Jump to content

KK ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 2022/23-Све што смо желели, све што смо хтели..


Šarac

Recommended Posts

Što se tiče Albe:

 

1. Zaustaviti im tranziciju i igru u ranom napadu - ekipa su koja igra na najviše poseda u EL, postižu najviše poena u tranziciji, a solidan broj p&r i post up poseda isto rešavaju u trčanju, u prvih 7-8 sekundi napada. Smith, Lo i Blatt forsiraju brzu igru kao ball handleri, Sikma kao outlet dodavač, Lammers i Olinde odlično trče kroz sredinu i finiširaju, ko god trči po krilu ne libi se da šutne ako je sam. I kada prime koš vrlo često brzo izvode aut i pokušavaju da napadnu nepostavljenu odbranu, na ovo moraju biti spremni i igrači i ovi koji realizuju prenos - nadam se da će izbegavati nepotrebne usporene snimke i krupne kadrove dok traje akcija.

 

2. U pozicionom napadu konstantno katuju - jedino Olimpijakos postiže više poena iz katova, defanzivci od lopte moraju da budu koncentrisani i da komuniciraju, ako se postavljaju uzastopni blokovi za šutera moguće da će upravo skriner da se otvori ka košu, možda će šuter umesto da iskoristi te blokove da zaseče ka košu, možda će da iskoristi samo prvi blok pa onda da zaseče, možda će da iskoristi oba pa napravi curl... Lete tu i blokovi u leđa kada ih ne očekuješ, igrači na slaboj strani nisu statični i uvek vrebaju trenutak kada će njihov čuvar da se zagleda u loptu itd. Naravno, glavni razigravač u ovim situacijama je Sikma, ali nikako se ne sme potceniti ni Timan koji je takođe high IQ igrač i dobar dodavač.

 

3. Alba je zapravo u stanju da odigra dosta agresivnu odbranu na bekovima, tu prednjače Smith, Zoosman i Delow (i Mattisseck kada igra), a Wetzell i Lammers često iskaču visoko u odbrani p&r-a i teraju ball handlera da se oslobodi lopte. Ipak, niti su ova dvojica centara izrazito brzi i agilni (naročito to nije Wetzell), niti su pomoć i rotacije ostalih igrača na posebno visokom nivou, tako da se brzim protokom lopte može relativno lako doći do otvorenih šuteva, ili čak zicera pod košem. Sikma i Timan su sporih nogu, Koumadje naravno pik brani u dubokom dropu i ostavlja dosta prostora za trojke, mid range jumpere i floutere iz pika. Generalno, 13. su odbrana u EL - imaju dobre momente na ovoj strani terena, ali curi tu itekako ako se pametno napada.

 

4. Individualno, Smith im je najbolji strelac i najopasniji napadač, on baš može da se otkači i utrpa dosta poena kada je u ritmu, tako da je ekstremno važno da se na njemu odigra agresivno i da se iskontroliše. Šutira 6.1 trojku po meču i ima 37.2% - jeste streaky, al' pripaljuje kada god mu se ukaže prilika, ima izuzetan domet, ume i catch and shoot i iz driblinga... Uz to je sasvim solidan i u prodoru, uz preko 60% realizacije oko koša. Lo je uvek nezgodan i kada je u formi je overall bolji napadač od Smita, al' se on tek na prošloj utakmici i vratio i delovao je prilično zarđalo. Olinde igra odlično iz drugog plana, otvorene šuteve pogađa u visokom procentu, pretnja je u tranziciji, katovima i ofanzivnim skokovima, faktor je i u odbrani zahvaljujući krakatosti i agilnosti. Sikma i Blatt su glavni plejmejkeri, al' ove sezone nisu velika pretnja po koš - prvi se em muči u realizaciji sa posta (svega 36.4% realizacije, kriminalnih 0.616 poena po posedu), em šutira jako loše za tri (27.5% iz 1.7 pokušaja), drugi je na ovom nivou verovatno najnemoćniji igrač unutar linije za tri sa 26.7% za dva, a daleko je od nekog knockdown šutera (na poslednje tri utakmice 1/19 za tri). Lammers je solidan atleta i bloker, al' je fejk streč visoki - voli da se izvuče na poludistancu i trojku, al' slabo pogađa, uz to je vrlo mekan u kontakt igri.

