Jump to content

Vox Populi - Vox Dei

MetalHead

Recommended Posts

Jedna crtica koju sam primetio, mala stvar ali i male stvari u unakazenom drustvu znace.

Kod studenta nema dodjoskih podela, nema lokalih podela, nema izurigivanja akcentima.

Ako se i pomenu ima samo dobra i zdrava zajebancija na te teme.

Svaka cast.

• Like 1
  • Thanks 1

2 hours ago, Smrtokapa said:

Ja ne znam za taj slučaj. Ali uvek je na više predmeta na nižim godinama u relativno redovnim intervalima bilo pojedinačnih rokova sa užasnom prolaznošću.

Na primer iz osnova elektrotehnike je prolaznost standardno bila vrlo niska, taj predmet je važio za neku vrstu filtera za studente i tu su se baš dugo opirali Bolonji i trudili se da idu logikom ovo je bazičan predmet, na njemu se zasniva sve što dolazi kasnije i zato ovde ne sme biti prilagođavanja i popuštanja kakva god da je prolaznost (uz neizgovoreni deo ovo maltretiranje će vas očeličiti bićete nam zahvalni kasnije :classic_biggrin:).

....................................

@Smrtokapa, teras me na trolovanje, ali me i vracas u lepa secanja.

Upisao sam fakultet '77. Osnove elektrotehnike 1 i 2 sam polozio sa odlicnim uspehom - nista neobicno, to je uspelo i mnogim kolegama, nije to za hvalisanje. Bio sam motociklista i zanimalo me je elektronsko paljenje, vec pre fakulteta sam citao sve sve sta sam nasao o tome (a znam vise jezika).

A sad ne mogu da se setim tacno kako se zvao kolegijum. Na prvoj godini, imao je veze sa racunarstvom. Predavao je prof. Zepic, legenda i genijalac.

Nije bilo kucnih kompjutera ni interneta. Dobar deo sprata je zauzimao IBM 1130, jedini kompjuter u republici. Glavni programski jezik je bio Fortran, kasnije smo ucili i Exec i Cobol.

Za programiranje, busili smo kartice. Fizicke komade papira, na namenskom busacu, a onda ih stavili u namenski citac da ih procesuise i odradi program.

Na pismenom delu ispita, napisem neki jednostavni progtam i dobijem A-, zato jer sam izmedju varijabli A i B izostavio minus.

Na usmenom, prof. Zepic me pita: "kolega, sta se dogadja ako izostavite minus izmedju dve varijable?"

A ja hladno odgovorim: "druze profesore, onda kompjuter procesuise program kao da zareza nema."

Genijalni prof. Zepic, valjda rasejan, upise mi odlicnu ocenu i istera me napolje.

Smesno je to jer sam danas penzioner i nemam pojma o kompjuterima, odneo me zivot na druge strane... :classic_biggrin:

• Like 1