Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)
5 hours ago, robespierre said:

I još jedna stvar, za učestvovanje u mirovnim misijama se ljudi prijavljuju dobrovoljno, tako što se prijave za kurs. Kad Nato zarati sa Sadamom u Irak pošalju celu jedinicu, ne pitaju hoćeš ili nećeš. 

Ne brini se, nigde neće više ratovati srpski vojnik jer drug Krasnov nema nameru da ratuje sa svetskim diktatorima. Čak šta više, divi im se do imbecilnosti.

Drugi razlog je Rusija odnosno njena osvajačka politika i hibridni rat koji (uz podršku Kine i Severne Koreje) vodi protiv Zapada konstantnim provokacijama. To se u Srbiji ne objavljuje jer je Srbija na strani Trojnog pakta ali mi koji živimo na Zapadu itekako osećamo koliko se krešu javni rashodi na račun vojne industrije. U toku je i razmena znanja, iskustava i opreme (dronova) sa Ukrajinom. Vojske NATO se ubrzano sele na Istok kako bi odvratili Orke od upada u -pre svih- neku od Baltičkih zemalja. Tako da ako i bude nekog rata Ameri će u Aziju i Pacifik a mi sa Zapada Evrope na granice NATO saveza na Istoku.

Nego, kad su građani Srbije već toliko zabrinuti da ne ratuju s tamo nekim masovnim ubicom i ratnim zločincem s Bliskog Istoka ili Afrike, kako su im se onda desila 4 rata gde ih niko nije pitao hoće li ili neće nego su ih samo poslali? Još su ih i cvećem ispraćali.

Baš čudno kako se licemerje u slučaju Srbije lako otkriva.

Edited by melankolic
Posted
2 hours ago, freethrow said:

Ali bukvalno da krene lista koja sadrži članove koji furaju KKK kapuljače, kukaste krstove i majice Thompsona sa natpisom Whitesnake ispod, etnočetnici u Morrissey duksevima koji propovedaju Sudnji Dan i koja ima realne šanse da sruši na izborima sns, dobila bi moj glas.

Čovek kada je očajan može i ovako nešto bizarno da izjavi.

A šta bi radili takvi kada bi preuzeli vlast od SNS-a? Reformisali sudstvo, izvršili lustraciju, demokratizovali društvo, stavili eksperte na ključne pozicije u društvu ili - iz istorijskog iskustva- prebijali po ulicama, palili knjige i nepravoslavne bogomolje, vešali levičare, LGBT-evce i druge “nečiste” po banderama i streljali po stadionima?

Studenti koji ne misle kao oni bi u takvom scenariju bili “kolateralna šteta”, samo da se zna.

• Like 1
Posted
7 minutes ago, melankolic said:

Čovek kada je očajan može i ovako nešto bizarno da izjavi.

A šta bi radili takvi kada bi preuzeli vlast od SNS-a? Reformisali sudstvo, izvršili lustraciju, demokratizovali društvo, stavili eksperte na ključne pozicije u društvu ili - iz istorijskog iskustva- prebijali po ulicama, palili knjige i nepravoslavne bogomolje, vešali levičare, LGBT-evce i druge “nečiste” po banderama i streljali po stadionima?

Studenti koji ne misle kao oni bi u takvom scenariju bili “kolateralna šteta”, samo da se zna.

Gde ti ode brate!

Stvarno cenim svako mišljenje, volim da pročitam i da dobro razmislim ko nas sve okružuje. Imate čvrste stavove ali bre nikako da nam date konkretne ideje za ko, šta, kako, kad i gde.

Neko reče pre neki dan da počistimo Ćacilend. Pa on je tamo postavljen baš iz tog razloga, da naša strana navali na njega i razjebe ga pa da hulja dobije opravdanje za sve što mu padne na pamet. A pada mu zaista svašta, pa čak i da testira zabranjeno oružje na građanima, da abolira svoje vojnike, da se bre pravi mutav za 01.11.!?

