ras kass Posted April 11, 2022 Share Posted April 11, 2022 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ras kass Posted April 11, 2022 Share Posted April 11, 2022 https://m.vecernji.hr/vijesti/koje-to-mocno-oruzje-kupuje-vucic-zapravo-je-nabavio-zastarjeli-kineski-sustav-s-kojim-se-nato-ruga-1577959 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constantin Posted April 11, 2022 Author Share Posted April 11, 2022 1 minute ago, ras kass said: https://m.vecernji.hr/vijesti/koje-to-mocno-oruzje-kupuje-vucic-zapravo-je-nabavio-zastarjeli-kineski-sustav-s-kojim-se-nato-ruga-1577959 Kiselo groždje....njihov sustav je mnogo bolji ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Clash Posted April 11, 2022 Share Posted April 11, 2022 Meni ovo naoruzavanje SRB/CRO kao nadmetanje klinaca ko ce imati bolji mobillni telefon. Skrsimo pare na telefome od kojih koristimo 5% mogucnosti. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constantin Posted April 11, 2022 Author Share Posted April 11, 2022 3 minutes ago, Clash said: Meni ovo naoruzavanje SRB/CRO kao nadmetanje klinaca ko ce imati bolji mobillni telefon. Skrsimo pare na telefome od kojih koristimo 5% mogucnosti. Meni i tebi to tako, realno, izgleda. Ipak, donekle razumem....da ne razglabam. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sen Posted April 11, 2022 Share Posted April 11, 2022 S-300 sa AliExpress-a. Ruska zastarela tehnika koje se oni rešavaju i kojoj je istekao (ili će veoma brzo isteći) rok trajanja (mislim na one Migove koje su nam "poklonili", za koje smo morali debelo da platimo remontovanje). A sad 12 novih Rafala + 12 polovnih Rafala ... Šta će Srbiji toliki Rafali Aj da su rešili da kupe 4 do 6 komada (pola od toga da budu polovnjaci), čisto da može da se kaže da je nebo "pokriveno", al' 24 komada za jednu malu siromašnu državicu. Mislim, razumem da time Vučić kupuje blagonaklonost stranaca, al' pretera ga sa čepljenjem. Mada, ne iznenađuje... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koca Popovic Posted April 11, 2022 Share Posted April 11, 2022 2 hours ago, Clash said: Meni ovo naoruzavanje SRB/CRO kao nadmetanje klinaca ko ce imati bolji mobillni telefon. Skrsimo pare na telefome od kojih koristimo 5% mogucnosti. To se ovdje zove ko ima veci k...c. Inace Finci imaju oko 50 aviona F-35 , ovi moji narucili 54 ( trenutno 35 na raspolaganju) Svedjani sami proizvode JAS-gripen . Nisam siguran kako bi se provela ova nazovi velesila. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted April 12, 2022 Share Posted April 12, 2022 9 hours ago, Klotzen said: Putin te je demantovao i dokazao da svako ko želi da bude nezavisan mora da ima jaku armiju. Da je UKR imala jaču armiju Putinu ne bi palo na pamet da radi ovo. E sad države koje ne žele da vode samostalnu politiku tu bih se složio sa tobom, one mogu da smanje ulaganja u vojsku i postanu privezak neke velike sile. Evo jedan primer sa druge strane. Da Iran nema veliku armiju SAD bi davno skinuo ajatolaha i uveo tamo neku normalniju vlast. Ali pošto bi taj rat bio prilično skup za SAD oni se neće nikad odlučiti na tako nešto osim ako bi Iran prvi napao nekog od njihovih saveznika. Da nisu Ameri obarali Saha Pahlavija - Ajatolah ne bi ni dosao na vlast. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constantin Posted April 12, 2022 Author Share Posted April 12, 2022 Da nisu Ameri obarali Saha Pahlavija - Ajatolah ne bi ni dosao na vlast.Kako kaže Zeman:"Agresor je svaka država koja okupira neku drugu, pre Amerike".... 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
urosg3 Posted April 12, 2022 Share Posted April 12, 2022 11 hours ago, ras kass said: https://m.vecernji.hr/vijesti/koje-to-mocno-oruzje-kupuje-vucic-zapravo-je-nabavio-zastarjeli-kineski-sustav-s-kojim-se-nato-ruga-1577959 Jake reči, "zastarelo" za sistem koji postoji jedva 8 godina, i kakav je da je za Hrvatsku PVO je izmislio potencijal. FK-3 nije nikad isproban u praksi nadam se da neće baš ovde da se testira ali jeste sistem odvraćanja. Naizgled Srbiji ne treba mnogo da dovede u pristojno stanje PVO ali je taj mali korak istovremeno najteži - da štapske torbice zamenimo monitorima. Zvuči lako ali... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constantin Posted April 12, 2022 Author Share Posted April 12, 2022 Jake reči, "zastarelo" za sistem koji postoji jedva 8 godina, i kakav je da je za Hrvatsku PVO je izmislio potencijal. FK-3 nije nikad isproban u praksi nadam se da neće baš ovde da se testira ali jeste sistem odvraćanja. Naizgled Srbiji ne treba mnogo da dovede u pristojno stanje PVO ali je taj mali korak istovremeno najteži - da štapske torbice zamenimo monitorima. Zvuči lako ali...Kao što rekoh..."kiselo groždje"...što se njih tiče. Imaju nešto bolje. Ne bi im dron veličine aviona pao u centar Zagreba. Da nije pao ni tad ga ne bi primetili. Link to comment Share on other sites More sharing options...
urosg3 Posted April 12, 2022 Share Posted April 12, 2022 14 minutes ago, Constantin said: 45 minutes ago, urosg3 said: Jake reči, "zastarelo" za sistem koji postoji jedva 8 godina, i kakav je da je za Hrvatsku PVO je izmislio potencijal. FK-3 nije nikad isproban u praksi nadam se da neće baš ovde da se testira ali jeste sistem odvraćanja. Naizgled Srbiji ne treba mnogo da dovede u pristojno stanje PVO ali je taj mali korak istovremeno najteži - da štapske torbice zamenimo monitorima. Zvuči lako ali... Kao što rekoh..."kiselo groždje"...što se njih tiče. Imaju nešto bolje. Ne bi im dron veličine aviona pao u centar Zagreba. Da nije pao ni tad ga ne bi primetili. Inače naš sistem VOJIN je domaći proizvod, SA cVOJIN je baziran na Ubuntu 18.04 LTS i malčice je bizarno kad pogledaš u radarski ekran a sa strane GNOME 3 sidebar kao da ćeš da kresneš Firefox ili pošalješ mail iz njega ili pustiš neku muziku iz Rhythmboxa-a Link to comment Share on other sites More sharing options...
Clash Posted April 12, 2022 Share Posted April 12, 2022 https://www.kurir.rs/vesti/politika/3911775/kurir-saznaje-srbija-pregovara-o-nabavci-12-tajfuna-to-su-mocni-britanski-lovci-bombarderi Tooo Vucko, daj svega. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PorodicneVrijednosti Posted April 12, 2022 Share Posted April 12, 2022 NATO na aparatima 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Clash Posted April 12, 2022 Share Posted April 12, 2022 Imacemo vise vojnih nego civilnih aviona. Svaki Srbin kad polozi B i C kategorije dobija automatski i dozvolu za avion. Jedino ako ima 18 godina nece moci sam da baca bombe, mora biti neko ko ima 5 godina iskustva. I nece moci da vozi od 23-05 casova. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constantin Posted April 12, 2022 Author Share Posted April 12, 2022 To je ta ev. treća varijanta ili naklapanje Kurira u rangu verodostojnih izjava Tarabića? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Clash Posted April 12, 2022 Share Posted April 12, 2022 5 minutes ago, Constantin said: To je ta ev. treća varijanta ili naklapanje Kurira u rangu verodostojnih izjava Tarabića? Sta sitnicaris, objavio je i Informer. Pametnom dosta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constantin Posted April 12, 2022 Author Share Posted April 12, 2022 Sta sitnicaris, objavio je i Informer. Pametnom dosta. Ma da, kad DJV objavio, to mora da je tačno. Otkupljujemo i sve F-117 pošto su ih Ameri batalili.... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mama_mia Posted April 12, 2022 Share Posted April 12, 2022 The recent semi-secret delivery of Chinese weapons systems to Serbia drew criticism from Washington where an unnamed spokesman said that Belgrade should be aware of the possible cost and risks of doing business with Beijing. On 4/11/2022 at 5:47 PM, Kronostime said: Kada bi se novac ulozen u nalazenje novih nacina da se pobije sto vise protivnika, a da imas sto manje zrtava, ulozio u: medicinu, proizvodnju hrane, poboljsanje uslova zivota sirom sveta, istrazivanje i omogucavanje naseobna na Mesecu i okolnim planetama i njihovim satelitima - covecanstvo bi imalo mnogo vece sanse za opstanak. objasnila sam sta mislim o tome...znaci i to ce doci na red sa daljim napretkom civilizacije pritom niko ne garantuje stoprocentno antiratno okruzenje ako se islelis na Mesec ili neku planetu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constantin Posted April 12, 2022 Author Share Posted April 12, 2022 7 minutes ago, Mama_mia said: The recent semi-secret delivery of Chinese weapons systems to Serbia drew criticism from Washington where an unnamed spokesman said that Belgrade should be aware of the possible cost and risks of doing business with Beijing. Ne znam u kom kontekstu je ova pretnja ? Ko odredjuje čije naoružanje smeš da koristiš? Mogu da razumem pretnje Turskoj zbog nabavke S-400 jer je Turska član NATO Alijanse u okviru koje se za sve pita USA, ali ovo je, u najmanju ruku, neprimereno.