Jump to content

Recommended Posts

Posted
9 hours ago, Helena said:

https://share.google/SnxPCXXwtrOF8iHc9

Gigatron uopšte nije povoljan, ovde su prevoz i montaža besplatni a Kendi je super.

Nego, ja dođoh da priupitam za savet za PC - dakle, ne želim laptop, nego baš računar, da li da uzmem ovaj ?

https://ananas.rs/proizvod/dsc-desktop-racunar-office-pro-ryzen-5-16gb-512gb-ssd-windows-11-pro/4033875

Cena mi je ok, a sa njim dođe i vindovs 11, a meni treba da drži, recimo 10 tabova, torrent, neki od plejera istovremeno i to je to.

Bukvalno nikakve igrice, šopiranja, editovanja i slično.

Sad imam vindovs 10 I dobijam obaveštenja da će apdejt prestati 22.10. a i šteka već.

Po meni ovo je malo slabo...

Razumem da je potreba da bude skromniji kompjuter, ali ovo će da se greje sa 10 tabova i sa samo 16GB RAM 2025 godine. Plašim se da je jako zakinuto na napajanju i na ploči... pa možda da se dokupi garancija.
Ako i uzimate taj, ja bih tražio odmah kod bilo kog majstora da doda još 16GB memorije i redovno čišćenje svake godine.

• Like 1
Posted

Zapravo je potreba da bude skromnija cena :classic_biggrin:

Meni su te brojke u opisu kinesko pismo, pa mi zato treba eto tako neka informacija kao što si ti napisao.

A to sa pojačanjem neće ići, jer čim ga pipneš, gubi se garancija.

Hvala.

Bilo bi lepo kad bi još neko nešto dodao.

Posted

Mek, ja to ne znam i niko u selu ne zna. A pitanje i ovih po prodavnicama koliko su kvalifikovani 

To bi bilo kao kad bih ti rekla da ti sklopiš sam auto.

• Like 1
Posted

Za ono sto ti treba rekao bih dovoljno dobar, mada spomisnjes torrent, dodatni USB drajv moze da resi problem ako skidas filmove, itd. USB drajv ti nece ponistiti garanciju.

• Like 1
Posted
2 hours ago, Helena said:

Mek, ja to ne znam i niko u selu ne zna. A pitanje i ovih po prodavnicama koliko su kvalifikovani 

To bi bilo kao kad bih ti rekla da ti sklopiš sam auto.

Mozda postoji mogucnost da u prodavnici koju odaberes fizicki i kupis sve komponente to uradi neki radnik. Pitaj, ako ne narucujes online onda nista. Mada i onda mozes da probas sa korisnickom podrskom.

• Like 1
Posted

Pa nije samo maticna. Treba staviti i termalnu pastu na procesor, ali ni malo ni mnogo, vec taman onoliko koliko treba. Ali danas sve ima na yt.

U svakom slucaju slazem se da je bolje da se sklapa nego kupuje gotova konfiguracija. U sustini ovo bi trebalo da gura to sto zelis, ali koliko para toliko muzike. A cenim da ce prvo crci napajanje bez obzira sto je tdp svih komponenti u granicama da moze da izdrzi, ali takva su ta no name napajanja koja idu uz kuciste.

• Like 1
Posted

Meni je ovo suštinski ok, cena je jaako niska, samo eto tih 16GB će se malo mučiti sa 10 chrome tabova...

Kapiram da mora gotovo rešenje, a ovo što Mek kaže je realno najbolje, ali komplikovano...

Posted

Biće da ću ja to uzeti.

I sa 10 tabova sam preterala, više sam dala kao primer.

Ja čak ni ne znam koliko RAM-a ima ovaj stari komp, a momak "koji to drži u malom prstu" :classic_sleep: je instalirao desetku i odmah je to bilo kilavo, u smislu da su plejeri teško nosili velike fajlove (blizu 10 giga).

Ovde bi trebalo da je jedanaestica legalna.

Hvala :ss:

Posted

Pazi, napajanje je najlakse da se zameni i nije skupo da se apgrajduje, to je par hiljada dinara u najgorem slucaju. Nije kao da dizes graficku dve generacije i dajes 300 evra samo za to.

Ako uzimas gledas da li moze komp fizicki da podrzi i da maticnu ne moras da menjas za dve godine. Jaka maticna i napajanje resava sve, ostalo slotujes ako nije generacija izasla, kao kad sam ja bi mlad i neiskusan pa uzimam DDR2 kad je cetvorka vec standard.