Molim vas a nisam prvi, dajte neku konkretnu i izvodljivu ideju pa da razglabamo o tome, da vidimo kako vi to zamišljate

Posted

Pa šta da radi Freethrow, iznervirao se zbog pisanja pa ispalio taj komentar. Muka ga naterala, vidi gde živi i šta se radi. Što bi rekla njegova omiljena pevačica iz detinjstva Zmijanac Vesna Zveki - Iz daleka ne vidi se sve, izbliza je sve drugačije 

Posted

Ovi obozavatelji ruskog i beloruskog rezima, a navodno su protiv Vuciceve 'autoritarne' vlasti, mogli bi da procitaju tekst i informisu se o tome kako se postupa sa neistomisljenicima tamo gde EU nema (prakticno) nikakvog uticaja

Mikalai Dziadok, a 37-year-old activist, spent five years behind bars and was marked with a special yellow tag.

Thousands were sent to jail in the weeks and months after Lukashenko brutally suppressed mass protests in 2020.

Dziadok recalls how for months he was placed in solitary confinement with prisoners in cells on both sides shouting "insults and threats to rape, kill, and dismember" him.

"They banged their bowls against the wall for hours, day and night. They wouldn't let me sleep; it was impossible to read, write, or even think," he told the BBC.

https://www.google.com/amp/s/www.bbc.com/news/articles/c4gkwrv3279o.amp

Posted
2 hours ago, DJ_Vasa said:

protesti praktično i nemaju organizaciju, osim nekolicine redara,

Nekolicina redara je organizovala šetnje i skup sa 100+k ljudi u NS?

Posted
2 minutes ago, Barkley#34 said:

Da, i nas nekolicina smestili 5000 studenata i građana u Inđiji

Slagah, oko 3000

• Like 1
Posted
4 minutes ago, Barkley#34 said:

Ja sam napisao protesti, a ne šetnje ili skup u Novom Sadu. Razlika postoji.

Posted (edited)
33 minutes ago, Šiljokapi said:

Gde ti ode brate!

Stvarno cenim svako mišljenje, volim da pročitam i da dobro razmislim ko nas sve okružuje. Imate čvrste stavove ali bre nikako da nam date konkretne ideje za ko, šta, kako, kad i gde.

Neko reče pre neki dan da počistimo Ćacilend. Pa on je tamo postavljen baš iz tog razloga, da naša strana navali na njega i razjebe ga pa da hulja dobije opravdanje za sve što mu padne na pamet. A pada mu zaista svašta, pa čak i da testira zabranjeno oružje na građanima, da abolira svoje vojnike, da se bre pravi mutav za 01.11.!?

Molim vas a nisam prvi, dajte neku konkretnu i izvodljivu ideju pa da razglabamo o tome, da vidimo kako vi to zamišljate

Vaš najveći problem (a nisam prvi ko je došao do tog zaključka, čak neke net-poznate ličnosti iz Srbije su slično zaključile) je što većina ljudi u Srbiji relativno dobro živi ili preživljava kako zna i ume; mnogi koji su protiv AV- a čak zarađuju daleko iznad proseka Srbije, u nivou plata EU. Onda uz te poslove i plate idu letovanja, zimovanja, ture po Zapadu, ljudi u Srbiji sve više rade na netu i dobro zarađuju od toga…

Znači, da je zaista dogorelo do nokata itekako bi gorelo i po ulicama ali očigledno da većini odgovara da umiri svoju savest tako što će povremeno izaći na ulice i protestovati, odnosno čekati da se jednog lepog dana raspišu izbori i onda iskazati svoju volju.

P.S. Ubedljivo na vrhu liste tih “rekreativnih opozicionara” se nalaze neki moji poznanici koji sa odmora u Parizu, Londonu i Rimu prenose “shortove” sa protesta uz sve neku RATM muziku.

Edited by melankolic
  • Like 1
Posted
4 minutes ago, melankolic said:

Vaš najveći problem (a nisam prvi ko je došao do tog zaključka, čak neke net-poznate ličnosti iz Srbije su slično zaključile) je što većina ljudi u Srbiji relativno dobro živi ili preživljava kako zna i ume; mnogi koji su protiv AV- a čak zarađuju daleko iznad proseka Srbije, u nivou plata EU. Onda uz te poslove i plate idu letovanja, zimovanja, ture po Zapadu, ljudi u Srbiji sve više rade na netu i dobro zarađuju od toga…

Znači, da je zaista dogorelo do nokata itekako bi gorelo i po ulicama ali očigledno da većini odgovara da umiri svoju savest tako što će povremeno izaći na ulice i protestovati, odnosno čekati da se jednog lepog dana raspišu izbori i onda iskazati svoju volju.