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted April 12, 2022 Share Posted April 12, 2022 17 minutes ago, Mama_mia said: The recent semi-secret delivery of Chinese weapons systems to Serbia drew criticism from Washington where an unnamed spokesman said that Belgrade should be aware of the possible cost and risks of doing business with Beijing. objasnila sam sta mislim o tome...znaci i to ce doci na red sa daljim napretkom civilizacije pritom niko ne garantuje stoprocentno antiratno okruzenje ako se islelis na Mesec ili neku planetu Do sada nisu bili problem kineski krediti i izgradnja infrastrukture, preuzimanje kljucnih industrija - a problem je kupovina oruzja od iste? Pri tom, skoro svi proizvodi zapadnih brendova imaju na sebi Made in PRC? Kinezi (a i Indijci) trguju sa onim sto se na Zapadu zove civilizacija jos od anticke Grcke, Persijanaca, Rima, Venecije, Spanije, Portugalije, Ujedinjenog Kraljevstva Engleske i Skotske, Belgije..... Da Kina nije usla u izolaciju svojevoljno i da je Zlatna Flota potrajala - ko zna kako bi izgledala danasnja istorija. https://en.wikipedia.org/wiki/Zheng_He 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mama_mia Posted April 12, 2022 Share Posted April 12, 2022 4 minutes ago, Constantin said: Ne znam u kom kontekstu je ova pretnja ? Ko odredjuje čije naoružanje smeš da koristiš? Mogu da razumem pretnje Turskoj zbog nabavke S-400 jer je Turska član NATO Alijanse u okviru koje se za sve pita USA, ali ovo je, u najmanju ruku, neprimereno.... Upravo zato sto srbija nije ni u eu ni u nato pa joj daju pozeljne smernice ... Isto kao i sto detetu moras da skrenes paznju na neprihvatljivo ponasanje...Posle kad to dete srbija poraste neka radi sta hoce, ali je vazno da nauci dok je malo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constantin Posted April 12, 2022 Author Share Posted April 12, 2022 1 minute ago, Mama_mia said: Upravo zato sto srbija nije ni u eu ni u nato pa joj daju pozeljne smernice ... Isto kao i sto detetu moras da skrenes paznju na neprihvatljivo ponasanje...Posle kad to dete srbija poraste neka radi sta hoce, ali je vazno da nauci dok je malo. Ja to vidim tako, kao kad Piroćanac kaže detetu....ako budeš dobar ću te vodim u poslastičaru da gledaš kolače. Ionako je to "neimenovani" izvor. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mama_mia Posted April 12, 2022 Share Posted April 12, 2022 da ostavim i nastavak N1 english “Doing business with companies based in the People’s Republic of China is a sovereign decision but governments need to be aware of the short- and long-term risks and costs” (unnamed State Department spokesman) 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constantin Posted April 12, 2022 Author Share Posted April 12, 2022 4 minutes ago, Mama_mia said: da ostavim i nastavak N1 english “Doing business with companies based in the People’s Republic of China is a sovereign decision but governments need to be aware of the short- and long-term risks and costs” (unnamed State Department spokesman) Mi ćemo i dalje da trgujemo sa PRC, u svim oblastima, a vi ako vam dozvolimo......samo još to da su ubacili i sve bi bilo OK... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts