djole Posted April 20 Posted April 20 On 4/17/2026 at 10:11 PM, dali_man said: Posto trenutno nemam da iskesiram 500-600 jura, planirao sam da jedan od ta dva aparata kupum na neke rate, a da za drugi iskesiram. Sad problem je sto u svim ovim radnjama, koje nude kupovinu na rate (gigatron, tehnomedia, ananas...), jedino se delonghi nudi, da iole valja. Ostalo nisam uzimao u razmatranje. Tu i tamo se ostale prihvatljive marke mogu naci po specijalistickim radnjama, ali retko koja nudi kupovinu na rate (uspeo sam da nadjem jedino Eureka Mignon Manuele za 34.000 na 12 rata, pa i to razmatram). Prepravku na non-pressurized basket sam svakako planirao, i to nije neka velika stavka, 20-30 jura. Ovo za steam wand me malo razocarava, jer volim kafucinoTM (iliti produzeni s mlekom). Nije da imam neki istancan ukus za kafu, preziveo bi i sa ovom lagarijom, al opet, kad vec kupujem, onda bi gledao da nadjem nesto bolje. Delonghi je izbacio i Dedica Duo (EC890) sa unapredjenim steam wand sistemom, sad, dal vredi dati 7-8000 din vise samo zbog toga... Ostaje mi samo da se raspitujem, bunarim i lovim neku iole pristojnu ponudu. Jbt, ispade muka oko izbora aparata i mlina ko da kupujem polovan automobil . Sve te razumem :D Moze Dedica da napravi solidno mleko za kapucino, ali ona konzistencija za latte je vec malo teza, tj. bar meni je teze jer retko koristim. Moguce da se moze izvestiti sa onim, ali savetujem ti da proveris malo ove rivjuove na internetu. Kakva je uopste ponuda mlinova u Srbiji kod ovih zvanicnih prodavaca?
mr clutch Posted April 20 Posted April 20 #ButanGas Najbitnije je da zavrnes crevo u bocu pravilno, to jest da crevo dobro legne na ventil od boce. Takodje da dizne na ploci za grejanje se ne zapuse. Ne koristim nesto preterano, uglavnom za kafu i znacajno brze se sprema nego na elektricnoj ploci. Verovatno je isto i za hranu.
dali_man Posted April 20 Posted April 20 10 hours ago, djole said: Kakva je uopste ponuda mlinova u Srbiji kod ovih zvanicnih prodavaca? Onako. Tih par shopova su, uglavnom distribureri nekih marki mlinova, tako da recimo, brewsociety.store valja Eureka mlinove, bago valja obel i la san marco, tokarcoffee ima fellow, Dok se, s druge strane, DF54, 64 gen 2, Baratza ESP mogu naci samo na kupujemprodajem. Svi oni su negde oko 250-300e 1
Drug Crni Posted April 24 Posted April 24 Hvala svima na savetima, mišljenjima..no, bojim se da ni ja nisam bio dovoljno precizan. Ja znam da baratam sa butan bocama..u letnjoj kuhinji imam neku peć na plinsku bocu i fercera kako treba..i mnogo je koristim za spremanje jela. Ovde se radi da će mi uskoro instalirati gas za grejanje u samu kuću, pa su mi skrenuli pažnju, da ako želim da kuvam na plin u samoj kući, to prijavim na vreme. Ja želim, pa sad tražim šporet koji će kombinovati gas i struju. Dakle, šporet će bez boce biti direktno priključen na gas..pa mi je tu trebala preporuka za takav šporet, koji brend uzeti, na šta obratiti pažnju itd..