P.S. Ubedljivo na vrhu liste tih “rekreativnih opozicionara” se nalaze neki moji poznanici koji sa odmora u Parizu, Londonu i Rimu prenose “shortove” sa protesta iz sve neku RATM muziku.

Naravno, kao i svuda. Npr. u Francuskoj na proteste izađu baš svi nezadovoljni? Ne bih rekao. Kao i svuda, tako i u Srbiji imaš hrabre ljude i one druge. Isto je kod huljinih, ali su oni upregnuti da se pojavljuju, dal dosijeima, dal lovom, poslovima ili slikama sa kojekakvih orgija. A da gori po ulicama, budi siguran da bi Hulja to gasio krvlju. Našom

• Like 1
Posted (edited)
4 minutes ago, Šiljokapi said:

Naravno, kao i svuda. Npr. u Francuskoj na proteste izađu baš svi nezadovoljni? Ne bih rekao. Kao i svuda, tako i u Srbiji imaš hrabre ljude i one druge. Isto je kod huljinih, ali su oni upregnuti da se pojavljuju, dal dosijeima, dal lovom, poslovima ili slikama sa kojekakvih orgija. A da gori po ulicama, budi siguran da bi Hulja to gasio krvlju. Našom

A kako mislite onda da se suprotstavite onima koji puštaju krimose na vas, uključuju zvučne topove i puštaju uvredljivu muziku majci koja tuguje za svojim ubijenim sinom?

Ako ćete da kukate kako se oni biju do krvi a vi to nećete onda ostanite kući jer je očigledno da je šetnjama, blokada i maratonima istekao rok trajanja.

I da, u Francuskoj sindikati ne služe za deljenje polutki i privilegija nego za istinsku zaštitu prava zaposlenih.

Edited by melankolic
Posted
14 minutes ago, melankolic said:

A kako mislite onda da se suprotstavite onima koji puštaju krimose na vas, uključuju zvučne topove i puštaju uvredljivu muziku majci koja tuguje za svojim ubijenim sinom?

Ako ćete da kukate kako se oni biju do krvi a vi to nećete onda ostanite kući jer je očigledno da je šetnjama, blokada i maratonima istekao rok trajanja.

I da, u Francuskoj sindikati ne služe za deljenje polutki i privilegija nego za istinsku zaštitu prava zaposlenih.

Naravno da bilo kakvim protestima nije istekao rok trajanja. To se lepo videlo pred i 1.11. Takođe i posle skupa u NS. Energija je tu, masovnost takođe, solidarnost isto. Ako neko očekuje 100k ljudi svaki dan, u velikoj je zabludi. Ono što je bitno, ljudi su se povezali, prepoznali, solidarisali. Kroz šetnje, pešačenja, skupove, zborove.... To je ogromna razlika. I može se vrlo brzo skupiti popriličan broj ljudi na prvi poziv. To je pre 01.11.2024 bilo nemoguće

Kako skinuti OKG? Pitanje za milionče ili dva

Moj lični stav je na izborima, kad god bili. Redovni, vanredni svejedno. Dotle pumpati kao i do sada. Svakim danom smo jači a oni su sve slabiji i nervozniji

• Like 1
Posted
6 hours ago, Perkos2 said:

da baš se porfirije pita za bilo šta u Srbiji, a Srbi i vera su tek upitna stvar

Porfirije sluša, nisam ja išla u Moskvu, nego on i objašnjavao cvetnaju revoluciju.

Guraju se u škole, bolnice, u REM.

I da, Srbi su religiozni, glas popa u selu je jači od glasa lekara i učitelja.

Plus stalno nešto rovare, sa Makedonijom, sa Crnom Gorom, stalno kure, stalno srpske zemlje...

Zlo.

• Like 2
Posted (edited)

Izgleda da je Dijani Hrki pozlilo i da je prebačena u bolnicu. Nije baš proverena vest, jel neko nešto čuo ?

Edited by Klotzen
Posted
1 hour ago, melankolic said:

Ne brini se, nigde neće više ratovati srpski vojnik jer drug Krasnov nema nameru da ratuje sa svetskim diktatorima. Čak šta više, divi im se do imbecilnosti.

Drugi razlog je Rusija odnosno njena osvajačka politika i hibridni rat koji (uz podršku Kine i Severne Koreje) vodi protiv Zapada konstantnim provokacijama. To se u Srbiji ne objavljuje jer je Srbija na strani Trojnog pakta ali mi koji živimo na Zapadu itekako osećamo koliko se krešu javni rashodi na račun vojne industrije. U toku je i razmena znanja, iskustava i opreme (dronova) sa Ukrajinom. Vojske NATO se ubrzano sele na Istok kako bi odvratili Orke od upada u -pre svih- neku od Baltičkih zemalja. Tako da ako i bude nekog rata Ameri će u Aziju i Pacifik a mi sa Zapada Evrope na granice NATO saveza na Istoku.

Nego, kad su građani Srbije već toliko zabrinuti da ne ratuju s tamo nekim masovnim ubicom i ratnim zločincem s Bliskog Istoka ili Afrike, kako su im se onda desila 4 rata gde ih niko nije pitao hoće li ili neće nego su ih samo poslali? Još su ih i cvećem ispraćali.

Baš čudno kako se licemerje u slučaju Srbije lako otkriva.

A ko se svih ovih godina sirio: Varsavski ugovor ili NATO? Prica o "ruskoj pretnji"  je mit koji ce se na kraju pretvoriti u "self-fulfilling prophecy" i obiti o glavu onima koji "cackaju mecku"...

Posted
8 minutes ago, Klotzen said:

Izgleda da je Dijani Hrki pozlilo i da je prebačena u bolnicu. Nije baš proverena vest, jel neko nešto čuo ?

Rekli su veterani da je otišla privatnim poslom i da se vraća uskoro.

• Like 1
Posted (edited)
16 minutes ago, Volter said:

Rekli su veterani da je otišla privatnim poslom i da se vraća uskoro.

Na prvoj ide kajron da je prebačena u privatnu kliniku na lični zahtev, gde je bio i Tomislav Nikolić.

Edited by Helena
  • Like 1
Posted
1 minute ago, Helena said:

Na prvoj ide kajron da je prebačena u privatnu kliniku na lični zahtev, gde je bio i Tomislav Nikolić.

Preneo sam ono što su veterani rekli za N1.

Posted
3 minutes ago, Volter said:

Preneo sam ono što su veterani rekli za N1.

Ne kažem ja da su ovi u pravu, to je režimska TV.

Ističem koliko će ljudi ovo da pročita, a koliko to što si ti preneo.

• Like 1
Posted (edited)

Mešaju se babe i žabe ovde, počinje da liči na onaj sanatorijum od USA teme... Da, dosta ljudi ima dovoljno dobre plate i dovoljno dobro žive da nemaju potrebu ili mogućnost da izlaze često ili stalno ili da rizikuju. Drugačije od 2000. Da, ima dosta idiota kojima je Rusija i dalje pojam neke pozitive na deklarativnom planu, ali populaciju ionako čini oko 80% političkih idiota. Ne, nisu redari organizovali studentske proteste. Ne, neka grupa desničara, klerikofašista, fsbovaca koja bi i uspela da se ugura u vlast, ne bi imala dovoljno mogućnosti da se organizuje i da napravi simbiozu mafije, siniše, nebojše i svega ostalog. Da, Srbija je prošla kroz komunizam i SFRJ, to se ne može promeniti. Ne, nekoliko godina slabačke demokratije pod pritiskom, od 2000 do 2012 nije isto kao kada država i pre svega društvo ima barem 7-8 decenija iskustva sa tom novotarijom sa zapada. I, ne, pljuckanje po listi ničemu ne služi. Da, na protestima su najglasniji desničari, kao i svuda, oni su najglasniji, dok su drugi podržavači p pravilu bistriji i tiši. Jbg, tako je.

