Eddard Posted February 12 Share Posted February 12 10 hours ago, Cavani said: Studenti ocigledno vide i Kosovo kao deo svoje zemlje, svaka im cast i na tome. Tako i treba, što kaže Dravot, poštuje se Ustav. A studenti očigledno vide Hrvate kao svoje komšije, s kojima žele da imaju zdrav i pozitivan dobrosusedski odnos. To je meni mnogo važnije od toga šta misle o Kosovu. Mogli bi da naprave foru, u inat žvalavom, i da svi nose hrvatske zastave. DJV bi zapenio kao besan pas. 7 2 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted February 12 Share Posted February 12 15 minutes ago, Eddard said: Tako i treba, što kaže Dravot, poštuje se Ustav. A studenti očigledno vide Hrvate kao svoje komšije, s kojima žele da imaju zdrav i pozitivan dobrosusedski odnos. To je meni mnogo važnije od toga šta misle o Kosovu. Mogli bi da naprave foru, u inat žvalavom, i da svi nose hrvatske zastave. DJV bi zapenio kao besan pas. S` duvan cvarcima do pobede - i listamo oglase "odricanja" u lokalnim backim medijima.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helena Posted February 12 Share Posted February 12 28 minutes ago, Eddard said: Tako i treba, što kaže Dravot, poštuje se Ustav. A studenti očigledno vide Hrvate kao svoje komšije, s kojima žele da imaju zdrav i pozitivan dobrosusedski odnos. To je meni mnogo važnije od toga šta misle o Kosovu. Mogli bi da naprave foru, u inat žvalavom, i da svi nose hrvatske zastave. DJV bi zapenio kao besan pas. To bi bila zgodna fora da prilike nisu ozbiljne.Ali eto, studenti nad i dalje uče, ja još nisam videla nijedan ozbiljniji gaf, ma ne ozbiljniji, nikakav. Od svih transparenata, moj je favorit "Vučiću, šećeru". A oni znaju zašto su to napisali, a i on zna zašto su to napisali. Ne znam da li sam propustila na prethodnim stranama, u svetlu pominjanja Hrvatske, Picula je sjajno govorio, slovenačka parlamentarka još bolje (u EU parlamentu). Ne znam jel RTS to pomenuo uopšte, a verujem da nije. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted February 12 Share Posted February 12 Šalje drugarica koja živi u Zrenjaninu Quote Je l ti veruješ da mi nismo imali pre par nedelja gde da kupimo dodatne pištaljke? I da je sad u nedelju u Zr toliko ljudi bilo, a da to niko nije ni preneo u medijima? I da kod mene u BB (Bajina Bašta prim.prev) koja je varošica ono sa 15000 ljudi, je sve blokirano skoro svako veče? I dalje ništa ni da dirne opštinu moju, a to se tako osetii na ulicama Quote Da da, bio je (Vučić prim.prev) ovde u Melencima to je mesto na jedno 13km od Zrenjanina i samo su govorili o tome. A sad u nedelju znaci toliko ljudi je bilo od 4 do uveče baš kasno, bukvalno ceo taj bulevar glavni koji vodi ka NS, sve je stalo , magistrala cela... a na Zr portalu napisano kao ,,ponovo je nekolicina ljudi se okupila.... "nekolicina" eeeee Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ_Vasa Posted February 12 Share Posted February 12 2 hours ago, 033zero330 said: U principu, ode SBB, EON i sportska prava. Napisali su ovo: Quote United Grupa će nastaviti da poseduje i upravlja svojim ključnim medijskim kućama u Srbiji, uključujući N1 i Nova. Ovi kanali će ostati dostupni na fiksnoj mreži SBB-a, a biće ponuđeni i Yettel korisnicima. Koliko vidim, mogu samo da se prošire i na Yettel. Transakcija će se završiti tek polovinom ove godine. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarkoKep Posted February 12 Share Posted February 12 Proširiće se na Yettel sa N1 i Nova, ali neće biti više Sport kluba. Link to comment Share on other sites More sharing options...
