freethrow Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago 9 hours ago, Helena said: https://share.google/SnxPCXXwtrOF8iHc9 Gigatron uopšte nije povoljan, ovde su prevoz i montaža besplatni a Kendi je super. Nego, ja dođoh da priupitam za savet za PC - dakle, ne želim laptop, nego baš računar, da li da uzmem ovaj ? https://ananas.rs/proizvod/dsc-desktop-racunar-office-pro-ryzen-5-16gb-512gb-ssd-windows-11-pro/4033875 Cena mi je ok, a sa njim dođe i vindovs 11, a meni treba da drži, recimo 10 tabova, torrent, neki od plejera istovremeno i to je to. Bukvalno nikakve igrice, šopiranja, editovanja i slično. Sad imam vindovs 10 I dobijam obaveštenja da će apdejt prestati 22.10. a i šteka već. Po meni ovo je malo slabo... Razumem da je potreba da bude skromniji kompjuter, ali ovo će da se greje sa 10 tabova i sa samo 16GB RAM 2025 godine. Plašim se da je jako zakinuto na napajanju i na ploči... pa možda da se dokupi garancija. Ako i uzimate taj, ja bih tražio odmah kod bilo kog majstora da doda još 16GB memorije i redovno čišćenje svake godine. 1
Helena Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago Zapravo je potreba da bude skromnija cena Meni su te brojke u opisu kinesko pismo, pa mi zato treba eto tako neka informacija kao što si ti napisao. A to sa pojačanjem neće ići, jer čim ga pipneš, gubi se garancija. Hvala. Bilo bi lepo kad bi još neko nešto dodao.
McLeod Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Sklopis sama kompjuter, ne kupujes gotove konfiguracije. Jeftinije i bolje za ono sto ti treba.
Helena Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Mek, ja to ne znam i niko u selu ne zna. A pitanje i ovih po prodavnicama koliko su kvalifikovani To bi bilo kao kad bih ti rekla da ti sklopiš sam auto. 1
DJORDJE Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Za ono sto ti treba rekao bih dovoljno dobar, mada spomisnjes torrent, dodatni USB drajv moze da resi problem ako skidas filmove, itd. USB drajv ti nece ponistiti garanciju. 1
McLeod Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 2 hours ago, Helena said: Mek, ja to ne znam i niko u selu ne zna. A pitanje i ovih po prodavnicama koliko su kvalifikovani To bi bilo kao kad bih ti rekla da ti sklopiš sam auto. Mozda postoji mogucnost da u prodavnici koju odaberes fizicki i kupis sve komponente to uradi neki radnik. Pitaj, ako ne narucujes online onda nista. Mada i onda mozes da probas sa korisnickom podrskom. 1
McLeod Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Al inace je sklapanje kompa mnogo lakse nego sto izgleda. Tu je zajebana samo maticna ploca ostalo je boza.
Alek The Great Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Pa nije samo maticna. Treba staviti i termalnu pastu na procesor, ali ni malo ni mnogo, vec taman onoliko koliko treba. Ali danas sve ima na yt. U svakom slucaju slazem se da je bolje da se sklapa nego kupuje gotova konfiguracija. U sustini ovo bi trebalo da gura to sto zelis, ali koliko para toliko muzike. A cenim da ce prvo crci napajanje bez obzira sto je tdp svih komponenti u granicama da moze da izdrzi, ali takva su ta no name napajanja koja idu uz kuciste. 1
Helena Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Da, nosio bi eksterni disk od 1 TB Znači, u suštini je najvažnija RAM memorija?
freethrow Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Meni je ovo suštinski ok, cena je jaako niska, samo eto tih 16GB će se malo mučiti sa 10 chrome tabova... Kapiram da mora gotovo rešenje, a ovo što Mek kaže je realno najbolje, ali komplikovano...
Helena Posted 50 minutes ago Posted 50 minutes ago Biće da ću ja to uzeti. I sa 10 tabova sam preterala, više sam dala kao primer. Ja čak ni ne znam koliko RAM-a ima ovaj stari komp, a momak "koji to drži u malom prstu" je instalirao desetku i odmah je to bilo kilavo, u smislu da su plejeri teško nosili velike fajlove (blizu 10 giga). Ovde bi trebalo da je jedanaestica legalna. Hvala
Recommended Posts