Aleks Posted February 22 Posted February 22 Stvarno steta sto se Danilovic jos nije izvukao. Da je krupniji bio bi ozbiljan skorer, ali za sada na ovom nivou kad ga krene stvarno sipa. Ne shvatam sto ljudima smeta kad su igraci pomalo i sebicni u mladjim kategorijama, bolje i to nego da nestaju u vaznim momentima ili utakmicama.
Bojdo Posted February 22 Posted February 22 2 hours ago, Aleks said: Stvarno steta sto se Danilovic jos nije izvukao. Da je krupniji bio bi ozbiljan skorer, ali za sada na ovom nivou kad ga krene stvarno sipa. Ne shvatam sto ljudima smeta kad su igraci pomalo i sebicni u mladjim kategorijama, bolje i to nego da nestaju u vaznim momentima ili utakmicama. Panter je sa njegovom visinom i ne baš "jakim tijelom" izvukao dobru evroligasku karijeru.
Aleks Posted February 23 Posted February 23 2 hours ago, Bojdo said: Ima li negde snimak utakmice? Ako decko nije najbolji prospekt onda je ovo veoma jako godiste. Mogu slobodno da vode '11 godiste na u16 prvenstvo jer ako je suditi po onom kupu gde su '10 igrali nece se proslaviti na leto.
Aleks Posted February 24 Posted February 24 Ovaj decko Zunzurovski je Srbin ili i zvezda ucestvuje u dovodjenu strane dece u mladjim pogonima?
Bobby Shurda Posted February 24 Posted February 24 Al kad vidim ovo kako ide desnom rukom na levi ulaz i to kao najbolji igrač u generaciji, horor
Darko Posted February 25 Posted February 25 2 hours ago, Bobby Shurda said: Al kad vidim ovo kako ide desnom rukom na levi ulaz i to kao najbolji igrač u generaciji, horor Misliš na polaganje desnom rukom na levi ulaz? Putrić?
MikiMilane Posted February 25 Posted February 25 4 hours ago, Aleks said: Ovaj decko Zunzurovski je Srbin ili i zvezda ucestvuje u dovodjenu strane dece u mladjim pogonima? Nije naš, malac je državljanin 🇺🇸, tamo je rođen od oca iz 🇲🇰 i majke iz 🇵🇷. Otac mu je inaće bivši košarkaš.
Radovan III Posted February 25 Posted February 25 Ajd što u seniorima imaju po 10-15 stranaca ali sad su i od mlađih kategorija počeli da prave UN 2
MikiMilane Posted February 25 Posted February 25 6 hours ago, Radovan III said: Ajd što u seniorima imaju po 10-15 stranaca ali sad su i od mlađih kategorija počeli da prave UN Zahvali se KKP, KKCZ i Megi za to. Oni su tražili da se dozvolu stranci u mlađim kategorijama. Nije džabe pokojni Duda bio protiv toga. 1
ljutikrilo Posted February 25 Posted February 25 (edited) Prate li ovo naši nesrećnici iz saveza našu decu iz dijaspore? Ako nekom treba da se uruči pasoš pre 16. ... Zlato da jokićem i Bogdanom, bojim se da je prošao voz... Povrede, Đorđevićeve gluposti, sudije iz latinske Amerike, večito krpljenje na bekovskim pozicijama... Da i Miškov uticaj - Jokić da igra onda kada to njemu pasuje, Miciću je napravio medveđu uslugu da onim uguravanjem u repku 2013... Jeste da nam je sad glavni snabdevač reprezentacije, ali ti megini igrači su uglavnom defanzivne rupetine Edited February 25 by ljutikrilo
Radovan III Posted February 25 Posted February 25 Kada pogledamo sve te igrače Mege poslije Jokića pa do danas ko je od njih napravio karijeru?Niko.Nemojmo računati onu Miškovu eskivažu tipa Zubac kada se igrači dovedu u Megu na par mjeseci najviše sezonu radi marketinga pa se onda prodaju.Kao što prethodnik navede sve su to statističari.Forsira se individualna statistika a vješto se prikrivaju nedostatci.Ne radi se na ispravljanju tih nedostataka samo je bitno da se to prikrije da se momci nekom uvale.A poslije šta bude.Pa svakom je bilo jasno da Ðurišić ne može proći u NBA i to se pokazalo tačnim.A to što je na račun jednog ili dvojice upropašteno mnoštvo talenata to nije važno. I takva kakva je i takav kakav je Mega i Miško su ponajmanje zlo srpske košarke.Ima puno većih štetočina. I da razbijemo tu famu oko Miška kao super menadžera. Evropski superstarovi mlađi od Jokića: Wembi,Šengun,Vagner,Sabonis,Lukq,onaj mladi Litvanac, Markanen....Nikom od njih Miško nije menadžer
