DJ_Vasa Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Uzgred, evo i jedne sjajne vesti vezane za NIS: Hrvatski ministar privrede: Spremni smo da kupimo NIS Ako se ovo ostvari, FSB će teško moći da dotura novac SPS-u, Vulinu, SPC-u, lomparoidima i kojakakvim nacošima. Verujem da im se ne bi dopalo ako se ovo ostvari, a to je dobro. Jeste da je ovo rešenje i dalje na dugom štapu, ali treba se nadati.
quentin Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago (edited) Nije nemoguće da Vučić ima neko riješenje za ovu NIS situaciju, ali oteže jer u atmosferi krize lakše manipuliše javnim mnijenjem i homogeniše svoje biračko tijelo. U nekom trenutku će se pojaviti zadovoljavajuće rješenje i on će ispasti spasilac. S tim što mislim da nema šanse da proda Hrvatima. Edited 6 hours ago by quentin
DJ_Vasa Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 9 minutes ago, quentin said: Nije nemoguće da Vučić ima neko riješenje za ovu NIS situaciju, ali oteže jer u atmosferi krize lakše manipuliše javnim mnijenjem i homogeniše svoje biračko tijelo. U nekom trenutku će se pojaviti zadovoljavajuće rješenje i on će ispasti spasilac. S tim što mislim da nema šanse da proda Hrvatima. Može se i to lako rešiti. NIS se proda kompaniji iz treće zemlje, a ta kompanija može da je posle proda kome god hoće.
Utopista Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago (edited) http:// Imam kombinaciju za sok, eliksir za bubrege i farbu za gorivo - 3 u 1. Cena i rezervacije - inboks! Edited 5 hours ago by Utopista
Barkley#34 Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 15 minutes ago, quentin said: Nije nemoguće da Vučić ima neko riješenje za ovu NIS situaciju, ali oteže jer u atmosferi krize lakše manipuliše javnim mnijenjem i homogeniše svoje biračko tijelo. U nekom trenutku će se pojaviti zadovoljavajuće rješenje i on će ispasti spasilac. S tim što mislim da nema šanse da proda Hrvatima. Jedna strana mog mozga isto ovo misli jer je odlična tema da bude u fokusu i da se skrene pažnja sa godišnjice tragedije i drugih stvari. S druge strane, sve češće dobija udarce sa raznih strana i sve teže balansira pa je ovo možda još jedan u nizu takvih poteza kojima mu se izmiče tlo pod nogama. I ova hrvatska kao ponuda je možda dogovorena sa Plenkovićem da bi mogao da ih optuži da su saučesnici u napadu na nas kako bi izvukli korist preko naših leđa. Neke "ustaše" mora da pomene, a ovo zgodno dođe. 6
JPM Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 3 minutes ago, Barkley#34 said: Neke "ustaše" mora da pomene, a ovo zgodno dođe. Pa dobro, fer je da se uzvrati usluga. I tamo su za sve krivi Četnici. 5
Clash Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago U sklopu karma is a bitch edicije prosta ekonomska logika nam govori da je za Srbe trenutno bolje da su Hrvatoustaše vlasnici NIS-a nego naša majčica Rasija. 4
djura.net Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 58 minutes ago, DJ_Vasa said: Uzgred, evo i jedne sjajne vesti vezane za NIS: Hrvatski ministar privrede: Spremni smo da kupimo NIS Ne kapiram, kako da kupe NIS kad Gasprom ni da cuje da proda svoj udeo? Hrvatski ministar je ili neupucen ili zabavlja/zamlacuje sopstveno biracko telo.
NMX Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Jeftina Hrvatska populistička izjava, ništa više. Neka se obrate u Moskvu i tamo traži da kupe, mi sa tim nemamo ništa niti išta možemo. Na stranu što je neizvodljivo, ali to drugi put. Mi imamo opciju nacionalizacije (koja se neće desiti) i nijednu drugu opciju. Pošto mi igra oko na pominjanje bilo kakvih nacionalizacija nadam se da psihopata ima drugo rešenje i da ovo stanje nesigurnosti samo koristi da prebaci fokus sa prvog novembra. I još jednom da se zahvalimo Koštunici i Tadiću na mudroj odluci da prodaju NIS pa još za onakvu cenu. 2
Utopista Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago (edited) Zlatni tuš za patriJote - Naftna industrija Hrvatske. Sprdaju nas da sa punim pravom. Sećam se kako smo im se smejali za Danke Dojčland, a nama sad vire pertle iz botiksirane zadnjice i to za dž. Edited 4 hours ago by Utopista 1 1
Mina D. Harker Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Ovdje se više puta provlačila teza da narod još uvijek ne živi dovoljno loše (za razliku od 90tih) da bi pobuna bila masovna, s čime se slažem. U tim smislu, uopšte mi nije skandalozno prizivanje sankcija i sl. rođeno iz frustracije koju svi dijelimo. Da pokušam da se izrazim lakonski - dok svima ne bude lošije, nikome neće biti bolje. 2
berti Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Ova dzukeletina opet plaši ljude. Neki dan pominjao i ratove, ranije baljezgao o grobljima... Kakav je psihopata na vlasti, jebemu zivot više. Uziva da saopštava takve vesti, to ga uzbuđuje. Mrcina. Đubre, manijak i lopuža. Tri u jedan.
JPM Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 15 minutes ago, Mina D. Harker said: uopšte mi nije skandalozno prizivanje sankcija Samo što sam siguran da se sećaš da ni sankcije nisu bile dovoljne. Ono što je pokrenulo promene je to što je zapad odjednom od Mirotvorca Miloševića prešlo na zločinca Miloševića, da bi nam onda i bombe padale na glavu.
Utopista Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago (edited) Pa pokušavali su na lep način. Sećam se koliko je dolazilo njih da pregovara, pa se ovi smradiklali hvalili kako su ih izbacivali iz kabineta. E jel' tako rođaci - dobro onda. Oni su nama nudili da idemo na zapad pre raspada Juge, ali nije se htelo i ako su nam tadašnja privreda i standard bili uvezani sa zapadom, slično kao i sada. Znači i tada je bio i opet je naš izbor u pitanju. Jedino što sada ne pravimo toliko sranja van Srbije pa ih baš briga - vide da krčmimo svima pa gledaju i oni da zahvate... A ovaj je dovoljno pametan da kada mu kažu da uhapsi likove koje 'braća' Rusi obučavaju da prave nemire u Moldaviji ili po Francuskoj, on to i uradi - verovatno teška srca ali uradi jer je naučio lekciju. Ovde samo narod nije naučio lekcije... Edited 4 hours ago by Utopista 1
DJ_Vasa Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 1 hour ago, djura.net said: Ne kapiram, kako da kupe NIS kad Gasprom ni da cuje da proda svoj udeo? Hrvatski ministar je ili neupucen ili zabavlja/zamlacuje sopstveno biracko telo. Sa NIS-om će nešto morati da se uradi. Moguće je da će se na kraju Gazprom ipak složiti pošto će sa NIS-om moći samo da se slika, a postoji i mogućnost nacionalizacije, pa onda prodaja, jer će Gazprom morati da namire kada prođu sankcije. U ostatku posta sam i napisao da je ovo rešenje na dugom štapu, ali ne znači da je potpuno isključeno. 49 minutes ago, NMX said: ...Mi imamo opciju nacionalizacije (koja se neće desiti) i nijednu drugu opciju... - Ne dam Gazivode! √ - Napisaću knjigu, kao udžbenik, kako se boriti protiv obojenih revolucija. √ - Ne pada mi na pamet da se kandidujem za predsednika (2016) √ - Vučić je odbacio ideje o nacionalizaciji NIS-a kao jedom od modela rešenja problema. x 2
NMX Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 3 minutes ago, DJ_Vasa said: Sa NIS-om će nešto morati da se uradi. Moguće je da će se na kraju Gazprom ipak složiti pošto će sa NIS-om moći samo da se slika, a postoji i mogućnost nacionalizacije, pa onda prodaja, jer će Gazprom morati da namire kada prođu sankcije. U ostatku posta sam i napisao da je ovo rešenje na dugom štapu, ali ne znači da je potpuno isključeno. - Ne dam Gazivode! √ - Napisaću knjigu, kao udžbenik, kako se boriti protiv obojenih revolucija. √ - Ne pada mi na pamet da se kandidujem za predsednika (2016) √ - Vučić je odbacio ideje o nacionalizaciji NIS-a kao jedom od modela rešenja problema. x Gaspromu je NIS bio u prihodima 2% u prošloj godini, pa pretpostavljam da patuljak može da se zajebava sa 2% i ucenjuje sa tim. A nacionalizacije može da sprovede Nemačka kao u slučaju SEFEa. Mislim, možemo i mi ako se druga strana složi. Samoinicijativno ova država ne može u toalet da ode.
