Malkolm Brogdon Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Za koga onda predlazete da glasamo ako studenti ne valjaju kao opcija?
Utopista Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 1 minute ago, Malkolm Brogdon said: Za koga onda predlazete da glasamo ako studenti ne valjaju kao opcija? Pa što se mene tiče videću kakva ponuda bude. Ako budu samo smradikali i studentska lista naravno da ću za ove druge glasati...
robespierre Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 4 minutes ago, Utopista said: Samo napred sa prozivkama ljudi koji se ceo život bore protiv smradikala jer eto neće da šetaju pod krpama Vagnera. Samo nemojte da se začudite rezultatima izbora ili da nas krivite jer ste sami izabrali strategiju. Koju smo to strategiju MI izabrali pa da ti ispaljuješ ovakve generalizacije? Zamenio si komunistički dres u kom si odrastao lažno liberalnim, a ustvari isti totalitarni način razmišljanja, ne priznaješ nikakvo drugačije političko viđenje osim svog i ovde deliš neke lekcije. Saberi se.
Utopista Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago (edited) 10 minutes ago, robespierre said: Koju smo to strategiju MI izabrali pa da ti ispaljuješ ovakve generalizacije? Zamenio si komunistički dres u kom si odrastao lažno liberalnim, a ustvari isti totalitarni način razmišljanja, ne priznaješ nikakvo drugačije političko viđenje osim svog i ovde deliš neke lekcije. Saberi se. Ne nego si ti zamenio sa takvim stavom. Šta tebe bre boli uvo što ja neću da šetam pod Vagnerovom zastavom? Upravo sada ti u stilu komunista koji ti se opet prividjaju zabranjuješ drugačije mišljenje - ako to ne primećuješ? Ako nisi sa nama onda si protiv nas - to mi je baš poznato i ohrabrujuće... Edited 4 hours ago by Utopista
Volter Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago (edited) 11 minutes ago, Utopista said: Samo napred sa prozivkama ljudi koji se ceo život bore protiv smradikala jer eto neće da šetaju pod krpama Vagnera. Samo nemojte da se začudite rezultatima izbora ili da nas krivite jer ste sami izabrali strategiju. A naravno da je bilo kuknjave zašto Evropa jače ne podrži. Čak i na ovom forumu. Sada možda i vidimo zašto... Ako se ovo odnosi na moj komentar, pa nisam bre nikog prozivao, nisam imao ni nikakve zadnje namere, slave mi. Kuknjave nije bilo, nije je bilo ni na ovom forumu, bilo je samo kritika, valjda imamo pravo da nekad okrznemo i EU, nije to ništa strašno. Imate i vi pravo da ne verujete studentima, ne želim ni da vas ubeđujem u suprotno, ja jesam izabrao strategiju i ne odustajem, pogtovo kad vidim svakog dana šta radi mafijaški režim. Edited 4 hours ago by Volter 1
DJ_Vasa Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 6 minutes ago, Volter said: Skup je pre svega podrška našim ljudima na Kosovu i Metohiji, kolegama sa Univerziteta u Prištini, zatim ide i blokada kružnog toka Ušće... A oni od te podrške imaju vajde isto koliko i od prinosa kikirikija u Boliviji. Doduše, uspeće bar da smanje današnji prihod u TC Ušće, to je bar neki rezultat. Jedino se slažem da treba podržati pozorište. A poznato je da su se i ti na Kosovu sa sve studentima univerziteta koji je državni pandan sega-mega univerziteta pretrgli od podrške demokratskim promenama. 12 minutes ago, Volter said: Narodski rečeno imaju bre - čelična muda. Narodski rečeno, mogu sa time samo da se slikaju. Ako nisu shvatili da je sve to sa Kosovom samo q-c na biciklu, da se živi od rada, a ne od mitova, onda slobodno mogu da nastave da prave žurke i hipi komune, pa da se bar malo zezaju. 3
Utopista Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 1 minute ago, Volter said: Ako se ovo odnosi na moj komentar, pa nisam bre nikog prozivao, nisam imao ni nikakve zadnje namere, slave mi. Kuknjave nije bilo, nije je bilo ni na ovom forumu, bilo je samo kritika, valjda imamo pravo da nekad okrznemo i EU, nije to ništa strašno. Imate i vi pravo da ne verujete studentima, ne želim ni da vas ubeđujem u suprotno, ja jesam izabrao strategiju i ne odustajem, pogtovo kad vidim svakog dana šta radi mafijaški režim. Ok. Izvini ako sam pogrešno razumeo. Jednostavno je delovalo da si se nadovezao. Ja vidim šta rade već 35 godina za razliku od nekih koji su se setili pre godinu dana... I šta je problem ako neko traži bolju opciju? Ne pitam tebe nego sve. To je valjda sasvim normalna stvar u demokratiji? Ako je ne bude glasaću svakao kao i uvek protiv smradikala i šta je problem?