Aleks Posted February 25 Posted February 25 (edited) 2 hours ago, Radovan III said: Kada pogledamo sve te igrače Mege poslije Jokića pa do danas ko je od njih napravio karijeru?Niko.Nemojmo računati onu Miškovu eskivažu tipa Zubac kada se igrači dovedu u Megu na par mjeseci najviše sezonu radi marketinga pa se onda prodaju.Kao što prethodnik navede sve su to statističari.Forsira se individualna statistika a vješto se prikrivaju nedostatci.Ne radi se na ispravljanju tih nedostataka samo je bitno da se to prikrije da se momci nekom uvale.A poslije šta bude.Pa svakom je bilo jasno da Ðurišić ne može proći u NBA i to se pokazalo tačnim.A to što je na račun jednog ili dvojice upropašteno mnoštvo talenata to nije važno. I takva kakva je i takav kakav je Mega i Miško su ponajmanje zlo srpske košarke.Ima puno većih štetočina. I da razbijemo tu famu oko Miška kao super menadžera. Evropski superstarovi mlađi od Jokića: Wembi,Šengun,Vagner,Sabonis,Lukq,onaj mladi Litvanac, Markanen....Nikom od njih Miško nije menadžer Ne bih se slozio da je u Megi upropasteno mnostvo talenata na ustrp pojedinaca. Da su ruze procvetali bi, a i u Megi ponajvise bi im se naslo prostora. Ne znam kako se radi ali mi se cini da ko u Megu ne dodje sa gotovim sutom iz nje nece izaci sa iole boljim, pa tako pored Djurisica, Srzentic i Karalic koji zele da igraju spolja ce verovatno isto proci nazalost. Kazem nazalost jer ne znam moze li Djurisic da igra i Evro ligu bez suta. Edited February 25 by Aleks
Darko Posted February 26 Posted February 26 6 hours ago, Aleks said: Ne bih se slozio da je u Megi upropasteno mnostvo talenata na ustrp pojedinaca. Da su ruze procvetali bi, a i u Megi ponajvise bi im se naslo prostora. Nisam baš siguran. Ne vidim neki pomak u njihovoj igri, izgleda da se ne radi sa njima kako treba ili fali nešto u selekciji (ili oboje). A neki igrači bi imali više prostora da nisu iza Meginih projekata. U svakom slučaju, zabrinut sam za našu košarku. Gledam generaciju 2006 Nemaca (Anderson, Steinbach, Ivan, Kayil) i svi su već dobri igrači, daleko ispred bilo kod našeg igrača iz te generacije 2005-08 osim Topa. Naši klubovi dovode klince iz inostranstva, KSS vodi udbaš, menadžerisanja na sve strane a zvezde su u zenitu. Generacija 2009 ima mnoštvo talenta, ali koliko će njih postati igrači? Ne sluti na dobro.
Aleks Posted February 26 Posted February 26 (edited) 13 hours ago, Darko said: Nisam baš siguran. Ne vidim neki pomak u njihovoj igri, izgleda da se ne radi sa njima kako treba ili fali nešto u selekciji (ili oboje). A neki igrači bi imali više prostora da nisu iza Meginih projekata. U svakom slučaju, zabrinut sam za našu košarku. Gledam generaciju 2006 Nemaca (Anderson, Steinbach, Ivan, Kayil) i svi su već dobri igrači, daleko ispred bilo kod našeg igrača iz te generacije 2005-08 osim Topa. Naši klubovi dovode klince iz inostranstva, KSS vodi udbaš, menadžerisanja na sve strane a zvezde su u zenitu. Generacija 2009 ima mnoštvo talenta, ali koliko će njih postati igrači? Ne sluti na dobro. 06 jesu bolji ali i ta generacija nije dominirala onaj "belo belo belo" tim. Toj nasoj 06 generaciji bih dao jos vremena pre nego li se donese neki zakljucak jer su ocigledno fizicki kasnili za Nemcima (Kostic, Dimitrijevic a i Dzepina donekle). Stoji da su Nemci naredovali od tada ali svakako, ako se ova trojica razviju nije ni ovo godiste rupa. Sva ostala godista prednjacimo pa tako sve ovo sto si nabrojao mozes pronaci kod nas, osim Steinbacha a i to me jedino i brine. Edited February 26 by Aleks