quentin Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Just now, NMX said: Gaspromu je NIS bio u prihodima 2% u prošloj godini, pa pretpostavljam da patuljak može da se zajebava sa 2% i ucenjuje sa tim. A nacionalizacije može da sprovede Nemačka kao u slučaju SEFEa. Mislim, možemo i mi ako se druga strana složi. Samoinicijativno ova država ne može u toalet da ode. Tako je. Za Ruse je NIS instrument političkog uticaja, a ne izvor zarade. Da je zaista samo ekonomija u pitanju, mogli bi Srbiji da dozvole nacionalizaciju ili prodaju trećoj strani, pa da postoji dogovor da se NIS kasnije vrati Rusima, kad se situacija smiri. Ovako, vjerovatno se nadaju da će sankcije proizvesti dodatan antiamerički sentiment u Srbiji. Logično bi bilo da se stvori antiruski sentiment, ali ipak je Srbija u pitanju. 5
Don Dusko Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago (edited) Prvo su Turska i drug Erdogan izdali brate Vucica sa ovim dronovima Pristini pa ove sankcije NIS-u, Lepo lepo. Edited 3 hours ago by Don Dusko
Volter Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 1 hour ago, Barkley#34 said: Jedna strana mog mozga isto ovo misli jer je odlična tema da bude u fokusu i da se skrene pažnja sa godišnjice tragedije i drugih stvari. S druge strane, sve češće dobija udarce sa raznih strana i sve teže balansira pa je ovo možda još jedan u nizu takvih poteza kojima mu se izmiče tlo pod nogama. Ima običaj Dramoser da dodatno dramatizuje problem, zato i saziva vanrednu konferenciju. Po načinu na koji govori o ovom problemu rekao bih da ima rešenje, a njemu je najvažnije da pregura ovaj period do izbora. A da dobije sve češće udarce sa strane, to da, danas vidim kuka na EU carine za čelik. 1
DJ_Vasa Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 24 minutes ago, NMX said: Gaspromu je NIS bio u prihodima 2% u prošloj godini, pa pretpostavljam da patuljak može da se zajebava sa 2% i ucenjuje sa tim. A nacionalizacije može da sprovede Nemačka kao u slučaju SEFEa. Mislim, možemo i mi ako se druga strana složi. Samoinicijativno ova država ne može u toalet da ode. Znam da donosi malo, ali pare su ipak pare, na koje ni on nije imun. Naravno, slažem se da je za dobrovoljnu prodaju šansa slaba, ali nacionalizaciju ne bih isključio. To je jedna od retkih karata koje kartelu preostaju u ovom trenutku. 1
Utopista Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago (edited) 34 minutes ago, quentin said: Tako je. Za Ruse je NIS instrument političkog uticaja, a ne izvor zarade. Da je zaista samo ekonomija u pitanju, mogli bi Srbiji da dozvole nacionalizaciju ili prodaju trećoj strani, pa da postoji dogovor da se NIS kasnije vrati Rusima, kad se situacija smiri. Ovako, vjerovatno se nadaju da će sankcije proizvesti dodatan antiamerički sentiment u Srbiji. Logično bi bilo da se stvori antiruski sentiment, ali ipak je Srbija u pitanju. Nije samo to, nego se kroz NIS lagano guraju pare raznim političarima, crkvi, navijačima, analitičarima, you tuberima i sličnim pojedincima i grupacijama... Samo što sada kada je rat u Evropi a još veći moguće pred vratima, niko normalan neće dozvoliti da ima neprijateljesko uporište u srcu svoje teritorije. Tako da će biti ili rusofili baj baj, ili svi mi baj baj...opet je izbor na nama, a plašim se da ćemo opet loše izabrati jer nekome tako odgovara. Kao i kada se Juga raspadala. Imate pravo jednom da pogadjate kome to jedino odgovara i ko tako kupuje vreme... Edited 3 hours ago by Utopista 2
DJ_Vasa Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 13 minutes ago, Utopista said: Nije samo to, nego se kroz NIS lagano guraju pare raznim političarima, crkvi, navijačima, analitičarima, you tuberima i sličnim pojedincima i grupacijama... Samo što sada kada je rat u Evropi a još veći moguće pred vratima, niko normalan neće dozvoliti da ima neprijateljesko uporište u srcu svoje teritorije. Tako da će biti ili rusofili baj baj, ili svi mi baj baj...opet je izbor na nama, a plašim se da ćemo opet loše izabrati jer nekome tako odgovara. Kao i kada se Juga raspadala. Imate pravo jednom da pogadjate kome to jedino odgovara i ko tako kupuje vreme... Ako se interesi poklope i NIS ode iz kremaljskih šapa, ja se već brinem za Lompara i lomparoide. Od čega li će 'leba da jedu i od kojih sredstava će da brane ugroženu srpčad na Himalajima, Kilimandžaru i u slivu Amazona? 1 1
Recommended Posts