Jump to content

Recommended Posts

Posted
13 minutes ago, djura.net said:

Ovo, naravno, nije tacno. Postojao je i postojace NIS pod drzavnim okriljem, i sada je tamo blizu 30% drzavnog ucesca. Liberizacija trzista i diverzifikacija je sve sto je potrebno i stvari ce doci na svoje mesto prilicno brzo 

Ja sam rekao da ce ta firma propasti kada menadzment bude nas. Ne vlasnistvo. 

Posted
5 minutes ago, NMX said:

Ja sam rekao da ce ta firma propasti kada menadzment bude nas. Ne vlasnistvo. 

To apsolutno ne mora da bude slucaj. Naprotiv.

• Ha-ha 1
Posted (edited)
24 minutes ago, djura.net said:

To apsolutno ne mora da bude slucaj. Naprotiv.

Tesko mi je da poverujem da ce ljudi koji trafikom ne mogu da upravljaju a da ne bude masina za isisavanje para sutra NIS voditi na nacin da firma bude jednako uspesna kao danas.

edit..typo

Edited by NMX
Posted
13 minutes ago, NMX said:

Tesko mi je da poverujem da ce ljudi koji trafikom ne mogu da upravljaju a da ne bude masina za isisavanje para sutra NIS voditi na nacin da firma bude jednako uspesna kao danas.

Otprilike takav stav nas je i doveo u ovu situaciju, da ne elaboriram sad. Mislim da je stvar jasna.

Posted
2 minutes ago, djura.net said:

Otprilike takav stav nas je i doveo u ovu situaciju, da ne elaboriram sad. Mislim da je stvar jasna.

Dakle doveo nas je stav a ne utemeljena i višestruko potvrđena koruptivna praksa u svakoj kompaniji gde postoji državno vlasništvo? Zanimljivo.

Posted
9 minutes ago, djura.net said:

'Beš ga, meni nije jasno.

• Like 1
Posted
10 minutes ago, djura.net said:

Mislim da je odnos izmedju NISa i EPSa poprilicno dobar A/B test sta se desi kada veliku stratesku firmu vodi Grcicoid i stranac menadzer, na stranu sto je u pitanju Rus. 

• Like 4
Posted
4 minutes ago, NMX said:

Dakle doveo nas je stav a ne utemeljena i višestruko potvrđena koruptivna praksa u svakoj kompaniji gde postoji državno vlasništvo? Zanimljivo.

kad država postavlja svoje poltrone tu sreće nema, pitanje je ko će sve biti vlasnik pa onda će teško država gurati svog poltrona  

• Like 2
Posted

Evo Dubravka Djedovic kaze da su Rusi nasli kupca.

Sad će da bude opcija 1, neka Lukoil varijanta gde se pojavljuje firma iz Švedske a ono neki Rusi iza...ili opcija 2 neka naša offshore SNS kombina

Posted
19 minutes ago, NMX said:

Sad će da bude opcija 1, neka Lukoil varijanta gde se pojavljuje firma iz Švedske a ono neki Rusi iza...ili opcija 2 neka naša offshore SNS kombina

Negde sam cuo da je Mol 25 posto u vlasnistvu Madjara a ostali deo su neke kompanije iza kojih stoji ruski kapital.

Posted
30 minutes ago, NMX said:

Verovatno firma iz neke zemlje koju na mapi tražimo mikroskopom, a pravi vlasnik je ugledni član kartela.

• Like 2
Posted
3 minutes ago, Clash said:

Asomakum oil ltd. je kupac.

Zar nije to ona firma koja se koristila za pranje novca, ako se dobro secam i brat Andrej bio umesan na neki nacin?

Posted
8 minutes ago, DJ_Vasa said:

Verovatno firma iz neke zemlje koju na mapi tražimo mikroskopom, a pravi vlasnik je ugledni član kartela.

5 minutes ago, Clash said:

Asomakum oil ltd. je kupac.

Bukvalno će biti Little Wolf LLC firma

Problem je što OFAC treba da se saglasi sa tim. Što je istovremeno zajebano (jer neće proći pa ostaju sankcije) a istovremeno i dobro što neće doći neko fingiran ili neka sns kombina (nadam se)

Posted
1 minute ago, NMX said:

Problem je što OFAC treba da se saglasi sa tim. Što je istovremeno zajebano (jer neće proći pa ostaju sankcije) a istovremeno i dobro što neće doći neko fingiran ili neka sns kombina (nadam se)

Zar nije uslov jedino da firma ne bude povezana sa kremaljskim režimom? Ako pripada članovima biblioteke, onda to valjda ne potpada pod sankcije.

Voleo bih da si u pravu i da im se ne proda NIS jer bi tek to bilo zajebano sve i da ovi sami sutra odu sa vlasti.

• Like 2
Posted
6 minutes ago, DJORDJE said:

Zar nije to ona firma koja se koristila za pranje novca, ako se dobro secam i brat Andrej bio umesan na neki nacin?

4 minutes ago, DJ_Vasa said:

Da, i meni se čini da je u pitanju firma otvorena uz pomoć lažne lične karte.

Šalim se narode, to je Andrejeva firma koju su bez njegovog znanja otvorili.

• Like 3
Posted
17 minutes ago, DJ_Vasa said:

Zar nije uslov jedino da firma ne bude povezana sa kremaljskim režimom? Ako pripada članovima biblioteke, onda to valjda ne potpada pod sankcije.

Voleo bih da si u pravu i da im se ne proda NIS jer bi tek to bilo zajebano sve i da ovi sami sutra odu sa vlasti.

Posle decenije dudlanja kremaljskog falusa ajd da objasnimo Amerima da se nismo dogovorili sa Rusima da mi kao otkupimo nego da je u pitanju čisto komercijalna transakcija. 

Nisam baš siguran da bi to lako prošlo.

Posted

Ovo je jos jedan pokusaj prevare. Kao evo nasli smo kupca, ajde dajte nam naftu ponovo, a mi ce da prodamo. 

Ofac ce i ovu budalastinu samo ignorisati. 

Nase budale ne razumeju uopste ove sankcije, njihov plafon je agregat u cacilendu.

• Like 4
Posted
11 hours ago, Sen said:

Dakle, probaće da zajebu Amere

Naglasak je na probaće.

Nisam baš siguran koliko će im to uspeti i pored planiranog mita i korupcije through the roof.

• Like 2
Posted
22 minutes ago, NMX said:

Posle decenije dudlanja kremaljskog falusa ajd da objasnimo Amerima da se nismo dogovorili sa Rusima da mi kao otkupimo nego da je u pitanju čisto komercijalna transakcija. 

Nisam baš siguran da bi to lako prošlo.

To svakako jer ovim našim kokošarima ne treba verovati ni kada ih pitaš kakvo je vreme, ali moguće je da pokušavaju da se formalno izvuku od sankcija, ali da zauzvrat poklone Generalštab.

• Like 1
Posted

Ukrajina je danas potpisala memorandum o nabavci 100 novih Rafala za procenjenu vrednost 15-25 mlrd EUR (izvor: TangoSIX).

Vučićeva Srbija 12 Rafala (osiromašene za rakete i radare najvećeg dometa, i za enkripciju) plaća 4,5 mlrd EUR. Triput skuplje po komadu.

A ni Ukrajina nije baš imuna na korupciju...

Posted
55 minutes ago, HAMMER said:

Ukrajinski Rafali imaju motor manje kubikaze, zato su jeftiniji, objasnice to  Maric ako vec nije.

• Ha-ha 2