva sa Oxford akademijom jezika?
Dobio sam pristojnu ponudu od njih za B1 kurs,ali njihov certifikat nije priznat u Austriji. Morao bih svakako polagati kod Gete instituta njihov test. Ja naravno mogu da se pripremam gde ja odaberem..ne znam koliko im je nastava "prilagodjena" standardu Gete instituta..

Ima li neko iskustva da podeli?
(jasno je da se priča razlikuje od grada do grada i dosta zavisi i od samih profesora)

Ne znam, tj. nemam iskustvo, ali sasvim bi mi bilo logično da se pripremin u izvorno deutschsprächende institutu i polažem kod njih za certifikat koji je priznat u ciljnoj državi. Sve drugo mi se čini komplikovano i nelogično. 

Sad sam se setio, kad sam polagao FCE, to je bio Cambridge, nivo B2, nisu me naučili ama baš ništa novo u jeziku, ali savršeno su me naučili strukturu testa i kako da ga položim. Što mislim da bi mogla da bude prednost Goethe instituta.

• Thanks 1

U princupu sam saglasan i logika je na tvojoj strani.

Međutim,ja za Gete institut mogu da se pripremam samo online. Smatram da mi je bolja priprema sa profesorom individualno ili (u mom slučaju) u grupi sa još jednim polaznikom.
Tu je mogućnost korekcija,popunjavanja rupa u znanju i rada uopšte po meni kvalitetnija.

Napisaću baš šta sam odlučio jer od ponedeljka nameravam da startujem.

• Like 1