Jump to content

Vox Populi - Vox Dei


MetalHead

Recommended Posts

Ne bih da se pravim naknadno pametan, a i pisao sam već ovde o problemu nasilja, ali već sam smorio ukućane i sebi bliske osobe pričama koliko su ljudi nezalečeni i nenormalni, kolika količina čemera i jada je izručena na 99% stanovnika. Ne mogu da kažem da su ovakve stvari neočekivane, s tim što ipak izdvajam tragediju u Vladislavu, to je ipak nešto posebno i u svetskim razmerama. Ne postoji nikakva mogućnost da se one, pa slobodno mogu da kažem, stotine hiljada psihički dramatično oštećenih ljudi, na neki način zbrinu i tome svedočim bukvalno svaki dan. Drugar ima malu bebu, koja jelte povremeno plače. Komšija na to, a često i bez toga, pušta na najglasnije hevi metal preko zvučnika zalepljenih za zid (tanak), ili u 2 noću lupa iz sve snage pesnicama na vrata uz urlike Aaaaaaaaaaaaaa! Dolazili komunalci, dolazila i obična policija, nikom ništa. Majka živi sa njim, batica ima 30+ godina, garant terapije mu je majka koja ima 100 godina. Dok je ona živa, biće i on živ. verovatno. Ja sam ponovo postao sklon nekoj poluparanoji koju sam imao poslednji put 90tih po Bgd, u smislu da ukoliko te ne znam i nisam obavio neki prvi kontakt sa tobom, po definiciji ću pretpostaviti da nisi normalan, da možda u rancu ili tašni imaš oružje, da ćeš da mi pričaš #štanamrade...

Edited by freethrow
  • Like 3
  • Tuzno 3
Link to comment
Share on other sites

21 minutes ago, Aman 2 said:

'Ladno upoređuje Survivor i Zadrugu?!

Ludilo jbt.

Sta ce drugo radikalsko opile nego da whataboutise, relativizuje i poredi babe i zabe, te da iznosi poluistine?

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

8 hours ago, freethrow said:

Ja sam ponovo postao sklon nekoj poluparanoji koju sam imao poslednji put 90tih po Bgd, u smislu da ukoliko te ne znam i nisam obavio neki prvi kontakt sa tobom, po definiciji ću pretpostaviti da nisi normalan, da možda u rancu ili tašni imaš oružje, da ćeš da mi pričaš #štanamrade...

I to će biti istina, pa čak i ako ne priča štanamrade, onda će pričati o osiromašenom uranijumu, iz čista mira će u svaku temu ubacivati Soroša, mrski helovin, dan zaljubljenih ili nešto slično, i to sve vreme ubeđen da on nije kao šešeljevci, slobisti, esenesovci, zavetnici i ostali. Nesto nije u redu sa njima, sa preko 90% njih tu, i neće se tu nista ni promeniti sve dok srbstvo ne bude uništeno. Što se isto neće desiti iznutra. I to ne zbog onakvih koji su organizovali atentat na Đinđića, nego što to tu nema potencijal da se osvesti i promeni. Ne radi im mozak dovoljno dobro za tako nešto. Suviše su razbarušeni.

 

Što se tiče forumaša, i ovoga što je zlo konačno doslo kući da ujeda samo sebe, kako je i predviđano na forumu pre 20 godina, silver lining je što su u tim činovima masovnog nasilja vrlo retko meta sredovečni i stariji građani, kakvi su na ovom delu foruma izgleda većina, a i kad jesu, onda su to neke rođačke razmirice. Ostaje da se...hajde neka bude reč deca, jer mnogi ovde već imaju decu koja su tu negde blizu praga sredovečnosti, da se upute da izbegavaju koliko mogu mesta masovnih okupljanja i tako to, a ovo "drustvo" je očigledno nesposobno da samo sebe izleči od zla srbstva, i potrajaće to dok zlo samo sebe ne razdroćka, kao kad se ostavi bundeva na njivi da se skape i raspadne.

  • Like 2
  • Love 1
Link to comment
Share on other sites

"Ostavke? A Jabukovac, a Velika Ivanča?"

 

Quote

“Govorite o ostavkama, pa što niste podneli ostavke kao gradonačelnici 2013. godine, kada se to dogodilo u Beogradu. Što niste podneli u Negotinu, bilo gde? Nije vas interesovalo. Izmišljali ste u prethodna tri dana - direktorka škole majka kriminalca iz Vračarske grupe. A šta vi hoćete da mi kao država radimo? Da maltretiramo majke ili očeve što su im deca ovakva ili onakva. Ta direktorka je postavljena 2004. godine, šta je trebalo, da kažemo ‘tvoje dete je ovakvo ili onakvo, skloni se’. I šta, sad je i direktorka kriva? Videćete sutra uveče i dodatne političke mere koje se tiču do Vlade, do svega”, rekao je on sinoć.

 

 

Dok je ovakvo razmisljanje nama nece biti bolje niti ce se sustinski nesto promeniti.

https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2023&mm=05&dd=08&nav_category=11&nav_id=2329818

Edited by Don Dusko
Link to comment
Share on other sites

Ovo je količina đubreta i mentalni sklop koji ja više nemam snage da komentarišem. Zapravo ništa više i neću da komentarišem, rešenja koja bih ponudio i za koja verujem da su jedina moguća  definitivno ne treba da pretačem u slova, pa još na internet.

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Ne videh da se Ministarka za brigu o porodici izjasnila povodom icega sto je u njenoj nadleznosti kao npr.

 

 

Gradonacelnik ne moze da ode do skole i polozi bar cvece - daleko mu pa organizuje to ispred gradske Skupstine?

Zato se utrkuju ko ce da opljune opoziciju, koja isto nije vredna pomena, i "zapadne vrednosti".

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ma to su se usrali pa skreću temu jer izgleda shvataju da je pitanje kad će neko od ovih pucača ukapirati ko je tu stvarni neprijatelj, pa krenuti na popove i na konvencije vladajucih partija i njihovih prilepaka da tamo rešeta. Desavalo se ranije, samo pojedinacno. Npr devedesetih je otac nekoga ko je poginuo u Bosni ili negde ubio ovoga koji je njegovom sinu poslao vojni poziv. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, Kronostime said:

Ne videh da se Ministarka za brigu o porodici izjasnila povodom icega sto je u njenoj nadleznosti kao npr.

 

 

Gradonacelnik ne moze da ode do skole i polozi bar cvece - daleko mu pa organizuje to ispred gradske Skupstine?

Zato se utrkuju ko ce da opljune opoziciju, koja isto nije vredna pomena, i "zapadne vrednosti".

 

Koji su ovo idioti (svi zajedno na filmu) ?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...