Malkolm Brogdon Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago I na ovom forumu, koji je generalno pro evropski nastrojen, mozda ima troje ljudi koji ce da odustanu od podrske studentima zbog ovakvih stvari. Ne znam kakva mislite da je situacija medju generalnom populacijom, ali ne znam kako ocekujete da ovo negativno utice na izborne rezultate. 3
DameTime Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago (edited) Ako ovaj skup podrške ljudima na KiM nema nikakvu funkciju, zašto onda toliko smeta? Do te mere da se neko podsmeva jedinom pokretu koji je uspeo da uzdrma ovaj mafijaški režim koji nas (u ovom obliku) opseda već 13 i kusur godina. Edited 4 hours ago by DameTime 1
robespierre Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 2 minutes ago, Utopista said: Ne nego si ti zamenio sa takvim stavimo. Šta tebe bre boli uvo što ja neću da šetam pod Vagnerovom zastavom? Upravo sada ti u stilu komunista koji ti se opet prividjaju zabranjuješ drugačije mišljenje - ako to ne primećuješ? Komuniciraš na forumu i obraćaš se ljudima u množini. Ja se tebi obraćam kao individui. Što se mene tiče možeš da gajiš kakva god politička uverenja želiš. Što naravno ne znači da se nećeš svaki put sudariti sa realnošću koja kaže da otprilike 2/3 stanovništva u Srbiji gaji desničarske stavove i da su ljudi koji su liberalni, u šta ubrajam i sebe, praktično osuđeni da biraju između manjeg i većeg zla.
Utopista Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago (edited) 3 minutes ago, robespierre said: Komuniciraš na forumu i obraćaš se ljudima u množini. Ja se tebi obraćam kao individui. Što se mene tiče možeš da gajiš kakva god politička uverenja želiš. Što naravno ne znači da se nećeš svaki put sudariti sa realnošću koja kaže da otprilike 2/3 stanovništva u Srbiji gaji desničarske stavove i da su ljudi koji su liberalni, u šta ubrajam i sebe, praktično osuđeni da biraju između manjeg i većeg zla. Pa čekaj ja sam rekao da ću ako budu te dve opcije naravno izabrati studente. Ako bude neka meni bliža glasaću za nju. Šta je tu toliko problematično ili čudno da bi me napali, smejali se, bili bezobrazni? Još se mi puno moramo učiti demokratiji očigledno... I nisam se nikome sa foruma obratio, ne znam gde si to video, evo citiraj? Samo sam napisao svoje mišljenje da su odabrali populizam, desničarenje i da se nadam nekoj pro zapadnoj listi. Gde je tu obraćanje bilo kome? Edited 4 hours ago by Utopista
Volter Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago (edited) 11 minutes ago, Utopista said: I šta je problem ako neko traži bolju opciju? Ne pitam tebe nego sve. To je valjda sasvim normalna stvar u demokratiji? Nije to problem, imaš pravo da tražiš opciju po tvojim merilima. Ja tražim opciju koja će srušiti kriminalni režim. Ta opcija jasno kaže da njoj nije cilj da zajaši narod narednih deset godina, nego rušenje režima, normalizovanje stanja pa da se onda ide na nove izbore. Tada možemo do tančina zalaziti u progame partija i birati onu koja nam najviše odgovara. Sve je o tome pre neki dan pričao student na N1 i jasno rekao da oni ne prave samo listu za izbore, nego da se misli i o svim ostalim stvarima, da im to oduzima mnogo vremena i da zbog toga ne mogu ni sve da postignu. Misleći i na manje protesta u poslednje vreme. Edited 4 hours ago by Volter
robespierre Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 1 minute ago, Utopista said: Pa čekaj ja sam rekao da ću ako budu te dve opcije naravno izabrati studente. Ako bude neka meni bliža glasaću za nju. Šta je tu toliko problematično ili čudno da bi me napali, smejali se, bili bezobrazni? Još se mi puno moramo učiti demokratiji očigledno... Najbolje da ćeš o demokratiji da me učiš ti koji ne dozvoljava drugima slobodu veroispovesti o čemu je Lok pisao još u 17, a Ruso u 18. veku. A sad raspali po glupim studentima koji veruju u mitove i imaju imaginarne prijatelje.