 

 

Favoriti smo na ovom meču, ovo je jedan od retkih protivnika u EL od kojih imamo i bolji napad i bolju odbranu, još igramo na domaćem terenu... Naravno da se i oni moraju shvatiti maksimalno ozbiljno i da mogu biti vrlo zajebani ako uvedu utakmicu u svoj ritam, al' definitivno smo mi ti koji se pitamo, tako da ovo prosto mora da se dobije.

 

 

 

Edited by Guru
  • Like 27
  • Thanks 3
Link to comment
Share on other sites

53 minutes ago, Aleksa said:

Da li prodaje neko kartu za B, tapkarosi sve pokupovali pa prodaju za 3-4k treba im zabraniti pristup hali.

Sad mi je ortak javio da neće stići na tekmu, tako da imam jednu kartu za D po standardnoj ceni. Možeš preći preko tribina na B, ako hoćeš.

Edited by Green23
Link to comment
Share on other sites

16 hours ago, Snjofko said:

Trijumfom sutra se vracamo na pobedu od top 8. A onda Faku.

 

i to smo bolji u h2h i od makabija i od partizana.

znaci faku znas sta ti je ciniti! nemanja da nastavi u ovom ritmu i nadoknadi sve sto je propustio prvi put i uzme sve.

stvar je vrlo prosta, hocemo el titulu!

 

 

da se podsetimo... 

 

veceras jako od samog starta u odbrani i napuniti ih do vrha. 

cenim da mozemo preko 90+ poena lagano...

ajd jos ovu da preguramo bez djenerala.

 

 

  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

53 minutes ago, Čvarkov said:

 

Još samo jedna utakmica bez Fakua. Dočekasmo i to, da ne čuje Glikman. Ne kažem da je bilo lako, ali vredelo je.

 

"- Bilo je sve to izvan mojih ruku. Kada sam potpisao za Zvezdu, zabrana je samo odjednom povećana. Razumem sve uključene strane, ali sam se i pored toga snašao - podvlači Faku."

 

Ako ce ko biti motivisan to je on 😁

32 minutes ago, Miki28 said:

Polako samo, kakve strucnjake imamo u klubu moramo sacekat da vidimo dal znaju prijavit igraca.

Papiri su davno poslati

  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Veteran said:
Kako mi nedostaje.

U duelu Argentina - Kanada Faku počinje meč sa 5 od 6 iz igre. Dok se njegovi gaučosi nisu sabrali (šutirali 1-7) bilo ga je svuda po terenu. Ali svuda.
I kanadjani su probali da ga nakon preuzimanja napadaju igrom ledjima unutra ali Fakundo odmah nakon prvog jakog body check-a, tako izvlači stolicu krilnom igraču, da ga sačeka metar iza i uzima mu loptu iz ruku onako pogubljenom, jer je ovaj sebe ozbiljno tresnuo o parket. Skoro nisam video veći blam u napadu.

Još jedno interesantno zapažanje...Faku je niži i od cele postave Kanade ali u prvom poluvremenu nisu mu jednom šutnuli trojku preko glave. Ne što je to nemoguće, već što neverovatno efikasno čita šta sledi u napadu i sa svojom agilnošću u odbrani razbija svaki fokus i unosi nemir.

Edited by Wingwalker
  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

10 hours ago, propolis said:

 

U Euroligi ne može više niko nikog da rutinira ni da otalja ako nije na max. Svaka ekipa će izgubiti ukoliko nije na max,a ne samo Zvezda.

Ležernost i Duško Ivanović!? Odakle ti samo ta ideja 🙂🙂

Ne vidim razlog da se plašimo Albe jer to nije ista ekipa kao kad je Aito uveo u Euroligu i vodio u istoj. Furaju oni i dalje tu Aitovu filozofiju brze košarke sa dosta šuteva,ali im ne ide to tako dobro.

 

Mi ćemo sigurno biti full spremni i ne sumnjam da ćemo pobediti Albu dvocifrenom razlikom.

 

Jel si mogao više da izbaksuziraš 🙂

  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...