40Wins Posted February 12 Share Posted February 12 Velika pobeda za Vucica u jeku svih ovih protesta. Ne sumnjam da ce neko vreme N1 i Nova nastaviti da postoje, ali ce postati sve vise razvodnjeniji dok se ne proberu najslabije karike od novinara. Ne bi me zacudilo da hard core anti Vucicevi novinari tipa Zakline i slicno naprave neki svoj Podkast/Blog/SocMedia opciju koja bi se finansirala kroz Parteon ili neki drugi vid donacija od strane nas koji zelimo vise vesti o Kartelu. U sustini verovatno bi se preklopili delom sa Krikom, ali uveren sam da ce se korak po korak N1 ugasiti, a Nova postati televizija iskljucivo zabavnog sadrzaja, na sta je i inace ciljala. Podseticu vas da su i Kesic, pa i Ivanovic dugo bili na nacionalnim frekvencijama, dok nisu konacno isterani. 14 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted February 12 Share Posted February 12 5 minutes ago, MarkoKep said: Proširiće se na Yettel sa N1 i Nova, ali neće biti više Sport kluba. Kao korisnik i SBB EON platforme, a i Supernove (MTS) to ujedinjenje bi mi odgovaralo zbog troskova racuna. Sa druge strane - imao sam iskustvo sa Orionom pre par godina oko istog i zavrsilo se medjusobnim pickaranjem i raskidom ugovora. Kako god okrene, nekome cu se iznaspominjati rodbine po mitohondrijalnoj liniji, vidim ja! Kad se mora - nije mi tesko... A imam i iskustva u tome: B92, Sezampro (Orion) Pogled. Kopernikus..... Nije mi tesko. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stiletto Posted February 12 Share Posted February 12 Po svoj prilici, SBB će se utopiti u Yettel, ugasiće se SportKlub a dosadašnji korisnici SBB-a će dobiti neki (verovatno doplatni) paket sa Arenama, pošto ih sadašnji Yettel korisnici imaju. Ti bi rebalo da budu i N1 i Nova, na kojim pozicijama ne zna se, ali to se lako reši listom omiljenih kanala. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
033zero330 Posted February 12 Share Posted February 12 16 minutes ago, DJ_Vasa said: Koliko vidim, mogu samo da se prošire i na Yettel. Transakcija će se završiti tek polovinom ove godine. Pod SBB se mislilo kao provajder, bilo interneta, bilo kao televizije, ne kao vlasnika bilo kog kanala. EON prestaje da postoji kao usluga ili će postoji samo kao onaj naziv "EON van mreže". 4 minutes ago, 40Wins said: Ne sumnjam da ce neko vreme N1 i Nova nastaviti da postoje, ali ce postati sve vise razvodnjeniji dok se ne proberu najslabije karike od novinara. Možda dobiju učešće u nacionalnom multipleksu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted February 12 Share Posted February 12 Malopre pratim putem lajva studente koji nastavljaju pešačenje ka Kragujevcu, ide pesma Veseli se srpski rode, a preko toga se neko dere pumpaaaaaj. Best of both worlds @40Wins 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ_Vasa Posted February 12 Share Posted February 12 13 minutes ago, 033zero330 said: Pod SBB se mislilo kao provajder, bilo interneta, bilo kao televizije, ne kao vlasnika bilo kog kanala. EON prestaje da postoji kao usluga ili će postoji samo kao onaj naziv "EON van mreže". Možda dobiju učešće u nacionalnom multipleksu? Da, mada moram priznati da sam se najviše fokusirao na ove portale. Zato su ovjavili još jednu vest, gde je najvažnije ovo: Quote United Grupa ostaje vlasnik ključnih medijskih kuća u Srbiji - N1 i Nova S, koje će bez ikakvih promena na uredničkim pozicijama nastaviti da pružaju tačne, pouzdane i objektivne informacije i budu lideri informisanja, ali i proizvodnje originalnog sadržaja, saopšteno je iz United Media. Naprosto, idem logikom da nije bitno koje boje je mačka, već da lovi miševe. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beonegro Posted February 12 Share Posted February 12 Da se odgleda još EP u košarci pa da se odjavljuje EON i prelazi na ELTV. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klotzen Posted February 12 Share Posted February 12 N1 je gubitaš ali je donosio indirektan profit SBB koji je pokrivao njihove troškove. Bez SBB ova televizija će se svesti na nešto slično kao KTV. Nova S će takođe morati da kreše informativu jer će kontrolom reklama nepomenik moći i na nju da utiče. Velika pobeda parizera, jedino što je dobro je da ih neće odma seći tako da će ispratiti ove proteste. Medijski se vraćamo u 2014. Opoziciji će sada biti nemoguće da se obrate onih 70% ljudi koji se informišu preko TV. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
40Wins Posted February 12 Share Posted February 12 13 minutes ago, DJ_Vasa said: Da, mada moram priznati da sam se najviše fokusirao na ove portale. Zato su ovjavili još jednu vest, gde je najvažnije ovo: Naprosto, idem logikom da nije bitno koje boje je mačka, već da lovi miševe. Nece biti izmena godinu do dve, pa da vidis kako se polako menja urednicka politika. Prvo ce da istestiraju ko bi legao na rudu, a ko nece, pa onda ce da krenu aneksi sa umanjenjem zarade usled poslovnih performansi i slicni razlozi... 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don Dusko Posted February 12 Share Posted February 12 Bice zanimljivo kakav stav ce da zauzme ovi iz informera prema novonastaloj raspodeli. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nemanjaol Posted February 12 Share Posted February 12 SBB nije prodat Telekomu nego Telenoru A sada kada ce Sport Klub izgubiti prenose velikih sportskih takmicenja, glavni razlog zasto bi neko ostao u SBB-u su N1 i Nova. Tako da ne vidim poslovni interes Telenora da smanjuje vaznost ovih televizija u svojoj ponudi. Druga stvar je Internet, ne znam kakva je tacno situavina, ako se dobro secam iz nekog razgovora Telekomova optika je jeftinija i brza od sbb kabla? Jel neko zna tacno? U svakom slucaju sigurno je u interesu novih vlasnika da zadrze United Group kanale posto je to glavni razlog za vecinu ljudi da koriste sbb. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ_Vasa Posted February 12 Share Posted February 12 6 minutes ago, 40Wins said: Nece biti izmena godinu do dve, pa da vidis kako se polako menja urednicka politika. Prvo ce da istestiraju ko bi legao na rudu, a ko nece, pa onda ce da krenu aneksi sa umanjenjem zarade usled poslovnih performansi i slicni razlozi... Lepo piše da televizije ostaju u istom vlasništvu i da ne menjaju uređivačku politiku, a vidim i da u Vremenu isto kažu: https://vreme.com/ekonomija/prodaja-sbb-a-menja-svasta-ali-nista-za-n1-i-novu-s/ Računam da oni koji se bave novinarstvom ipak malo bolje znaju od stručnjaka za sve sa kojekavih Tnjitera i slično. Doduše, ako za te dve godine ne skinemo režim, onda nek se nose i N1 i Nova i SBB u tri lepe. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stiletto Posted February 12 Share Posted February 12 Neka vrsta anestetika (da se vlast hvali kako je "demokratska") je da se TV Nova da nacionalna frekvencija, samim tim bude na svim kablovskim, ali da joj se program vremenom toliko razvodni da postane "zabavna" TV poput TV Prva ili TV B92. U stvarnosti, N1 će i dalje moći da se prati samo preko njihovog sajta, informativni program TV Nova će da bude pod papučom, iole kritičke emisije poput Kesića će puf! da nestanu ili odu na neku opskurnu televiziju gde niko neće znati ni da postoje (kao Ivan Ivanović na Blic TV). 8 minutes ago, nemanjaol said: Druga stvar je Internet, ne znam kakva je tacno situavina, ako se dobro secam iz nekog razgovora Telekomova optika je jeftinija i brza od sbb kabla? Jel neko zna tacno? Od kabla sigurno, ali SBB ima i optiku, imam je ja na gajbi na Bežanijskoj kosi, 700/70 brzina. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