Neće takvi preuzeti vlast ni od koga, napisao sam lista koja sadrži članove koji furaju KKK.

Svaka grupa koja treba da svojom, pored ostalog, brojnošću  posluži nekom cilju će po Čebiševljevoj teoremi sadržati određeni broj, nazovimo ih konverzacije radi, idiota. Ti idioti su, po pravilu, najglasniji. Ali nisu reprezentativni uzorak grupe.

Edited by freethrow
  • Like 5
  • Thanks 2
Posted (edited)
46 minutes ago, Helena said:

Ne kažem ja da su ovi u pravu, to je režimska TV.

Ističem koliko će ljudi ovo da pročita, a koliko to što si ti preneo.

Dodatak:

Veterani su ranije za N1 rekli da je otišla privatnim poslom iz šatora u kom je štrajkovala glađu i da će se uskoro vratiti.

Međutim, po snimcima objavljenim na društvenim mrežama vidi se da je ušla u privatnu kliniku.

Veteran koji je pratio Hrku do bolnice kazao je za N1 da je sada sve u redu, da je Hrka primila infuziju i da nastavlja štrajk glađu.

Danas je rekla da će se truditi da izdrži bez infuzije koliko god može.

Hrka je trenutno u šatoru, a oko je su jedino veterani i bajkeri.

Edited by Volter
  • Like 1
Posted
2 hours ago, Helena said:

Porfirije sluša, nisam ja išla u Moskvu, nego on i objašnjavao cvetnaju revoluciju.

Guraju se u škole, bolnice, u REM.

I da, Srbi su religiozni, glas popa u selu je jači od glasa lekara i učitelja.

Plus stalno nešto rovare, sa Makedonijom, sa Crnom Gorom, stalno kure, stalno srpske zemlje...

Zlo.

Koga li to sluša porfirije? DB i hulju ili nekog drekavca. Od 1945 pa do danas jedino je Patrijarh Pavle uspeo da se barem malo otrgne iz kandži DB, ostali igraju kako im se kaže. Ne znam od kud priča o Makedoniji kad je baš porfirije sklopio mir i priznanje sa MPC i tu sad cveta cveće. Što se Crne Gore tiče tamo jvala bogu Mitropolija radi samostalno i ne haje za hulju i DB. Zato su i počistili don mila. Vernici koji psuju boga i ne pridržavaji se ni jednog pravila crkve su samo glumci, ne postaje se vernik kupovinom velike sveće i nošenjem velikog kolača za slavu koju slavi u kafani.

Posted

Meni je fascinantno ovo insistiranje na činjenici da bi "prava pobuna", da ne kažem revolucija, došla kad svi mi ne bismo imali za 'leba.

Naprotiv, upravo je takva pobuna (zasnovana dobrim delom na ličnim, materijalnim interesima) 90ih/00ih dovela samo do preoblačenja tj. šminkanja vlasti, dok u društvu nije došlo do značajnijih promena. Promena nabolje dolazi kada mi možda zarađujemo više i živimo bolje, ali smo isto tako svesni da nije svakom komšiji toliko dobro i da sistem nije jednako fer prema svima nama. Kada smo spremni da se solidarišemo i pomognemo ne brinući samo i isključivo o svojoj guzici.

Takođe se zaboravlja kako nikom te pare danas ne padaju s neba, već rintamo u mrtvom kapitalizmu i nemamo svi taj luksuz za apsolutističku borbu na koju nas pojedini pozivaju sa bezbedne udaljenosti. Kao i da ekonomski napredak nema nikakve veze sa psihom, nego je globalna ekonomija otišla napred, pa smo logično i mi avanzovali.

Po tuđim leđima je i 300 batina malo, da ne kažem kako se i dalje mlate koprive tuđim kurcem. Ponoviću, zaista nemam strpljenja za ljude koji su otišli (s punim pravom jelte) odavde a raspoređuju naše živote i govore nam kako treba bezbednost nas i naših bližnjih da stavimo na kocku, dok je njima guzica na sigurnom. Takvom pisanju nedostaje elementarna empatija pre svega.

• Like 1