Aleks Posted February 26 Posted February 26 (edited) @MikiMilane postoji li kakva sansa da Milicevic promeni repreznetaciju? On se lako moze pronaci u Evropi i fino bi nam se nasao. Edited February 26 by Aleks
Darko Posted February 26 Posted February 26 8 hours ago, Aleks said: 06 jesu bolji ali i ta generacija nije dominirala onaj "belo belo belo" tim. Toj nasoj 06 generaciji bih dao jos vremena pre nego li se donese neki zakljucak jer su ocigledno fizicki kasnili za Nemcima (Kostic, Dimitrijevic a i Dzepina donekle). Stoji da su Nemci naredovali od tada ali svakako, ako se ova trojica razviju nije ni ovo godiste rupa. Sva ostala godista prednjacimo pa tako sve ovo sto si nabrojao mozes pronaci kod nas, osim Steinbacha a i to me jedino i brine. Andrej Kostic - Kansas State Wildcats Forward - ESPN (AU) https://share.google/iRAxKDwOwEZn9pCoJ https://www.espn.com.au/mens-college-basketball/player/_/id/5328456/nikola-dzepina Aleksa Dimitrijevic - Creighton Bluejays Center - ESPN https://share.google/wEuLaOOuLsjaqLO6w Pogledaj statistiku i sve će biti jasno. Ogroman je jaz između njih i ovih Nemaca, teško da je samo fizika u pitanju.
Aleks Posted February 27 Posted February 27 (edited) 2 hours ago, Darko said: Andrej Kostic - Kansas State Wildcats Forward - ESPN (AU) https://share.google/iRAxKDwOwEZn9pCoJ https://www.espn.com.au/mens-college-basketball/player/_/id/5328456/nikola-dzepina Aleksa Dimitrijevic - Creighton Bluejays Center - ESPN https://share.google/wEuLaOOuLsjaqLO6w Pogledaj statistiku i sve će biti jasno. Ogroman je jaz između njih i ovih Nemaca, teško da je samo fizika u pitanju. Kostic nista manje nije talentovan od Andersona, naprotiv. Igra poziciju koja je teza za igrace iz evrope da se priviknu a i nije iz tog sistema. Pogledaj prvu sezonu Andersonovu 10.6 poena i 2.2 asistencije za 31 minut po mecu, Kostic 5.8 poena i 1.4 asistencije za 14 minuta. Sad zamisli samo da Kostic moze da kreira za sebe kao Anderson. Daj prvo da vidimo Kostica sledece sezone ako bude pametan, u sistemu u kojem ce igrati kao Anderson. Ovo je sto se ofanzivnog potencijala tice, medjutim ja i dalje mislim da su obojica tolike rupe u odbrani da ce imati problema u buducnosti. Dimitrijevic i da je zdrav bio na u19, bio bi 4 visoki u rotaciji jer nije imao grama misica ili je tako izgledalo samo. Ne kazem da ce biti na Stainbachovom nivou ali kod njega je definitivno fizika u pitanju, i ja se nadam da je samo zbog toga bezao od kontakta. Dzepina ima sve da bude solidan igrac, nesto tipa Dubljevic. Slazem se da jaz za sada postoji i da nece biti na novou Nemaca, ali mislim da ce se jaz dosta smanjiti u buducnosti. Ne zaboravimo da su onaj nas los tim letos sa tek 9 poena dobili. Edited February 27 by Aleks
MikiMilane Posted February 27 Posted February 27 14 hours ago, Aleks said: @MikiMilane postoji li kakva sansa da Milicevic promeni repreznetaciju? On se lako moze pronaci u Evropi i fino bi nam se nasao. U principu, može, ali samo uz saglasnost KS 🇨🇦 i GenSeka FIBA Zagklisa, ali kad napuni 23. i pod uslovom da je pre 18-og rođendana imao srpski pasoš jer većina Srba iz novije emigracije u 🇨🇦 su izbeglice iz 🇧🇦 ili 🇭🇷 i često nisu državljani 🇷🇸 poput Stefana Ilića (2008). 1