40Wins Posted February 12 Share Posted February 12 Ja bih voleo da delim isti optimizam sa vama, ali uruk orkinja je upravo izjavila ovo: Quote "Danas je veliki dan za Srbiju. Mordor, kula Šolakovog medijskog zla je pala. Kula zla koja je nanosila sivu senku nad Srbijom i manipulisala velikim brojem naših građana. N1 i Nova su bile simbol medijskog bezčašća", rekla je Brnabić gostujući na Hepi televiziji. Mislite da ce stvarno ostati sve isto? 12 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
deez nuts. Posted February 12 Share Posted February 12 Al su se uzludeli ovde ispred stranke, dzipovi ns/bg table, vlada mandic, dbovci… Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beonegro Posted February 12 Share Posted February 12 25 minutes ago, nemanjaol said: SBB nije prodat Telekomu nego Telenoru A sada kada ce Sport Klub izgubiti prenose velikih sportskih takmicenja, glavni razlog zasto bi neko ostao u SBB-u su N1 i Nova. Tako da ne vidim poslovni interes Telenora da smanjuje vaznost ovih televizija u svojoj ponudi. Druga stvar je Internet, ne znam kakva je tacno situavina, ako se dobro secam iz nekog razgovora Telekomova optika je jeftinija i brza od sbb kabla? Jel neko zna tacno? U svakom slucaju sigurno je u interesu novih vlasnika da zadrze United Group kanale posto je to glavni razlog za vecinu ljudi da koriste sbb. Telenora nema u Srbiji već nekih 7-8 godina, Yettel je bio u vlasništvu češkog konglomerata PPF, koji je prije neku godinu većinski udio u Yettelu prodao našem bratu bin Zajebu (Etisalat). Bin Zajeb je kupio infrastrukturu (distributera interneta i kablovske TV), Telekom Srbija je kupo sadržaj. Telekom Srbija nije komercijalni igrač, oni će učiniti sve što treba da što brže jače bolje razjebu sadržaj koji su kupili. Cijena toga je nebitna. 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klotzen Posted February 12 Share Posted February 12 27 minutes ago, nemanjaol said: SBB nije prodat Telekomu nego Telenoru A sada kada ce Sport Klub izgubiti prenose velikih sportskih takmicenja, glavni razlog zasto bi neko ostao u SBB-u su N1 i Nova. Tako da ne vidim poslovni interes Telenora da smanjuje vaznost ovih televizija u svojoj ponudi. Druga stvar je Internet, ne znam kakva je tacno situavina, ako se dobro secam iz nekog razgovora Telekomova optika je jeftinija i brza od sbb kabla? Jel neko zna tacno? U svakom slucaju sigurno je u interesu novih vlasnika da zadrze United Group kanale posto je to glavni razlog za vecinu ljudi da koriste sbb. Problem je što se za tu češku firmu sumnja da je pod kontrolom nepomenika a da se samo fiktivno vodi na druge ljude. Biće kao na Prvoj, nikog nisu dirali u početku i onda polako posle nekog vremena izbacili sve koji nisu radili po volji nepomenika. 8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted February 12 Share Posted February 12 6 minutes ago, 40Wins said: Ja bih voleo da delim isti optimizam sa vama, ali uruk orkinja je upravo izjavila ovo: Mislite da ce stvarno ostati sve isto? Ovaj, je l` moze neki snimak te izjave - obzirom na njene oratorske vestine ovo deluje opravdao kao AI. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ_Vasa Posted February 12 Share Posted February 12 6 minutes ago, 40Wins said: Ja bih voleo da delim isti optimizam sa vama, ali uruk orkinja je upravo izjavila ovo: Pogledaj malo ostale izjave kada je lupetala o bilo čemu što treba da se desi u budućnosti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts