Jump to content

Vox Populi - Vox Dei

MetalHead

Recommended Posts

2 hours ago, Beonegro said:

Osim što je porijeklom nesrpkinja i još bitnije od toga, Marinika je žena, a nijedna žena nikada na izborima u Srbiji nije dobila glasova u procentu koji se bitno razlikuje od statističke greške. Niti će u skorije vrijeme, sudeći po onoj temi na društvu koja bi trebala da bude posvećena ženskim pravima. 

A pritom je i rekla da su Srbi genocidan narod. U skupštini! 

• Like 3

6 minutes ago, Chaos Is Me said:

Jel rekla baš da su Srbi genocidan narod ili da su pripadnici (pro)srpske vojske izvršili genocid u Srebrenici?

Sigurno nije rekla ovo pod 1, ali 2=>1 u glavama.

Inače ste zaboravili da pomenete Marinikin "ludački pogled", zbog toga (a i obrnuto) idu oni grafiti "Marinika psiho". Ovo se takođe odlično uklapa u stereotip lude žene.

Edited by Smrtokapa
  • Like 5
  • Thanks 2

2 hours ago, Kooineeperk said:

Prica o izborima, pa cak i nekim skroz sredjenim (1. sredjeni biracki spiskovi; 2. oslobodjeni mediji gde svi moraju biti zastupljeni - oslobadjanje REM-a, RTS-a; 3. kontrola izbora da na svakom jebenom birackom mestu opozicija mora imati kontrolore kao i u izbornoj komisiji, da se sprece autobusi i bugarski vozovi), kao nekom dugorocnom resenju je po meni prilicno naivna. 

Da li zaista neko ocekuje da ce opozicija raditi tako da ne gledaju neki svoj interes i da se sto bolje pozicioniraju u te naredne 4 godine?! Naivno. To ovi izbori ne mogu biti. Jer treba svi iz opozicije da stanu iza jednog cilja a ne da se diferenciraju po necemu. 

Ovo mogu biti samo referendumski izbori - da li hocemo da nas SNS i sateliti jasu i dalje, ili necemo?!

E ako necemo, to je taj jedan jedini zajednicki imenitelj opozicije. Da opozicija napravi plan, da oroci sebe na godinu-dve, sta znam, koliko im treba da se vratimo u normalnu politiku i pricamo o programima i ko bi sta i kako radio, pa da posle tih izbora mozemo glasati normalno, u 2-3-4 kolone, kako god misle da se podele. 

TL;DR:

1. Prelazna vlada ili... - odmah, ako ne prihvate do kraja februara onda sledi haos - to je kranji rok da i studenti i svi mogu da se vrate svojim normalnim obavezama - u toj vladi sto vise nestranackih licnosti. Za ovo se moraju boriti i politicari i narod. Studenti pumpaju ali morace jos da se pumpa za ovo. Sve da stane, pa da ustane. 

2. Priprema slobodnih izbora - radne grupe za sve aspekte oslobadjanja izbora, institucija koje s tim imaju veze. Biracki spiskovi, mediji... 

3. Referendumski izbori - jos jednom - svako jebeno biracko mesto mora biti pokriveno, studenti tu opet mogu da odigraju kljucnu ulogu. Na izborima opozicija da ide sa jednom sirokom kolonom i da imaju opet nestranacke licnosti za fotelje. I da sami sebe oroce na godinu-dve. Pa neka onda pokazu demokratiju u parlamentu, da se diskutuje kako dolikuje i glasa kako svojim mozgom mislis da treba a ne kako ti stranka kaze. 

4. Lustracija! 

edit: Pisem paralelno s poslom, pa se mozda nekada i ponavljam ili sam nepovezan.

Cisto da se nadovezem...

Sloba je puko od Kostunice na izborima 2000 godine za, pazite sad, Predsednika SRJ. Najnebitnije, najprotokolarnije funkcije drzave u izumiranju Nakon toga je dosla prelazna vlada i parlamentarni izbori gde smo od egal bitke DOS/SPS dosli do 2/3 pobede DOS-a. Slicna prica je bila i kad je Nikolic dobio Tadica, s tim sto su tad bili i republicki izbori pa se SPS presaltovao od DS-a na SNS. Lepo je to sto studenti jebu Vucica sa nisi nadlezan, ali nikakvi parlamenarni izbori i nikakve prelazne vlade nece promeniti nista, sve dok se Vucic ne izazove 1 na 1. Njegovo, licno, politicko rusenje jedino moze da dovede do pada SNS, i korenitih promena.

• Like 1

Ako imas stomak da kliknes na pink link - imas sve, i snimak, i zluradu interpretaciju goveda iz nazovi medija.

Tek, ishod u glavi mnogih matorih (necu koristiti druge reci) je nazalost ono sto su Eddard i Smrokapa napisali. Ofc, sve sto je ovde rekla Marinika stoji i osnov je za napredak naseg drustva...

Edited by Geronimo
  • Like 1

9 minutes ago, dali_man said:

Cisto da se nadovezem...

Sloba je puko od Kostunice na izborima 2000 godine za, pazite sad, Predsednika SRJ. Najnebitnije, najprotokolarnije funkcije drzave u izumiranju Nakon toga je dosla prelazna vlada i parlamentarni izbori gde smo od egal bitke DOS/SPS dosli do 2/3 pobede DOS-a. Slicna prica je bila i kad je Nikolic dobio Tadica, s tim sto su tad bili i republicki izbori pa se SPS presaltovao od DS-a na SNS. Lepo je to sto studenti jebu Vucica sa nisi nadlezan, ali nikakvi parlamenarni izbori i nikakve prelazne vlade nece promeniti nista, sve dok se Vucic ne izazove 1 na 1. Njegovo, licno, politicko rusenje jedino moze da dovede do pada SNS, i korenitih promena.

Teško je izvodljivo izazvati njega jedan na jedan, bar u ovom trenutku, jer ne postoji ličnost koja se može suprotstaviti u smislu X protiv AV. Osim toga, ovo mu je poslednji predsednički mandat, a jedina potencijalna funkcija je premijerska. Rušenje na izborima će morati da izvede neka kolacija opozicionih stranaka, ili bar dve takve, dok je SPS sada slabiji nego ranije i može se lako desiti da ostane minoran. Studenti su pametno odradili to što ga jednostavno otresaju k'o slinu, a u prilog im ide i to što se okružio nesposobnjakovićima. Bilo bi korisno i da se reprizira epizoda Bogatić, i to u više navrata, jer sigurno da ima dosta lokalnih šerifa koji su se debelo zaigrali.

Poenta je da kulu SNS-a treba razgrađivati na svim mogućim frontovima, pa će se urušiti kao kula od karata.

• Like 1

23 minutes ago, dali_man said:

Cisto da se nadovezem...

Scenario iz 2000te se nece ponoviti, nema podrske iz inostranstva, ekonomije nije u kolapsu, opozicija prakticno ne postoji. 

• Like 1

10 minutes ago, DJ_Vasa said:

Teško je izvodljivo izazvati njega jedan na jedan, bar u ovom trenutku, jer ne postoji ličnost koja se može suprotstaviti u smislu X protiv AV. Osim toga, ovo mu je poslednji predsednički mandat, a jedina potencijalna funkcija je premijerska. Rušenje na izborima će morati da izvede neka kolacija opozicionih stranaka, ili bar dve takve, dok je SPS sada slabiji nego ranije i može se lako desiti da ostane minoran. Studenti su pametno odradili to što ga jednostavno otresaju k'o slinu, a u prilog im ide i to što se okružio nesposobnjakovićima. Bilo bi korisno i da se reprizira epizoda Bogatić, i to u više navrata, jer sigurno da ima dosta lokalnih šerifa koji su se debelo zaigrali.

Poenta je da kulu SNS-a treba razgrađivati na svim mogućim frontovima, pa će se urušiti kao kula od karata.

Da, ovo sam smetnuo s uma. Protivkandidat ne bi bio toliki problem, jer uvek moze da se ide sa nekom uglednom, nestranackom licnoscu (npr Dejan Bodiroga), koji bi se svakako vratio svojim ustavnim ovlascenjima. Svakako, najlakse je kruniti SNS na predsednickim izborima, koji god bio njihov protivkandidat, jer mi kao drustvo, hteli mi to ili ne, jos uvek robujemo kultom licnosti. Sto ne umanjuje potrebu da se busi vlast gde god se stigne.

19 minutes ago, DJORDJE said:

Scenario iz 2000te se nece ponoviti, nema podrske iz inostranstva, ekonomije nije u kolapsu, opozicija prakticno ne postoji. 

