Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

U politici visoka i nerealna očekivanja su majka svih zajeba, a to je često bio slučaj sa srpskom opozicijom proteklih 13 godina. Srce i emocije povuku, ali realnost ume da bude surova.

Možda grešim, ali Kosjerić mi je zanimljiviji od Zaječara, tj.mnogo je manja opština pa je lakše baratati sa ciframa, a tu se pojavljuju samo dve prave liste: ćaci i studenti. Ok, i "ruska" kao podmetačina.

U Kosjeriću su u proteklih 10. godina održavani ovi izbori:
2016 lokalni
2017 predsednički
2020 parlamentarni i lokalni
2021 lokalni
2022 parlamentarni i predsednički
2023 parlamentarni

Pokušajte da upamtite ove godine jer ću po njima nastavljati niz

Za ove izbore u Kosjeriću je prijavljeno 8897 birača. Trend je da se broj smanjuje od izbora do izbora:
10.258
9.765
9.343/9778?*
9.332
9.002

* Na izborima iz 2020.se javilo nepodudaranje u biračkim sposkovima za parl. i lok.izbore, ako su podaci tačni. To su oni "korona" izbori. Tada su tamo Popović i Julin dobili po 509 i 457 glasova..vrlo sumnjivo

Ti lokalni izbori iz 2020.su ponovljeni već 2021.godine i zato sad imamo redovne lok.izbore u Kosjeriću

U Kosjeriću je izlaznost tradicionalno visoka, posebno za srpske standarde:

69%
59%
56% parlamentarni i 66% lokalni (očita je muljačina)
69%
69%
Znači, sutra izlaznost ide preko 70%, to je jasno, možda i preko 75%

Sad rezultati. Od 2016. srpska nazi stranka ima manje-više prilično isti broj glasova i on se kreće oko cifre 3850+/- :

Preds.2017 3850 (ukupni glasovi koje je dobio Vučić+Stamatović+Šešelj - ja to sve svrstavam u isti koš - njihov)
Preds. 2022 3837 (Vučić+Zavetnica+Vacić)

Parl.2020 sns+sps+srs 3852
Parl.2022 sns+sps+srs+zavetnica 3842

Lok.2016 sns+ns+dss 3332 sps 814. ako im skinemo ns i dss, a dodamo im sps dolaze na cifru 3850

Ponovljeni lokalni iz 2021. su taj izuzetak. Verovatno nezadovoljan rezultatima iz 2020.i sa punim fokusom samo na Kosjerić (to znamo šta znači, jel tako deco?) sns u martu 2021 osvaja 4575 + Stamatović 642, znači ukupno 5217.

Parl.2023 donose vraćanje u okvire: sns 2982 sps 493, srs 72 milica 182. U totalu: 3729. Da, ludi Nestor uzeo 279. Ako to pridodamo Hulji (a kome ćemo?) opet magična cifra od 3850 glasova :lol_2:

Sa ovakvim jasnim ciframa sns, ne treba posebno analizirati reziltate opozicije. Posebno što sada faktički učestvuju samo dve liste i sve što ne ode sns ide opoziciji. Ali evo reza za makar lokalne:

2016 1243 DS+LDP
2020 1112 DS+LDP
2021 904 Čisti ljudi za čist Kosjerić

Moja očekivanja i šta ja smatram da bi bio uspeh:
Uspeh je već ujedinjenje opozicije na jednoj listi i svesrdna pomoć studenata. Angažovana kampanja. Uspeh je ako su sva biračka mesta pokrivena kontrolorima..odatle sve počinje iako se ne krade samo tu. Uspeh je svaki odbranjeni glas.

Veliki uspeh (moj rezon svakako) je okrnjiti tih 3850 glasova sns, da ne pričam onih 5000 iz 2021. Nadam se da je to bio realistični fokus opozicije i studoša..tih 10-15% koje bi im skinuli, kad se ljudi oslobode straha i odbrane makar kutije. Naravno da se svi nadamo pobedi, ali nemojmo da se ukopavamo da je samo to cilj jer je baš veliki, manje realan, a nepotrebno razočaranje može biti pogubno za dalje.. Vučiću ovo jeste 'biti ili ne biti', opoziciji i studentima nije.

Sve stranke započinju kampanju danom raspisivanja izbora, a samo pobedničke danom završetka izbora. Od ponedeljka nastaviti dalje..sad se zaista lomi i ili ćemo jače stati uz studente ili bolju šansu ne znam kad ćemo dočekati..

Edited by Drug Crni
slova
  • Like 10
  • Thanks 2
Posted
20 hours ago, Kosjan Willavić said:

Nekog decka umlatise do krvi kriminalci i klosari iz Cacilenda. Tacno su mi "neutralni" jos gori od naprednjaka i njihovih glasaca.

Zato je i bitno da se malo drma kavez tim neutralnima, da im se kaze da nece biti mira i stabilnosti dok god su Vodja i njegova ekipica na vlasti. 

Sa tim u vezi, vreme je da se malo prodrma situacija tako sto bagri necemo priznati pobedu ako je ona ostvarena kradjom, ucenama i potkupljivanjem. Lepo, od sada treba da postoje samo dve vrste izbora - oni u kojima bagra ne krade ili oni koje bagra gubi i ostaje bez vlasti. 

Sto se tice Kosjerica i Zajecara, gledao sam rezultate parlamentarnihi izbora i evo kakvi su bili rezultati:

Kosjeric:

SNS 48,1% + SPS 8% + SRS 1,1% = 57,2%

SPN 22,2% + NADA 8,8% = 31%

NO 3% + MI 4,5% = 7,5%

Ostali: 4,3% (mahom opozicija, NS, DjB, SDS...)

Mislim da bi ovde SNS morao da uzme bar 60% i da bi svaki drugi rezultat za njih predstavljao neuspeh. Opozicija moze da racuna na glasace SPN i NADA koalicije, vecinu ostalih i to je oko 35%. Ako lista opozicije dobije 40% ili 45% to znaci da je desnicarima i tradicionalistima dosta SNS, jer novi glasovi mogu da dodju ili od SNS glasaca ili od glasaca NO/MI. To bi bio jako dobar pokazatelj da SNS kampanja "mi patriote ili oni izdajnici i nista izmedju" vise ne pali toliko kao ranije.

Zajecar:

SNS 48,4% + SPS 7,5% + SRS 1,5% = 57,4%

SPN 22,9% + NADA 4,7% = 27,6%

NO 3,6% + MI 5,1% = 8,7%

Ostali: 6,3% (mahom opozicija, NS, DjB, SDS...)

Prakticno je preslikana situacija i ovde SNS ne bi smeo da pada ispod 60%. Opozicija na 40% bi bio odlican rezultat, a na 45% katastrofa za SNS jer je rec o gradovima koji su njihovi bastioni. 

Ono sto ne sme da prodje je da Vodja pobedonosno mase pesnicom citajuci neke svoje rezultate. Ako mu to prodje, raspisace ON i parlamentarne izbore, jer zasto ne bi, pokrasce ih i onda ce neka Marinika Tepic da strajkuje gladju 2 nedelje i posle toga ide opet Mir, Stabilnost, Vucic, hleba i igara. 

• Like 1
Posted

Vucic prica kako nece dozvoliti da neko nozem cepa tudje banere makar to bio i narodni poslanik.

Jbt nema veze sto je na tom baneru naci i simbol nacizma kukasti krst.

Mrs govedo.

Posted

Realna prica i po meni solidan rezultat bi bio pad SNS-a i satelita za 5 -6% u odnosu na prethodne izbore i isti toliki rast glasova za opoziciju,mislim da je realnija prilika da se to Desi u Kosjericu gde se ide u jednoj koloni nego u zajecaru

Posted

Ogromna izlaznost u Kosjeriću. Do 11h oko 39%. Ako se ovako nastavi biće izlaznost oko 85%. 

Ovo je vrlo ohrabrujuće. 

• Like 2
Posted

Opštepoznato je da Orci masovno izlaze na birališta rano, u ranim satima. Tako oni već u 18h imaju tačan podatak (u glavu) koliko je njihovih izašlo, to uporede sa ukupnim brojem izašlih i u 20h imaju rezultate.

Ako mu presek u 18h ne bude kako očekuje možemo da očekujemo veliko sranje. Poziv od Hulje da se prekine glasanje (uz lažne optužbe podrazumeva se) i uvođenje neke vrste vanrednog stanja tamo.

Nemojte da se iznenadite ako se ovakav scenario dogodi

A koliko vidim, na terenu je baš baš napeto. Sve im po spisku

• Like 2
Posted
35 minutes ago, Don Dusko said:

image.png.dcfda8cffe96d99d572b8096be447592.png

:lol_2:

Da bude jos smenije/tuznije - Lazar je ceo dan u Kosjericu :krstipd4:

Istina je nesto na sta se Informer ne obazire, truju oni po defaultu. 

• Like 1
  • Ha-ha 3
  • Ruke su vam krvave! 1
Posted

Nakon hiljada pegli i laptopova + asfalt do dnevne sobe (iz kog ce za metar, najvise dva, da izrasta korov) da vidimo gde ste, frajeri?

PS. Laznu zandarmeriju i pomahnitalog devona ne racunam.

Posted

Iako mislim da ce sns da ukrade i jedne i druge izbore, ovo je put.  A oni su u dva mesta koja imaju biraca ko tri zgrade na Novom Beogradu upregli celu masineriju.

Zato se i plase izbora jer znaju da ne mogu sve da isprate, koordinisu i pokradu, a jos bitnije - sto znaju da veče posle kradje nece biti kao poslednjih 13 godina.

Neopisiv bes imam dok gledam sve ove snimke. Ako u mestu koje ima 8000 biraca oni dovode toliko pandura, krimosa i toliko kupuju - jasno je koliki je to kartel i koliko nijedna karta u kuli ne sme da se izmakne. Mamu vam jebem sta ste napravili od drzave

• Like 26
  • Ruke su vam krvave! 1
Posted

Upravo oni su upregli sve kriminalce tamo, prerusisli u zandameriju.

Ide ceo dan spin kako studenti blokaderi blokiraju i kako ne daju da se glasa.

Znaci sve je upregnuto.

Posted

Pa da, kad imas glasanje u svim mestima onda ne mozes da stignes da upregnes masineriju svuda. Zato vise ne sme da pomene bilo kakve vandredne izbore. Ocigledno da ne moze vise da se osloni na sitnu boraniju, nego moraju precednici opstina da botuju. 

Realno ima ih par stotina lojalista, a u jednom danu to je dovoljno za par lokalnih manjih mesta.

• Like 1