Tex_Willer Posted February 27 Posted February 27 5 hours ago, Aleks said: Kostic nista manje nije talentovan od Andersona, naprotiv. Igra poziciju koja je teza za igrace iz evrope da se priviknu a i nije iz tog sistema. Pogledaj prvu sezonu Andersonovu 10.6 poena i 2.2 asistencije za 31 minut po mecu, Kostic 5.8 poena i 1.4 asistencije za 14 minuta. Sad zamisli samo da Kostic moze da kreira za sebe kao Anderson. Daj prvo da vidimo Kostica sledece sezone ako bude pametan, u sistemu u kojem ce igrati kao Anderson. Ovo je sto se ofanzivnog potencijala tice, medjutim ja i dalje mislim da su obojica tolike rupe u odbrani da ce imati problema u buducnosti. Dimitrijevic i da je zdrav bio na u19, bio bi 4 visoki u rotaciji jer nije imao grama misica ili je tako izgledalo samo. Ne kazem da ce biti na Stainbachovom nivou ali kod njega je definitivno fizika u pitanju, i ja se nadam da je samo zbog toga bezao od kontakta. Dzepina ima sve da bude solidan igrac, nesto tipa Dubljevic. Slazem se da jaz za sada postoji i da nece biti na novou Nemaca, ali mislim da ce se jaz dosta smanjiti u buducnosti. Ne zaboravimo da su onaj nas los tim letos sa tek 9 poena dobili. Anderson je bukvalno naslednik Srudera i daleko iznad Kostica, plus on je plej, što je postao raritet da neke ekipe imaju pleja iz Nba koji tamo ima ulogu, ni Fr to neće imati( uveren sam da Anderson i pored lakše gradje moze u Nba imati solidnu ulogu kroz vreme). Streinbach je idealna zamena za Tajsa kroz vreme, strašan je skakac i fino se i u napadu snalazi, vrlo je stamen igrac, Jayil igra fino u Albi, nebi me čudilo da ode na leto u Bajern i tamo ima solidnu sezonu, a iskreno vise sam očekivao od Kharcenkova, ali i dalje je to fina sezona. Nemci imaju još jednog solidnog centra iz tog 06g, nmg se setiti imena ali ima nekih 5 6p i fino je telo, ali kvalitetom ispod ove četvorice.
Aleks Posted February 27 Posted February 27 (edited) 6 hours ago, Tex_Willer said: Anderson je bukvalno naslednik Srudera i daleko iznad Kostica, plus on je plej, što je postao raritet da neke ekipe imaju pleja iz Nba koji tamo ima ulogu, ni Fr to neće imati( uveren sam da Anderson i pored lakše gradje moze u Nba imati solidnu ulogu kroz vreme). Streinbach je idealna zamena za Tajsa kroz vreme, strašan je skakac i fino se i u napadu snalazi, vrlo je stamen igrac, Jayil igra fino u Albi, nebi me čudilo da ode na leto u Bajern i tamo ima solidnu sezonu, a iskreno vise sam očekivao od Kharcenkova, ali i dalje je to fina sezona. Nemci imaju još jednog solidnog centra iz tog 06g, nmg se setiti imena ali ima nekih 5 6p i fino je telo, ali kvalitetom ispod ove četvorice. Opet slažem se da je ispred, ali sam rekao uporedimo za sada prve godine i sacekajmo barem do sledeće. Ako do tada ne bude napretka u Kosticevoj igri imaćemo lak zaključak. Samo smatram da je nezahvalno isključivati naše igrače koji fizički kasne. Ako misliš da mogu plejevi lakše gradje uspeti u NBA zasto ne misliš da Nolan Traore ne može? Nema šut na nivou Andersona ali je eksplozivniji. Meni je zao sto Bosnajkovic nije ispao igrač tipa Kharcenko barem. Dako više nauče klinci da ne jure velike timove gde neće imati loptu u svojim rukama. Eric Reibe 06 je talentovaniji od Steinbecha ali je drugaciji profil igrača i nije fizički dominantan za sada. Edited February 27 by Aleks
Aleks Posted Saturday at 02:04 PM Posted Saturday at 02:04 PM Jezivo kako izmlati Mega Partizana u prvom poluvremenu. Djurovic ne zeli ili ne moze da igra odbranu, nadam se da je ovo prvo iskreno.
Bojdo Posted Saturday at 04:59 PM Posted Saturday at 04:59 PM Dramicanin i Djurovic su nekako mekani igraci.
Aleks Posted Saturday at 06:35 PM Posted Saturday at 06:35 PM 1 hour ago, Bojdo said: Dramicanin i Djurovic su nekako mekani igraci. Ne znam da li mi Dramicanin izgleda mekano, pre bih rekao da je samo slabasan. Djurovic u ovoj utakmici da. Stoji i dalje da su obojica ofanzivni potencijali ali Djurovic pogotovo ne sme da bude ovolika rupa u odbrani. Mislio sam da ce Mijailovic i Nedeljkovic moci da se bore sa Danilovicem i Karalicem za prvih 5 na u18, ali to izgleda sve manje verovatnim.
Recommended Posts