Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)
32 minutes ago, MikiMilane said:

Na pripreme na Divčibare bili su pozvani sledeći igrači:

Vuk Danilović (Mega)

Nikola Кaralić (Mega)

Đorđe Gnjato (Mega)

Andrej Pavlović (Mega)

Marko Savić (Mega)

Aleksa Stiković (Mega)

Uroš Mijailović (Partizan)

Aleksej Nedeljković (Crvena zvezda)

Novak Pavlović (Crvena zvezda)

Luka Roganović (Crvena zvezda)

Luka Živojinović (Crvena zvezda)

Aleksej Ivković (Dinamik)

Lazar Maksić (Čačak 94)

Vuk Savčić (Dunav 2014

Mihajlo Stojiljković (Vojvodina)

Jovan Bikić (Beko)

Andrej Bjelić (Real Madrid 🇪🇸)

Andrija Šušić (Bajern 🇩🇪)

Vukašin Gavranović (Igokea 🇧🇦)

Milan Đerić (Three City Prep HS 🇨🇦)

Vidim na sajtu kss sliku i fali dosta igraca. To znaci da se nece pridruzuti ili samo kasne?

Inace svaka cast klincu iz Kanade sto je doputovao!

Edited by Aleks
Posted

Najverovatnije nisu se pojavili iz raznih razloga.

Đerić je zanimljiv late bloomer, ali realno tek je četvrti srpski talenat 2008. generacije u 🇨🇦. Stefan Ilić iz je već izgubljen pošto je njihov U19 reprezentativac. Dok se ostala dvojica nalaze na širem spisku tamošnje U18 selekcije.

Posted (edited)
26 minutes ago, MikiMilane said:

Najverovatnije nisu se pojavili iz raznih razloga.

Đerić je zanimljiv late bloomer, ali realno tek je četvrti srpski talenat 2008. generacije u 🇨🇦. Stefan Ilić iz je već izgubljen pošto je njihov U19 reprezentativac. Dok se ostala dvojica nalaze na širem spisku tamošnje U18 selekcije.

Iskreno ne verujem da je Ilic gubitak, na onom NBA BWB merenju je imao bas negativan raspon ruku. Ko su druga dvojica?

Edited by Aleks
Posted
5 hours ago, Aleks said:

Baba Miller ispred Momcilovica? Baba Miler mi nije ispred Borovicanina ili Djokovica.

Dramicanin prekjuce Megi ubacio 34 poena (doduse u KLS), sa nekim bas finim sutevima sa polu distance i sa dosta prodora sto je fino videti jer ga je Mega pre bas fizicki dosta mucila i drzala na sutu za tri poena. Samo bi bilo lepo da ovo vec sada prenese na JLS. Djurovic se izgleda povredio na ANGT.
Djurovic je talentom u ovoj generaciji iza Kusturice. Nadam se da cemo sa njim dosta trcati i igrati brzo, i bice zanimljivo videti njega i Bjelicu u istoj petorci. 
I ja mislim da Pavlovic ima prednost na pleju pogotovo protiv atletskih ekipa. Ne mogu ni reci da ce sa njim sut da nam pati jer ni Simjanovski ne pogadja.

Dramicanin ima vrlo nisko težište, meni deluje da moze biti fino two way krilo, sa nekih 202-203cm kad se totalno razvije.

Posted

Vuk Danilović (Mega)

Đorđe Gnjato (Mega)

Aleksa Stiković (Mega

Lazar Maksić (Čačak 94)

Vuk Savčić (Dunav 2014

Mihajlo Stojiljković (Vojvodina)

Jovan Bikić (Beko)

Posted
On 4/2/2026 at 3:04 PM, Aleks said:

Iskreno ne verujem da je Ilic gubitak, na onom NBA BWB merenju je imao bas negativan raspon ruku. Ko su druga dvojica?

Guzina i Birsan. 

Posted
2 hours ago, Vreme čuda said:

Vuk Danilović (Mega)

Đorđe Gnjato (Mega)

Aleksa Stiković (Mega

Lazar Maksić (Čačak 94)

Vuk Savčić (Dunav 2014

Mihajlo Stojiljković (Vojvodina)

Jovan Bikić (Beko)

Mogao je jedan zvezdin ili megin da ostane doma naustrb momka iz Kanade.

• Pumpaj! 1
Posted

Jako slaba utakmica šta god je uzrok, ne znam da li sem Bjelića ovde još neko fali. Uprkos sveopštem sivilu iskače ponašanje Danilovića koje je stvarno bezobrazno i sabotiranje i ovako dosta tanke ekipe. Italija mi isto deluje dosta loše. Kao da pada kvalitet u Evropi a nikad više dece trenira košarku.

Posted
12 hours ago, MikiMilane said:

Primorani smo na small-ball, jer nedostaju visoki Pavlović iz Mege (povreda) i Zelić iz Wasatch Akademije 🇺🇸 (nedavno imao pneumotoraks). 

Stoji da smo primorani, ali selektor je odabrao i još gore odlucio da igra Ivkovica i Pavlovica. Dvojicu nesutera i velikih minusa u napadu.

Takodje je igrao i Stikovica u prvom poluvremenu pre Savčića ili pre nego li je vratio u igru Maksica.

Ne želim da budem grub ali ova trojica neće igrati košarku nakon juniorskog uzrasta tako da je trebao da odabere druge cak i mladje igrače kojima bi ovo bilo dobro iskustvo.

Posted

Da li 09 nije smelo da učestvuje ili sta?

Ti momci moraju igrati sa starijim godišnjem, ne kazem da je trebao Kusturica igrati, ali Bjelica, Simjanovski i Pavlovic su mogli npr

Posted

Ova ekipa nema sut a nema ni d od defanzivnog skoka. Pored svih ostalih nedodstaka je ovo bas upecatljivo. Napad neorganizovan, Letonski sistem deluje kao space shuttle naspram naseg. Pre svega mi nije jasno kako zemlja gde kosarka nije najpopularniji sport i koja ima 3 puta manje stanovnika moze da izgleda ovoliko bolje sto se tice kosarkaskih osnova. Ova ekipa je bukvalno borderline ekipa za ispadanje u B diviziju u ovom sastavu.

Posted

Ja sam uveren da Danilovic nema ni 190 cm. Iz ove ekipe  cemo dobiti Zivojinovica za EP. Fali ovde 4,5 igraca koji ce igrati na EP.  Ovde uz sut nam je najveci problem organizacija igre, plejevi su nam katastrofa.

Posted

Ako je plan strucnog staba provera i razigravanje igraca kandidata za EP na ovom turniru, onda i mogu da razumem.Ako je cilj rezultat onda ovde treba smanjiti rotaciju na 7 igraca i obavezno preispitati ko treba da igra pleja.

Posted

Sad videh Roko Prkacin je aktuelan sa potpisom u NCAA. Dokaz da se bez suta moderna kosarka ne moze igrati, i bojim se da ce mnogi iz ove generacije to uvideti.

Posted

Kusturica juče 4 poena i 4 skoka za 5 minuta za Barsin prvi tim, index 8. Mogao je malo više vremena da dobije ali je dobro što iskorisćava minute. 

Posted

Jedina svetla tacka ovog izlaganja nase reprezentacije je "break out" Zivojinovica. Nadam se da ce mu u Zvezdi nakon ovoga dati vecu ulogu, jer dzabe rezultat kad im perspektivni igraci ne napreduju.