fancy Posted April 24 Posted April 24 2 hours ago, Drug Crni said: Ovde se radi da će mi uskoro instalirati gas za grejanje u samu kuću, pa su mi skrenuli pažnju, da ako želim da kuvam na plin u samoj kući, to prijavim na vreme. Ja želim, pa sad tražim šporet koji će kombinovati gas i struju. Dakle, šporet će bez boce biti direktno priključen na gas..pa mi je tu trebala preporuka za takav šporet, koji brend uzeti, na šta obratiti pažnju itd.. Moj slučaj dakle. Ništa posebno, nikakve specifičnosti, one dizne što se menjaju dobiješ uz ploču, ja imam Gorenje, još od 2010, jednostavno je. Tada nije trebalo ali sad treba da se prijavi kod instalacije na gasnu mrežu, to vidiš detaljno sa onima koji će da ti to povezuju i/ili održavaju kotao. 1
Knipex Posted Tuesday at 09:36 AM Posted Tuesday at 09:36 AM On 4/24/2026 at 4:45 PM, Drug Crni said: Ja želim, pa sad tražim šporet koji će kombinovati gas i struju. Dakle, šporet će bez boce biti direktno priključen na gas..pa mi je tu trebala preporuka za takav šporet, koji brend uzeti, na šta obratiti pažnju itd.. Bukvalno bilo koji. Sve radi bez ikakvih problema. Postoje i ugradne ploče za kuhinju sa ringlama na gas, a postoje i sa kombinovanim ringlama gas + sve moguće kombinacije (obična šamotna, staklo/keramika ili indukcija). Koristimo šporete na gas (zemni gas) od kraja osamdesetih. Jedina stvar koju bih preporučio je da bude od inoxa zbog dugotrajnosti. To je jedino što se desilo šporetu u letnjoj kuhinji u tazbini, zarđale su stranice. Ako uzimaš komplet šporet a ne ugradnu ploču pretpostavljam da ćeš kupiti sa rernom. Rerna može biti na struju ili na gas. Supruga preferira rernu na struju, kaže lakše se podešava. 1
Drug Crni Posted Tuesday at 01:38 PM Posted Tuesday at 01:38 PM Nije mi hića, ali sutra idem malo konkretnije da pogledam ponudu. Hvala svima na odgovorima
Chaos Is Me Posted 17 hours ago Posted 17 hours ago Verovatno već ima negde ali mrzi me da listam - da li ima neko preporuke za televizor 55 inča (možda može i 65'' al ne preko toga) do 100k (max 1000e ako je baš do jaja)? Da napomenem da sam ja totalni tantus za to da li je OLED, QLED, LED, Nanocell i ostalo, uopšte se ne razumem u te stvari. Hvala unapred.
McLeod Posted 17 hours ago Posted 17 hours ago Generalno se sa novim tehnologijama i OLED (ako hoces zakrivljen) pokazuju Samsung, TCL, LG, a budzet varijanta je Hisense. Ako je samo za gledanje TVa, ne za gejming, obrati paznju na to koliko ti je svetla soba i kako pada svetlost tamo gde ce biti TV, jer mogu dosta da se razlikuju po tome koliko su osetljivi na to. Ako ga koristis i za gejming ili recimo da bude ludilo smooth kad gledas neku utakmicu, gledaj da refresh rate bude 120+ herca. Sto visi refresh rate to bolje, mada nasi TV operatori to retko mogu da isprate. Ali na primer za kucni bioskop sa kvalitetnim snimkom 4K+ pravi razliku. I za gejming.
Chaos Is Me Posted 17 hours ago Posted 17 hours ago Za gledanje televizije. 😄 Verovatno će da padne i neki playstation kad mali još malo poraste.
McLeod Posted 17 hours ago Posted 17 hours ago Pazi, u sustini sve tako veliko nova serija ce da bude dobro. Ja imam LG od 43 inca star ja mislim 5 godina, jedino sto mi smeta je ta osetljivost na svetlost. Osvezavanje je cini mi se 80, ali za toliko star televizor je top.
Chaos Is Me Posted 17 hours ago Posted 17 hours ago Hvala za info. Konfiguracije sobe je takva da sunčana svetlost nikad ne pada preko tv-a. 1
40Wins Posted 15 hours ago Posted 15 hours ago 2 hours ago, Chaos Is Me said: Za gledanje televizije. 😄 Verovatno će da padne i neki playstation kad mali još malo poraste. Moj brat je sad u teskim pregovorima za Sony, taman se resio Dexico gluposti, ulece prica o Soniju haha
Drug Crni Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago On 4/28/2026 at 3:38 PM, Drug Crni said: Nije mi hića, ali sutra idem malo konkretnije da pogledam ponudu. Iiii...već sam napravio predračun i faktički pazario. Izabrao sam neki Gorenje model koji je sa popustom na nekih 62k. Zadovoljan sam izborom; nadam se da ću biti zadovoljan i eksploatacijom
Recommended Posts