Lako ce mu inostransvo okrenuti ledja ako ne bude vise bio u mogucnosti da isporuci ono sto se od njega ocekuje. Ako pratis malo nemacke medije, videces da mnogi smatraju da je projekat Jadar propao zbog velikog pritiska javnosti. Ne mogu ni oni bas sve na silu. Ne zato sto smatraju da je Srbija jaka, vec zbog otvaranja potencijalno novih pobuna. 

3 minutes ago, dali_man said:

Da, ovo sam smetnuo s uma. Protivkandidat ne bi bio toliki problem, jer uvek moze da se ide sa nekom uglednom, nestranackom licnoscu (npr Dejan Bodiroga), koji bi se svakako vratio svojim ustavnim ovlascenjima. Svakako, najlakse je kruniti SNS na predsednickim izborima, koji god bio njihov protivkandidat, jer mi kao drustvo, hteli mi to ili ne, jos uvek robujemo kultom licnosti. Sto ne umanjuje potrebu da se busi vlast gde god se stigne.

Ali u kom kontekstu bi se pojavio protivkandidat? Na predsedničkim izborima će SNS morati da ima drugog kandidata jer ovom ističe poslednji mandat, a imajući u vidu 'kvalitet' ostalih članova SNS-a, opozicija bi mogla maltene da isturi i Paju Patka da pobedi one njihove idiote.

Za poslaničke bi bilo zgodno da se stvori utisak nekog jedinstva i da nema lidera koji se može napadati. Upravo to je jedan od razloga što studentima može samo da pljune pod prozor.

1 hour ago, dali_man said:

Lepo je to sto studenti jebu Vucica sa nisi nadlezan, ali nikakvi parlamenarni izbori i nikakve prelazne vlade nece promeniti nista, sve dok se Vucic ne izazove 1 na 1. Njegovo, licno, politicko rusenje jedino moze da dovede do pada SNS, i korenitih promena.

Vlada je pala, a oni su nadlezni, i zato treba da se trazi prelazna vlada i republicki izbori (verovatno Jun 2025). 

A ovaj sto je nenadlezan i ima mahom protokolarne funkcije ce sam sebe izjesti kad ga nova vlada vrati na Ustavna podesavanja. To ce tek biti jebanje Vucica. 

A onda nakon te prelazne vlade, i ove orocene vlade, mozemo lepo da imamo izbore na svim nivoima, i lokalne/opstinske i gradske i pokrajinske, opet republicke i predsednicke naravno. Recimo Septembar 2026.

• Like 2

12 minutes ago, DJ_Vasa said:

Ali u kom kontekstu bi se pojavio protivkandidat? Na predsedničkim izborima će SNS morati da ima drugog kandidata jer ovom ističe poslednji mandat, a imajući u vidu 'kvalitet' ostalih članova SNS-a, opozicija bi mogla maltene da isturi i Paju Patka da pobedi one njihove idiote.

Za poslaničke bi bilo zgodno da se stvori utisak nekog jedinstva i da nema lidera koji se može napadati. Upravo to je jedan od razloga što studentima može samo da pljune pod prozor.

Tim bolje. Sreca u nesreci da imamo posla sa bolesnim egomanijakom koji ima potrebu da kontrolise apsolutno sve, pa bi ga zesce zaboleo i najmanji gubitak vlasti, negde u nekoj mesnoj zajednici. Moz misliti koji bi udarac bio kad bi SNS izgubio predsednicke izbore. 

Na stranu slaba opozicija, i njihova ocajna organizacija, bukvalno nemas opozicionog lidera u koga mozes da se pouzdas da sutra nece preleteti u SNS, ili na bilo koji nacin pomoci SNS-u ostanak na vlasti. Moooozda Srdjan Milivojevic, ali je, na zalost, DS stranka koja se cepa lakse od toalet papira. Sto svakako otezava dobijanje parlamentarnih izbora. No, iskreno se nadam da gresim.

Studenti rade zesce bitnu stvar. Nadam se da ce svi ostali aspekti drustva znati da ih isprate na najbolji nacin.

• Like 1

18 minutes ago, Kooineeperk said:

Vlada je pala, a oni su nadlezni, i zato treba da se trazi prelazna vlada i republicki izbori (verovatno Jun 2025). 

