alberto.ascari Posted December 26, 2019 Share Posted December 26, 2019 Yebote Cesi jos nisu odustali od tih oznaka u stepenima ekstra(k)ta ....... secam se u SFRJ kako su "intelektualci" pricali: Bajo moj, Niksicko je najbolje jer ima 13% "alkohola" [emoji23], a neki su dobacivali nije nego 16,9% (fl. oz. = 500ml) ..... kakva su to vremena bila !!! Stvarno, ne znam da to iko osim Ceha i nas nekada, ne znam kako je sada, upotrebljava. Dobro sad, Cesi imaju pravo da rade sta hoce jer su majstori za pivo, tradicija jebiga, ali je ipak malo cudno. A mi videli od njih. Jbg, tradicija. Čak postoji i neka norma / zakon za obeležavanje piva u poslednjih par godina, ali niko to ne yebe. Poručiš desetku ili dvanaesticu u puvnici i toeto.[emoji16]Odesláno z mého BBF100-1 pomocí Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Down With The Sickness Posted December 26, 2019 Share Posted December 26, 2019 (edited) 14 minutes ago, alberto.ascari said: Jbg, tradicija. Čak postoji i neka norma / zakon za obeležavanje piva u poslednjih par godina, ali niko to ne yebe. Poručiš desetku ili dvanaesticu u puvnici i toeto. Odesláno z mého BBF100-1 pomocí Tapatalk Tako je. Quote A 10 degree beer is about 4% alcohol and a 12 degree is about 5%, 16° is 6.5% alcohol and 19° has 8%. Too complicated? This is centuries old Czech beer culture! A kada ih Centralni Komitet iz Brisela nije "prevaspitao" znaci da nece niko, drugim recima poruka je jasna "Odjebite od naseg piva"!!! Sa svojim radite sta hocete. Edited December 26, 2019 by Denis Jasharevic 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amigo Posted December 27, 2019 Share Posted December 27, 2019 On 12/26/2019 at 7:56 AM, Yoyogi said: Ma cekaj, ajde mi reci u cemu je stvar sa tim "IPA" pivom i sto se ono narucuje a ne establirane marke? To su neke "micro brewery"? Yoyogi, probaj neko IPA, preporucio bih minimalno 5.5% alkohola, 6% jos bolje. Nisam ni ja to pio do prije godinu dana, medjutim navukao sam se priznajem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alberto.ascari Posted December 27, 2019 Share Posted December 27, 2019 Dobra gorka IPA, skoro gorčina prebija aromu, ali oseti se hmelj. IBU 70, ABV 5,1%. Baš mi selo.[emoji106][emoji1086][emoji481] https://untappd.com/b/pivovar-kocour-varnsdorf-ipa-samurai/8553 Auqratz više sa ovim oborenim slikama...[emoji34] Odesláno z mého BBF100-1 pomocí Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arsenije Pesic Posted December 28, 2019 Share Posted December 28, 2019 Dobio ovo na poklon, pa me zanima mišljenje poznavalaca koliko je tačno da je u pitanju "izuzetno kvalitetno češko pivo". U toku je evaluacija eventualnih poslovnih partnera, pa je ovo jedna od bitnijih indikacija. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Down With The Sickness Posted December 29, 2019 Share Posted December 29, 2019 Nema ga Alberto, na skijanju, da recenzira Pardubicky Pivovar. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Old 666 Posted December 29, 2019 Share Posted December 29, 2019 Ratebeer kaže da se taj srednji više ne proizvodi, po onom što tamo piše izgleda da je neki bezalkoholni pokušaj. Levi ima sasvim pristojnu ocenu, dosta bolju od recimo Krušovice istog tipa koja može da se nađe kod nas. Desno je porter i naravno ne može biti loše, ali objektivnosti radi ima jako dobru ocenu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
alberto.ascari Posted December 29, 2019 Share Posted December 29, 2019 Porter je baš dobar, ali ova dva nisam nikad pio, stvarno ne znam. Odesláno z mého BBF100-1 pomocí Tapatalk 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
alberto.ascari Posted December 29, 2019 Share Posted December 29, 2019 Bayern[emoji629][emoji481]Odesláno z mého BBF100-1 pomocí Tapatalk 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Down With The Sickness Posted January 1, 2020 Share Posted January 1, 2020 2020! Quote 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
alberto.ascari Posted January 3, 2020 Share Posted January 3, 2020 Srećna Vam Nova Godina, beer geeks! 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amigo Posted January 3, 2020 Share Posted January 3, 2020 Nakupilo se malo ambalaze Link to comment Share on other sites More sharing options...
alberto.ascari Posted January 3, 2020 Share Posted January 3, 2020 (edited) Brewdog [emoji106][emoji106] Odesláno z mého BBF100-1 pomocí Tapatalk Edited January 3, 2020 by alberto.ascari Link to comment Share on other sites More sharing options...
alberto.ascari Posted January 3, 2020 Share Posted January 3, 2020 Brewdog No 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
alberto.ascari Posted January 5, 2020 Share Posted January 5, 2020 Ide malo na sour, ali to je zbog voća, izvrsna NEIPA. ABV 6,5%, IBU ne znamo, cenim oko 40... https://www.ratebeer.com/beer/zichovec-passion-15/799489/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
MetalHead Posted January 17, 2020 Share Posted January 17, 2020 Cudi me da niko jos nije pomenuo ovo: Meni se svidja, ima taj IPA shmek iako ne znam kakav je zaista kvalitet u odnosu na kraft IPA... Link to comment Share on other sites More sharing options...
estranged Posted January 17, 2020 Share Posted January 17, 2020 Pisao ja ranije, meni lici na razblazeni ipa :) nekako nema pun ukus posle mi drug rekao da su zajebali nesto u procesu proizvodnje pa je i procenat alkohola nizi nego sto je tipicno za ipa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Down With The Sickness Posted January 17, 2020 Share Posted January 17, 2020 Treba biti vrlo skroman u ocekivanjima da ce neka velika pivara napraviti dobar IPA. To uglavnom ide maksimum do "podseca na IPA". Ne treba smetnuti sa uma da ni sve kraft pivare ne proizvode dobro pivo. Na nekih 10 ovde ja sam zadovoljan ako ubodem jednu koja zna sta radi i kako da napravi dobro pivo. Izazov i hajp su veliki, dobar je biznis, relativno malo ulaganje, kul je, svi se loze, glavna si faca ........ ali malo je majstora. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MetalHead Posted January 18, 2020 Share Posted January 18, 2020 Da, i ja rekoh ima "smek", ali daleko je od IPA-e, evo upravo pijem jedno... Ali svakako je osvezenje medju industrijskim pivima. Kad otvorim limenku i osetim miris, koji je dosta dobro "pogodjen" - mnogo mi je lepse to nego neko drugo industrijsko pivo. Doduse, mislim da inkrement cene u odnosu na klasicno Niksicko nije time opravdan. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Down With The Sickness Posted January 18, 2020 Share Posted January 18, 2020 Ne znam odakle im ideja da idu sa 4,6%, to je session IPA, znaci razvodnjeno, 6% je neki minimum. Mozda zbog sezone na moru, to ima smisla, ima da leze ko budali samar, a valjda im je i mrsko previse razlicitih vrsta piva praviti . Nisam ni znao da su sada u kanadsko-americkom vlasnistvu. Koja je cena u odnosu na regularno? Link to comment Share on other sites More sharing options...
alberto.ascari Posted January 19, 2020 Share Posted January 19, 2020 Jak citrus i dobra gorčina. Solidno pivo. https://www.bierbasis.de/bier/Insel-Brauerei-berseehopfen-India-Pale-Ale Odesláno z mého BBF100-1 pomocí Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
alberto.ascari Posted January 20, 2020 Share Posted January 20, 2020 Zanimljivo i pitko. Meni vuče dosta na weizen. Jaka pomorandža.https://www.ratebeer.com/beer/rate/615562/Odesláno z mého BBF100-1 pomocí Tapatalk 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
alberto.ascari Posted January 21, 2020 Share Posted January 21, 2020 Treći i poslednji član, Baltic Ale, ni belgijske pivare se ne bi za ovo postidele.https://untappd.com/b/rugener-insel-brauerei-baltic-ale/1201117Odesláno z mého BBF100-1 pomocí Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Down With The Sickness Posted January 24, 2020 Share Posted January 24, 2020 Vrlo odlicna stara skola IPA ...... alkohol 7% gorcina 80. https://www.ratebeer.com/beer/great-lakes-brewery-lake-effect-ipa/159705/ Quote 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
alberto.ascari Posted January 28, 2020 Share Posted January 28, 2020 Češka klasika. [emoji1086][emoji481]Odesláno z mého BBF100-1 pomocí Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts