Jump to content

KK ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 2022/23-Све што смо желели, све што смо хтели..


Šarac

Recommended Posts

9 hours ago, medobrundo said:

 

 

Izvinjavam se unapred na dugačkom postu

 

sve to može da bude (i verovatno jeste) tako, ali iza kulisa, a ne u prvom planu narativa i komunikacije (u najmanju ruku je nepristojno i bahato, a niko ne bi baš takav da ispadne) (pričam u principu o pravu jačeg)

 

uzeo si za primer EU i njene najistaknutije članice; baš EU celokupan svoj koncept pridruživanja Srbije zasniva na postepenom prilagođavanju EU pravilima/standardima, koji se na godišnjem nivou ocenjuju; ista ta EU pruža podršku -- i finansijsku i tehničku -- kako bi Srbija unapredila svoju poziciju; i sve svoje zahteve isporučuje poprilično transparentno, referencirajući se poprilično detaljno na svojih mali milion procedura, akcionih planova, i strategija. u slučaju da je Srbija za nešto zakinuta, to biva urađeno poprilično jasno, nedvosmisleno, transparetno, argumentovano, utemeljeno na obimnoj dokumentaciji i izvedeno iz uspostavljenih (uglavnom komplikovanih, ali opet prilično razrađenih) pravila.

 

i pored toga, EU uspeva da pozicionira poprilično jasno svoja politička očekivanja od Srbije, i ne radi to skroz van papirologije (naravno i tako), već je uslov Kosova jasno upisan kao pregovaračka pozicija 35, najbitnija uz političke kriterijume (poglavlja 23 i 24).

 

EU u odnosima sa Srbijom uspeva da balansira, da ponekada zažmuri i administrativno-političkim jezikom zamaskira ono što joj samoj nije u fokusu, ukoliko vidi pomak ili priliku za pomak na poljima u određenim prioritetnim oblastima.

 

u svemu tome su svesni svojih interesa i interesa svojih članica -- i iako se nama ne svide često njihove reakcije, oni imaju neku svoju računicu i logiku koju slede.

 

ukratko, bili u pravu ili ne, dosta toga je poprilično konzistentno, utemeljeno u pravilima i procedurama, sa detaljnim i segmentiranim izveštajima, jako transparentno; i sa sistemom postepenog prilagođavanja i podrške u tom procesu.

 

gde je tu paralela sa EL?

 

potpuno neprofitabilno takmičenje u kojem vodeći klubovi imaju vrtoglavi godišnji minus (npr. Real Madrid ima minus od oko 35 mil godišnje EUR; koliko god to neki fudbalksi klub subvencionisao, to je porazan i depresivan indikator za samo zdravlje i perspektivu EL); manji klubovi pokušavaju da budu konkurentni sa velikima, a sasvim je jasno da kao takvi teško da mogu da imaju zatvorenu i/ili stabilnu finansijsku konstrukciju

 

u takvom kontekstu (a kontekst je sve, ko kontekst ne razume, taj je budala zar ne), ti donosiš odluku o minimalnom budžetu (ok), odnosu između plata i ukupnog budžeta (wtf, na šta će ti veliki da potroše 10+M EUR ako ne na plate? šta kad neko u sred sezone dovede pojačanje od 1M, mora još 500k da potroši na nešto drugo!?), kao i to kvartalno izveštavanje o izmirenju svih obaveza prema igračima -- što je svakako otežavajuća okolnost za manje, koji na kraju i izmire sve što treba, ali nije lako garantovati da će to biti toliko redovno.

 

u takvoj situaciji, ti odlučuješ da utežeš pravilo o finansijama (što i treba kad ima prostora) bez da:

 

1. ponudiš bilo kakav finansijski insentiv klubovima koji grcaju u minusu (bez subvencija države ili fudbalkskih klubova ili nekih nejasnih/mutnih sponzorskih aranžmana)

 

2. imaš bilo kakav pool klubova koji mogu da ulete umesto postojećih (situacija je da trenutno Zvezda i KKP uz još par klubova vade ovogodišnju EL da liči na nešto i ima notu zanimljivosti)

 

 šta možeš da očekuješ osim gomile fingiranih izveštaja i pravila koja se zaobilaze? podsete me na grad koji raskopa celu i još par okolnih ulica, ne obezbede bilo kakvu alternativu za građane koji tu žive i onda pošalju pauka da diže kola stanarima koji se snalaze da nekako stanu u ulici, a da realno nikome ne zasmetaju kad se ućoške. grad/parking servirs sve po pravilima uradio, a bahato i besmisleno, bez osećaja.

 

i hajde da se proguta sve to, ali onda da sve te regulative budu javno objavljenje, kao i budžeti klubova; a i kvartalni izveštaji o tome da dugovanja nema; zatim i sve obavljene revizije, zapisnici sa sastanaka EL, kao i odluke/kazne, sa jasnim referencama na pravila.

 

ovako ostaje sumnja da je Zvezda zaista kažnjena isključivo da ne bi mogla da registruje Kampaca, iako to disciplinovanje kluba kao što je KKCZ realno ništa ne znači, niti menja; a sam klub takmičarski gubi; a ponajviše EL u odnosu na show koji bi nastao sa pojavom Kampaca.

 

ti sad možeš da kažeš -- može im se, to je tako u svetu odraslih; eto ti na primeru EU, a i mnogih drugih da nije tako; a kamoli da treba da bude u slučaju finansijski depresivne EL koja ne uspeva da napravi bilo kakav iskorak već godinama

 

ukoliko KKP i KKCZ zadrže ovaj dotok finansija (onaj smajli koji koluta očima), sa trenerima koje imaju i publikom (30ak, a moglo bi da bude i 40ak hiljada navijača u dva dana u BG-u), apsolutna su premija za EL, naročito dok ruski klubovi nisu tu; ili će možda da gađaju Huventud ili prosperitetni Pariz koji trenutno prati po 1.000 gledalaca u EC.

 

to što su sada napravili ovak presedan, ne znači da i to neće imati svoje kasnije kosekvence.

 

cekaj, koristio sam eu kao analogiju u kojoj sam zeleo da naglasim razliku izmedju osnivaca & zemlje koja aplicira na prijem i ti opletes o eu i o nepravdama evrolige?

 

ja mogu samo ovo po n-ti put da ponovim: ako igras na ivici pisanih i nepisanih zakona, obezbedi se da te ne uhvate. "svi to rade" nikada nikome nije pomoglo, ukoliko postoji dokaz za prekrsaj.

 

ja ni ne smatram da je evroliga pravednicka organizacija ali nismo ni mi, tako da, vise srece i pre svega pameti sledeci put.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Nema ništa od freecampazza do 01.03., mislim da je vrijeme da prihvatimo realnost.

 

Da je moralo ovako, nije. Da smo predstavljeni kao neki primjer kako ne treba, nismo, šta više mislim da se nešto slično neće ponoviti u skorije koliko god budu dugovali drugi klubovi, osim ako nas jelte opet ne zajašu. 🙂

 

Žalosno je što je ovo jedino ozbiljno takmičenje u Evropi i što nema ama baš nikakvu alternativu. Ako ništa možda će drugi put biti više pameti u klubu pa im se nećemo ovako naguziti na penal.

Link to comment
Share on other sites

..i još nešto pa da prestanem da serem: nije to samo facu; čovara je imao priliku (da je shvatao ozbiljnost manevra koji pravi), da reši ta dugovanja pre akvizicije vildoze, pre akvizicije duška i pre akvizicije kampaca. prva dvojica nisu tolike zvezde kao facu ali su imena koja koštaju ozbiljno.

 

ako mi neko kaže kako je tek dolaskom facua čovke dobio zeleno svetlo da se nađe na dejton pumpi sa vučićem da mu preda kofer para, ne pijem tu čupri. 

platio si pre svega toga cca 17 igrača a onda doveo još tri najskuplja člana, minus nedović.

 

pravili smo veliki blitzkrieg u tri čina a nismo se zaštitili.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, uini said:

..i još nešto pa da prestanem da serem: nije to samo facu; čovara je imao priliku (da je shvatao ozbiljnost manevra koji pravi), da reši ta dugovanja pre akvizicije vildoze, pre akvizicije duška i pre akvizicije kampaca. prva dvojica nisu tolike zvezde kao facu ali su imena koja koštaju ozbiljno.

 

ako mi neko kaže kako je tek dolaskom facua čovke dobio zeleno svetlo da se nađe na dejton pumpi sa vučićem da mu preda kofer para, ne pijem tu čupri. 

platio si pre svega toga cca 17 igrača a onda doveo još tri najskuplja člana, minus nedović.

 

pravili smo veliki blitzkrieg u tri čina a nismo se zaštitili.

 

hajde što ne čitaš šta ti pišem, pa mi odgovaraš nešto u stilu chatGPT - nisi ni dužan, ne bih ni ja pazljivo izjutra čitao svoje večernje postove

 

ali sad se već zezaš sa ovim postom - nije nikada ni bio (toliki) problem što postoje dugovanja, niti je to razlog za dvomesečnu suspenziju

 

mislim, dugovanja očigledno ima brdo klubova - pre neki dan se fibi javljaju Janković i Gordić u slučaju KKP-a; ako duguju njima, duguju verovatno svakome iz prethodnih x sezona, a ni ne poštuju dogovor - čim ovi idu na višu istancu

 

dakle, ok je dugovati, samo treba pred taj neki kvartalni izveštaj imati dogovor sa igračem da je ok sto mi se duguje i da će sačekati

 

Čović još letos taj dogovor nije uspeo da napravi, pa to nije ni dostavio ili je falsifikovao, što je okidač za kaznu - da je bilo samo do duga, ban bi bio skinut po izmirenju obaveza

 

Ni ja ne pijem čupri da je Čović letos po odlasku Radonje i Kaline imao kombi pun para, pa odlučio da dovede Vladu Joa i Adamsa.. a tek mesecima kasnije pravog trenera i pravog pleja - koji i koštaju više.

 

Čović je na kraju super prošao - da nije izmuljao, vrv ne bi mogao da dovede Vildozu i Ivanovića (što joj finansijski panel i zamera), a Zvezda bi sa onim rosterom tavorila. Nije čovek ni kažnjen biti bilo ko iz njegovog okruženja, osim 25k. Prvi put čujem da se neki dokumenti falsifikuju i da ljudi koji to urade ili su odgovorni prođu bez bilo kakvih sankcija. Osim ako Kampaco to nije uradio, onda bi sve imalo smisla.

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Potpuno je svejedno i proizvoljno, @uini šta ćeš ti da veruješ, svako ko je pratio situaciju u klubu, video je da mi SADA imamo puno novca (obećanog, jer taj novac nikad nije u klupskoj kasi) a da početkom sezone i u trenutku kada se osnovni roster formirao nismo imali. Šta je motiv takve igrarije glavnog "sponzora" ja lično ne znam. Ne mora čak ni biti bilo kakva umešanost lobiranja za naše rivale, možda je samo rat oko nadmoći u Zvezdi, ali je takva situacija bila potpuno jasna.

 

Druga je priča da li smo mi zaslužili packu. Verovatno jesmo. Ali preovladava mišljenje da je odnos prema nama ipak znatno oštriji nego li prema nekim drugima.

 

Evroliga ima svoje osnivače. Ti klubovi će uvek biti beneficirani, ja nemam nikakve iluzije kao što jedan radnik nikada neće biti isti sa osnivačem firme u kojoj radi. Ali mislim da je važno ne stvarati nekakvu iracionalnu, čak ciničnu sliku o tome kako je taj Glikman veliki moralista pa oni eto imaju ta neka tri advokata kao veće staraca koji su vrhunsko moralni ljudi koji rade "ni po babu ni po stričevima". Iluzija je da je zapadnjačka metodologija jedina pravična. Iluzija je zapravo da je uopšte pravična. Njihova pravda može da se uporedi sa maratonom gde mi privih 20 kilometara trčimo sa vezanim nogama a onda nam kažu "e sad nema varanja, ne smeš sporednim ulicama, već samo zacrtanom putanjom". To je zapad. Prvo te poruše i unize, a onda se pojave kao veliki uvoditelji pravde i demokratije. A ti treba da aplaudiraš. Moj stav je daj barem da ne aplaudiramo, ako smo već svesni licemerja u kojem svi obitavamo.

6 minutes ago, medobrundo said:

dugovanja očigledno ima brdo klubova

 

Evo, samo radi razgovora. 2019 godine, FC Barselona, glavni i jedini pokrovitelj KK Barselone, imao je zvanično prijavljenih preko 550 miliona evra dugovanja. Dakle, finansijski su bili nelikvidni, ili kako je vec ekonomski termin, jer im je dugovanje prevazilazilo vrednost imovine. I šta sad? Ništa. Nema Glikmana, nema fer pleja. Nema nezavizne revizorske organizacije u vidu tri mudraca.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

7 minutes ago, John Terry said:

Potpuno je svejedno i proizvoljno, @uini šta ćeš ti da veruješ, svako ko je pratio situaciju u klubu, video je da mi SADA imamo puno novca (obećanog, jer taj novac nikad nije u klupskoj kasi) a da početkom sezone i u trenutku kada se osnovni roster formirao nismo imali.

 

ma dajte ljudi, o čemu pričamo?

nedović milion i 200-300, da ne nabrajam redom sve do adamsa koji je plaćem 500k po čovi, odnosno 200k za 4x tekme i hollanda za kojeg su ljudi pisali da ima oko 500k

a gde su svi igrači između nedovića i ovih pomenutih: bentil, hasan, petrušev, plus mladi talenat ilić plus domaći tj starosedeoci.

 

zvezdin roster na startu sezone nije bio ništa jeftiniji od zvezdinog rostera prošle sezone. druga je stvar što se igrica podigla na viši nivo usput, što i dalje ne znači da nije bilo para, već da su menadžeri možda savetovali zvezdi da pričeka prave igrače ako želi i ima da plati.

 

vildoza i facu su znali da su male šanse da ostanu u nba. duško je znao da će trenirati i dalje u svom životu, tako da eto. meni je to npr daleko smislenija teorija od nismo imali para (dobro smo kupili 17 igrača za crkavicu) do wow, stigle pare nakon metar dana.

Edited by uini
Link to comment
Share on other sites

12 minutes ago, medobrundo said:

Dobro, EL je tu jasna, ne sme / ne treba da se duguje igračima. To što duguješ banci, poreskoj ili avio kompaniji nije njihov problem. Dok ne postane.

 

Pa prave se blesavi. Klub u blokadi a isplacuje igrace 🙂 

 

Što kaže ona pesma, "Pa šta ste vi, lasice, a mi slikari naivci?"

Link to comment
Share on other sites

znači Čović je još u junu imao para da plati sve dugove i da dovede ozbiljnog trenera i još par super kvalitetnih igrača za EL (za pare koje su namenjene Argentincima, i tada se potpisuju skupi i kvalitetni igrači, npr Exum i Nunally)

 

međutim, odlučuje da trenera i igrače sačeka (što hajde, može i da drži vodu uz neke usmene dogovore i kontakte) dva-tri meseca; ali i da ne plati dugove iako para ima, već da falsifikuje papire, popije suspenziju, pa plati dugove u decembru parama koje je imao još u junu-julu

 

mislim, ne kažem da nije tačno, ništa ne ne bi čudilo, ali je to baš heavy i za Čovića

 

moguće je u slučaju da je mislio da će EL da popije priču, a da dugovanja mogu da se guraju i razvlače, pa neka možda i oproste

 

verujem da nije baš toliko lud i da uz neke pare za koje je u julu verovao da će doći (sigurno nije tada zatvorio budžet) - uspeo je da namakne još u narednih par meseci - kojim načinima, metodama i spinovima, druga je stvar.

 

Sa EL i dugovima je odigirao klasičnu kupovinu vremena da skocka što bolji tim, a onda da traži ko će i kako da pokriva dugove das bi taj tim mogao i da zaigra

 

dosta je teorija, a jedino što je izvesno je da je EL očigledno ok da neko falsifikuje dokumentaciju i da za to ne bude kažnjen niko osim Kampaca.. pa ni oni koji su stavljali svoje potpise. Zaista prvi put čujem za takav slučaj.

Edited by medobrundo
  • Like 12
Link to comment
Share on other sites

47 minutes ago, Milos 3.14 said:

Žalili smo se sudu u Lozani i tražili da se dozvoli registracija igrača dok sud ne donese odluku. Taj zahtev je odbijen 

Bilo je komentara ovde da ne zelimo da se zalimo sudu jer KKCZ brine sta moze da se nadje u dokumjentima. I meni se tako cinilo. Ovo znaci da se bas i ne plasi(mo). Takodje, trazili smo u toj zalbi da se Kampacu privremeno dozvoli da igra dok se ne donese konacna odluka. Odbijeno je i to. 

Link to comment
Share on other sites

10 minutes ago, medobrundo said:

mislim, ne kažem da nije tačno, ništa ne ne bi čudilo, ali je to baš heavy i za Čovića

 

Naravno da to nije tačno. Svi koji imaju novac formiraju svoje rostere što pre, a čekanje last cut-a u NBA je mačka u džaku prečesto. Ako pogledamo kroz istoriju, čak ne mora ni da bude nešto daleko u prošlost, svi najbogatiji klubovi formiraju roster u Julu, Avgustu mesecu, a naknadna dovođenja rade uglavnom ne zato što su promašili u proceni igrača, već zato što se slučajno otvori mogućnost dovođenja nekog dobrog (kao što se nama otvorilo za Kampaca) ali oni to de facto ne moraju da rade jer već imaju prejak roster.

 

Nego neko je napisao kako evroliga neće dozvoliti Vučićevo bahaćenje bez pokrića, da ne bi sutradan on odlučio da sa 40 miliona državnog novca kupi sve i osvoji evroligu.

Prvo, šta je budžet CSKA ako ne državno bahaćenje. I drugo, zašto bi evroliga uopše marila odakle se finansira klub osim ako nije u pitanju neki krvav novac ili baš ekstrem? Oper lažno moralisanje. Eno vidim Čelsi se baš ponaša domaćinski, ili PSŽ u fudbalu... da da, samo od profita, nikako od Šugar dedija.

Edited by John Terry
  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

:
-nikakvih lažnih dokumenata nije bilo, već samo dugovi prema igračima i treneru.  
-nije više u ljubavi sa Miškom

-ugovor sa meridianbetom pokrio dugovanja

-zoran savic tužakao zvezdu EL

-u kontaktu sa ostalim EL klubovima

-Kampaco tek 28. februara

-kkp na danasnji dan duguje preko € 7 miliona za porez plus dugovi prema igračima

-traži iste aršine za sve 

-on je jedini smeo da se suprotstavi Miloševiću

  • Like 2
  • Love 4
  • Thanks 1
  • Ha-ha 7
  • WOW 1
Link to comment
Share on other sites

15 minutes ago, John Terry said:

 

Naravno da to nije tačno. Svi koji imaju novac formiraju svoje rostere što pre, a čekanje last cut-a u NBA je mačka u džaku prečesto.

 

jedino što facu i vildoza (i duško pride) nisu last-cut mačke u džaku, igrači sa potencijalno velikim upsideom koji nikada nisu igrali u evropi, pa je pored drugačije igre, diskutabilan i mindset i pristup i šta sve ne. pričamo o bivšem najboljem igraču evrope (facu za neupućene), osvedočenom euroleague igraču (luca) i jednom od najboljih trenera evrope.

 

meni da puste takav info, da ih je moguće dobiti ako imaš love, ja bih sačekao. jedino što bih uradio sve da me ne zajebe el-disko-mafija. 

 

Link to comment
Share on other sites

Ja mislim da je već kod Vildoze pokrenuta lavina, ali smo njega uspeli na brzaka da registrujemo u momentu kad smo imali 1-4 (i dva gostovanja u Španiji). Baskonija je baš ispizdela zbog toga, ali oni nisu ni blizu jaki kao Real. Ali su nam ipak udarili tu zabranu registracije, za koju sam potpuno siguran da je ne bi bilo da nije doveden Vildoza. 

 

Dolazak Kampaca je stvar podiglo za 3 nivoa više, jer je tu moćni Real umešao prste. Zato su nam udarili ovo produženje do 01.03. Ne branim Čovića niti bih to ikad radio, ali ovo je očigledno. Čak nam je i suđenje namerno pogoršano, da se pošalje poruka ko je ko i ko je gde. 

 

Da se ne lažemo, Kampaco i Vildoza ne bi nikad došli u Zvezdu da nije tog velikog novca koji duguju Baskoniji i Realu. Vildoza je došao da premosti ovu sezonu, kad je već bio otpisan u NBA, sa ciljem da ne plati obeštećenja Baskoniji, a u tim koji će mu dati ulogu da bude glavni igrač. Uz sve mutljavine ala Čović, sigurno i lepu platu, Zvezda je bila idealna za to. Čovek je kliknuo savršeno sa ovim timom i Duškom, već posle mesec dana oporavio karijeru i nabio prililčnu cenu za sledeći angažman (bio i MVP decembra meseca). Na njegovu priču i nagovor, došao je i Kampaco (sam je pričao da je Vildozino ubeđivanje bilo ključno). Ali tu su ovi iz EL uz veliki pritisak Reala, odradili produženje zabrane. Rade protiv svog interesa, jer igrač tipa Kampaca podiže gledanost i interesovanje, a ipak su to uradili, jel Real jbg... zna se ko je tata u EL. 