A ovaj sto je nenadlezan i ima mahom protokolarne funkcije ce sam sebe izjesti kad ga nova vlada vrati na Ustavna podesavanja. To ce tek biti jebanje Vucica. 

A onda nakon te prelazne vlade, i ove orocene vlade, mozemo lepo da imamo izbore na svim nivoima, i lokalne/opstinske i gradske i pokrajinske, opet republicke i predsednicke naravno. Recimo Septembar 2026.

Teoretski, ljubav lepo zvuci. Al ajde, iz tvojih usta... :classic_smile:

• Like 1

3 hours ago, DameTime said:

To može da znači kako je i Koferče spreman da preleti, kad se ukaže prilika.

A onaj ko to dozvoli moze slobodno da izvrsi politicki harakiri..

Edited by Edinburgh
  • Like 2

Ima jedan detalj koji bi mogao jasno da pokaže koliko me zanima šta je Marinika nekada rekla: vozim ćerku pre dve-tri godine na plivanje, kad na semaforu do nas - Marinika u kolima.

Ja kažem ćerki, koja je klinka, hajde da mašemo Marinici... I stvarno, iako je klinke u tim godinama blam od mnogih stvari, krene moja ćerka da joj maše iz kola zajedno sa mnom, i to sve u šesnaest.

Marinika vidi to... I nije nam odmahnula...

Možda smo joj se učinili kao mentoli.

Edited by Nek grmi jako
  • Ha-ha 2

2 hours ago, dali_man said:

Vucic ne izazove 1 na 1

Psihopata više ne može da se kandiduje za predsednika. Može da bude nosilac liste imenom i prezimenom, da bude prvi na listi, da pokuša da bude preednik opštine Zemun, šta god... Za predsednika više ne može.

OSIM ako njegovi orci ne dobiju 2/3 u parlamentu i promene Ustav pa na referendumu se potvrdi tako nešto. E onda ćete stvarno da imate Lukašenka i putlera u jednom.

4 hours ago, 40Wins said:

Milic. Naravio dobar rezz u Nisu, nije iz Beograda, nije mu primarno zanimanje politicar sto uglavnom koci mladu gardu opozicionara (Pavloa, Dobricu itd), spasavao zivote ljudima...

Mana: nije direktno napao Vucica, nego SNS, sto mozda i nije losa stvar udariti na slabije karike, sta znam. 

Beograd ima preko 1,6 miliona glasača.  Kad Milić kaže "decentralizacija" i pomene PODES prosečan Beogradjanin se odmah uhvati za džep i kaže "Nećeš moći moje novce dirati"...a u stvari, nije to to. Ima dobre konekcije sa Zapadaom, Amerikom pre svega, što mu je, po meni veliki plus. Teoretičari zavere kažu čak da je on "projekat Zapada"...Prvopomenutih 1,6 miliona glasača, koji bitno utiču na konačan ishod glasanja, možda ne bi bili blagonakloni prema njemu na izborima. 

9 minutes ago, shonke said:

Psihopata više ne može da se kandiduje za predsednika. Može da bude nosilac liste imenom i prezimenom, da bude prvi na listi, da pokuša da bude preednik opštine Zemun, šta god... Za predsednika više ne može.

OSIM ako njegovi orci ne dobiju 2/3 u parlamentu i promene Ustav pa na referendumu se potvrdi tako nešto. E onda ćete stvarno da imate Lukašenka i putlera u jednom.

Ja mislim da on pikira kandidata za Predsednika države, koji će mu nakon izbora dati mandat da bude Premijer i vlada narednih x godina. Mislim da je mislio na Vučevića u toj kombinatorici...

20 minutes ago, Constantin said:

pomene PODES prosečan Beogradjanin se odmah uhvati za džep i kaže "Nećeš moći moje novce dirati"...a u stvari, nije to to

Pre će biti da prosečan Beograđanin ume da bude u fazonu "ponovo došao neko iz ****ovca sa Mlave da mi zavodi red u mom Beogradu a još uvek tramvajske šine preskače". 

Međutim, pošto smo videli na šta liči Srbija i sam Beograd pod palicom Vučića rođenog Beograđanina, dajte toj Nišliju slobodno. 

Kad se za rođenog Beograđanina proglašava neko čiji je otac stigao sa neke bosanske planine onda i ne čudi propast ovog naroda i države. A država Srbija ne bi trebalo da bude samo Beograd već mesto gde svi mogu ravnopravno da žive.