Utopista Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 1 minute ago, Volter said: Nije to problem, imaš pravo da tražiš opciju po tvojim merilima. Ja tražim opciju koja će srušiti kriminalni režim. Ta opcija jasno kaže da njoj nije cilj da zajaši narod narednih deset godina, nego rušenje režima, normalizovanje stanja pa da se onda ide na nove izbore. Tada možemo do tančina zalaziti u progame partija i birati onu koja nam najviše odgovara. Sve je o tome pre neki dan pričao student na N1 i jasno rekao da oni ne prave samo listu za izbore, nego da se mislim i o svim ostalim stvarima, da im to oduzima mnogo vremena i da zbog toga ne mogu ni sve da postignu. Misleći i na manje protesta u poslednje vreme. Ok. Ja im možda ne verujem. Jel' to neki problem ili je zabranjeno? Brate ne znam što ste skočili kao ošureni... Imam valjda pravo da kažem šta mi se ne svidja i da ću birati sebi bližu opciju ako je bude, a ako ne bude glasaću protiv smradikala kao i uvek. Ne razumem u čemu je bilo kakav problem? Jesam li nekoga prozivao, uvredio time što ne pristajem da šetam pod Vagnerovom zastavom? Hoće li mi suditi neki revolucionarni sud, ne razumem? Ja se za takvu državu ne borim. 4 minutes ago, robespierre said: Najbolje da ćeš o demokratiji da me učiš ti koji ne dozvoljava drugima slobodu veroispovesti o čemu je Lok pisao još u 17, a Ruso u 18. veku. A sad raspali po glupim studentima koji veruju u mitove i imaju imaginarne prijatelje. Hajde književnik mani me se. Progutaj sujetu i kaži makar sam sebi da si me napao za nešto što baš ti radiš i kako se ponašaš, i idemo dalje... 1
robespierre Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago (edited) 3 minutes ago, Utopista said: Ok. Ja im možda ne verujem. Jel' to neki problem ili je zabranjeno? Brate ne znam što ste skočili kao ošureni... Imam valjda pravo da kažem šta mi se ne svidja i da ću birati sebi bližu opciju ako je bude, a ako ne bude glasaću protiv smradikala kao i uvek. Ne razumem u čemu je bilo kakav problem? Jesam li nekoga prozivao, uvredio time što ne pristajem da šetam pod Vagnerovom zastavom? Hoće li mi suditi neki revolucionarni sud, ne razumem? Ja se za takvu državu ne borim. Hajde književnik mani me se. Progutaj sujetu i kaži makar sam sebi da si me napao za nešto što baš ti radiš i kako se ponašaš, i idemo dalje... Tebi baš ništa nije jasno. Niko te ne tera da imaš bilo kakvo mišljenje niti da zastupaš bilo kakve ideale. Što se mene tiče budi Inuit animista i sedi u svom iglou. Upravo ti drugima, u ovom slučaju studentima, osporavaš pravo da to čine. Edited 4 hours ago by robespierre
Utopista Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 1 minute ago, robespierre said: Tebi baš ništa nije jasno. Niko te ne tera da imaš bilo kakvo mišljenje niti da zastupaš bilo kakve ideale. Što se mene tiče budi Inuit animista i sedi u svom iglou. Upravo ti drugima, u ovom slučaju studentima, osporavaš pravo da to čine. Kako ja to osporavam njima? Jel' idem i bijem ih, otimam im zastave? Ili tako što sam napisao da se nadam da će biti u ponudi neko ko mi je politički bliži i jasniji. I jako je ružno što sve vreme vredjaš a kod tebe su i nož i pogača...
Volter Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago (edited) 8 minutes ago, Utopista said: Ok. Ja im možda ne verujem. Jel' to neki problem ili je zabranjeno? Brate ne znam što ste skočili kao ošureni... Imam valjda pravo da kažem šta mi se ne svidja i da ću birati sebi bližu opciju ako je bude, a ako ne bude glasaću protiv smradikala kao i uvek. Ne razumem u čemu je bilo kakav problem? Jesam li nekoga prozivao, uvredio time što ne pristajem da šetam pod Vagnerovom zastavom? Hoće li mi suditi neki revolucionarni sud, ne razumem? Ja se za takvu državu ne borim. Izvini Utopisto al realno jedino ti deluješ ko ošuren , različiti smo ljudi, kapiram da što smo stariji sve smo slabiji sa živcima, ali brate mili ti brzo planeš zbog različitog mišljenja. Iznerviraš se i često su ti komentari posledica nervoze. Moraš biti svestan da svojim mišljenjem često izazoveš reakcije, u tim komentarima često i prozivaš i sve ostale i onda ne čudi što toliko ljudi reaguje. Ponavljam još jednom, niko ti ništa ne brani i niko nije ni tražio da ti se zabrani tvoje pravo da veruješ bilo kome. Imamo sukob mišljenja i to je to. Edited 4 hours ago by Volter
Utopista Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago (edited) 21 minutes ago, Volter said: Izvini Utopisto al realno jedino ti deluješ ko ošuren , različiti smo ljudi, kapiram da što smo stariji sve smo slabiji sa živcima, ali brate mili ti brzo planeš zbog različitog mišljenja. Iznerviraš se i često su ti komentari posledica nervoze. Moraš biti svestan da svojim mišljenjem često izazoveš reakcije, u tim komentarima često i prozivaš i sve ostale i onda ne čudi što toliko ljudi reaguje. Ponavljam još jednom, niko ti ništa ne brani i niko nije ni tražio da ti se zabrani tvoje pravo da veruješ bilo kome. Imamo sukob mišljenja i to je to. Pa nije tako, izvini ali nije. Ja sam napisao svoje mišljenje i nadu a vi ste se meni nadovezali a ne ja vama. Neki i dosta grubo pa i bezobrazno. Napadnut sam za jednumlje, komunizam...zbog različitog sopstvenog mišljenja - postoji li veći paradoks? I nemam ništa protiv, možemo da raspravljamo jer samo rasprava vodi do rešenja - više ljudi verovatno bolje vide nego jedan. Ali ako može na normalnom nivou kao što ti sada pišeš. Ako ne ok nije ni to problem. Mogu možda da se prešaltujem i pišem o tome da li nam je potrebniji bek ili plej...i sve laganica, cveće cveta, pobedjujemo Turke i žabarske manekene...to je najlakše. Mene recimo to jako boli pa i vredja. To što u ovakvim trenucima neki pristaju na tu po meni kosku pa i potkupljuvanje mase sportskim budžetima. Kao da ja ne bih umeo sa zatvorim oči, malo čkiljim, otvorim pivo i radujem se i uživam u nikada većim uspesima Zvezde? Ali to je protiv mojih moralnih načela - ne pristajem. Bio bih u svojim očima najveći licemer jer sam kritikovao Grobare kada su oni radili relativno slične stvari, a sada kada smo mi 10 puta gori da se pravim da je sve ok. Neću. Ne mogu.. Edited 4 hours ago by Utopista
DJ_Vasa Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 24 minutes ago, DameTime said: Ako ovaj skup podrške ljudima na KiM nema nikakvu funkciju, zašto onda toliko smeta? Do te mere da se neko podsmeva jedinom pokretu koji je uspeo da uzdrma ovaj mafijaški režim koji nas (u ovom obliku) opseda već 13 i kusur godina. Ne mogu da kažem da meni smeta, možda smeta onima koji rade ili idu u TC Ušće, ali ne vidim zašto se ne bih podsmevao protestu koji nema nikakvog efekta i služi samo za ispoljavanje jeftinog kafanskog nacionalizma. Namerno sam ovde rekao protest, a ne pokret, jer protest sa identičnim ciljem organizuju dve suprotstavljene strane. Priča sa Kosovom je završena još u Kumanovu, a ko misli da će se vratiti u sastav Srbije slobodno može da veruje i u Deda Mraza. Jedna strana očigledno nije stigla dalje od Deda Mraza, što važi i za one sa jeftinijim ulaznicama sa druge strane, ali ne i za njene više krugove. Da se vratimo na pokret i to studentski. Studentski pokret jeste pokrenuo nezadovoljstvo protiv vlasti, ali on je praktično prestao da postoji. Kohezioni faktor koji su imali na početku, a to su krvave ruke, više ne postoji. Prešlo se na jeftino nedavaštvo i kosmetiĆarenje, a tzv. direktna demokratija sa svetim plenumima i zborovima je zabila poslednji ekser u kovčeg protesta. Umesto gubljenja vremena ispraznim šetnjama i čekanje da se zbor Krnjače dogovori sa zborom Borče oko toga da li će se energično i žustro prošetati u subotu ili nedelju zbog nedostatka kanalizacije. Pošto je očigledno da neke ozbiljnije organizacije neće biti zbog čoporativne demokratije, onda mogu samo da se čekaju izbori koji će se održati ko zna kada. 2
djura.net Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Ovo srbovanje i kosovarenje je korisno zbog toga sto ulazi u njegovo biracko telo, jako i do samog kraja. Inace je glupost kakvih smo se nagledali i naslusali prethodnih decenija ihahahaa. 2
Perkos2 Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Ako sam ja dobro pratio objave studenata njihov skup je podrška kolegama iz severne Mitrovice kojima fašista "mali enver" ukida pravo na školovanje. Možda nekog ta činjenica u 2025 ne pogađa ali eto studenti u Srbiji ma neki način reaguju na to.
Utopista Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago (edited) 13 minutes ago, djura.net said: Ovo srbovanje i kosovarenje je korisno zbog toga sto ulazi u njegovo biracko telo, jako i do samog kraja. Inace je glupost kakvih smo se nagledali i naslusali prethodnih decenija ihahahaa. Pitanje je koliko ulazi. Nadam se da ulazi, ali nisam baš siguran. Rovovi su odavno iskopani. Mislim da retko ko baš zbog Kosova bira da glasa sa sns mafiju. Uglavnom su to potkupljeni, ucenjeni poslom što mu dodje na isto, isprani mozgovi... Ali hajde neka bude da ulazi, navijam da je tako. Od kako sam se rodio maltene stalno to Kosovarenje, Srbovanje, šetanje kostiju i ikona...a sve je gore i gore. Neću da budem deo toga jer mislim, siguran sam zapravo da to uništava ovo malo države i naroda što je preostalo. Sve (šatro) braneći Kosovo izgubismo sve... Mislim hoćemo da se zaletimo i šta uradimo uradimo - ok može i to, ali nemoj Karići da se sklanjaju u Moskvu a ja da im branim rodno mesto, ili da Vučić bira nameštaj dok gine narod... Hoću uvek da se borim za pravnu državu, slobodne medije, manjinska prava, slobode... Ali ovo sam iz prvog reda video koliko košta, ma šta video platio.. i biram da ne učestvujem u tome jer neću da budem saučesnik u nekoj novoj ili daljoj propasti. Hoću da budem miran sam pred sobom. Brate imali su sve dok su se držali tema korupcije, medija...dočekivali ih ljudi širom države. Svi smo bili spremni po litar krvi da im damo. A vidi gde smo sada? Zašto? Mislim znam, više je desnih pa da se njima umile. Ok ima logike naravno. Ali bre izboksujte makar da se ne nose te Vagnerove krpetine. Mislim tuku se ljudi sa EU zastavama, možete makar da se dogovorite da tu zastavu koja je stvarno mnogima problematična jednostavno sklonite? Edited 3 hours ago by Utopista
Utopista Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago (edited) 2 minutes ago, robespierre said: Isus nije ni na jednoj zastavi Vagnera. Dobro nije Isus - gimnastičar je... I ta je zastava sasvim slučajno izabrana, a mi svi kojima smeta smo bolesni i paranoični... Važi, u pravu ste. Ali eto smeta mnogima. Možete li molim vas da je sklonite i uzmete recimo Belog Andjela ako vam je toliko stalo do religijskih obeležja? Edited 3 hours ago by Utopista
robespierre Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago (edited) Ne, ne, pošto ti tvrdiš da jeste molim te da mi nađeš sliku sa Isusovim likom na kojoj piše Vagner. https://www.bing.com/images/search?q=wagner+flags&form=HDRSC3&first=1 Vagner je imao dve zastave, jednu na kojoj piše ČVK Vagner ćirilicom i nalaze se mačevi i drugu PMC Wagner sa lobanjom. Edited 3 hours ago by robespierre
Recommended Posts