 

Ovo Glikmanovo palamuđenje veze s vezom nema. Kaže da je amnestirao Kampaca bilo bi kao da se ništa nije desilo. Pa kako nije kad je čovek u zabrani već mesec dana? Izgubio je i on, i Zvezda, a i sama EL...  

Edited by Issey
  • Like 11
Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, uini said:

 

jedino što facu i vildoza (i duško pride) nisu last-cut mačke u džaku, igrači sa potencijalno velikim upsideom koji nikada nisu igrali u evropi, pa je pored drugačije igre, diskutabilan i mindset i pristup i šta sve ne. pričamo o bivšem najboljem igraču evrope (facu za neupućene), osvedočenom euroleague igraču (luca) i jednom od najboljih trenera evrope.

 

meni da puste takav info, da ih je moguće dobiti ako imaš love, ja bih sačekao. jedino što bih uradio sve da me ne zajebe el-disko-mafija. 

 

 

Nisu mačke u džaku što se kvaliteta tiče, apsolutno, ali jesu što se tiče toga da li će dobiti otkaz. Za Kampaca je moglo da se desi da ga sutradan pokupi neki drugi NBA klub i mi izvisimo. Niko ti ne garantuje da će doći u evropu, samo imaš pristup trenutnoj situaciji i raznim šuškanjima o tome ko će biti slobodan, ali to uopšte ne mora da se desi. Dakle, u tom smislu mačka u džaku. Bogati klubovi ne rade takve stvari. Oni ne dozvoljavaju sebi da zavise od spleta okolnosti. Oni u avgustu imaju prejak roster, a onda ako još neko dođe, superiška, ako ne opet superiška, nismo slabi.

 

Primer Petruševa prošle sezone. Dva meseca je išla priča da će Ataman da ga otpusti, pa na kraju nije. Fućka se njemu za Filipa i za njegove interese, on je odlučio da mu ovaj treba da maše peškirom. Isto tako i sa NBA. Izvesno je samo ono što se desi, a ne ono što ti najave.

Edited by John Terry
Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, uini said:

 

jedino što facu i vildoza (i duško pride) nisu last-cut mačke u džaku, igrači sa potencijalno velikim upsideom koji nikada nisu igrali u evropi, pa je pored drugačije igre, diskutabilan i mindset i pristup i šta sve ne. pričamo o bivšem najboljem igraču evrope (facu za neupućene), osvedočenom euroleague igraču (luca) i jednom od najboljih trenera evrope.

 

meni da puste takav info, da ih je moguće dobiti ako imaš love, ja bih sačekao. jedino što bih uradio sve da me ne zajebe el-disko-mafija. 

 

A Luci i Facuu je javljeno mjesecima ranije da ce biti cut-ovani i da njihivi agenti traze angazman u Evropi? Bas su njih dvojica faktori u Nba i bas to funkcionise tako u NBA. Ljudi dobijaju sut kartu minut nakon zavrsene utakmice a ne da najavljuju par mjeseci ranije igracu da ce dobiti sut kartu.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

7 minutes ago, K.Dot said:

:
-nikakvih lažnih dokumenata nije bilo, već samo dugovi prema igračima i treneru.  
-nije više u ljubavi sa Miškom

-ugovor sa meridianbetom pokrio dugovanja

-zoran savic tužakao zvezdu EL

-u kontaktu sa ostalim EL klubovima

-Kampaco tek 28. februara

-kkp na danasnji dan duguje preko € 7 miliona za porez plus dugovi prema igračima

-traži iste aršine za sve 

-on je jedini smeo da se suprotstavi Miloševiću

NC sa TV-a???? 

Link to comment
Share on other sites

Sta sere ovaj Glikman, amnestija ne znaci da se pravimo da se nesto nije desilo, nego bas suprotno, da se desilo ali da je kazna smanjena ili ukinuta.

 

Amnestija (stgrč. ἀμνηστία [amnestia] – "oproštaj") je akt kojim državna vlast generalno ukida ili smanjuje dužinu kazne osuđenim licima za sva ili određena krivična dela.

  • Like 10
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...