uncletima Posted yesterday at 11:32 AM Posted yesterday at 11:32 AM 1 hour ago, Урош19 said: ultra moronski Je l' i njemu obecao 2 'iljade, kg secera i dzak brasna? 1
Red Posted yesterday at 11:48 AM Posted yesterday at 11:48 AM (edited) Буквално је немогуће да покуша да уради нешто као спонтано, а да не изгледа као ретард. Edited yesterday at 11:49 AM by Red 6
Stiletto Posted yesterday at 12:26 PM Posted yesterday at 12:26 PM 1 hour ago, Урош19 said: Fasciniran sam što je naš Coa i ovde ispao ultra moronski Znači, pored dvojice živih Srba koji su među najboljim sportistima na planeti, a neki bi rekli i u istoriji, on dovodi Jamajčanina? Uf, lepe municije za zafrkavanje zadrtih Srbendi 6
NMX Posted yesterday at 12:33 PM Posted yesterday at 12:33 PM Bolt brat moj pustio stomak posle kraja karijere, rispekt. Takođe, Bolt pokazuje osoba pored mene je debil A Vučić bukvalno ne ume jebeno ni ovo ne ume a da ne izgleda izveštačeno, lažno i neiskreno. 3 1
NMX Posted yesterday at 01:38 PM Posted yesterday at 01:38 PM Ne znam koliko ste ispratili dešavanja na medijskom nebu međutim dešavaju se tektonski poremećaji. Kao posledica onih dešavanja od pre par meseci, kada smo saznali da je konačno završena prodaja SBBa Yettelu (tačnije vlasnicima Yettela - e&PPF) kao i da je Sport Klub tj. prava na prenose prodat Telekomu (Areni) zajedno sa NetTv ili kako se već zovu usluge za gastose. Elem, najpre je United grupa saopštila da Dragan Šolak više nije deo menadžmenta, zajedno sa još jednom osobom koja je bila CEO grupe. Nakon toga, maltene panično, izlazi saopštenje urednika United medije. Da podsetim, UM kao vlasnik N1 i NovaS je zadržao finansiranje ta dva kanala dok im traju ugovori sa SBBom. Takođe, podsećanja radi, i N1 i NovaS ne mogu da funkcionišu bez subveniconisanja od strane grupe, što je grupa i radila jer su te dve televiizje kao i paket Sport kluba bili driver za kupce SBB paketa. Pošto grupa više nije vlasnik SBBa, komercijalni interes u finansiranju ove dve TV stanice realno ne postoji. Deo saopštenja: Quote Zaposleni u United grupi kasno sinoć obavešteni su u korporativnom pismu da su Dragan Šolak, osnivač United Group i predsednik Savetodavnog odbora, kao i Viktorija Boklag, izvršna direktorka, smenjeni sa svojih trenutnih funkcija. Nakon ove iznenadnih smena, urednici, zabrinuti za budućnost slobodnog novinarstva u UM, uputili su pismo međunarodnoj javnosti kao i predsednici Evropske komisije Ursuli Fon der Lajen, nadležnim komesarima, poslanicima Evropskog parlamenta – Odboru za kulturu i obrazovanje (CULT), Evropskoj federaciji novinara (EFJ), Reporterima bez granica (RSF), Međunarodnom institutu za štampu (IPI), Komitetu za zaštitu novinara (CPJ). U pismu koje je naslovljeno kao Apel za zaštitu nezavisnog novinarstva u jugoistočnoj Evropi, navodi se: Mi, urednici medija koji posluju u okviru United Media, članice United Group (UG), duboko smo zabrinuti nedavnom odlukom BC Partnersa, većinskog akcionara UG-a, da bez javnog obrazloženja smeni osnivača kompanije, g. Dragana Šolaka, i izvršnu direktorku grupe, gđu Viktoriju Boklag. Zbog toga upućujemo sledeći apel: Da BC Partners javno potvrdi svoju posvećenost očuvanju nezavisnosti svih uredničkih timova unutar United Media; Da se ne donose kadrovske ili menadžerske odluke koje bi mogle ugroziti ili umanjiti tu nezavisnost; Da evropske institucije i organizacije za zaštitu novinara aktivno prate situaciju i pomognu u očuvanju jednog od poslednjih uporišta slobodnog i profesionalnog novinarstva na Balkanu. Novinari u okviru United Media suočavali su se sa pretnjama, zastrašivanjem i kampanjama diskreditacije upravo zato što su ostali nezavisni. Izveštavaju istinito i hrabro, u službi javnog interesa. Ono što mene plaši je da ćemo imati stanje kao do sada dok ne isteknu ugovori koje N1 i NovaS imaju sa SBB. Onog trenutka kada se to desi, biće jako teško očekivati da se ista uređivačka politika nastavi. Ili će ih država pasivizirati ili će ljudi otići. A pošto verujem da tamo nema više Minja Miletić i sličnih (možda par njih, manjina, da ne širim temu), moguće da sada svedočimo poslednjim mesecima slobodnih medija u Srbiji. Mrak na vidiku. Nažalost i pokazatelj šta se desi kada su mediji samo izvor prihoda/mamac korporacije a ne sredstvo informisanja. 1 2
40Wins Posted yesterday at 01:44 PM Posted yesterday at 01:44 PM 3 minutes ago, NMX said: Ne znam koliko ste ispratili dešavanja na medijskom nebu međutim dešavaju se tektonski poremećaji. Kao posledica onih dešavanja od pre par meseci, kada smo saznali da je konačno završena prodaja SBBa Yettelu (tačnije vlasnicima Yettela - e&PPF) kao i da je Sport Klub tj. prava na prenose prodat Telekomu (Areni) zajedno sa NetTv ili kako se već zovu usluge za gastose. Elem, najpre je United grupa saopštila da Dragan Šolak više nije deo menadžmenta, zajedno sa još jednom osobom koja je bila CEO grupe. Nakon toga, maltene panično, izlazi saopštenje urednika United medije. Da podsetim, UM kao vlasnik N1 i NovaS je zadržao finansiranje ta dva kanala dok im traju ugovori sa SBBom. Takođe, podsećanja radi, i N1 i NovaS ne mogu da funkcionišu bez subveniconisanja od strane grupe, što je grupa i radila jer su te dve televiizje kao i paket Sport kluba bili driver za kupce SBB paketa. Pošto grupa više nije vlasnik SBBa, komercijalni interes u finansiranju ove dve TV stanice realno ne postoji. Deo saopštenja: Ono što mene plaši je da ćemo imati stanje kao do sada dok ne isteknu ugovori koje N1 i NovaS imaju sa SBB. Onog trenutka kada se to desi, biće jako teško očekivati da se ista uređivačka politika nastavi. Ili će ih država pasivizirati ili će ljudi otići. A pošto verujem da tamo nema više Minja Miletić i sličnih (možda par njih, manjina, da ne širim temu), moguće da sada svedočimo poslednjim mesecima slobodnih medija u Srbiji. Mrak na vidiku. Nažalost i pokazatelj šta se desi kada su mediji samo izvor prihoda/mamac korporacije a ne sredstvo informisanja. Sad sam dosao da pastujem istu vest, i bas bih voleo da pitam urednistvo koje je glasno objavljivalo kako se nista nece menjati u uredjivackoj politici. 😄 Bukvalno smo mi ovde na forumu pisali kako ce Oskar da ih davi kao zmija zabu polako, dok su neki bili optimisticiniji. 2
NMX Posted yesterday at 01:50 PM Posted yesterday at 01:50 PM 2 minutes ago, 40Wins said: Sad sam dosao da pastujem istu vest, i bas bih voleo da pitam urednistvo koje je glasno objavljivalo kako se nista nece menjati u uredjivackoj politici. 😄 Bukvalno smo mi ovde na forumu pisali kako ce Oskar da ih davi kao zmija zabu polako, dok su neki bili optimisticiniji. Naravno. Mrzi me sad da vrtim nazad i nadjem taj post ali je bilo bukvalno to. Ista ekipa je tada rekla - business as usual. Verujem da im je tako i rečeno. Međutim taj nivo poslovnih igara je daleko iznad njihovog platnog razreda tako da nije bilo teško obmanuti ih. Šteta što su neki to mogli da vide i tada. Videćemo, ne mora ovo da znači konačni kraj N1 i Nove ali da je ovo sada autoput za psihopatu na vlasti da nagazi gas do daske i pregazi sve - jeste. Uspeo je da parama sruši makar malo nezavisnih medija što je bilo. Ostaje jedino tračak nade da će on pasti dok ne istekne ugovor SBBa sa ove dve stanice (pokušavam da se setim/nađem do kada je to). 1
McLeod Posted yesterday at 02:13 PM Posted yesterday at 02:13 PM Slusacemo radio Slobodnu Evropu kao za vreme bombardovanja. Mediji su nebitni, idemo dalje. 2
Kooineeperk Posted yesterday at 02:18 PM Posted yesterday at 02:18 PM 2 minutes ago, McLeod said: Mediji su nebitni, idemo dalje. Slobodoumnom narodu Srbije koji su vicni tehnologijama i mogu da se informisu i "sa strane", televizijski mediji zaista nisu od velikog znacaja. Medjutim, reci tako generalizovano da "mediji su nebitni" je totalno glupo sto je veoma jasno kad se zadje malo u ruralne sredine gde nista osim huljinih medija nije dostupno a prost narod i ne zna ni za sta drugo od RTS, Pink, Happy i slicno... 7
Red Posted yesterday at 02:22 PM Posted yesterday at 02:22 PM Just now, Kooineeperk said: Slobodoumnom narodu Srbije koji su vicni tehnologijama i mogu da se informisu i "sa strane", televizijski mediji zaista nisu od velikog znacaja. Medjutim, reci tako generalizovano da "mediji su nebitni" je totalno glupo sto je veoma jasno kad se zadje malo u ruralne sredine gde nista osim huljinih medija nije dostupno a prost narod i ne zna ni za sta drugo od RTS, Pink, Happy i slicno... Не само то. Имаш људе у касним средњим годинама и старије људе који су против власти и они не користе друштвене мреже, него гледају Н1 и Нову. А, да се не лажемо, и нама су битни ти канали. Само за ових седам и по месеци су урадили огроман посао који је свима значио, а и све пре тога наравно. 6
McLeod Posted yesterday at 02:25 PM Posted yesterday at 02:25 PM Vidim, slobodni mediji koji postoje nam pomazu da se ljudi otkace od hulje. Fokus na medije je kao i fokus na Kosovo, EU i slicne gluposti koje se vrte u krug 10 i kusur godina. Vucicev teren. Potpuno nebitna tema, ko je probudjen mediji mu ne trebaju, ko hoce da bude zombiran, slobodni mediji mu ne mogu pomoci. Jedna od najvecih zabluda ne samo ovog foruma je da bi Vucic pao sutra da mediji krenu da ga pljuju. Ako bi to imalo ikakvog uticaja, samo bi ojacalo njegovu vlast. Pocela bi prica evo hibridni rat protiv predsednika, strane sluzbe i domaci izdajnici. Ja vec nekoliko godina mislim da bi bilo bolje da ne postoji apsolutno nista osim vladinih medija, jer ako bi to tako bilo, a ova organizacija koja se sad desava bude potpuno van tog njegovog imaginarijuma, zombiji bi bar bili iznenadjeni i naterani da koriste ostatke mozga. Ovako, gledaju malo N1, pa im na Hepiju "objasne" stvari i vozi dalje. Postoji Nova tabloid koji je na trafikama pored Informera i Aloa. Je l' to pomoglo nesto? Nije. Vucic pada na izborima, pa na ulici. To je nacrtano. Borba za slobodu medija nije samo uzaludna, vec i potpuno nebitna u ovom trenutku. 2
Malkolm Brogdon Posted yesterday at 02:31 PM Posted yesterday at 02:31 PM 4 minutes ago, McLeod said: Pocela bi prica evo hibridni rat protiv predsednika, strane sluzbe i domaci izdajnici. Gde bi pocela prica ako bi se u tom hipotetickom scenariju mediji okrenuli protiv Vucica? 1
Mina D. Harker Posted yesterday at 02:35 PM Posted yesterday at 02:35 PM 7 minutes ago, McLeod said: Pocela bi prica evo hibridni rat protiv predsednika, strane sluzbe i domaci izdajnici. A zašto bi počela priča? Zato što je svoju publiku prethodno primovao upravo preko medija. Ne znam ni zašto se raspravlja o važnosti medija, potpuno je jasno da su ključni u njegovoj vladavini kao oružje propagande. 4
uncletima Posted yesterday at 02:48 PM Posted yesterday at 02:48 PM Kad krenu da gase internet, krecem sa panikom. Skupim ovo malo dasaka sto imam u supi i pravac na dva lanca brvnaru da gradim. To sve, pod pretpostavkom da mi iste lance ne otmu u medjuvremenu... Sad malo ozbiljnije. Lepo je gledati snimke studenata kako marsiraju, ume ponekad i Mentalno razgibavanje da pogodi zilu, ostalo - gosti iz nekih duhova proslosti koji su srali i tad (199... i neke) - gasi obe tv kuce, odmah!
McLeod Posted yesterday at 02:50 PM Posted yesterday at 02:50 PM 18 minutes ago, Malkolm Brogdon said: Gde bi pocela prica ako bi se u tom hipotetickom scenariju mediji okrenuli protiv Vucica? U kafani. Jer Srbi veruju vise u CIA snajku, koja krije NLO, vanzemaljce, ljude gustere i Arkana na Kipru nego najgrdjoj propagandi Informera i Hepija.
McLeod Posted yesterday at 02:55 PM Posted yesterday at 02:55 PM 14 minutes ago, Mina D. Harker said: A zašto bi počela priča? Zato što je svoju publiku prethodno primovao upravo preko medija. Ne znam ni zašto se raspravlja o važnosti medija, potpuno je jasno da su ključni u njegovoj vladavini kao oružje propagande. Ne, nego je samo "tapovao" u pool prosecnih Srbendi kojima mozes da prodas antifriz kao lek za rak. Mnogo je lako prodati egzoticnu pricu neobrazovanima, samo treba da ima elemente da neko nesto krije i sprecava ih da budu lepi i bogati, ali tu je RESENJE koje ih nece uciniti lepima i bogatima ali ce im otkriti ISTINU. To je sve sto Vucic radi, nista vise, najbazicniji element propagande za mase gde mediji imaju neku ulogu, ali ona je odavno postala efemerna. Kontrapropaganda bi morala da traje predugo i ne radi kako vi mislite da radi, da pokazete da je Vucic lopov, izdajnik, bilo koja vrsta zlotvora, jer je tu Vucic kao Vucic nebitan, ljudi sa medijima ili bez njih grade citav imaginarijum koji polazi od ovih gore premisa, Vucic je samo nasao mesto u tom folkloru.
Mina D. Harker Posted yesterday at 02:59 PM Posted yesterday at 02:59 PM A čekaj, ajmo ovako. Da su mediji nebitni ne bi se Vučić godinama trudio da uguši svaki disonantni ton, i na kraju je u tome uspio. Dakle, Vučić smatra da su mu mediji jako bitni. Ako ne vjeruješ meni, vjeruj samom Vučiću. 8
nemanjaol Posted yesterday at 03:12 PM Posted yesterday at 03:12 PM Ja ne kapiram tezu mediji su nebitni. Ne samo za ovu pricu oko protesta nego generalno. Uloga medija je da provovremeno informišu javnost o stvarima koje su relevantne za nju. Mislim da je delimican razlog za ovaj trenutni haos u svetu i rastucu polarizaciju upravo raspadanje tradicionalnih medija 7
McLeod Posted yesterday at 03:13 PM Posted yesterday at 03:13 PM Vucic je psihopata, mediji su mu bitni jer on ne moze da podnese kritiku, to je jedini razlog zasto hoce da ugusi sve. Za samu njegovu vlast to je cak kontraproduktivno. Just now, nemanjaol said: Mislim da je delimican razlog za ovaj trenutni haos u svetu i rastucu polarizaciju upravo raspadanje tradicionalnih medija Ne, razlog je taj da se medijima generalno ne veruje i onda preuzimaju drustvene mreze i ovi porivi o kojima pricam. Tako je Tramp dosao na vlast dva puta. Ljudi su mnogo gluplji u proseku nego sto mislimo i u krizi ce se ponasati kao zivotinje. Bukvalno nista dublje nije potrebno za analizu od te dve cinjenice, razlika je sto Amerika to zivi 10ak godina, a Srbija vekovima. Ali su razlozi isti, mediji se tu ne pitaju nista, jer kada su Vucici i Trampovi dolazili na vlast, mediji su bili manje ili vise normalni i bili su kritikovani, cak i ismevani zbog retardiranih stavova, ali su i pored toga dosli na vlast, pa pokrenuli osvetu losih djaka.
мајор јосип Posted yesterday at 03:30 PM Posted yesterday at 03:30 PM Da su mediji nebitni ne bi ovaj gledao da ih drži sve. Većina njegovih glasača ponavlja identične rečenice koje čuju baš preko tih medija i propagandnih glasila. 11
Barkley#34 Posted yesterday at 03:39 PM Posted yesterday at 03:39 PM 1 hour ago, NMX said: Ostaje jedino tračak nade da će on pasti dok ne istekne ugovor SBBa sa ove dve stanice (pokušavam da se setim/nađem do kada je to). Dve godine, koliko se sećam. Problem može da nastane i ranije, a nastaće 1/1 jer novi šefovi mogu da kažu da zadržavaju sufinansiranje ali se menja uređivačka politika i ćao. 2
DJ_Vasa Posted yesterday at 03:50 PM Posted yesterday at 03:50 PM 45 minutes ago, McLeod said: U kafani. Jer Srbi veruju vise u CIA snajku, koja krije NLO, vanzemaljce, ljude gustere i Arkana na Kipru nego najgrdjoj propagandi Informera i Hepija. To je idealno za DB, koja zna kako se takve priče puštaju. Ne znam da li se svi sećaju 1999. i čuvenih bajki o 'lokatorima' i o tome da je avijacija u Albaniji uništila ne znam koliko američkih aviona. Čak i od normalnog sveta se moglo čuti da su to čuli od kolega, prijatelja ili rođaka, koji su se pozivali na ljude koji rade u vojsci i policiji. Upravo te kolege, prijatelji i rođaci su radili za DB i ubeđivali su one koji imaju poverenja u njih, a takvi su iskreno verovali u pomenute vesti i prepričavali ih dalje. 1 hour ago, McLeod said: Jedna od najvecih zabluda ne samo ovog foruma je da bi Vucic pao sutra da mediji krenu da ga pljuju. Ako bi to imalo ikakvog uticaja, samo bi ojacalo njegovu vlast. Hajde da zamislimo da na Pinku i Svinjformeru govore o SNS-u ono što govore o studentima. Verujem da za dve nedelje ni najsitniji šraf u njihovoj mašineriji ne bi smeo da ode ni hleb da kupi. 3
Malkolm Brogdon Posted yesterday at 03:56 PM Posted yesterday at 03:56 PM 1 hour ago, McLeod said: U kafani. Jer Srbi veruju vise u CIA snajku, koja krije NLO, vanzemaljce, ljude gustere i Arkana na Kipru nego najgrdjoj propagandi Informera i Hepija. Bas bi se stotine hiljada ljudi sakupilo u par hiljada kafana i svi smislili svoje verzije kako je Vucic zapravo super a mediji su odjednom postali sranje. Postoji razlog zasto je jedan od ciljeva u uspostavljanju autokratije uvek i svuda kontrola medija. 4
Recommended Posts